Liga Mistrzów 2021/22

Handanovic to parodysta, a z Dzeko nasi obrońcy na luzie sobie poradzą.

Powiem wam, że jak już musiała by być jakaś mocniejsza ekipa to ten Inter naprawdę mi się podoba. Z Red Bullami graliśmy w ostatnich latach. Coś nam często wypadało to Porto, Atletico, Napoli wcześniej Sevilla. Inter z którym nie graliśmy z kilkanaście lat to miły powiew świeżości.

1 polubienie

To się działo!

-Perez to powinien wynająć bardzo dobrych adwokatów i walczyć z UEFA bo dla mnie niezrozumiałe jest dlaczego prawidłowo wylosowana para Benfica-Real nie została podtrzymana?
-największy wygrany(niestety!) to Bayern
-Chelsea w czepku rodzone
-Simeone…jak ja Ci życzę ogrania “menczysteru”
-szkoda Sportingu bo z Juve by powalczyli a z City…no chance
-Ajax da radę
-Juve nie jest moim zdaniem na dzień dzisiejszy mocniejsze od Villarreal
-i wreszcie my.Tragedii z tym Interem nie ma ale spacerku raczej nie będzie.

Summa summarum ciekawie :smiley:

Jeżeli zostały popełnione błędy to losujemy od nowa wszystko, innej opcji nie ma. Pomijając „wielbłądy” dotyczące pierwszego losowania decyzja nt zorganizowania drugiego wzorowa.
Jak Pereza przepychali sędziowie w CL dwa czy trzy lata z rzędu to jakoś pretensji nie miał.
To jest CL i jak chcesz to wygrać to musisz być gotowy na wszystko

Mam inne zdanie.
Losowanie zaczęło być kuriozalne po pierwszej dobranej parze,która została zgodnie z regulaminem i asolutnie 100% prawidłowo skojarzona.
I nieważne jest dla mnie czy dotknęło to Real czy też np City albo nas,ba! nawet “menczysteru”.

Powtórzenie całej procedury tak ale z uwzględniem pojedynku Benfiki z Hiszpanami.
Głowy za to nie dam ale to by się obroniło przed każdym sądem w mojej ocenie.

UEFA zbłaźniła się (po raz enty) i to podwójnie.

A tekst typu “bo w przeszłości arbitrzy pomagali klubowi Pereza” jest sorry za określenie dziecinnym argumentem.
To,że kiedyś było nie fair,niesprawiedliwie(subiektywna ocena faktów)nie może być pozwoleniem na dzisiejsze skrzywdzenie Realu.

Mnie to się z moim poczuciem praworządności kłóci i to mocno.

PS a “królewskich” miłością nie darzę ale to nie ma nic do rzeczy.

Bardzo się cieszę, że rewanż gramy na Anfield. W przypadku niekorzystnego wyniku w pierwszym meczu (remis to także niekorzystny wynik w tym przypadku) lepiej odrabiać wynik na własnym stadionie. Jak dla mnie to bardzo istotny argument. Przed losowaniem bardzo liczyłem na Inter. Nie ze względów sportowych tylko powtarzalności meczów. Ostatni raz graliśmy z nimi w 2008. Ja sam nie pamiętam już tego meczu, bo w tamtym okresie jeszcze nie myślałem o kibicowaniu The Reds. Inter to zdecydowanie nie są chłopcy do bicia i 43 strzelone gole na pewno nie świadczą o ich ułomności. Ratio goli to tylko 5 goli na korzyść The Reds. To mała różnica. Jak patrzę na skład Interu to dałbym im miejsce w top10 w Europie. Liverpool w tym sezonie jest w top5 drużyn Europy, ale nie odważyłbym się przypisać z góry 6 punktów w dwumeczu.

1 polubienie

Podano daty i godziny spotkań.

Pierwszy mecz, na San Siro, odbędzie się 16 lutego o 21:00. Między spotkaniami z Burnley i Norwich w lidze, dosyć spoko.

Rewanż na Anfield 8 marca o tej samej godzinie. Będzie to mecz po kolejce z WH, a przed Brighton.

W ten sam matchday co my, gra również para Bayern - Salzburg.

A meczem otwierającym Play-Offy LM 2021/22 będzie spotkanie w Paryżu - PSG vs Real - 15 luty, 21:00.

RIP

9 polubień

Przeczytałem jakie błędy popełniono podczas losowania. Do takiej sytuacji nie powinno oczywiście dojść i to jest kryminał, że na ceremonii, gdzie są same drogie garnitury, krawaty, na kontach tych ludzi grube miliony, a nie potrafią rozlosować poprawnie 16 kuleczek z zachowaniem pewnych reguł. No ale stało się i trzeba zaakceptować, iż sprawiedliwie było powtórzyć całą akcję. Jest w podświadomości fakt, że błędy popełnione na początku skutkowały dalszym doborem par, do których dojść nie powinno z tego właśnie powodu, niemniej z drugiej strony pozostaje jakieś poczucie niesprawiedliwości. Może lepiej nazwać to po prostu niesmakiem.

Nie da się ukryć, że Inter to cięższy rywal niż Salzburg. Nic nie jest pewne, każdy mecz może się inaczej potoczyć, ale w teorii tak właśnie jest. Widzę tu i tak spory optymizm, ale ja zachowałbym spokój. W porządku, na pewno będziemy faworytem. Jednak mierzymy się z mistrzem Włoch i obecnym liderem Serie A. Czy równie dobrze poradzimy sobie z nimi co z ich lokalnym rywalem w fazie grupowej? Oby.

Będę z uporem maniaka drążył temat :rofl:

Kolega pisze o “błędy na początku skutkowały dalszym doborem par” i to się zgadza od zestawu numer 2 czyli kiedy po wylosowaniu Villarreal wśród potencjalnych rywali znalazł się “menczyster” i jeszcze Arszawin go faktycznie wyciągnął.
Ale do diaska! pojedynek Benfiki z Realem doszedł do skutku absolutnie regulaminowo i na nic nie wpłynął, ot!wylosowano pierwszy duet.
I dlatego powtórzone ciągnęcie losów powinno było odbyć się bez nich i to byłoby jedyne sprawiedliwe rozstrzygnięcie.

Lecz UEFA to ignoranci bojący się przyznać do własnych błędów i woleli zwalić wszystko na komputerowy system oraz potraktować sprawę ogólnikowo.
Perez powinien iść z tym do sądu i walczyć o uznanie za oficjalny dwumecz Portugalczyków z Hiszpanami.
Może jakby wygrał to Ceferin and Co czegoś by się nauczyli.

Masz rację, tylko nie wiadomo czy system pozwoliłby na takie rozpoczęcie powtórnego losowania od drugiej pary. Pewnie jakos ręcznie dałoby się to przecisnąć ale bali się że takie manipulacje wyglądałyby jeszcze gorzej. Tak czy inaczej straszna kompromitacja ze strony UEFA, losowanie 8 par to nie jest technologia rakietowa a przerosło organizację obracającą miliardami.

Dokładnie, niewiadomo czy system pozwolił by później wylosować po raz drugi od drugiej pary, mi się od początku wydaje że nie.
Albo przepuszczamy losowanie z błędami i UEFA ponosi jakieś konsekwencje z tym że nie ma nad nimi już chyba nikogo albo losujemy wszystko od nowa.
Śmierdząca sprawa z tym losowaniem, mi to śmierdzi ustawkami dla atrakcyjności które ustalał jakiś „debil” za przeproszeniem.
I wracając do Pereza, za ten durny pomysł z SL, za jego wyniosłość a także poczucie bycia lepszym niż inni życzę mu najcięższej drabinki w której finalnie wylecą z CL po spotkaniu na Anfield.
Nie trawie dziada, zwykła chorągiew, bdb pamietam jak pięknie żył z UEFA, pamietam jak świetnie dobierali się przed samym meczem do City a dokładniej UEFA żeby zamieszać co do zakazów gry w CL, jeden z większych mafiozów tego sportu który udaje świętego.
Prawo dobre jak po jego myśli, prawo be jak nie pomaga, zwykła życiowa szuja

Szanowni Przedmowcy no nie wyglupiajmy sie z tym “czy system by pozwolil”.
Przeciez te kulki w tych koszach sa umieszczane odrecznie a wiec wystarczylo przed powtornym losowaniem posrod drugich druzyn w grupach nie dawac tej z Benfika i “miske” z Realem odlozyc na bok.
A w komputer musi ta pare “wbic” czlowiek wiec gdzie tutaj jest problem?
A dalej wszystko toczy sie zwyklym trybem.

Kolego poprzerwie2: i co z tego,ze Perez Twoim zdaniem to niesympatyczny jegomosc-tu chodzi o elementarna sprawiedliwosc a ta nie moze kierowac sie emocjami.
Real zostal w moim odczuciu “wykiwany” a UEFA nieslusznie losowala zarowno ich jak i druzyne z Lizbony po raz drugi.

PS jestem ciekaw jakie sa przepisy odnosnie takowych sytuacji w europejskiej federacji jesli jakies w ogole istnieja???

Zgadzam się co do tego ze emocje nie maja nic do sprawiedliwości, ale czy Perez zawsze grał z prawem czy według prawa, bardziej nawiązywałem do tej myśli ale to nadal nie usprawiedliwia tego że łamanie prawa w przeszłości pozwala to robić dalej, tu masz racje.
Z tym że prawnie wydaje mi się że losowanie musiało się odbyć od nowa jeżeli została podjęta taka decyzja, ale w całości. Również się na tym nie znam ale wydaje mi się że gdyby prawo mówiło inaczej to UEFA by nie ryzykowała ogromnymi karami. Szczerze mówiąc to obojętne mi jest kogo wylosowali, nas tez skrzywdzili można by było rzec ale nikt nie płacze, takie życie, błędy naturą ludzką, czy wywołane podstępem czy nie to inna sprawa. Rozumiem twoje zdanie, uważam ze temat czas zakończyć bo pary CL są już faktem i nic tego nie zmieni

Też uważam, że wylosowane paru kulek przerosło możliwości UEFY, chluby na pewno im to nie przyniesie ale za pół roku, rok już większość o tym zapomni i karuzela będzie kręcić się dalej. Niesmak na pewno pozostaje, szkoda tego Salzburga ale nie ma co płakać, trzeba rozpracować Inter na kawałki.
Poza tym mało kto w to wierzy, ale portugalskie kluby czy Salzburg może napsuć krwi gigantom.

Argument, że ktoś kiedyś łamał prawo lub je naginał, jako usprawiedliwienie łamania/naginania prawa przeciwko interesom tej osoby nie przystoi w poważnej dyskusji.

Nie no zgadza się ale wystarczy ze prawo zostało złamane raz podczas losowania i to już zoobowiązuje do jego powtórzenia, przynajmniej tak wychodzi na logikę

Jasne. Losowanie powinno być powtórzone to na pewno. Otwarte jest jednak pytanie czy pierwsza para nie powinna zostać - bo została wylosowana prawidłowo. I używanie tutaj argumentu tutaj w stylu “dobrze tak Realowi, bo kiedyś Perez też łamał/naginał przepisy” jest co najmniej nie na miejscu, jeśli pretendujemy do toczenia poważnej dyskusji.

Sam nie wiem do końca czy Real - Benfica powinno zostać czy nie, ale na pewno nie powinno na tym zaważyć to czy Perez kiedyś łamał/naginał przepisy.

Ale nie powinien rzucać kamieniem skoro sam sumienie ma nie czyste

Mam pytanie. Czemu przy losowaniu Villareal nie dodali do koszyka LFC? Zostały 4 kluby Inter, Juve, PSG i Real - pary Real vs Juve i PSG vs Inter takie pary były by prawidłowe?