Lekkoatletyka

@lfc257

Mówisz i masz temat a w nim artykuł o bardzo dobrze rokującej Anastazji, być może następczyni Natalii :poland::flexed_biceps: :woman_running:

1 polubienie

No właśnie. Widziałem Anastazję na żywo z bardzo bliska. Uff- piękna dziewczyna. Trudno oderwać wzrok :grin::wink:. Zawsze byłem fanem lekkoatletyki, jako mały chłopiec pamiętam jeszcze igrzyska w Sydney. Ale teraz jestem też fanem pięknych biegaczek :wink:

szkoda, że Bukowiecka kompletnie bez formy w tym roku.

Ciężko ci roku być w topowej formie. I tak dobrze że trafiła z formą na igrzyska i zdobyła medal. Bo inaczej to byśmy przyjechali z Paryża bez żadnego medalu w lekkoatletyce.

no ale ona nie ma formy na final MS niestety. Biega wolniej niz we wczesniejszej fazie sezonu.

To prawda. Im bliżej mistrzostw świata tym słabsza forma. Ale i tak w tej chwili to jedyna nasza gwiazda w światowej lekkoatletyce

no dlatego bolą tak słabe wyniki. Ktoś powie, że sezon poolimpijski i trzeba zejsc z obciążen, no ale w lekkiej atletyce masz MS albo ME co 2 lata - jeszcze jak większość europejczyków moze troche MS odpuscic i skupic sie na ME, tak Natalia raczej była na tym etapie, że sobie ME moglaby odpuscic, skoro ma szanse bić się o medale MS.

Do tego w LA sezon jest krótki - chyba, że ktos startuje w hali.

Po igrzyskach w Tokio cała nasza lekkoatletyka jest w kryzysie. Starzy mistrzowie schodzą ze sceny a następców za bardzo nie widać. Jest luka pokoleniowa i minie trochę lat zanim pojawią się kolejni zawodnicy którzy wejdą do światowej czołówki …. Trudno opierać całą dyscyplinę sportu na jednej Natalii. Każdy może mieć słabszy czas….

Trwają MŚ w lekkoatletyce w Tokio, odbyły się eliminacje na 1500 ma i szczerze mówiąc…nasz zawodnik zachował się jak buc i skończony dureń, nie wiem po co tam pojechał. Już mógł symulować kontuzję, na pewno lepiej by to wyglądało. Jestem zażenowany jego zachowaniem. Szczerze mówiąc, mógł pojechać inny zawodnik. Jeszcze te szydzenie, że zapomniał kremu do opalania, no totalnie tego nie kupuję.

No to Natalia w finale. Tyle sie artykulow pojawilo jaki to ma ciezki polfinal, a ciezki to byl dopiero 3.
Fajnie, ze mimo tak ciezkiego sezonu udalo sie wejsc spokojnie do finalu. Niestety na medal nie ma zadnych szans.
Szkoda, ze sztafecie zabraklo 0,02 bo to chyba byla jedyna szansa na medal.

Natalia pokazala sie jako “fajterka” i mimo niezbyt dobrego sezonu na MS jest w formie.
W finale tak jak piszesz bez szans na medal ale 4 pozycja jest w jej zasiegu no chyba ze…

Niestety scenariusz bez zadnego naszego krazka jest wysoce prawdopodobny :pensive_face:

Najbliżej medalu było w sztafecie mieszanej, brakło bardzo niewiele. Wydaje mi się że lepszym pomysłem było wystawić Natalie na ostatniej zmianie, wtedy byłaby większa szansa. Indywidualnie w tym sezonie jednak nie biega tak szybko jak we wcześniejszych latach, sezon poolimpijski jednak wygląda trochę inaczej dla wielu sportowców. Byłem na mistrzostwach Polski w Bydgoszczy i miałem okazję zobaczyć Natalię na żywo - zjawiskowa :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Jakbysmy z innego toru startowali to moze dobry pomysl byl z Natalia na 2 zmianie, w sensie tory 3-6. Ale prEz to ze musiala zbiegac z wysoka to stracila na przepychankach z Klaver.

No niestety. Justyna Święty jednak biega wolniej i na ostatniej zmianie z najszybszymi rywalkami nie miała szans…

Natalia świetne 4 miejsce ( jakkolwiek to zabrzmi) . Medal żadnych szans i myslę, że nie ma możliwości, żeby kiedykolwiek miała takie czasy. Także zrobiła maxa.
Ciekawe co teraz napiszą ci wszyscy debile- bo inaczej nie da sie nazwac, co to mądrują sprzed komputera, żeby się rozwiodła, bo formą równa do mężą i na wakacje sobie na MS pojedzie.
Szkoda, że padało, bo może by padł NRD-owski rekord.

sztafeta kobiet niestety nie mamy dziewczyn co by biegały regularnie chociaz ponizej 51 sec( a juz nie mówiąc dwa dni pod rząd), więc ciekawe czy wejdą w ogole do finału, a medal to chyba jedynie jak ktoś pogubi pałeczki.

Gdyby Sydney McLaughlin nie zmieniła konkurencji z płotków na płaski dystans to Natalia byłaby trzecia. Generalnie w sprintach (a 400 metrów to przedłużony sprint) trudno jest białym rywalizować. Natalia była najszybsza z Europy

tak Ci powiem, że do dzis 2 najlepsze wyniki na świecie to były białe :smiley:
za to o dziwo na 400 przez płotki to białe mają szanse, a to niby biali nie potrafią skakac

Sydney pewnie teraz ma problem. Czy starac sie byc pierwsza kobieta, ktora przebiegnie płotki ponizej 50sec , czy probowac pobic rekord Marity Koch.

Ty serio uważasz że NRD-owskie biegaczki to reprezentatywny przykład? Przecież one koksowały tak że to przechodzi pojęcie :sweat_smile:.

Kratohvilowa był akurat Czechem :laughing:

Koch, Kratochvilowa czyli era dopingu i ich rekordy to oszustwo, zresztą jest jeszcze parę takich “kwiatków” w tabelach.

Natalka najlepszą Europejką i białą zrobiła co mogła biegnąc w najlepszym swoim czasie w tym sezonie :blush:
Niestety trzeba się pogodzić z tym, że te 3 zawodniczki są szybsze a przecież jest również Femke Bol.