To może przyjmiemy ościenne kraje z innych kontynentów, by ich wspomóc zarobkami w naszych rozgrywkach? Coś jak Eurowizja zróbmy. Latanie do odległych zakątków Rosji było już uciążliwe, bo ze względu na kawałek europejski trzeba było niejednokrotnie przez kluby z krajów pełno Europejskich latać podobnie daleko co do Kazachstanu, bo się łapały kluby daleko azjatyckie geograficznie. Pomijam już nawet fakty polityczne.
Są, bo są, ale również nie rozumiem tego. Mieli sporą przerwę w LM i mogła ona potrwać dłużej. Gdybyśmy ich wylosowali, to wątpię by prawdziwy kibic się cieszył z takiego latania. Cięższy piłkarsko, ale za to logistycznie dużo lepiej by wyglądał już nawet Club Brugge. Chwała, że Rangersi - piłkarsko ok i logistycznie świetnie. Szkoda jedynie Neapolu, bo ciężki teren.
ale czy ja popieram tych co pisza, że Europa dla Europejczykow? Tylko tak przykladowo rzucilem, bo rzucają sie o Izrael a o Turcji milcza, bo kawaleczek jest w Europie.
Przyzwoite losowanie. Mogło być nieco lepiej (np preferowany przeze mnie Leverkusen zamiast Napoli z 3 koszyka), ale też i dużo gorzej, więc absolutnie nie mamy na co narzekać. Grupa do ogarnięcia, jednak przy obecnej kadrze i nasileniu terminarza LM wcale nie będzie łatwo.
Po losowaniu par na Carabao Cup na stronie w komentarzu ktoś napisał, że ‘‘nie ma pieniędzy na pomocnika, bo zostały wydane na dobre losowania’’ - nawet jestem skłonny w to uwierzyć. Hehe
Troche zabawy w piatek
Komu sie chce niech poda swoje typy co do LM czyli ktore zespoly wyjda z grupy oraz zeby bylo ciekawiej to kto zajmie trzecia pozycje i zagra wiosna w LE
A-LFC;Ajax oraz Napoli B-Atleti;Porto oraz Bayer Leverkusen C-Bayern;Barcelona oraz Inter D-Tottenham;Sporting oraz Eintracht E-Chelsea;Milan oraz Salzburg F-Real;Szachtar oraz zyczeniowo Celtic G-City;Sevilla oraz BVB H-PSG;Juve oraz Benfica
Druzyny po “oraz” to te z 3 miejscem…zeby nie bylo niedomowien
Jak mam być szczery to Barca może nie wyjść z tej grupy. Ostatni mecz to będzie Bayern Inter. Jeśli Bayern będzie miał zapewnione wyjście, a sytuacja między Interem a Barca na styku, to Bayern im to puści.
To może przemawia moja niechęć do Bayernu i sympatia do rodaków, bo w sumie FCB za numery z Suarezem i Coutinho też nie trawię jednak myślę, że Barca będzie chciałą udowodnić Bayernowi coś za te poprzednie porażki. Teraz się wydaję najlepszy moment, gdyż Barcelona składa naprawdę mocną ekipę, a Bayern zdaję się na papierze być nieco słabszy niż w ostatnich latach. Do tego Inter może nieco namieszać.
Też pozwolę sobie wytypować pierwsze trójki, a co!
Grupa A: Napoli, Liverpool, Ajax
Grupa B: Atletico, Porto, Bayer
Grupa C: Bayern, Inter, Barcelona
Grupa D: Tottenham, Eintracht, Marsylia
Grupa E: Milan, Chelsea, Salzburg
Grupa F: Real, Lipsk, Celtic
Grupa G: City, Sevilla, Dortmund
Grupa H: PSG, Juve, Benfica