Juventus jeszcze nie ma pewnego awansu do LE, chociaż słowo ‘awans’ brzmi tu dziwnie. Ciekawie będzie w LE, bo zakladajac, ze trafi tam Juve będą jeszcze Barca, Ajax, Sevilla, może Eintracht, są przecież ManU, Arsenal, Roma… sporo naprawdę dobrych drużyn.
Mecze 1/8 dopiero za kilka miesięcy, więc obecna forma niewiele znaczy, sporo się może zmienić.
Wolałbym zacząć od łatwiejszego rywala, ale jak wygrywaliśmy LM w 2019 roku to w fazie pucharowej na pierwszy ogień poszedł Bayern.
Samozwańcza najlepsza Liga hiszpańska wyjaśniona perfekcyjnie w tym sezonie LM, i to tyle.
Druga sprawa, która mnie bardzo wkur… rozdmuchiwanie przez Barcelonę sytuacji z karnym Lewego. Lubię Lewego i bardzo szanuję, ale absolutnie nie było żadnego karnego. Środowisko Barcelony robi aferę na cały świat, że karny hurr durr. Tak samo rozdmuchali karnego z Interem, miały być oficjalne skargi do UEFA itp. No tak, przecież odpadli nie dlatego, że po 5 kolejkach mają 4 punkty, tylko przez sędziów.
Irytuje jeszcze bardziej, gdy nasz jawnie przekręcony mecz z Arsenalem przechodzi bez echa
Nawet gdyby to był karny, to nadal nie jest gol, a gdyby to był gol, to i tak nadal by przegrywali z Bayernem. Ta sytuacja niczego nie zmienia, a rozdmuchiwana jest w polskich mediach, bo Robert Lewandowski brał w tym udział. Sęk w tym, że Lewy pierwszy kopnął De Ligta, próbując wśliznąć się przed niego, no ale trzeba jakoś czarować przeciętnego Kowalskiego przed tv, że to źli sędziowie, a nie słaba Barcelona, bo inaczej mało kto będzie chciał oglądać jej mecze.
Pewnie znow w TV meczem kolejki bedzie Victoria-Barca? Bo kogo może interesować jakiś Bayern z Interem czy Liverpool z Napoli…
Ja się cieszę, że Barca odpadła głównie z powodu tego medialnego amoku związanego z klubem Lewandowskiego, kiedyś na każdym kroku był Bayern, teraz ośmieszająca się Barcelona. Potworne zakompleksienie wychodzi, z drugiej strony jakoś nie widać podobnego wariactwa z Juve czy Napoli, więc jednak można normalnie podejść do meczów klubów polskich piłkarzy.
Ciekawe, czy teraz nagle do TV trafi LE…
Wedlug “telemana” ma byc Juve-PSG a ja dalbym Milan-Salzburg albo Szachtar-Lipsk bo tam bedzie bezposrednia walka o awans do fazy pucharowej!
Ale co ja tam sie znam
Oglądałem skróty i ten Susic z Salzburga to wyróżniającą się tam postać. Benfica to ciekawy zespół, rozklepali żenujacy Juventus, ale bardzo dobrze pokazał się tam młody Anglik Samuel Iling. No i ten Bellingham jest świetny.
Barcelone tyle sędziowie ciągneli za uszy, że teraz się to mści. Pamiętacie z Chelsea bodajże 05/06 z Arsenalem jak RVP dostał czerwoną to rzeczy co tak z głowy, też z Realem była sytuacja kiedyś czerwona bodajże Pepe na Alvesie. Ogólnie nie żałuje ich wcale. Wtedy jakoś nie płakali jak sędziowie pod nich sędziowali .
W Barsie się pewnie oburzają, że sędziowie sprawiedliwie sędziują… bo wg nich powinni w myśl klasycznej sentencji: “jestem uczciwym sedzią - zapłacili za 3-0 i będzie 3-0”.
Co do karnego. To oglądałem tylko skrót i w pierwszym ujęciu byłem pewny, że wapno, ale w kolejnych powtórkach bardzo dobrze widać , że to Lewy pierwszy uderzył w nogę zawodnika Bayernu. Ogólnie co do Barcy to proste ,karma". Będąc młodszym lubiłem Barcelonę jak grał tam jeszcze Ronaldinho. Fajny finał z Arsenalem, gdzie nie wiadomo komu kibicować , bo obydwie ekipy były bardzo sympatyczne . A po tym finale to równa pochyła wizerunkowa, ciągnięcie za uszy przez sędziów, symulacje , doskakiwanie do sędziów, nieetyczne podchodzenie do transferów. Jak namawianie zawodników za plecami, publiczne wypowiadanie się jak zawodnik ma DNA i do nich pasuję jeszcze przed transferem it’d. Cegiełkę też dołożyły polskie media , gdzie puszczano nudne mecze z udziałem , więcej długu niż klubu" zamiast o wiele ciekawszych spotkań, nie obiektywne komentowanie. Także Barcy mi w ogóle nie szkoda, a jedynie Lewego. Liczyłem, że może dojdą gdzieś do półfinałów, lewy być może byłby królem strzelców, plus wygranie la ligi. To niewykluczone, że wygrałby zasłużoną już przez niego złotą piłkę.
Samozwańcza najlepsza liga świata pozamiatana w tym sezonie jeszcze na etapie fazy grupowej
Niech się Barcelona cieszy, że dostali Pilzno w grupie bo i tam by europejskich pucharów nie było