Liga Europy 2023/2024

Ale my mamy grupe dla niepełnosprawnych XD

@Edum Ale nie powiesz że nie mogliśmy trudniejszych wylosować niż LASK i St.Gilloise

A czego się spodziewałeś w LE, Realu Madryt?

1 polubienie

Brighton niech się wykrwawia, może w lidze będą gubić punkty. My zaś powinniśmy dać szansę Kelleherowi, Doakom itp. Mam nadzieję że Salah nie będzie miał ambicji strzelać ogórom zawyżając sobie statystyki

Szkoda, jakby Raków byłby wylosowany później trafiłby do nas.

Toulouse - chyba najgorzej z 4 koszyka.

Z 4 koszyka Toulouse.

Szkoda, że Raków nie trafił do grupy H, ale i tutaj może powalczyć.

W co Ty wierzysz?
Tutaj to wpierdol za wpierdolem się dla Nich szykuje.

3 miejsce max. Gdzież Oni Atalanta i Sporting ograją.

Dobra grupa, doceniam każdego rywala ale jesteśmy faworytem grupy. Jestem ciekawy postawy Belgów, mierzyliśmy się kiedyś z nimi oraz LASK? Mecze z Toulouse coś mi świta, że kiedyś był ale nie wiem czy nie towarzyski.

Mogliśmy, ale powinniśmy się cieszyć, że raz - niedalekie wyjazdy (Austria, Belgia i Francja) i możemy wystawiać dosyć eksperymentalne składy, nie są to jacyś potężni rywale. Liverpool i Toulouse imo wyjdą.

W sezonie 2007/2008 w kwalifikacjach do LM, dokładnie w 3 rundzie. W dwumeczu wygraliśmy 5-0.

Z LASK chyba nigdy nie graliśmy.

1 polubienie

My te grupę powinniśmy przejść bez problemu. Każda pozycja poza 1 miejscem będzie kompromitacja.

@Edum Nie no ja się ciesze z takiego losowania. Człowiek za bardzo się przyzwyczaił do LM i jak widzi po prostu grupe z LASK czy St.Gilloise to troche na śmiech go bierze po prostu :smiley:

rok temu Union S-G awansował do ćwierćfinału LE i odpadł dopiero z Bayerem, ale na pewno nie są to rywale których możemy się obawiać.

Liczyłem na Raków może jakieś Czechy byłaby szansa się wybrać ,szkoda. Poziom rywali bez znaczenia

Przynajmniej bez dalekich wyjazdów. Nie ma jakichś totalnych ogórków więc nie potrenujemy U21 ale zmiennicy powinni dostać swoje szanse, szczególnie w ostatnich meczach jeśli uda się już zapewnić awans.

W tym Union to chyba gra brat Mac Alistera XD

Raków ma niewygodny styl gry wiec u siebie może wyrwać jakiś remis. Z reszta Sporting i Atalanta to żaden top, w LE i LKE wpadki i niespodzianki regularnie się zdarzają. Taka Legia potrafiła wygrać z Leicester w LE, a Raków jest od niej dużo lepszy. Jestem zdania że nie są na straconej pozycji no i doświadczenie bezcenne dla nich z takimi ekipami. Sturm Graz porównywalny zespół do Rakowa, tutaj trzeba upatrywać wygranej z nimi by mogli myśleć o dalszej grze na wiosnę.

@lfc96pp

3 miejsce w zasięgu, bo Sturm Graz to zbliżony klub do Rakowa, a i Atalanta jak i Sporting to kluby z którymi można powalczyć o jakiś remis w Sosnowcu. Nic straconego z resztą i tak trafili dosyć dobrze bo mogła być grupa B.

Bez napastnika to mogą co najwyżej postraszyć Stal Mielec, a nie taki Sporting.
@LiverpoolJestCzerwony Ooo dzięki, nie wiedziałem.
W takim razie może nie ‘‘wpierdol za wpierdolem’’ a bardziej wyrównana walka.

Sciągneli już jakiegos mlodego Chorwata za 1,3 miliona euro i szukaja jeszcze jednego, mial byc Exposito ze Slaska ale nie zgodzili sie na sprzedaz. Bedzie napastnik, nawet dwoch.

@lfc96pp o to przeciez chodzi. By walczyli. Lech potrafil z Fiorentiną i Villareal w zeszlym sezonie to dlaczego Raków ma tego nie zrobić? Przeciez to podobne ekipy.

IMO ówczesny mistrz był mocniejszy, aniżeli dzisiejszy.

Zastanawiam się, kto może być dla nas najtrudniejszym rywalem w LE i wychodzi mi, że poza 2-3 zespołami z LE (Roma, Ajax, B04) będą to spady z LM. Co prawda nie ma grupy w LM w której byłyby 3 kluby ze ścisłego topu, a Bayern i ManU powinny sobie poradzić z awansem, podobnie jak Napoli z Realem. City i Barca mają autostradę do awansu, w pozostałych kilku trudnych rywali się znajdzie:

• Sevilla/Arsenal, które mogą się przejechać z Lens/PSV,

• ktoś z trójki Inter/Benfica/Sociedad

• oczywiście któryś z zespołów z ‘grupy śmierci’ – PSG/BVB/Milan/Newcastle

• i ewentualnie Atletico/Lazio, jeśli potkną się z Feyenordem lub Celtikiem.

Na papierze jesteśmy mocniejsi niż ktokolwiek z tych zespołów, ale wiadomo jaki jest futbol.