Liga Mistrzów 2022/23

Juventus jeszcze nie ma pewnego awansu do LE, chociaż słowo ‘awans’ brzmi tu dziwnie. Ciekawie będzie w LE, bo zakladajac, ze trafi tam Juve będą jeszcze Barca, Ajax, Sevilla, może Eintracht, są przecież ManU, Arsenal, Roma… sporo naprawdę dobrych drużyn.

Mecze 1/8 dopiero za kilka miesięcy, więc obecna forma niewiele znaczy, sporo się może zmienić.
Wolałbym zacząć od łatwiejszego rywala, ale jak wygrywaliśmy LM w 2019 roku to w fazie pucharowej na pierwszy ogień poszedł Bayern.

Samozwańcza najlepsza Liga hiszpańska wyjaśniona perfekcyjnie w tym sezonie LM, i to tyle.
Druga sprawa, która mnie bardzo wkur… rozdmuchiwanie przez Barcelonę sytuacji z karnym Lewego. Lubię Lewego i bardzo szanuję, ale absolutnie nie było żadnego karnego. Środowisko Barcelony robi aferę na cały świat, że karny hurr durr. Tak samo rozdmuchali karnego z Interem, miały być oficjalne skargi do UEFA itp. No tak, przecież odpadli nie dlatego, że po 5 kolejkach mają 4 punkty, tylko przez sędziów.
Irytuje jeszcze bardziej, gdy nasz jawnie przekręcony mecz z Arsenalem przechodzi bez echa

1 polubienie

Nawet gdyby to był karny, to nadal nie jest gol, a gdyby to był gol, to i tak nadal by przegrywali z Bayernem. Ta sytuacja niczego nie zmienia, a rozdmuchiwana jest w polskich mediach, bo Robert Lewandowski brał w tym udział. Sęk w tym, że Lewy pierwszy kopnął De Ligta, próbując wśliznąć się przed niego, no ale trzeba jakoś czarować przeciętnego Kowalskiego przed tv, że to źli sędziowie, a nie słaba Barcelona, bo inaczej mało kto będzie chciał oglądać jej mecze.

2 polubienia

Też z poczatku myślałem, że tam jest oczywisty karny i słuszna decyzja sędziego, jednak po powtórkach również wycofałbym się z tej decyzji.

Przecież dzisiaj nawet Marciniak w RMF FM się o tym wypowiadał… no ludzie

Pewnie znow w TV meczem kolejki bedzie Victoria-Barca? Bo kogo może interesować jakiś Bayern z Interem czy Liverpool z Napoli…
Ja się cieszę, że Barca odpadła głównie z powodu tego medialnego amoku związanego z klubem Lewandowskiego, kiedyś na każdym kroku był Bayern, teraz ośmieszająca się Barcelona. Potworne zakompleksienie wychodzi, z drugiej strony jakoś nie widać podobnego wariactwa z Juve czy Napoli, więc jednak można normalnie podejść do meczów klubów polskich piłkarzy.
Ciekawe, czy teraz nagle do TV trafi LE…

Wedlug “telemana” ma byc Juve-PSG a ja dalbym Milan-Salzburg albo Szachtar-Lipsk bo tam bedzie bezposrednia walka o awans do fazy pucharowej!
Ale co ja tam sie znam :grimacing:

No właśnie się nie znasz.
Janusza nie obchodzi walka o awans tylko zobaczyć Polaka rodaka w akcji albo jakieś medialne drużyny

1 polubienie

Uchyle rabka tajemnicy w czasach RODO i napisze,ze na imie mi …wlasnie Janusz :joy:
Ale moze ja jakis dziwny.nietypowy jestem!

2 polubienia

Oglądałem skróty i ten Susic z Salzburga to wyróżniającą się tam postać. Benfica to ciekawy zespół, rozklepali żenujacy Juventus, ale bardzo dobrze pokazał się tam młody Anglik Samuel Iling. No i ten Bellingham jest świetny.

Barcelone tyle sędziowie ciągneli za uszy, że teraz się to mści. Pamiętacie z Chelsea bodajże 05/06 z Arsenalem jak RVP dostał czerwoną to rzeczy co tak z głowy, też z Realem była sytuacja kiedyś czerwona bodajże Pepe na Alvesie. Ogólnie nie żałuje ich wcale. Wtedy jakoś nie płakali jak sędziowie pod nich sędziowali .

2 polubienia

W Barsie się pewnie oburzają, że sędziowie sprawiedliwie sędziują… bo wg nich powinni w myśl klasycznej sentencji: “jestem uczciwym sedzią - zapłacili za 3-0 i będzie 3-0”.

1 polubienie

Co do karnego. To oglądałem tylko skrót i w pierwszym ujęciu byłem pewny, że wapno, ale w kolejnych powtórkach bardzo dobrze widać , że to Lewy pierwszy uderzył w nogę zawodnika Bayernu. Ogólnie co do Barcy to proste ,karma". Będąc młodszym lubiłem Barcelonę jak grał tam jeszcze Ronaldinho. Fajny finał z Arsenalem, gdzie nie wiadomo komu kibicować , bo obydwie ekipy były bardzo sympatyczne . A po tym finale to równa pochyła wizerunkowa, ciągnięcie za uszy przez sędziów, symulacje , doskakiwanie do sędziów, nieetyczne podchodzenie do transferów. Jak namawianie zawodników za plecami, publiczne wypowiadanie się jak zawodnik ma DNA i do nich pasuję jeszcze przed transferem it’d. Cegiełkę też dołożyły polskie media , gdzie puszczano nudne mecze z udziałem , więcej długu niż klubu" zamiast o wiele ciekawszych spotkań, nie obiektywne komentowanie. Także Barcy mi w ogóle nie szkoda, a jedynie Lewego. Liczyłem, że może dojdą gdzieś do półfinałów, lewy być może byłby królem strzelców, plus wygranie la ligi. To niewykluczone, że wygrałby zasłużoną już przez niego złotą piłkę.

2 polubienia

Atletico Madryt wylatuje z europejskich pucharów, porażka z FC Porto 1:2, 3 miejsce w grupie zajął Bayer Leverkusen.

To naprawdę piękny dzień dla piłki nożnej!

5 polubień

Samozwańcza najlepsza liga świata pozamiatana w tym sezonie jeszcze na etapie fazy grupowej
Niech się Barcelona cieszy, że dostali Pilzno w grupie bo i tam by europejskich pucharów nie było

cieszę się, że bandyci Simeone polecieli na mordę.

5 polubień

na chwilę obecną, Tottki w LE.

Tak na szybko, możemy trafić teraz na drużynę z PL czy ta zasada już nie obowiązuje?

Z tego co wiem to chyba obowiązuje, czyli najprawdopodobniej w 1/8 Bayern/Porto/Real/PSG…