Liga Mistrzów 2025/2026

Najpierw odniose się do tego. Dlatego zaznaczyłem jeśli ponieważ jego forma to niewiadoma. Mnóstwo graczy wracało po urazach w dobrej formie. Paradoksalnie może dojść do sytuacji że wejdzie do drużyny gdzie topowi gracze mają po 40 meczów w nogach, a on swiezutki.

Mój optymizm bierze się z tego że uwazam iż podstawowa 11 mamy mega mocna i to właśnie moze zatrybic w formacie LM gdzie nie trzeba grać równo cały rok. Nasza 3 obrońców wreszcie zaczęła grać świetnie. Jeśli wróci Frimpong w dobrej dyspozycji, a Gakpo wąduje na ławce kosztem Ekitike to możemy w dwumeczu ograć każdego.

Zresztą taki Real czy Arsenal nawet w naszej najgorszej formie nie dal nam rady więc tym bardziej kiedy zakładam jej wzrost. W grupowych rozdaniach zajęliśmy 1 i 3 miejsce. PSG mimo że było w kozak formie, a my w beznadziejnej ograło na dopiero w karnych. Jeśli ktoś uważa inaczej spoko, nie dziwię się

Wiecie czemu Schlotterbeck nie grał w pierwszym składzie?

Nie zdziwiłbym się, gdybyśmy ostatecznie zatriumfowali. Mam takie przeczucie, że tak się stanie. Pamiętam w poprzednim roku, chyba po odpadnięciu z Crystal Palace, ktoś płakał, że mamy po sezonie, bo nic nie wygramy, bo liga już przegrana, a i Puchar Ligi odjechał. Przypomniałem tej osobie, że są jeszcze takie rozgrywki jak Liga Mistrzów i Puchar Anglii i są one dalekie od rozstrzygnięcia. Będą się rozstrzygać na wiosnę i kto wie, jak wtedy będziemy wyglądali.

Z mocnymi idzie nam dobrze. Przegraliśmy jedynie ligowy dwumecz z Manchesterem City, aczkolwiek biorę poprawkę na to, że w Europie będzie uczciwe sędziowanie, jeśli sędziowie się będą mylić, to nie dlatego, że rząd Wielkiej Brytanii podpisuje wielomiliardowe kontrakty z rządem Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Przy uczciwym sędziowaniu wynik naszego dwumeczu z City wyglądałby inaczej. Poza tym choć Guardiola jest genialnym managerem, to przez trzy lata w Bayernie i dziewięć lat w Manchesterze tylko raz zdobył LM, a triumfom z Barceloną towarzyszyły kontrowersje sędziowskie, choć trzeba też przyznać, że Pep stworzył tam potwora.

A kto miałby zatriumfować? PSG? Obronić tytuł jest trudniej niż go zdobyć, od ponad trzydziestu lat potrafił dokonać tego tylko Real, a czasy gdy robił to Milan, Liverpool czy Nottingham to prehistoria. Poza tym praca Enrique w Paryżu, poza wspaniałym półroczem w 2025, wcale nie przekonuje.

Arsenal? Może tak, ale wielu uważa, że Arsenal nie ma mentalności, by wygrać ligę, to tym bardziej Liga Mistrzów powinna im splątać nogi.

Bayern? Jest sporo argumentów za nimi. Może nawet najwięcej.

Real już nie jest tak mocarny i poukładany jak kiedyś. Barcelonę też można ukąsić.

Myślę, że to są te rozgrywki, w których Slot udowodni, że jest fachowcem, a znakomita gra Liverpoolu gdzieś do lutego/marca w poprzednim sezonie, to między innymi efekt jego dobrej pracy.

Oczywiście mój typ opiera się na moim przeczuciu. A takie mam przeczucie, że za Arne Slota zostanie wykonana dobrze robota.

1 polubienie

To male i oczywiscie subiektywne oraz zmanipulowane :zany_face: podsumowanie ankiety: jest wiara w narodzie skoro co trzeci jest przekonany o naszym koncowym triumfie :red_circle: :flexed_biceps:

Glosy na Bodo to tak chyba dla beki ale ci ktorzy je oddali, powinni postawic 100 zloty u buka bo pewnie jest wysoka kwota i mozna zarobic :rofl:

Norweski bukmacher się nie śmieje, bo podobno na meczu Inter - Bodo i awansie norweskiej drużyny sporo stracił :face_with_tongue:

Nie podoba mi się ani Atletico ani Galatasaray, z Turkami już przegraliśmy w tym sezonie, Simone nigdy nie jest wdzięcznym rywalem. Ale trudno, stało się i któraś z tych drużyn będzie naszym rywalem. Czekam na jutrzejsze losowanie, strona drabinki nie jest od nas zależna, albo los albo już ustawione wszystko naprzód, żarty się skończyły i trzeba grać na 100%. Nie widzę nas w finale ale wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować.

1 polubienie

Zagłosowałem na Liverpool, ale to bardziej życzeniowe niż zdroworozsądkowe. Myślę, że po losowaniu będziemy wiedzieć więcej kto ma jakie szanse.

Jeśli odpadniemy na wcześniejszym etapie, to szczerze mówiąc będę życzył powodzenia Lucho i Bayernowi (jeden z niewielu topowych zespołów w Europie, do których nic nie mam) oraz Lewemu, aby udało mu się drugi raz wygrać LM (wyjątek, w którym są podstawy, aby życzyć powodzenia Barcelonie).

Po cichu liczę też na losowanie Real v City w 1/8. Raz, że byłby to dobry dwumecz, a dwa że City może być jednym z dwóch zespołów w drodze do finału, którzy mogą wyje*ać ten napuchnięty pychą klub.

Dla Premier League byłoby dobrze gdyby co najmniej 3 z 6 klubów awansowały do 1/4.

1 polubienie

3 z 6*.
Też chciałbym, żeby City wpadło na Real, a Barcelona na PSG niech odpadnie pare mocnych zespołów.

To może ankieta z naszymi typami kto na kogo wpadnie? Zobaczmy jak dobrze nam idzie w przewidzeniu tego, jak UEFA ustawiła losowanie. :wink:

Z kim zagra PSG?
  • Barcelona
  • Chelsea
0 głosujących
Z kim zagra Galatasaray?
  • Liverpool
  • Tottenham
0 głosujących
Z kim zagra Real?
  • Sporting
  • Man City
0 głosujących
Z kim zagra Atalanta?
  • Arsenal
  • Bayern Munich
0 głosujących
Z kim zagra Newcastle?
  • Chelsea
  • Barcelona
0 głosujących
Z kim zagra Atletico?
  • Liverpool
  • Tottenham
0 głosujących
Z kim zagra Bodo/Glimt?
  • Man City
  • Sporting
0 głosujących
Z kim zagra Leverkusen?
  • Arsenal
  • Bayern Munich
0 głosujących

Galata a potem PSG i dalej City/Bayern :grimacing:
Spoko :red_circle::flexed_biceps::joy:

Dobrze trafiliśmy, wstyd bedzie odpaść w 1/8, a dalej bedzie cieżko, ale lepiej odpaść w cwiercfinale niz w 1/8 jak rok temu.

Real znowu z City to już chleb powszedni, mam nadzieję, że City ich pyknie.

Moje typy kto awansuje:
City
Sporting
Liverpool
PSG
Barcelona
Bayern
Arsenal
Atletico

Teraz patrze co Arsenal ma łatwą drogę do półfinału to jest szok, nie powinno tak byc

1 polubienie

Lewa część drabinki to ostra napierdzielanka. Jak wygrywać Lm to w takim stylu :joy: mi się podoba losowanie, przejść Galate a później niech się dzieje

1 polubienie

Dla Arsenalu polfinal to obowiazek a i final przy formie Barcelony nie jest utopia.

Nasza polowka wyraznie silniejsza,fajnie to losowanie sie ukladalo do momentu az Rakitic wyciagnal nas a nie Spurs jako pierwszych z koszyczka :grimacing:

Ale nic to! wygramy jak w 2005 :flexed_biceps: :red_circle:

Mamy az 3 konfrontacje PL kontra LaLiga i wydaje mi sie,ze 2 razy czyli Barca i Atleti dalej przejda Hiszpanie a tylko Real wyleci.

Też mi się podoba drabinka. Za Beniteza mieliśmy mnóstwo epickich starć w fazie pucharowej Ligi Mistrzów, a takie mecze dostarczają najwięcej emocji. Gdy za Kloppa wróciliśmy do fazy pucharowej LM, liczyłem na to samo. Chciałem gigantów i rywalizacje, którą będzie się wspominać latami. Mam nadzieję, że na naszej drodze stanie PSG, później Real/Bayern, a w samym finale Barcelona. Międzynarodowe starcia zawsze mnie bardziej ciekawią, bo taki Arsenal czy Chelsea to mamy co najmniej dwa razy w sezonie.

Podobają mi się te mecze, oby je jeszcze odpowiednio ustawili, żeby się na siebie nie nakładały.

1 polubienie

Półfinał jak najbardziej realny.

Przejście Galatasaray to obowiązek.

PSG bez Donnarummy traci o wiele więcej bramek i wyglądają mniej więcej bardziej jak na jesień niż wiosnę ubiegłego sezonu, przy naszej dyspozycji daje 50 na 50.

Półfinał to już raczej nie będziemy faworytem, ale kto wie…

1 polubienie

Co to za drabinka ? :rofl::rofl:
Lewa strona wygląda jak liga mistrzów w starym wydaniu, prawa jak liga Europy.

6 polubień

Nie pamiętam jak to było. 1/4 też mamy pewny rewanż u siebie? I jak z ewentualnym półfinałem?

Dobre losowanie jak na 1/8, ale słabe jeśli chodzi o szanse na półfinał. Z kolei Arsenal autostrada do półfinału.

Liczby na losowanie lotto podaję na priv xD

Na pierwszy rzut oka trafiliśmy do dużo trudniejszej części drabinki.

Nie wiem, czy należy cieszyć się z tego, że teraz awans do 1/4 będzie wręcz wymagany od Slota skoro na każdym późniejszym etapie będzie bardzo trudno. Jednocześnie mamy możliwość zrewanżować się Galacie w Stambule oraz, przy odrobinie szczęścia, może nawet wziąć odwet na PSG za poprzedni rok. To samo w sobie powinno być motywujące.

Losowanie jest interesujące i trzeba podjąć wyzwanie. Pary są wybrane niemal identycznie, jakbym ja to zrobił ustawiając wszystko zawczasu.

Arsenal ma teoretycznie najłatwiejszą drogę nawet do półfinału. Tutaj można mieć jedynie nadzieję, że Bodo/Glimt przejdzie Sporting i w 1/4 pokaże odważny football przeciwko zespołowi Artety. Będę za nich trzymał kciuki. Bo Leverkusen zdecydowanie nie ma dużych szans w dwumeczu.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że arsenal ma mniej wymagające mecze co mega może przełóżyć się na ligę. City najpierw real, potem bayern i jeszcze dalej Psg powiedźmy. Za to Arsenal? Tam jakby grali sobie mecz w fazie ligowej LM. Najpierw Leverkusen potem bodo czy Sporting, teoretycznie już półfinał trudniejszy, ale to i tak są lżejsze mecze… wszystko zepsuł inter…
Jednak kazdy mecz trzeba zagrać.