Jedno jest pewne: jutrzejsze wyciaganie “grzanych” kulek bedzie bardzo interesujace !
Fajnie byloby trafic na Benfice w 1/8 to bylby mecz zalozycielski Darwina
A w 1/4 to BVB przypasowaloby najlepiej-ich gra obronna to wielki plaster sera szwajcarskiego z duuuupnymi dziurami
Sam jeszcze nie wiem,ktory mecz mnie bardziej “rajcuje” : sklep kontra oszusci czy balery przeciwko kretaczom-niech sie tluka w tej 1/16
Acha i taka drobna uwaga do poniektorych: mysmy wczoraj WYGRALI! faze ligowa LM a rotacja Arne byla madra,przemyslana decyzja
Nie rozumiem tego jojczenia, że trzeba było za wszelką cenę zremisować, bo PSG.
Przeciez przy takim natłoku meczów nie ma szansy przewidzieć jak wynik naszego meczu wpłynie na miejsca 15-18, jest kilkadziesiąt możliwych rozstrzygnięć w pozostałych spotkaniach.
Czy naprawdę myśleliście, że Slot przez cały mecz będzie śledzić tabelę online i próbować korygować wynik Liverpoolu?
Gdybyśmy zremisowali czy wygrali to nagle przez to na 15-18 mógłby wskoczyć jakiś Real czy Bayern, bo akurat inaczej by się pozostałe mecze ułożyły.
Zaprawdę jesteś dziwnym człowiekiem. Cóż z zrządzenie losu, oj z pewnością pan Cager przewidział że Liverpool wyśle rezerwy do Eindhoven i przegra z PSV z które ostatecznie będzie przez to przed PSG oj na pewno wyszło to z twojego matematycznego prawdopodobieństwa. Moje gratulacje! XD nie wiem co Ci siedzi w głowie, ale jeśli musisz wracać do komentarzy sprzed kilkunastu dni by udowodnić swoją szczęśliwą rację to nie jest dobrze.
Wgl chyba jesteś jakimś niedzielnym kibicem, bo doskonale rozumiem cały kontekst. Liverpool w całokształcie jest najlepszą drużyną w europie w trwającym sezonie, ale za pewne ma drżeć przed takim PSG, które jest ciut lepsze od takiego Monako, no bo jakże ich nazwa brzmi groźnie, podobnie jak Realu, City czy Bayernu xD strach się bać. Pal licho że takie ekipy jak Atalanta, Benfica czy Milan grają lepszy futbol, ale nie no cager w strachu przed PSG, które w starciu z lepszym rywalem jak Arsenal nie istnieje… Jest mi zwyczajnie obojętne na kogo trafią, bo w 1/8 lekko silna jest właśnie Benfica, prawdziwe granie i schody zaczną się w 1/4.
Aś się spisał
Fanem się jest nie on przewidywania wyników czy wypisywania swojej racji na forum, a to że zagramy być może z psg to bardzo dobrze bo będzie ciekawy i emocjonujący mecz
To inaczej:
Teoretycznie jest 25% szans na każdego z Monaco/Brest/Benfica/PSG. Do 1/8 przejdą dwa zespoły (jeszcze nie ma par 1/16).
Wtedy będzie 50% szans na wylosowanie każdego ze zwycięzców baraży. Jestem pewny, że jednym z nich będzie PSG, a drugiego ciężko przewidzieć, tym bardziej przed losowaniem.
Myślę że dla większości wyjdą z tych dwumeczów i Benfica i PSG. Z tych dwojga wolałbym chyba Francuzów, choć i Benfica i PSG są na bardzo zbliżonym poziomie.
Dzięki za wyjaśnienie, nie wiedziałem że tak to działa. Ma sens.
Inna sprawa że nie chodziło mi o aktualną tabelę i aktualnych uczestników, raczej pytałem o ogólną zasadę.
Niemniej jednak system nie jest doskonały, bo silne drużyny z 1/16 mogą chcieć celowo przegrywać żeby zająć jak najniższe miejsce gwarantujące awans, żeby trafić na mniej wymagającego rywala w 1/8.
Ok to ma sens ale… Real i Bayern zajely 11 i 12 lokate i w nagrode,ktoras z nich spotka sie w 1/16 z City z miejsca 22
Tak! wiem,ze to takie “wynaturzenie” ale w tym nowym systemie tego nie da sie przewidziec i chociazby juz to powoduje u mnie zadowolenie z tej nowej formuly.
Raz cos faktycznie wyszlo UEFA-Mafii
Duża ilość zmiennych, duża niepewność.
Zwłaszcza patrząc na rozpiętość potencjalnej końcowej lokaty na 2 kolejki przed końcem (a nawet półtora = po wtorkowych meczach przedostatniej kolejki) to raczej marginalna sprawa.
Tak na marginesie to nasz LFC w rankingu klubowym ma juz na koncie 27,5 za ten sezon co daje nam 1 lokate w biezacych rozgrywkach-ogolnie 4 pozycja ale zblizylismy sie do oszustow i balerow
Spiesze wyjasnic za co te punkty:
kazde zwyciestwo to 2 oczka czyli 14
6 pkt za gre w fazie ligowej i kolejne 6 za jej wygranie czyli 12
50% szans jest na to, że naszego rywala w 1/8 wyłoni dwumecz PSG vs <ktoś>. A zakładając, że PSG będzie w każdym takim dwumeczu wyraźnym faworytem, to realna szansa trafienia na PSG to też jest takie 45-50%.
Ja bym osobiście chciał zobaczyć dwumecz z PSG. Nie jest to żadna zaporowa przeszkoda, a wygranie takiego dwumeczu byłoby bardzo medialnym wydarzeniem.