Po pierwsze nie cytuję każdego Twojego postu.
Po drugie dajesz ostatnio powody aby się z Ciebie ponabijać czyli “wielkie” Chelsea, słaby Arsenal a dziś te nie oglądanie LFC.
Po trzecie nie pisałem o banowaniu tylko o tym, żebyś nie kasował poprzedniego postu i wykazał się w ten sposób jednak humorem.
I po czwarte: nic do Ciebie nie mam i jak jakiś inny Czerwony da podstawę aby sobie z niego drwić to też będę to robił bo lubię się śmiać
Życzę miłego wieczoru!
A żeby nie było całkowitego off-topu : Leverkusen jednak dalej bez porażki.
Nie będzie bułki z masłem dla nas w ćwierćfinale.
No i widzisz @ynwa19 co narobiłeś ? Są osoby, które nie znają się na żartach, chyba, że swoich.
Jak dla mnie Brighton odpada z walki. De Zerbi bez kluczowych graczy nie daje rady prowadzić tego zespołu. Nie chciałbym takiego trenera. Co do Bayeru to dla mnie niespodzianka.
Warto również zwrócić uwagę na pewien kluczowy fakt dzisiejszej porażki klubu Brighton. To co zostało oczywiście przemilczane to fakt, że Jose Mourinho zostawił po sobie niesamowitego potwora. Nie po raz pierwszy w swojej karierze Mourinho zostawił kadrę absolutnie kompletną i jako spełniony manager poszedł dalej w świat szerzyć i nauczać o współczesnym futbolu, jego zawiłościach innym, mniej zdolnym kolegom.
Qarabag postawił bardzo trudne warunki Bayerowi dzisiaj, sądząc po statystykach drużyna Xabiego cudem uciekła spod topora. xG 2,37 - 0,84. Azerowie się jeszcze postawią w Niemczech.
Slavia mimo czerwonej kartki już na początku meczu, dzielnie walczy z Milanem, dobrze że trafiliśmy akurat na tą drugą drużynę z Czech
A tak poza tym to #teamjosif
To się i WHU nie popisał!
Jak oni oraz Aston Villa z LKE odpadną w tej rundzie to Anglia moim zdaniem nie zajmie miejsca w top 2 tego sezonu w Rankingu UEFA i 5 lokata w PL nie da LM w następnej kampanii europejskiej.
Na szczęście są rewanże a nadzieja umiera ostatnia!
Come on England 💪⚽😃
PS nie! “memnited” nie będzie na 5 pozycji… i Everton też nie (DERBY MERSEYSIDE muszą być ) więc spoko.
Jeszcze taka krotka analiza co do szans na przejscie do cwiercfinalu i stanie sie naszym mozliwym rywalem:
pewniaki moim zdaniem to Marsylia;Milan;Leverkusen i Roma i z kazda z tych druzyn bedzie w razie czego trudna przeprawa choc naslabsi wydaja sie byc Francuzi
para Sporting-Atalanta tutaj widzialem druga polowe i powiem wam,ze Wlosi sprawili na mnie lepsze wrazenie a rewanz graja u siebie.Tak czy siak kolejny nielatwy przeciwnik
starcie Freiburg-WHU czyli Moyes musi uwolnic ofensywne mozliwosci swojej druzyny.Kto przejdzie dalej ten druga Sparta nie bedzie
i wreszcie Benfica-Rangers gdzie Szkoci u siebie w Glasgow moga pokusic sie o awans.W kazdym badz razie w mojej ocenie bedzie to dosc przecietny konkurent.
ogolnie wiec jako potencjalnego adwersarza w 1/4 wybieram Marsylie i druzyne z ostatniej przeze mnie opisanej pary.
Come on LFC
EDIT: jeszcze aktualna sytuacja w rankingu UEFA czyli sezon 23/24
- Wlochy 16,571 pkt - Niemcy 15,500 pkt - Anglia 14,625 pkt - Francja 14,416 pkt - Hiszpania 13,437
Ciekawa sytuacja w ostatniej minucie meczu, gdy sędzia przy monitorze analizował rękę w polu karnym. Wyjątkowo odrzucona sugestia VAR, z drugiej strony ręka ewidentna, powinien być karny dla WHU.
Milan jedzie na nazwie. Wczoraj wygrali, ale w wielkich bólach i styl ponoć bardzo słaby, a grali w przewadze. Kibice są wściekli i chcą wywalić trenera. Ja bym chciał trafić na Włochów w ćwierćfinale. To już nie jest ten Milan, co 20 lat temu.
Bardzo wazny rewanz dzisiaj czyli spotkanie WHU-Freiburg w kontekscie rywalizacji o miejsce w top 2 na ten sezon.
Jezeli londynczycy dadza rade, to przy mozliwym (aczkolwiek niepewnym) awansie Aston Villi z Ajaxem i odpadnieciu BHA z PL zostanie w pucharach 5 druzyn a Niemcom przy zalozeniu awansu Bayeru Leverkusen tylko 3 i wtedy aktualna strata punktowa w rankingu UEFA ( 15,000 do 15,928 pkt) bedzie odrabialna.
W przeciwnym wypadku bedzie po 4 zespoly z kazdej strony i Anglicy moga miec problem poniewaz ich zdobycze punktowe dziela sie przez 8 (tyle startowalo druzyn) a przedstawicielom Buli tylko przez 7.
Zreszta sytuacja jest dosyc zagmatwana w tym temacie bo swoje aspiracje maja Hiszpanie a takze Francuzi i oczywiscie prowadzacy Wlosi choc ci poniesli duze straty poprzez odpadniecie 3 klubow w LM.
W kazdym badz razie jest ciekawie w tej walce o 5 “manszaft” w przyszlosezonowej LM
Ja za bardzo nie rozumiem tego, więc chciałbym dopytać. Premier League deklasuje wszystkie ligi w rankingu UEFA (obecnie mamy razem ponad 101.000 punktów, a drugie La Lipa ma dopiero 87.600). Czemu mamy się obawiać o dodatkowy slot w europejskich pucharach jeśli zrobiliśmy sobie taką przewagę nie do przebicia?
Czy top 2 i dodatkowy slot do lm zależne są tylko od punktów z TEGO sezonu, a poprzednie się nie liczą czy jak? Trochę to bezsensowne.
Tak, dokładnie. Liczy się ranking tylko z tego sezonu. Ma to sens, bo to samego końca prawie nie będzie wiadomo kto dostanie te miejsca Więc taka Aston Villa z Tottenhamem nie są niczego pewne.
Liczy sie tylko ten sezon jezeli chodzi o dodatkowe miejsce w LM i dlatego sprawa nie jest latwa bo szybkie odpadniecie “memnited” i Newcastle popsulo sytuacje.
Lecz wszystko jest jeszcze mozliwe!
Ale nam nie powinno w ogóle zależeć na na tym dodatkowym miejscu dla angielskiej drużyny. My i tak się załapiemy na TOP3 w tym sezonie a występ w LM to spora kasa i wabik na topowych zawodników więc tylko wzmocni któregoś naszego konkurenta.
Pod względem walki o przyszłoroczne mistrzostwo, lepiej żeby ktoś też się wykrwawiał w LM. To jedyny plus w naszej sytuacji.Dodatkowy klub angielski w LM to olbrzymi zastrzyk gotówki, więc lepiej żeby United i Tottenham go nie dostali.