Liga Mistrzów 2021/22

Nie, bo Juventus wygrał swoją grupę, tak samo jak Real :slight_smile:

Za niedługo wraca LM, jeśli ktoś się łudził, że 16.02 obejrzymy Liverpool z Interem na TVP…puszczają wtedy mecz RB Salzburg - Bayern Monachium, rewanż gramy we wtorek, 8.03. Pewnie 9.03 poleci Real - PSG, 16.03 grają Lille - Chelsea i Juventus - Villareal.
23.02 puszczają Atletico - Manchester United.

Janusze futbolu obejrzą Lewandowskiego na TVP, a koneserzy LM czy sympatycy klubów innych niż Bayern spokojnie znajdą alternatywne źródło. Przynajmniej strimy nie będą przycinać :crossed_fingers:

3 polubienia

Tefałpe realizuje Narodowy Program Transmisji Sportowych, więc jeśli gra ‘polski’ Bayern, od biedy ‘polski’ Juventus etc. to wiadomo, że nie puszczą innego, ciekawszego spotkania.

1 polubienie

W ogóle zbliżają się meczyki. Osobiście liczę przede wszystkim na:

1. Awans Liverpoolu
  2. Odpadnięcie Realu i Mu

Realu nigdy nie lubiłem, za PSG też nie przepadam, ale najchętniej zobaczyłbym mordkę Ramosa jak odpada po golach Salaha. Z drugiej strony Mu z Atleti - wybór między młotem a kowadłem lub jak kto woli - ślepym a kulawym czy jak to się mówi. W każdym razie to już nie to samo Atletico, a mina CRka po porażce byłaby bezcenna.

1 polubienie

To już ten tydzień! Ruszamy z Ligą Mistrzów!

Na dobry początek, rozgrzewkowo zmierzą się w Paryżu najbardziej utytułowany zespół LM - Real Madryt z wiecznym “predententem” PSG. Osobiście niezmiernie liczę na PSG, ale czuję, że Real znowu ich zje doświadczeniem.

City - Sporting, czyli kolejna łatwa drabinka się szykuje dla City, aby ostatecznie polec i przedłużyć suszę w Europie. Myślę, że Sporting może się postawić w pierwszym meczu natomiast na Etihad raczej zostaną odesłani z kwitkiem.

Salzburg z Bayernem to mecz do jednej bramki.

No i w końcu MY! Największy klub w Anglii zmierzy się z mistrzem Włoch. Myslę, że rywalizacja będzie wyrównana, jednak na Anfield również powinniśmy sie rozprawić z Włochami, choć po cichu liczę na skromną wygraną w Mediolanie.

Skład:

Ali
Taa - VVD - Matip - Robbokop
Hendo - Fabs - Thiago
Salah - Jota - Mane

Typy na I mecz:

Sporting 0:0 City
PSG 2:2 Real
Inter 1:2 Liverpool
Salzburg 0:2 Bayern

Jaki skład przewidujecie na Inter? Kto powinien zagrać i kto powinien być gotowy ma wejście z ławki?

Allison
TAA- Konate - Virgil - Robbo
Hendo - Fabs - Thiago
Salah - Jota - Mane

Taki pewnie wyjdzie. Ja bym zobaczył Keitę za Hendo oraz Diaza za Mane, ale wyżej wymieniony skład jest chyba bardziej prawdopodobny.

Mam takie pytanie. Czy w TVP pracują ludzie upośledzeni?

6 polubień

W kontekście takim jaki mecz zamierzają pokazać…? Obawiam się, że biznesowo (w przebraniu patriotyzmu) jest to uzasadnione :frowning:

Zresztą mnie to rybka, obejrzę gdzieś indziej.

W TVP uważają, że Polska ma swojego przedstawiciela w LM który zwie się Bajern. Może nie wiedzą, że Bawaria nie leży w Polsce… dlatego miłośnicy tefałpe będą oglądać najciekawszy mecz RB Salzburg - FCB, a inni będą oglądać jakiś Inter z Liverpoolem.

5 polubień

Szlagier Bundesligi :+1:

Pytasz dzika czy s*a w lesie… Oczywiście, nie mniej niż w polsacie.

I nie mniej niż w RFN… znaczy TVNie.

Już kiedyś pokazywali statystyki oglądalności i bardziej im się opłacało puścić mecz Bayern vs Sevilla zamiast Real z Juve. Bayern przyciąga im więcej kibicow przed telewizor i porównywalna była tylko Barcelona

2 polubienia

Jak ze wszystkim - nastawiają się na masy, nie na koneserów.

2 polubienia

Który mecz LM dzisiaj oglądacie? Ja wybieram PSG - Real. Nie mam zamiaru oglądać City w tym sezonie poza meczami, w których dostają od nas wpier*ol. :wink:

Szkoda, że Gini grzeje ławę. Myślałem, że może zagra od początku i zobaczę go w akcji pierwszy raz odkąd odszedł z LFC.

@MG75 koneserzy oglądają na darmowych streamach, jak na starą gwardię przystało.

1 polubienie

Ehhh kiedy ten fart City się skończy. Czy oni grają tak dobrze czy przeciwnicy grają tak źle? I w lidze i w Europie.

4-0 do przerwy to nie jest fart, szkoda bo w rewanżu mogą zagrac na pół gwizdka rezerwami.

Fart, że trafiają na słabeuszy na każdym kroku.