Liga Europy 2023/2024

Był? W czym jak Raków ma dużo lepszą kadrę i robił dużo lepsze wrażenie w eliminacjach do LM niż Lech w ubiegłym roku? Przypomnij sobie jak Lech słabo grał w eliminacjach.

A jak dla mnie jeśli którykolwiek polski klub ma grać na europejskim poziomie to jest to Raków, oni od początku przejawiają wysokie ambicje i możliwości. Wygrywali w eliminacjach z mocnymi ekipami i wstydu jeszcze nie było.

Nie chodzi mi o eliminacje, co samą fazę grupową i pucharową.
Dla mnie Raków na owy poziom nie wejdzie.

W sumie do Linz niedaleko, wybrałbym się ale oni mają stadion na 19 tysięcy miejsc więc biletów pewnie się nie da kupić.

@Edum To jest właśnie ten nowy :slight_smile:

A Oni przypadkiem nie mają nowego stadionu?

Reakcja piłkarzy Saint-Gilloise na wylosowanie LIverpoolu

1 polubienie

Terminarz (czas jak w UK)

Fajnie, że gramy niektóre spotkania o 18:45, czasem nasza gra usypiała mnie już koło tej 22 :wink:

2 polubienia

Freiburg
O Marsylia
Betis/Rangers/Sparta Praga
Sporting
Villareal
Roma/Slavia Praga
Qarabag/Molde

i z 3 miejsc lm

Galatasaray/Kopenhaga
Lens
Braga/Union Berlin
Salzburg
Feyenoord
może Milan/PSG
Porto/Shakhtar

Najtrudniejszy z rywali to byłoby PSG albo Milan. I w sumie poza tymi dwoma zespołami nie ma się czego bać na etapie 1/8 finału.

Bez przesady z tym Milanem. Jeżeli PSG nie spadnie to jestem pewny, że LE wygra albo LFC, albo Leverkusen. Oby jeszcze Sevilla nie spadła, bo takiego finału z Ramosem to bym się bał :smiling_face_with_tear:

Te PSG w obecnej formie nie jest dla nas jakimś wyzwaniem. Są bardzo ciency.

Przypominam, że dwa-trzy tygodnie wcześniej ledwo zremisowaliśmy z Luton więc naprawdę powstrzymajcie swoje fantazje albo kończcie w ręcznik a nie na forum.

4 polubienia

Realnie trudni przeciwnicy to Gatasaray, Feyenord, Roma, Psg/Milan, Porto. Zwłaszcza na wyjeździe.

Leverkusen będzie najtrudniejszym rywalem.
PSG ogólnie jest słabe , ale jak Donatello trafi się dzień konia to może być ciężko.

Milan, Roma, czy Porto to rywale klasę niżej i tylko plaga kontuzji mogłaby pokrzyżować plany.

Na koniec Sevilla i mimo, że niby zespół taki sobie to jakoś się ich boje.

Grają podobnie jak Atlético, cwaniacki footbal który nam nie leży…

Kto by to nie był to już trzeba się spinać.

Sevilla byłaby najcięższym przeciwnikiem w tych rozgrywkach. To taki Real ligi Europy. Niezależnie od formy.

Chciałbym finał z United :wink:

1 polubienie

A ja Chciałbym dokończyć rozgrywki grupowe, i potem skupić się na lidze i krajowych pucharach. Ludzie, jeszcze grupa nie skończona a wy już się zastanawiacie z kim zagramy finał? Ja rozumiem, że jesteśmy jednym z faworytów, ale niech takie PSG, United, Porto czy Sevilla ‘awansuje’ do LE i już może być różnie. Z pokorą trzeba podchodzić do tych rozgrywek, nazwiskami nie awansujemy do finału. Cel do celu, cegiełka do cegiełka i będzie dobry wynik, nie ma co od razu zakładać że będzie finał, bo i na 1/8 możemy zakończyć rozgrywki.

7 polubień

Też bym poczekał na wszystkie rozstrzygnięcia w grupach LM/LE bo jest jeszcze sporo niewiadomych, poza tym jak to teraz jest, my już awansowaliśmy z 1 miejsca i teraz jest chyba jeszcze dodatkowa faza play-off dla zespołów z 2 miejsc?

Barcelona też miała na lajciku w tamtym roku zgarnąć trofeum a jak wyszło każdy wie.

Lekceważyć nie można nikogo , ale akurat Barcelona to słaby przykład. To taki United La Ligi, grają brzydko dla oka, co mecz się ślizgają. Wyniki ponad stan.

My już byliśmy w tych rozgrywkach niejednokrotnie utemperowani przez inne zespoły, a w tym sam Klopp, więc liczę , że wyciągnął wnioski i odpowiednio zmotywuje zespół.

Tak. Dodatkowa 1/16. Grają z 3 miejscami z LM.

Feyenoord i Lens to pierwsze zespoły, który “spadają” z LM do LE.

Sevilla nie zagra w fazie pucharowej tegorocznej edycji LE, co jest dobrą informacją zważywszy na ich patent do wygrywania tego trofeum.

Jeszcze Young Boys jest pewne tego “spadku”, Crvena zvezda nie ma szans ich wyprzedzić.

2 polubienia