Liga Mistrzów 2024/2025

Trochę mnie niepokoi słaba forma Arsenalu. W tamtym sezonie mieli kryzys na przełomie roku a potem zaczęli seryjnie wygrywać. Lepiej żeby ten kryzys ich dopadł na wiosnę kiedy sezon wkracza w decydującą fazę

Zauważyłem na tym forum tendencję do deprecjonowania siły kadry LFC i gloryfikowania kadry innych drużyn. Mam nadzieję, że dopiero teraz gdy nie ma już hamulcowego w postaci Kloppa, kibice zauważą, że LFC to top5 drużyn świata pod względem kadry (i to już od kilku dobrych lat).

2 polubienia

Obecnie to nie jest kryzys tylko ich nowy styl gry. Kradzież czasu od pierwszej połowy, celebracja stałych fragmentów gry, ciągłe wrzutki, przeciąganie wszystkiego jak się tylko da.
Mi pasuje.

Arteta odbudował Arsenal wiec robienie z niego wfisty nie ma sensu. Problem w tym, że pomimo osiągnięcia top w ostatnich dwóch sezonach, nic nie wygrali. W końcu może się zacząć wypalać Bask. Będzie zabawne jeśli skończy swoją przygodę z zaledwie jednym, średnio prestiżowym trofeum.

Najpierw niech Slot spróbuje dorównać temu hamulcowemu Kloppowi a dopiero potem mówmy o jednym i o drugim. Póki co, to można powiedzieć, że Slot jedzie na tworze Kloppa… Ale tak, wiem. Wszystko co dobre to zasługa Edwardsa a co złe to Kloppa. Wygrane puchary to sukces Edwardsa a przegrane to wina Jurgena… Usuń człowieku ten swoj post lepiej…

4 polubienia

Arsenal attempted 46 (!) crosses against Inter Milan tonight.

Walili wrzutkę średnio co dwie minuty :smiley: Piękny styl wypracowałeś Mikel po wydaniu w ciągu 5 lat 800 mln :partying_face:

4 polubienia

w tym wydaniu LM , to teatr absurdu , w grupie 4 drużyn trzeba było walczyć o wyjście co najmniej z 2 miejsca

To oprocz nas :muscle: :red_circle: reszta angielskich druzyn w LM z porazkami.
Oj ciniusko panowie poddani “uszatego” krola :grimacing:

Bardzo dobrze z kolei Wlosi,ktorzy zaliczyli 3 wygrane i remis przy jednej przegranej.

Mimo to w rankingu za ten sezon PL na 1 miejscu ale za nimi z minimalna strata Portugalia i wlasnie Serie A

Ale że Brest pokazuje PSG jsk grać w piłkę to cieszy. Wiem że mają łatwiejsze spotkania, ale PSG to ponoć gigant xd

Problem Arsenalu jest dość prosty. Po 3 sezonach artety w końcu zaskoczyło. Szli do góry. Jednak granie co 3 dni to inny kaliber. A mimo wydania mnóstwa pieniędzy Arsenal się znacząco nie wzmocnił przez ostatnie 2 sezony jeśli chodzi o sile rażenia. W obronie grają zazwyczaj 4 stoperów!!! (Albo 3.5 bo timber jest tka na pograniczu. To sprawia że raczej nie ma na co liczyć z ich strony na takie rzeczy jak nam dawał robbo czy trent. Dodatkowo rice który całe życie grał na 6 tu gra na 8 aby obok niego grał również partey. To sprawia że oni wyglądają ok ale kreatywności za grosz. Saka to świetny piłkarz ale Arteta wiecznie go zajeżdża grając właściwie wszystko od deski do deski nawet z 3 liga. Na drugim skrzydle martinneli który nadaje się tylko do gry z kontry i trossard czyli po prostu przeciętniak.

Szpica to tragiczny Jesus i pożyteczny, ale mało bramkostrzelny havertz.
W momencie utraty odegarda nie mają nikogo kto może zagrać niekonwencjonalnie lub dać coś extra z środka.
Jeśli dodamy do tego obniżenie formy saliby to otrzymujemy zespół na 4 miejsce. Zbyt szeroka ławka i zbyt mocna defensywa do wypadnięcia z top 4, ale za słaba siła rażenia aby wygrywać regularnie nawet jak się ma gorszy dzień (patrz my z Brighton gdzie z ławki wchodzi lucho, a salah gra nic 85 min żeby dać nam zwycięstwo)

2 polubienia

My gramy z Realem w środę 27.11 ale TVP1 niestety pokaże “tylko” AV z Juventusem.

Nie ma co się burzyć. To na pewno nie jest ich decyzja tylko wynegocjowali jakiś żałosny ochłap od Canal+…

Wiadomo, też tak myślałem, że mają jakiś mecz “drugiej” kategorii do wyboru.
Jak to jest na Canal +, lecą wszystkie spotkania danej kolejki (jak w Viaplay) ?

Na Canal+ wszystkie mecze, w TVP jeden, który nie jest hitem dnia wg C+.
Canal wytypował jako hity we wtorek Bayern/PSG, w środę Liverpool/ Real.

Szczerze powiedziawszy, na jedne mecz (mecz z Gironą mnie trąca) to se wole iść gdzieś do pubu niż płacić tym cwaniaczką 65 zł. Przejmą całość Premier League to dopiero zyskają nowe klienta.

Ale trzeba wykupić droższą wersję z Ligą mistrzów za 70zł/msc

Real w środę bez Viniciusa. Wypada na trzy tygodnie z powodu kontuzji

1 polubienie

Wiadomość dnia: zdobywca Oskara i obrońca uciśnionych Vinicius poza składem Realu na mecz w lidze mistrzów z nami na Anfield. Mikołaj w tym roku przychodzi wcześniej. Bardzo sie cieszę, że nie zagra. Nie chodzi mi o obawy przed jego grą piłkarską tylko aktorstwem na boisku. Jednego matołka mniej.

5 polubień

Co za cudowna wiadomosc dla moich…oczu :rofl: nie bede musial ogladac pacana! :muscle:

10 polubień

Chyba nikt nie lubi tego pajaca xd

6 polubień