Liga Mistrzów 2024/2025

Przede wszystkim trzeba uniknąć Realu. Najlepiej gdyby Barcelona na nich trafiła

Real i Bayern w ostatniej kolejce grają odpowiednio z Brest i Slovanem Bratysława, więc spokojnie uciekną z miejsc 15-18.

A mnie ten format przekonuje ponieważ dzieje się dużo i to do ostatniej kolejki :blush:

2 polubienia

Najważniejsze, żeby Real wygrał z Brest i 1/8 będzie spokojna

Pięknie widzieć smutne mordy oszustów! :muscle:
Manchester miasto ole! Ja z ciebie ciągle śmieję się :joy:

1 polubienie

City maks może 19 miejsce ugrać, więc z nimi na pewno w 1/8 nie zagramy.

Pomiędzy 8 a 18 miejscem jest 1 punkt różnicy :slight_smile: Będzie się działo w ostatniej kolejce

1 polubienie

To teraz Mings zatrzymuje oszustów i ci wylatują z LM :joy:

8 drużyn już odpadło. W ostatniej kolejce tylko na dole tabeli będą emocje, a tak tylko kolejności mogą się zmienić.

Nowy format jest super, ale jest zbyt pobłażliwy. Powinno wychodzić 16 drużyn, bez play offów. Przy 24 drużynach można grać na pół gwizdka.

@Scooby_Doo uważam, że dodatkowe mecze, to za mała kara za granie na pół gwizdka. Przy 16 drużynach wszyscy musieli by spiąć dupy.

Tylko miejsca 9-24 grają dodatkowy dwumecz. Z tego co widać można trafić na bardzo mocnego przeciwnika. W tym czasie pierwsza 8 sobie odpoczywa. Byłem sceptycznie nastawiony do nowego formatu, ale niepotrzebnie. Podoba mnie sie

W ostatniej kolejce - bez niespodzianek - to tylko Atalanta jest podatna na wypad z pierwszej ósemki.

Brawo Feyenoord, Arne musi być dumny

A ja wietrzę niespodziankę w Zagrzebiu.
Nie lubię Milanu :grimacing:

To nie jest tylko dodatkowy dwumecz. To jest dwumecz z którego 8 na 16 drużyn odpadnie, zwłaszcza że mogą trafić na siebie dwie mocne drużyny a układ tabeli sprawia że trudno to zaplanować bo decydować może punkt lub nawet różnica bramek.

Szkoda, że to nie City jedzie na Stuttgart w ostatniej kolejce, bo byłoby ciekawie, a tak zwycięstwo z Brugią daje im awans.

Bardzo mnie ciekawi jak się ułożą pary 1/16, bo tam są bardzo niewielkie różnice i w ostatniej kolejce tabela może się całkowicie wywrócić i nie da się tego przewidzieć.

A ja uważam, że te play-offy to fajne urozmaicenie rywalizacji i dodatkowe emocje.
Wyjątkowo pochwalę za ten pomysł UEFA-Mafię :grimacing:

Mings na linii ich powstrzyma :muscle::joy:

Podoba mi się ten nowy format. Myślę, że Real i Bayern uciekną z tych miejsc, a City juz wiadomo nawet matematycznie nie ma szans :grin:

Oj będzie zmieniało się jak w rollercostrze w ostatniej kolejce.

W sensie że wskoczą do top8? Malutkie szanse nawet żeby jedna z nich to zrobiła. Taki Bayern musiałby przeskoczyć 7 drużyn (spośród 10ciu, które są przed nimi i które mają matematyczne szanse przeskoczyć), gdzie Atletico, Milan, AV, Leverkusen i Dortmund mają łatwe spotkania, a Lille z Feyenoordem grają między sobą. Moim zdaniem nie ma szans.

Aaa sorry, zamuliłem. No to tak, pełna zgoda:)

w sensie, że nie będziemy musieli z nimi grać w 1/8