Nie straszne nam City czy inna Barcelona, w tej edycji Ligi Mistrzów LFC wszystkich pokona! ![]()
![]()
![]()
![]()
Nie porównuję ligi. Nawet nie porównałem Barcy z Chelsea. Zaznaczyłem jedynie, że z angielskim przeciwnikiem może nam być bardziej komfortowo wygrać w dwumeczu (ale to głównie w przypadku znalezienia się w niebieskiej drabince, gdzie równocześnie Newcastle wpadłoby na Chelsea).
I na uzasadnienie pokazałem jak bardzo równą formę Barca prezentuje na przestrzeni całego sezonu, czego o Chelsea powiedzieć nie można.
Już bez przytaczania dokładniejszych danych Chelsea ma obecnie 10 remisów i 11 porażek w tym sezonie. To naprawdę słaby wynik przy ich kadrze. Przy naszych 6 remisach i 12 przegranych oba zespoły prezentują zbliżony poziom pod względem potknięć, straconych pkt itp. Nasza i ich pozycja w lidze dodatkowo to potwierdza. Byliby dla nas bardziej wyrównanym przeciwnikiem, niż Barca w 1/4. Tylko tyle i aż tyle.
Już tak nie gloryfikujcie tej Premier League, może i 6 zespołów awansowało do 1/8, ale prawdziwa gra zacznie się właśnie teraz. Ile z tych sześciu ekip jest w stanie wygrać LM w tym sezonie? Tottenham i Newcastle na bank odpadają, Liverpool i Chelsea raczej też nie będą się liczyć, pozostaje Arsenal ze swoim gównianym mentalem oraz City, które według mnie będzie jednym z głównych faworytów do zwycięstwa.
Tak by the way oglądacie Premier League w tym sezonie i chyba widzicie jak drużyny z Topu męczą się ze średniakami te ich zwycięstwa w większości przypadków są nieprzekonujące, owszem wystarczają żeby eliminować dobre, ale nie topowe ekipy i myślę, że jak przyjdzie im się zmierzyć z topem to już nie będzie tak kolorowo.
Ekipy spoza Premie League? Jak zwykle Real i mocna Barcelona, która może i ma problemy w defensywie, za to w ofensywie to jest poezja, Liverpool nie ma podjazdu. Poza La Liga jest oczywiście Bayern - główny faworyt według mnie oraz PSG, które może i nie jest tak mocne jak w zeszłym sezonie jednak to dalej PSG pod tym samym trenerem.
Ale Atalanta niszczy BVB ![]()
Właśnie po Premier League najlepiej widac różnice ,zwłaszcza jeśli chodzi o Koguty. W lidze mistrzów jakoś łatwiej jest nam grać. Nawet Tottenham ma szansę namieszać a co dopiero Liverpool albo Chelsea. Za łatwo z 6 drużyn najlepszej ligi na świecie przyszło ci zostawić tylko jedną. Według mnie kazda ekipa z naszej ligi spokojnie może nagrać w finale LM.
Czekamy na Zalewskiego w następnej rundzie ![]()
W studiu rozkładanie na czynniki pierwsze (mówiąc ładnie i poprawnie) sytuacji z wielmożnym rasistą z Madrytu, który został nazwany małpą. Jego zachowanie po golu nie wiele odbiegało od tego określenia tak naprawdę. Świat piłki niby sprzeciwia się rasizmowi, ale nie zawsze jest to robione skutecznie, skoro ten jegomość nigdy nie został za to ukarany.
Z Zalewskim możemy spotkać się dopiero w półfinale ![]()
Tak ale nie o to mi chodziło
poprostu czekam na jego nastepny mecz
Ok ![]()
Borussia się obudziła!
Atalanta walczy, bo jeszcze dziś może się okazać, że będą jedynymi przedstawicielami Serie A w następnej rundzie LM.
Edit: tak jeszcze tylko dodam, że usunięcie zasady goli na wyjeździe było najlepszą decyzją UEFY zaraz po reformie formatu fazy grupowej LM na tabelę ligową.
To karny chyba nie ? Nie mozna kopać w głowę to nie K1😆
Karny 100 %
To jestem ciekaw ![]()
Atalanta zagrała doskonały mecz a BVB wręcz przeciwnie!
Tak strzelić w tej minucie to trzeba mieć jaja ze stali. Cudowny mecz
Kobel jaki babol, zamiast zagrać lage w przód to on się bawi.
Oglądam Juve kontra Galata bo gęby rasisty nie zdzierżyłbym😡
Warto dodać, że mecz Juve - Galata leci na TVP Sport, także kulturka bez szukania streamów po necie.
Dobrze się zaczęło w Madrycie, oby tak dalej.
Edit. Szybko się zestarzało.
Juve rozpoczęło pogoń ![]()
Obrzydliwe symulki tureckiej drużyny, niech ich Włosi wywalą z LM bo tego nie da się oglądać ![]()
Ogladam to Juve z Galatą i te Turasy to grają jak ostatnie piłkarskie pały absolutnie obrzydliwy futbol