A moim zdaniem Rodri najbardziej zasłużył na złotą piłkę, a obrażenie się Realu i Viniciusa jest przekomiczne biorąc pod uwagę, że to dorosły, poważny człowiek i wielki klub piłkarski XD co to ma być, drama nastolatków i ostentacyjne nieprzyjście na urodziny? XD
To wymień te gole w najważniejszych momentach poprzedniego sezonu. Co ma do rzeczy jego bramka z finału z przed dwóch sezonów do nagrody za poprzedni sezon?
Śmiem twierdzić, że Rodri był dużo ważniejszy dla city niż vini do realu, co pokazała copa america i euro. Nie od dziś wiadomo, że reprezentacje mają największy wpływ na te ich nagrody. Rodri ze swoim krajem zdobył mistrzostwo a dokąd poprowadził ich vinicius?
Po drugie jak już pisałem, może i vinicius miał duży wpływ na real, i może powinien wygrać to, ale to była okazja jak mało kiedy zeby zagrać Perezowi na nosie. I to jest głowny powód nagrody dla Rodriego.
I po trzecie jeszcze nie ma oficjalnych wyników.
Po prostu Rodri umiał wywrzeć wpływ na reprezentację natomiast vini przepadł z kretesem.
I nie chodzi o to czy vinicius jest zły czy dobry, tylko padł trochę ofiarą gierek przeciwko Perezowi.
Jak forma w reprezentacji ma pokazywać, kto jest ważniejszy w swoim klubie? Dziwny tok rozumowania.
Czyli główny argument to nie lubimy Viniciusa to dajmy dobremu chłopakowi Rodriemu.
Odpowiedziałem ci na pytanie. Jeśli uważasz, że ja teraz będę kopał po transfermarkt żeby znaleźć bramki z interesujących mnie spotkań, no to muszę cię rozczarować. Nie chce mi się. Z głowy jedynie Inter i Aston Villa jak wygrali z jaki o jeden punkt. Ale wiem że było jeszcze kilka takich meczów że gdy Haaland i KdB zawodzili to nagle Rodri wchodził cały na biało. Abstrahując że gość jest ŚPD i strzelanie goli to nie jego rola.
Vinicius byłby najsłabszym zdobywcą złotej piłki od lat i naplucie w twarz wszytkim tym którzy w minionych latach zostali okradzeni z tej nagrody.
Się jaracie tym śmiesznym plebiscytem jakby miał on jakieś znaczenie. Może dla fanbojów Barcy czy Realu ma, ale każdy rozsądny kibic powinien wiedzieć, po ostatnich wynikach, że ta nagroda jest nic nie warta i w zasadzie nawet nie wiadomo do końca co decyduje o jej przyznaniu XD
No właśnie nie bardzo mi odpowiedziałeś. Zasługuje wygrać złotą piłkę za poprzedni sezon, bo w jeszcze wcześniejszych sezonach strzelał ważne bramki dla City. Niesamowity argument.
No właśnie o to mi chodzi, ze w przypadku Viniciusa nie musisz szukać jego ważnych bramek czy występów na transfermarkt, bo od razu do głowy przychodzą spotkania gdzie błyszczał w kluczowych meczach LM.
Rodri jest jaki jest, czasem nie lubię jego dyskusji ale trzeba mu oddać, że jest genialnym pomocnikiem, świetnie gra w defensywie, a do tego jeszcze strzela bramki i asystuje. Jeżeli dostanie ZP to jak najbardziej zasłużenie. Co z tego, że gra w City. Jakby dostał Haaland to też słusznie.
Dziwny przeciek, że tak szybko już by było wiadomo, coraz trudniej utrzymać wszystko w tajemnicy.
Viniciusa nie oglądałem chyba nigdy w akcji ale tym jego oskarżaniem o rasizm już jestem zniesmaczony, co mieli mówić piłkarze w latach 80. czy 90., chyba dam Paul Ince coś wspominał o tym, że nie było mu łatwo w kadrze.
Jeżeli faktycznie nikt z Realu nie leci na tą galę ( o jej ważności po przekrętach z Lewym i Virgilem nie ma sensu nawet dyskutować) to świadczy to tylko o tym jak żałosny jest ten klub.
Zresztą jak dla mnie to oni wraz z "memnited " i “bałerami” tworzą swoistą trójkę obrzydliwych zespołów.
A o rasiście to szkoda cokolwiek jeszcze pisać.
Mam nadzieję, że wygra Rodri choć też go niezbyt lubię ale piłkarz to wybitny a poprzedni sezon miał fantastyczny!
Moja wina, zapomniałem, że 90% forum ma PTSD po meczach z Realem, więc dyskusja na temat Viniciusa nie ma sensu.
Kolego tu chodzi o to, że ten palant i to jest łagodne określenie, ciągle do wszelakich zachowań kibiców czy innych graczy podpina rasizm a sam (według mnie) nienawidzi białych i to on jest właśnie rasistą co akurat wśród czarnoskórych nie jest jakimś wyjątkiem.
A sportowo zawiódł na Copa i dlatego, moim zdaniem, w porównaniu do Rodriego wywarł wpływ tylko na klub a przecież liczy się/powinien całokształt.
Stąd wygrana w tym “la Cabaret” mu się nie należy.
Niezła bufonada ze strony Realu, w tym lubianego przeze mnie Bellinghama… Żenujące zachowanie przede wszystkim wobec Rodriego! Nie wiem jakie trzeba mieć ego, żeby tak się zachować. Jeśli TAA odejdzie do Madrytu, to pewnie szybko zamiast “normal lad from Liverpool” będziemy mieć następnego zarozumialca. Ten plebiscyt nie jest ani tak istotny, ani tak sprawiedliwy, by się nim jarać… Co miał zrobić w takim razie Lewandowski w 2021? Podpalić aulę?
Real, jesli faktycznie zbojkotował imprezę z powodu prasowych plotek o tym, że vini nie wygrał to się najzwyczajniej ośmieszył. Zachowanie na poziomie Jasia z pierwszej klasy.
Co do Rodriego - w pełni zasłużył na ZP, najlepszy piłkarz sezonu, mimo, że raczej nie kojarzymy go z dryblingami, dziesiątkami goli czy widowiskową grą.
Skontaktować się z Siarą a ten poprzez Wąskiego wysłałby dla zrobienia porządku Kilera, Szakala albo pułkownika Moralesa
Żabojady kurcze balans
Ja się nie jaram, jedynie cieszy mnie, że wreszcie jego wyniki będą mialy związek z tym, co obserwowaliśmy na boisku.
I do tego mam ubaw z Realu za to, że się obrazili na wyniki, absurdalność tego ruchu jest aż piękna.
Yamal 8 na świecie za poprzedni sezon notując zawrotne 0 bramek w lidze mistrzów i 5 bramek w lidze.
Guran przed Mainoo w klasyfikacji na najlepszego młodego gracza. To są jakieś nagrody za euro czy za poprzedni sezon?
Aż dziwne, że Bojan Krkić nigdy nie był w top3 złotej piłki
Trzaaaaaaaaask… penkły dupska w Madrycie
W sumie byłyby niezłe jaja, gdyby Vini dostał ZP i jej nie odebrał z uwagi na bojkot
Rodri zasłużenie.