W Liverpoolu czytałem, że zawsze brakowało mu zawodnika jednego do wygrania poczwórnej korony co sezon. Pamiętam jak wszyscy pokazywali palcem ile Liverpool wydaje na transfery, a ile inne kluby. W Realu nie będzie mu nigdy brakowało zawodnika w składzie. Mało tego. Prawdopodobnie będzie mógł mieć każdego o kim marzy. Będzie miał Tchuameniego, Bellinghama, Mekambe. No czego chcieć więcej? Mógłby pokazać swój cały kunszt trenerski z gwiazdami, o których w Liverpoolu mógł zapomnieć. Tutaj cały czas czytałem o tym jak z Kloppa robiono męczennika.
Już to widzę jak będą zapierdalac pod Kloppem. Szczególnie Vini i żółw.
W Realu musi być dobry wujek ktory żyje w zgodzie z gwiazdami tak jak Carlo czy Zizou
Alonso miał ich złapać za mordy i wprowadzić w jakieś schematy gry. Widzicie jak to się skończyło
No Klopp jest po Pepie najbardziej cenionym menedżerem. Ale jeśli on by tam nie wprowadził porządków to chyba nikt. Też nie pasuje mi Klopp w 100% do Realu i Pereza który woli bronić przygłupów pokroju Viniego niż Trenera. Ale z chęcią bym zobaczył ten eksperyment. Ale najbardziej prawdopodobny wydaje się Zidane czyli mordeczki macie piłeczkę pokopcie sobie, moc przyjaźni itd.
Zidane chyba czeka na repke ale ja bym chciał zobaczyć Conte. Mocna zadyma by tam była ![]()
Conte to by przed debiutem by wyleciał.
Arne Slot po 3 miesiącach na podkarpaciu.
Swoją drogą. Xabi 71% wygranych spotkań do momentu odejścia. To jest prawie poziom Guardioli, a i tak drużyna borykala się ze zmianą taktyki i kontuzjami. Niesamowity wynik. Klopp mial średnio 60% w karierze.
Problemem był Real, a nie Xabi. Tak to trzeba ująć.
Wystarczy poczytać komentarze pod tymi postami na polskiej stronie realu. 90 proc to jazda po gwazdeczkach, które kolejny raz postanowiły zwolnić trenera bo ten kazał biegać. Absolutnie zepsuta kadra, wcale bym się nie zdziwił jak to Alonso sam złożył dymisje.
Real to zdecydowanie najtrudniejszy klub do trenowania. Ego ich gwiazdeczek jest kosmiczne. Ciężko jest dyrygować orkiestrą w której każdy chce grać pierwsze skrzypce. A jak dyrygent któremuś odmawia to ten leci na skargę do dyrektora filharmonii…. Patologia. Ja na miejscu Pereza to bym sprzedał Viniciousa. Ten jest największym problemem. Żaden trener tego nie ogarnie. Zidane 3 raz się tej misji nie podejmie a nikt inny nie da rady
Dobrze, że Jorguś ma swój rozum i nie pójdzie do tego szamba. Szatnia Realu to rak, już widzę jak się cieszy Trent, teraz to dopiero sobie pogra. Ten zespół zawsze miał gwiazdy, ale potrafili współżyć z trenerem. Teraz to zgraja pizdeczek, które chcą rządzić. Jakikolwiek trener by tam nie przyszedł musi sie liczyć, że nie będzie miał poparcia Pereza. Woli całować po stupkach swoje gwiazdeczki, co mu pieniążki przynoszą niż dać więcej swobody trenerowi.
A ja bym chętnie zobaczył jakiś dwumecz play-off lub finał LM Real Kloppa vs. LFC Xabiego Alonso. Nie w tym sezonie oczywiście, bo wdrożenie swojej myśli i przygotowanie zespołu trwa, ale za rok czemu nie.
Wiem, ze autokorekta, ale jakos bawi mnie, ze Arboleda przejął:D
Ciekaw jestem, jakie pomysły na przyszły sezon ma Perez, kogo będzie chciał zatrudnić.
Na dobrą sprawę nie mają za nardzo opcji, dla mnie tam mógłby przyjść tylko Guardiola - trenerski guru, ma odpowiedni autorytet żeby trzymać płaczące gwiazdki krótko.
Inne opcje?
Enrique raczej nie będzie się pchał do stajni Augiasza, szczególnie mając tam mekambe i płaczka.
Tuchel sieci u Anglików i też trudno sobie wyobrazić, że nagle zmieni robotę.
Klopp na emeryturze.
Jaki inny trener mógłby sobie poradzić z szatnią Realu?
Simeone - OK, ale wiadomo, że on jest po drugiej stronie barykady.
Mourinho? Chyba już nie.
Piłkarze którzy na ten moment publicznie nie podziękowali Xabiemu: Trent, Bellingham i Vinicius. Szczuras chyba nie wybaczył Alonso tego wejścia na 5 minut na Anfield tylko po to, żeby go wygwizdali ![]()
Ponoć Jurgen wysoko ceniony przez Real , mam nadzieję, że jednak nie tęskni za trenerka nie mógłbym na to patrzeć
Na teraz wolny jest Southgate, po MŚ z repry Francji odchodzi Deschamps? chyba dogada się z Makembe i rodakami w Realu gorzej z Vinim, możliwe że Nagelsmann? w zależności jak somsiadom mundial pójdzie, możliwe że z reprezentacji Hiszpanii de la Fuente, Scaloni ma umowę do MŚ 2026 więc możliwe że się skusi a wątpię by Argentyna była w czwórce.
Niemieckie media juz doniosly,ze Jürgen nie jest zainteresowany.
Ile razy trzeba powtarzac,ze Kloppo skonczyl z trenerka a jedynym wyjatkiem moze byc ewentualna niemiecka repka i nic wiecej.
A zakochana para co? Zostali przyłapani na bolcowaniu kiszki?
To była ich wspólna decyzja żeby nie dziękować