To Kolega z tym BVB jako faworytem daleko nie zaszedl.
Rangersi zasluzenie awansowali dalej a w Niemczech juz trwaja dyskusje w sprawie odswiezenia skladu w nowym sezonie.
Bedzie to jednak trudne bo kasa raczej pusta(przez COVID-19) a Watzke do ryzykantow nie nalezy i nie narobi dlugow.Z samej ewentualnej sprzedazy Haalanda 5-6 nowych graczy na wysokim poziomie nie zakupia.
1/8 finału
Glasgow Rangers - Crvena Zvezda Belgrad
Braga - AS Monaco
FC Porto - Olympique Lyon
Atalanta Begramo - Bayer Leverkusen
Sevilla FC - West Ham United
FC Barcelona - Galatasaray Stambuł
RB Lipsk - Spartak Moskwa
Betis Sevilla - Eintracht Frankfurt
Awans do następnej fazy wywalczyły:
Atalanta Bergamo, Rangers, Braga, Barcelona, Eintracht Frankfurt, RB Lipsk, Lyon, West Ham United.
Losowanie dzisiaj o godzinie 13:00.
EDIT:
Spotkania ćwierćfinałowe (7 i 14 kwietnia):
Barcelona - Eintracht Frankfurt
West Ham United - Lyon
RB Lipsk - Atalanta Bergamo
Braga - Rangers
Półfinały (28 kwietnia i 5 maja):
RB Lipsk/Atalanta - Braga/Rangers
WHU/Lyon - Barcelona/Eintracht
Jak dla mnie zajebiste ćwierćfinały, będę śledził z uwagą, wszystkie takie forty/forty😁
Barca dostaje łomot od Eintrachtu, West Ham gładko wygrywa juz 3:0 z Olimpique Lyon.
Szykują się półfinały:
WHU - Eintracht
Rangers - RB Lipsk.
Może brytyjski final?
Juz 0:3 na Camp Nou haha
Co roku Barca musi z kimś sfrajerzyc, to już jest część ich tradycji
Będą nowe memy
Ciekawe - Bayern w LM odpadł w ćwierćfinale z Villarreal, a RB i Eintracht spokojnie awansowały do półfinału LE, majac wcale nie latwiejszych rywali.
This is football.
Kazdy może wygrać z każdym dlatego jak czytalem te opinie niektórych kibicow Barcy, że wygraja sobie na luzie LE bo fajnie zaczeli grać to wiedziałem że wcześniej czy później się przewroca z rowerka. Jak nie WHU to Eintracht juz ich skarcił.
Pilka uczy dwóch rzeczy: pokory i szacunku. Na szczęście nasi piłkarze to wiedzą
W Barcelonie tradycja podtrzymana, eurowpierdol co sezon, tylko coraz niższy szczebel Za rok może w lidze konfederacji się skompromitują
2018 – Roma
2019 – Liverpool
2020 – Bayern
2021 – PSG
2022 – Eintracht Frankfurt
Who is next?
Raczej aż tak nisko nie upadną, ale przyjemnie się widzi, gdy co niektórzy kibice Barcy, którzy do niedawna jeszcze byli dość mocno odklejeni (jeden mówił, że w tym sezonie na luzie LE, a w przyszłym już min. półfinał LM i zdobycie La Ligi) znowu spokornieją i z pewnością będą bardziej powściągliwi co do swojego ukochanego teamu
Jest satysfakcja na pewno
nie wiem co Was tak cieszy ta porażka Barcelony. celem dla nich na ten sezon jest przebudowa składu. i akurat to Xaviemu się udaje. powstaje zalążek ciekawej drużyny. na początku sezonu byli w duzych tarapatach a i tak zajmą w lidze 2 miejsce. to i tak lepiej niż rok temu. zrobili kilka ciekawych transferów, latem się znów wzmocnią. myślę, że odbudują się znacznie szybciej niż się wszyscy spodziewali. jakby nie awansowali do top4 w lidze to by było powody do radości (też ich nie lubię). ale brak sukcesu w LE im nie zaszkodzi, to nie był ich główny cel.
2017 Juventus ich wywalił z LM klepiąc 3-0. W tym sezonie niezłe bęcki od Bayernu i Benfica wyrzucająca ich z LM.
Wynik dzisiejszego meczu bardzo mylący, mogło być śmiało 4-0.
Zaimponował mi ten Japończyk? W każdym razie jakiś azjata, całkiem zadziorny i minimalnie się pomylił ładnie ogrywając zawodnika i strzelając obok słupka, powinno wpaść na 4-0.
Tak ogólnie przejrzałem skład Frankfurty, wielkich nazwisk tam nie ma a w dwumeczu byli zdecydowanie lepsi i w pełni zasłużyli na awans.
Aha i wracając do A. Traore, jak ja sie ciesze ze go nie sprowadzilismy. Jednowymiarowy i jednonożny piłkarz.
Traore był na poważnie rozważany przez nas czy to jedynie plotki? Chociaż mógłby się z Kariusem dobrze dogadywać
Eintracht znów dobrze radzi sobie w Europie, ciekaw jestem ich rywalizacji z West Hamem.
Cieszy każda porażka Barcelony i odpadnięcie z pucharów bo niektórzy ich kibice są tak zadufani w sobie i mają takie ego, że dziękuję. Nigdy ich nie lubiłem, za końcówki lat 90. czy w latach późniejszych. Realu też nie lubię. Nie spodziewałem się takiego meczu Eintrachtu, w Bundeslidze idzie im tak sobie, parę lat wcześniej mieli mocny zespół, a odpadli na wczesnym etapie.
Fajnie, że West Ham gra dalej, kto wie, może nawet zdobędą LE? Podoba mi się, że są też “nowe” zespoły, a nie wiecznie Sevilla i Sevilla (choć doceniam ich grę i puchary). Każda kombinacja finału jest możliwa: niemiecko-brytyjski, brytyjski, niemiecki. Będzie na pewno ciekawie.
A ja tam lubię Barcę, od dzieciństwa mam sentyment: Ronaldinho, Rivaldo, później Messi, Iniesta, Xavi, Alexis, Pedro… Najpiękniej grająca drużyna na świecie, moim zdaniem Man City to marna podróba, choć w jakimś mały stopniu marzę, żeby wyrzucili Real za burtę, bo tych buraków na czele z Vinim, Carvajalem czy Casemiro nie trawię.
Nawet jak sie nie lubi Barcelony (np ja) to trzeba przyznac ze byla ikona XXI wieku. Gorzej ze zbudowana na korupcji i notorycznym przepychaniu przez sedziow i mysle ze wlasnie za to jest tak szeroko nielubiana.
Ikona XXIw to na pewno nie, po prostu trochę namieszali w ostatniej dekadzie, ale i tak ich sukcesy zostały przyćmione ponieważ od kilku ładnych lat to największa ikona eurowpierdolu co najwyżej i klub mem na każdej płaszczyźnie.
Przecież tam się wczoraj kibice sprzedali tak jak nigdy w historii tego sportu a może i żadnego innego. To co się działo na CN to kryminał, mimo że mnie to nie martwi.
Aczkolwiek nie wyobrażam sobie że Liverpool wybiega na boisko i cała Anfield na nich gwiżdże, Liverpoolowi nie uznają gola i wybuch radości na Anfield, Liverpool odpada a po meczu rozśpiewane Anfield klaszcze, śpiewa i świętuje z piłkarzami druzyny przeciwnej.
To były wczorajsze sceny z Camp Nou. To jest chyba najwyższy poziom upokorzenia
Ale wiesz…wczoraj na Camp Nou aż 30000 kibicow stanowili przyjezdni z Niemiec. Gwizdy były od początku.
Dlatego napisałem, że kibice Barcelony się sprzedali. Taka sytuacja nie miała prawa mieć miejsca.