Liga Europy 2023/2024

Zdecydowanie Brighton :stuck_out_tongue_winking_eye: Chociaż oni to zapewne zostaną rozkupieni tego lata, więc możliwe, że będzie już to nieco gorszy zespół. Jednak nie jest to przesądzone, mają dobrego trenera. Z odpowiednimi transferami zrobią znowu dobrą robotę - tego im życzę.

Najgroźniejszym rywalem będziemy my sami i nasze podejście do tego pucharu. Jestem prawie pewny, że do ćwierćfinału nasza wyjściowa jedenastka będzie raczej mocno eksperymentalna. Mam nadzieję, że dużo młodych i rezerwowych będzie miało okazję sobie pograć. i chyba tak powinien być ten puchar traktowany w pierwszych rundach. A wtedy wiadomo, że o wpadkę łatwo.

Ja to traktuję jako Puchar Ligi. Fajnie by było wygrać, wiadomo, jak każdy puchar w którym gra Liverpool, ale też jednak liga i FA Cup ważniejsze. Oczywiście w mojej opinii.

4 polubienia

Najważniejszy jest powrót do ligi mistrzów. FA Cup tego nie daje, więc trochę nie rozumiem jak można stawiać go wyżej od LE, ale znam powody i ok.

W zależności od układu w ligowej tabeli, LE to mogą być najważniejsze rozgrywki LFC w przyszłym sezonie.

1 polubienie

Trzeba pamiętać, że awans z grupy daje tylko I miejsce, wycelider gra baraż ze spadkowiczem z LM.
Fajnie byłoby szybko zapewnić sobie awans do fazy pucharowej i końcówkę grupy grać już na luzie.

7 polubień

Też masz rację i nawet zastanawiałem się nad tym pisząc swojego posta ,że LE może być naszą ostatnią szansą na LM. Tylko jeśli w lutym nasze szansę na Top 4 będą małe to znaczy, że gramy źle. A wtedy nie zdziwię się jakbyśmy odpadli wcześniej. Tam jednak same ogórki nie grają. Dla drużyn z drugiego szeregu jest to nobilitacja i na dupach zasuwają.

Tak czy inaczej Premier League najważniejsza.

Atalanta i Roma to kolejne zespoły, które na 100% zagrają w fazie grupowej LE.

Resztę uczestników poznamy dopiero po kwalifikacjach.

@EDIT
Po dzisiejszym tryumfie WH, w LE zobaczymy 3 angielskie zespoły.

1.09 losowanie grup, nie ma jeszcze podziału na koszyki, pewnie ogłoszą to po rewanżowych meczach.

Poniżej lista zespołów, które na pewno wystąpią w fazie grupowej LE:

Liverpool
Brighton
West Ham
Villarreal
Real Betis
Atalanta
Roma
Freiburg
Bayer Leverkusen
Toulouse
Rennes
Sporting Lizbona
FK TSC Bačka Topola
Servette
Olympique Marsylia
Sturm Graz
Maccabi Hajfa
Molde
Panathinaikos

Teoretycznie z każdym z nich powinniśmy sobie poradzić…

1 polubienie

Hiszpanie lubia zaskakiwać w LE i kluby z EPL mogą być mocne. Zgadzam się jednak, ze w każdym starciu jesteśmy faworytami.

@Randyy sluszna uwaga. Może trafimy na Manu, będzie ciekawie :smile:

1 polubienie

Pamietajcie że zawsze z ligi mistrzów mogą spaść tutaj mocne zespoły tak samo jak rok temu

5 polubień

Myślę podobnie.
Dla mnie ekipa której najbardziej się obawiam to Bayer Leverkusen Xabiego, ale jak trafimy swój dzień to raczej nikt z tych klubów nas nie powstrzyma.

3 polubienia

Szykuje się niestety Raków w LE, raczej nie dadzą rady sie wdrapać do LM, mają 45 minut na odrobienie dwoch goli na wyjeździe.

No i Raków w LE. Szkoda, mieli wszystko by wygrać z Duńczykami.

Jak się gra 80min drewniakiem Piaseckim to tak jest

3 polubienia

Może Liverpool będzie w Sosnowcu

6 polubień

Jak to brzmi w ogóle xD

3 polubienia

I tak kupienie biletu na taki mecz będzie graniczyło z cudem.

Otóż to. Szwarga dziś był bez żadnego zmysłu trenerskiego. Wszedł Zwolinski i Yeboah to calkiem sie zmienil obraz gry i zaczeli mocno atakowac. Gdyby tak grali od pierwszej minuty i z tymi zawodnikami to szybko by strzelili tego 1 gola i moze zaraz bylby 2.

1 polubienie

Dokładnie. Kopenhaga była do ogrania