Jeśli chcecie dokładne prawdopodobieństwo trafienia każdego z potencjonalnych przeciwników to dzielimy te % przez 2 i macie wynik
Może być to PSG w 1/8. Najważniejsze, żeby Real był po drugiej stronie drabinki tak jak Barcelona. Reszty ekip się nie boję
Gimby zobaczyły nazwę PSG i wpadły w panikę.
Teoretycznie idziemy chyba po puchar, wiec nie powinniśmy nikogo się bać. PSG to z pewnością jedna z mocniejszych ekip w Europie i mogłaby stanowić dobry sprawdzian naszych sił. Z czego widzę to PSG w LM jak musiało to wygrywało, a i w lidze tracą punkty zwykle na średniakach, a mocniejsze zespoły leją. Może to wynikać z tego, że po prostu grają na 100% jak stawka spotkania jest większa. W każdym razie potencjalny spacerek to na pewno nie będzie.
Dziekuję za wytłumaczenie
Nie ma co udawać że lepeij jest pominąć najlepszych rywali na początkowych etapach. Dlaczego? Bo mamy całkiem sporą przewagę w pl. Jest szansa że możemy np grać o półfinał lub drugi mecz ćwierćfinalu i być już pewnym/niemal pewnym mistrzostwa. I w druga stronę. Łatwiejsze mecze teraz mogą nam trochę bardziej przesunąć wajchę na punkty w lidze co pozwoli nam podtrzymanie przewagi.
Natomiast każdy wie że to piłka. Dizs jesteśmy najlepsi na świecie. Niestety w maju tak być nie musi. I cała nasza kalkulacja w piz…u
Zły ten format LM czy jednak dobry? Dla mnie dobre odświeżenie starego już formatu, nie tęsknię za dwumeczami w grupach. Więcej ciekawych spotkań, każdy w ciąży gra dalej mimo słabszego okresu jak Real, City, PSG. Jedynie dalsza drabinka bardziej skomplikowana.
https://www.flashscore.pl/wiadomosci/pi-ka-nozna-liga-mistrzow-nielogiczne-czy-ekscytujace-opinie-redaktorow-flashscore-na-temat-nowego-formatu-ligi-mistrzow/vHvcqWnp/
Garsc ciekawych moim zdaniem faktow
Na dzisiaj w Rankingu UEFA nasza ukochana PL zajmuje 1 pozycje z dorobkiem 20,892 pkt.
Za Anglikami sa przedstawiciele Serie A z 17,312 pkt.Kolejne miejsce to hiszpanska La Liga z minimalna strata do Wlochow 17,178 pkt
Dalsze lokaty: Portugalia 14,750 pkt i Niemcy 14,671 pkt
Tym 5 krajom zostala nastepujaca liczba druzyn w Europie: 7 z 7; 7 z 8; 6 z 7; 4 z 5 i 5 z 8
W mojej opinii oznacza to na 98 % ( tak wysoko to oceniam poniewaz od lat sledze na biezaco ten ranking i to podpowiada mi doswiadczenie w tym temacie oraz…matematyka czyli jak ten system funkcjonuje) 5 zespol w nastepnym sezonie LM dla czyli te wszystkie “bornemouty” maja sie o co bic
Natomiast w przypadku rywalizacji “pizzy” z “paella” stawiam na tych pierwszych.
Pozostala dwojka a wiec przedstawiciel Polwyspu Iberyjskiego i nasz zachodni sasiad nie maja wedlug mnie szans na wlaczenie sie skutecznie w walke o przynajmniej druga pozycje.
A na koniec o Ekstraklasie bo dzieja sie cuda!
Jeszcze na koniec sezonu 21/22 bylismy 24 nacja w tym zestawieniu by rok pozniej przesunac sie na 21 miejsce a teraz okupujemy juz 17 lokate.
Awans o 7 miejsc w tak szybkim czasie zasluguje na ta wzmianke a baza wyjsciowa do ataku na 15 jest (oznacza 5 zespolow w europejskich pucharach) i to dobra
PS zaczyna się losowanie play-off
I oszuści kontra sklep
Fascynujące te losowanie, cóż za emocje. Ale i tak dobrze, że cokolwiek pozostawili przypadkowi, a nie ustalili od razu kto z kim zagra w finale. No i Real z City pięknie.
Fajnie, że City jednak z Realem. Bayern to jednak nieco słabszy zespół. Pep będzie się musiał namęczyć.
Mogli od razu losować zespoły z pierwszej ósemki do drabinki
A ja uwazam,ze ten nowy model LM jest fajny.Czesciowo decyduje przypadek/szczescie/pech/slepy traf a po rozlosowaniu 1/8 i pozostalych rund az do finalu bedzie juz “statyczna” drabinka.
Takie cos mamy na imprezach typu ME czy MS-osobiscie nie widze powodow do marudzenia
Właśnie zniknął news “dziś poznamy rywala lfc w 1/8” losowanie zakończone, pytanko na kogo trafiliśmy albo na jaką parę?
Na jednego ze zwycięzców par Brest-PSG i Benfica-Monaco
Chyba nawet nasz serwis do końca nie wiedział jak przebiegnie losowanie i że dziś nic się nie dowiemy…))))))
Dla mnie trochę bezsensu zorganizowali to losowanie. Przecież dolosowanie do drabinki drużyn z pozycji 1-8 to zaledwie 4 koszyki po 2 piłki. Zorganizuja osobne losowanie, które potrwa z 5 minut. Mogli w trakcie tego, po losowaniu par w 1/16, rozlosować pierwszą ósemkę i byłoby już wszystko jasne.
Ale będzie można zrobić kolejne losowanie, za które można zarobić na prawach telewizyjnych. No i można się nachlać z okazji spotkania.
Zero w tym logiki, ale kasa się musi zgadzać. To byłoby za proste. Czekamy na 21 lutego.
Najlepsze że chyba każdy myślał że dziś wszystko bedzie jasne łacznie z lfc.pl, w zasadzie to niewiadomo o co kaman, nawet nie wiemy po ktorej stronie drabinki jesteśmy, bez sensu to losowanie i zostawienie tych 8 drużyn, a kiedy rozlosują drużyny 1-8, w marcu?:))))
Edit. Ok 21 luty