Ligue 1

Myślę, że to, że Caicedo miał 21, a nie 20 lat jest kluczowe w całym wątku. Choć zaczynał sezon mając 20.

Z MacAllisterem kolega się pomylił, grał w pierwszym składzie, ale przecież to tylko potwierdza fakt, że jego strata była tym bardziej odczuwalna, więc tym bardziej zrozumiałe 11 miejsce. Tym bardziej, że grali w Europie, przypominam casus Marsylii :slight_smile:

To tylko pokazuje jakimi drużynami są Brighton czy Sassuolo, a Ty od nich chcesz oczekiwać walki o mistrzostwo. Ta jest możliwa, jak wszystko, ale to byłby wynik REWELACYJNY, CUDOWNY. Osiagnięcie najlepszych i niemal najlepszych wyników w historii Brighton czy Sassuolo to są wyniki conajmniej dobre i ponad dotychczasowy stan tych drużyn. Logicznie leżysz…

1 polubienie

Hahah zamiast odpowiedzieć na argumentacje która wręcz zmiażdżył cie użytkownik @CzerwonyMarek odpowiadasz na moje ewidentne żarty.

Po pierwsze moises caicedo Ur 4 lis 2001 a de zerbi przejął zespół we wrześniu 2022 czyli …
Matematyke zostawiam tobie.

Po drugie maca jechal na mistrzostwa
Już jako podopieczny de zerbiego i w meczach o punkty dla reprezentacji przed wyjazdem zagrał 130…

Minut. Tak. Był taka gwiazda że zagrał półtora meczu dla reprezentacji bo nie mógł wygryźć lo celso. Odrzuta z tottenhamu. I w pierwszym meczu na samych mistrzostwach nie zagrał ani minuty. I oczywiście potem zagrał genialne mistrzostwa i przeszedł do historii ale pisanie że de zerbi zrobił wynik bo miał mac allistera jest takim absurdem że szok

Powtórzę bo może to słabo wybrzmieć. On przed wyjazdem w eliminacjach zagrał w 2 meczach coś koło 130minut!!! I ja wiem z kim mam doczynienia więc specjalnie trochę ironizuje bo takich głupot nie da się czytać na poważnie.

Grali w niskich ligach i byli na fali wznoszącej :joy::joy::joy: szkoda że Brentford które też sobie swietnie radzi mimo wszystko nie potrafi znaleźć trenera który da im 6 miejsce.
A co do argumentu że przejął ekipę w trakcie sezonu to chyba Amorim pokazuje że wtedy to nawet ciężej :man_facepalming:

Kończ waść mość wstydu oszczędź

Ok, dzięki, że mi pokazałeś miejsce w szeregu :upside_down_face:

1 polubienie

Rzeczywiście Mac Alliser zagrał tylko 130 minut o punkty w kadrze Argentyny + towarzyskie i wykreował go ten turniej. CHOĆ NA TURNIEJU BYŁ KLUCZOWYM GRACZEM KONIEC KOŃCÓW. W Brighton też ten sezon był to dopiero sezon przełomowy dla niego. Można by wręcz zaryzykować stwierdzenie, że to De Zerbi go ustawił odpowiednio :slight_smile:

Biorąc pod uwagę, że pozostają Ci takie odpowiedzi jak ta, albo czepianie się wieku, to nie było to zbyt ciężkie.

1 polubienie

Obaj Panowie daliście się złapać we wnyki tego trolla jak dwie małe sarenki. Ja mam go zablokowanego, bo jakakolwiek dyskusja z nim to jak dyskusja z Ostatnim Pokoleniem na s8.

2 polubienia

Niestety masz rację, tak to jest jak człowiek chce podyskutować na argumenty, a druga strona nie bardzo.

2 polubienia

Powiem ci że jestem wręcz przekonany że to nie jest troll, a nawet jeśli to spójrz na moje wpisy. Są one skrajnie ironiczne bo @CzerwonyMarek argumentacja go pożarł tak że mi pozlstalo tylko smieszkowanie😂

1 polubienie

Ale dyskutować trzeba umieć, a nie agresywnie atakować.

Do tego jeszcze znalazłeś cheerledearke.

Nie uniósł klubu żadnego jak Klopp zrobił to z BVB, czy z nami.
Czy właśnie Ranieri z sezonem życia.
Wszystkie kluby były w podobnym miejscu jak przychodził i odchodził, więc to jest mój zarzut, który na siłę próbujecie obalić absurdalnymi argumentami.
Ale dla mnie 01 nigdzie nie było istotnego progresu i skoro trzeba na siłę to rozkładać na czynniki pierwsze, żeby ten „ progres” pokazać to chyba coś jest nie tak :sweat_smile:
Brighton na siłę można uznać za sukces, ale właśnie niepełny sezon i spory regres w następnym sezonie, to jednak rzutują na moją ocenę jego dokonań.
Też wszędzie krótko dotychczas był i chyba w dobrych nastrojach się nie rozstawał :upside_down_face:

Jeżeli on nie trolluje to tam w takim razie musi być duży bałagan na strychu.

2 polubienia

Widzisz, mówiłem że to nie troll.

Jeżeli dla cb 6 miejsce to takie samo jak 11
I 2 to takie samo jak 8
To masz rację. Żaden progres

Najpierw to, ale wystarczy enter i…

Xd no i jak się tu nie uśmiać.

Nie chodzi o żadne wsparcie. Po prostu co raz więcej ludzi na forum dostrzega to że piszesz coś absurdalnego i to jeszcze nie jest skandaliczne bo każdy się może pomylić lub walnąć głupotę, być w błędzie. Skandaliczne, a dla mnie bardziej zabawne jest to jak nieumiejętnie i absurdalnie broniesz tych glupot

2 polubienia

Gdzie agresywny atak? Bo napisałem, że logicznie leżysz? Jak inaczej nazwać sytuację w której ktoś mówi, że Marsylii miejsce jest na drugim miejscu, a słabszy sezon to wina pucharów. A potem mówi, że De Zerbi cienki bo osiągnął gorszy wynik niż Hurzeler, choć De Zerbi grał wtedy w pucharach. Swoją drogą to jedyna przygoda Brighton w Europie.

Jak nazwać sytuację, w której ktoś mówi 6 miejsce, nic specjalnego, bo z MacAllisterem i Caicedo, a gdy lokatę później zajmuje 11 miejsce, to już lipa, choć bez MacAllistera i Caicedo.

Jak nazwać sytuację w której ktoś nawiazuje do budżetu Marsylii, ale nie bierze pod uwagę tego w innych klubach. Przykładowo Sassuolo, jego budżet na płace a w nawiasie miejsce w lidze:
18/19 - 13 (11)
19/20 - 15 (8)
20/21 - 16 (8)
W OM kasa ma znaczenie, ale w Sassuolo już nie, logiczne.

Jak nazwać sytuacje w której 1,2 czy 3 wynik w historii danego zespołu nie jest ponad stan, skoro stanem i potencjałem tych drużyn przez większość historii były niższe ligi.

Jak nazwać sytuacje w której ktoś krytykuje liczbę punktów, gdy drużyna gra 5 meczów mniej (mniej liczebna liga + jedna kolejka pozostała).

Używasz tych samych argumentów w zależności jak Ci pasuje. Więc negujesz logikę, więc innymi słowy z logiką jesteś na bakier. Jeśli to agresywny atak, to przepraszam. I jak jesteśmy przy takich miłych gestach, to dam Ci radę, tak się nie prowadzi merytorycznej dyskusji.

A kolega @Kajojojek13 pięknie Ci wytknał hipokryzję. Agresywne ataki złe, ale atakować już sam możesz. Również logiczne.

Ale tam nie ma agresji i hahaha, a uszczypliwość dobrze sam wie, że pasuje pod jego zachowanie :stuck_out_tongue_winking_eye:

Nie wiem skąd wziąłeś te budżety, ale jakoś nie zgadza się z tym, co znalazłem. Poza tym no Sassuolo już wcześniej miało ten lepszy sezon.

Więc widocznie ktoś inny potrafił osiągnąć z nimi więcej.
Tak samo Marsylia wiele razy drugie miejsce zajmowała i jest teoretycznie największym klubem we Francji.

De Zerbi nie trenował ich w sezonie 21/22, a taki screen wrzuciłeś, kolejna manipulacja. Z resztą to Ty użyłeś argumentu kasy, ja się tylko do niego odnoszę. To Ty tłumaczysz kasą i Europą w zależności gdzie Ci to pasuje

Masz rację, OM było faworytem do mistrzostwa, ale tytuł zdobył underdog z Paryża. A Brighton nigdy nie był na 6 miejscu, ale to żaden wyczun De Zerbiego. Sassuolo tylko trzy razy było w TOP 10 Seria A, 2 z De Zerbim, ale to nie ma znaczenia. Znaczenie ma tylko to, że Marsylia wiele razy zajmowała drugie miejsce.

Wybacz, ale dyskusja na takim poziomie manipulacji faktami i argumentami nie ma dalszego sensu. Możemy uznać, że De Zerbi nie osiągnął najlepszego wyniku w historii Brighton i, że Sassuolo przed nim i po nim wcale nie było niżej w lidze, a nawet nie spadło z ligi (już wraca, więc można przymknąć oko na jeden sezon). Luzik!

1 polubienie

A myślałem że da się przeprowadzić z tobą rozmowę :sweat_smile:

Po prostu pisałem, że to znalazłem i zarówno 18/19, jak i 21/22 są mniej więcej w środku, więc to jakby trend i różni się od tego co tam miałeś.
Dodatkowo patrz, gdzie była Atalanta i jaki progres zaliczyła, bez wielkich pieniędzy.

Co do jego wyników to w Sassuolo nie utrzymał progresu i klub poszedł w dół po jego odejściu.
Brighton lepiej sobie radzi bez niego, jak widać.

Ale mnie to ni grzeje, ni ziębi, bardziej zaczyna mnie bawić te usilne próby wygrania dyskusji, jakby za to medal przyznawali :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja chciałem tylko argumentów, a nie personalnych wycieczek, a Ty na siłę wzmacniasz argumenty wycieczkami.
Słabo panie kolego, słabo

Uciąłeś lata to raz. A dwie 8 lokaty wciąż są powyżej tych kwot. Tutaj to nie ma znaczenia, z Marsylią oczywiście ma.

To rzeczywiście jego wina.

No tak, bo puchary odnośnie Brighton nie mają znaczenia, miały tylko w przypadku Marsylii.

XD. Personalne wycieczki, bo ktoś wypunktował Ci hipokryzję, ale wziąłeś to bardzo do siebie, więc rzeczywiście personalne. To już ostatni wpis, bo tak jak wyżej, szkoda czasu na dyskusję z kimś kto manpiluje faktami oraz manpiuluje argumentami w zależności w którą stronę mu pasuje.

1 polubienie

Ogólnie to nie czytałeś tego, co pisałem, albo też nie chciałeś tego zrozumieć. Stąd widocznie odnosisz błędne wrażenie, ale cóż pozdrawiam także :grinning:

Ja już odpuściłem. Przez rok mój na forum kilkukrotnie zwalcowalem go podobnie jak ty argumentami. Nic to nie dało.

Każdy powtórzę każdy kto przeczyta twój post ogarnie z czym się mierzysz.

Zresztą po twojej mega mocnej argumentacji odniósł się do wieku caicedo że niby nie miał 20 lat co było najmniej istotne w całej sprawie, a tak naprawdę ten biedny ekwadorski caicedo miał 20lat :joy:

2 polubienia