Ligue 1

Wydaje mi się że tam doszło do kontaktu głową, lekkiego ale zawsze. A to już zupełnie inna kategoria niż wykłócanie się.

Kibice PSG muszą być wielkimi fanami Dragon Ball.
U nas na RTL 7 leciało z lektorem nałożonym na francuski dubbing, więc pewnie we Francji było to mocno popularne anime.
Ja sam też uwielbiam DB, nawet ostatnio obejrzałem oryginalną serie i Ztke :smiley:

3 polubienia

Ja powtarzam pierwszą serię DB na C+ jest, wspomnienia za dzieciaka coś niesamowitego. Ponad 20 lat minęło odkąd pierwszy raz to oglądałem, a człowiek i tak wraca po tylu latach co jakiś czas.

2 polubienia

U mnie się zaczęło od C+ wciągnęliśmy z partnerką wszystko co tam było to potem leciałem z resztą na strefie DB. Już na GT zapał wyhamował, aczkolwiek po latach wciąż bawi i wciąga DB niemiłosiernie :sweat_smile:

1 polubienie

De Zerbi wyciągnął Marsylie z 8 miejsca i w następnym sezonie zagrają w lidze mistrzów. Liczyłem, że powalczą z PSG, ale Paryżanie mają najlepszą formę od kilku lat. No ale drugie czy trzecie miejsce w tej lidze znaczy i tak bardzo dużo.

1 polubienie

Jak oni mają drugi budzet ze zdecydowaną przewagą nad resztą stawki, to jakby pisać, że za sezon Amorim wyciągnie United z 15. na 9. miejsce.
Po prostu De Zerbi nie jest tak dobry, jak to tu próbowałeś sprzedać, jego Marsylia gra co najwyżej zgodnie z oczekiwaniami.
Do tego szybko odpadli z pucharu Francji i grają tylko ligę, więc ten wynik to raczej nawet można uznać za przyzwoite minimum, a nie coś ekstra…

1 polubienie

Cherki 12 goli, 19 asyst
Mikautadze 17 goli, 11 asyst
Fofana 11 goli, 6 asyst

Niezły atak ma Lyon. Jeżeli nie dostaną się do pucharów to Lyon zostanie rozkupiony.

Tylko jeśli spojrzysz to początek współpracy był świetny natomiast on bardziej w las tym szło gorzej, a sam de zerbi już mówił że mógłby odejść i pachniało tam konfliktem. Przed jego pójście do Marsylii zastanawiałem się co w nim jest nie tak że nikt z topu nIe chce mu dać szansy i chyba chodzi o charakter. Ciekawe czy ktoś zaryzykuję z greenowoodem bo papiery są ogromne.

No skoro szło potem gorzej to czemu teraz dzięki niemu zagrają w lidze mistrzów jak w poprzednim sezonie byli na 8 miejscu? Chyba nie było aż tak źle.

Może dlatego, że w zeszłym roku doszli do półfinału LE i inaczej rozkładali siły, poza tym te 8. Miejsce to był wypadek przy pracy, a nie regularna pozycja. W końcu zwolnili managera
Ale nie pasuje to do tego, co próbujesz udowodnić, więc nie przyznasz tego :sweat_smile:

To ich lokaty z ostatnich lat, jak widać 8 się mocno wyróżnia.
Do tego 2 z 3 ostatnich sezonow zdobywali więcej punktów, niż teraz.
Budżet mają na płace okolice 75 mln vs 55 mln trzeciego Lyon.
PO prostu De Zerbi nie osiągnął u nich nic specjalnego. Może pierwszy sezon, coś sobie poukładał i będzie tendencja zwyżkowa, a może po prostu jest niespecjalnym managerem.

Czyli to znaczy mniej więcej tyle, że chłop dobrze wykonuje swoją robotę :slight_smile:

2 polubienia

No i tak i nie :smiley: wykonał plan minimum, nie dołożył nic ekstra, to pierwszy sezon, a pierwsze sezony, różnie wyglądają u managerów, więc no ciężko go chwalić, ciężko go ganić :smiley:
Ale drugiego sezonu może nie być, bo ponoć Tottenham go chce, jesli zwolnią Postecoglu, co pewnie nastąpi, jesli nie wygrają LE.

Po prostu nigdzie za bardzo De Zerbi się nie broni, bo w żadnym klubie nie zrobił ekstra wyniku, teraz Hurzeler zdobywa więcej punktów z Brighton, z Marsylią szału nie zrobił, Sassuolo też nie wskoczyło na jakiś wyższy poziom, a w Szachtar to ciężko oceniac, w miedzyczasie wybuchła wojna i w sumie Szachtar jest tam zdecydowanym faworytem. Po prostu wydaje się być raczej taki co najwyżej solidniak.

Nie wiem co Ci tak bardzo przeszkadza ten De Zerbi, że tak wszystko sobie układasz pod tezę.

To, że w Sassuolo nie robił roboty, to absurd, który szkoda komentować.

Czy robił gorsze wyniki w Brighton? W pierwszym sezonie zajął 6 miejsce i wszedł do Europy, czyli miejsce o którym mogą pomarzyć w tym sezonie. W drugim zrobił słabszy wynik, tak, ale grał w Europie, a czy właśnie nie Europą tłumaczysz słaby sezon Marsylii….? Swoją drogą Marsylię ograł w grupie, a potem odpadł z Romą.

I jeszcze odnośnie Marsylii, jak można krytykować sezon w którym wraca z drużyną do Ligi Mistrzów, jasne, rok temu grali w Lidze Europy, ale tej Ligi Mistrzów nie byli nawet blisko. Kolejna sprawa, mówisz o punktach, że w 2z3 ostatnich sezonie zdobyli więcej, jako ekspert powinieneś wiedzieć, że od zeszłego sezonu we Francji gra 18 a nie 20 drużyn wiec porównujesz punkty z sezony gdy były cztery mecze więcej do rozegrania. Plus ma jeszcze jeden w tym sezonie do rozegrania. Średnia punktów jeśli wygra praktycznie ta sama, lepsza niż w jednym i gorsza niż w drugim z wymienionym przez Ciebie sezonów. Za to już teraz mimo pięciu meczów mniej zdobył więcej bramek 70 vs 68 i 63. Zakładając że utrzymałby średnią w pozostałych teoretycznych 5 meczach skończyłby z 80 bramkami, więc piętno na ofensywnie już widać.

I, żeby była jasność. Dobrze, że do nas nie trafił, ze Slotem zdobyliśmy mistrzostwo. Jednak Twój wpis jest wybitnie nieobiektywny, zawiera manipulacje faktami i pokazują sporą niechęć do De Zerbiego

1 polubienie

Z tymi drużynami to nawet nie byłem świadom, że jest mniej :smiley: to wtedy daje mniej więcej tyle samo punktów, jak się wyciągnie średnią

Ale tego nie rozumiem, wyjaśnij proszę :stuck_out_tongue: ? W sensie takim, że wiem, że mieli momenty, ale w ostatecznym rozrachunku, to nie osiągneli nic ekstra, bo ani do Europy sie nie zakwalifikowali, ani w Coppa Italia nic nie ugrali.
A w międzyczasie wybiły się np Bologna i Atalanta, czyli to nie jest tak, że w Italii nikt wyników nie robi poza głównymi podejrzanymi.
A niedługo przed jego przyjściem grali sezon w Europie

Nie osiągnęli nic ekstra, nie zrobili wyniku na miarę Leicester Ranieriego, nie powtórzyli wyczynu Montpellier. To nie ulega wątpliwości, jednak 2 z 3 najlepszych sezonów Sassuolo w historii są jego. Każdy kto się interesował piłką bardziej niż Liverpool, United i Gran Derbi słyszał o poczynaniach tej drużyny. Nie były cudowne, nie było też słabe, ani przeciętne. Bez niego zaczęli marsz w kierunku Serie B, udany.

Porównanie do Bologni bez sensu, nie dość, że klub i miasto ze zdecydwoanie większym potencjałem, to ta Bologna też nic nie wygrała, weszła do LM, to plus, ale tak samo można się zastanawiać czemu Puszcza Niepołomice o puchary teraz nie grała, zachowując proporcje. Atalanta robi furorę, to nie ulega wątpliwości i zaskoczę Cię, za te wyniki trener zdobywa jeszcze większe oklaski niż zdobywał De Zerbi.

Nie mam zamiaru robić z De Zerbiego nadtrenera, dobrze, że skończyliśmy ze Slotem. Jedyne o co mi chodziło, to to, że Twoja narracja była nieobiektywna i wręcza zawierała manipulacje:

• odnośnie punktów, choć gra się teraz mniej meczów we Francji
  • Hürzeler lepsze wyniki niż De Zerbi. Co z tego, że De Zerbi pierwszy miał dużo lepszy od niego, a drugi gorszy, bo grał w Europie. Oczywiście nie chciałbym nikogo tłumaczyć pucharami, ale Ty już chętnie tłumaczyłeś OM występami w Europie gdy pasowało pod tezę.

Fakty są takie:
-Przywrócił OM do LM po ósmym miejscu i zanotował ogromny postęp pod względem strzelonych bramek
-Zaliczył 2 i 3 najlepszy sezon w historii Sassuolo
-Zaliczył najlepszy sezon w historii Brighton i wygrał grupę LE (tutaj ograł Marsylię którą tak chwaliłeś)
-W Szachatrze przerwali rozgrywki gdy był liderem

A próbowałeś umniejszyć każdej z tych przygód

1 polubienie

Ale nigdzie jakby nie zrobił wyniku ponad stan, Brighton przejął w trakcie sezonu po dobrym początku i miał w składzie Caicedo i Macca. A drugi sezon miał poniżej oczekiwań. Bez dwóch wspomnianych.

Sassuolo to młody klub i on przejął sezon po Europie i progresu nie zaliczył, tylko jeden sezon miał ilość punktów stosunkowo wysoka, ale na Europę nie wystarczyło. Równie dobrze można stwierdzić że progres klub robił przed nim, a za jego kadencji zaczęła się stagnacja
Szachtar to potentat, więc wygranie z nimi ligi to nic nadzwyczajnego i tak.
Teraz Marsylia progres bo to wcześniej mieli fatalny sezon. Jednak bez Europy i z szybkim odpadnięciem z pucharu. A tam liczono raczej na chociaż próbę powalczenia z PSG.
W każdym razie nigdzie nie zaliczył efektu „wow”

Ciężko o bardziej absurdalne argumenty.
Roberto se zerbi zajmuje w swoim pierwszym sezonie w brightonhistoryczne 6 miejsce w lidze gdzie konkurencja kolosalna. Rok później traci 2 najważniejszych graczy za prawie 150 m i łącząc grę w pucharach zajmuje solidne 11 miejsce. Każdy kto zna realia wie że to świetne dla takiego klubu bo np taki west ham moyesa grając w pucharach automatycznie zajmuje jedne z ostatnich miejsc bezpiecznych w premier league. Newcastle podobnie znacząco obniżyło swój poziom kiedy grali w LM. W Angielskiej lidze jest tym średniaka bardzo ciężko utrzymać tempo kiedy muszą grać co 3 dni.

Następnie przejmuje Marsylię i w swoim pierwszym sezonie zajmie 2 miejsce to poprawa aż o 6 pozycji względem zeszłego sezonu!! ale to nie sukces bo wczesniej zajmowali takie miejsca xd.

Nie ważne jaki skład liczy się marka.

To rozumiem że jak przejmie teraz np Tottenham i zajmie za rok 5 miejsce to słabo bo nie ważne że teraz mieli 16w. Wazne że kilka lat temu zajmowali to miejsce.
Conte jak zdobędzie mistrzostwo z napoli to żadna dobra robota bo 2 lata temu też było pierwsi.
Jeśli chodzi o jego sassuolo to stworzył kapitalna ekipę.

Tym tokiem myslenia to slot nie zrobił jakiejś super roboty bo my byliśmy 3, ale jesteśmy pierwsi głównie dlatego że dwaj rywale z zeszłego sezonu obniżyli poziom. A po za tym miał w składzie salaha i vvd

To zdanie to dla mnie hit. Rekordowe 6 miejsce to nie jest wynik ponad stan. To obowiązek xd. Przecież 20 letni caicedo i maca czyli rezerwowy w rep Argentyny to cała liga pomiatali. A już nie che mówić że miał mitome. Welbeck w CV Arsenal united. Nie może być lamaga

1 polubienie

Z taką logiką, to w każdej lidze masz jednego dobrego trenera i bandę nieudaczników. Chyba, że znasz jakiś klub w którym odmówiliby mistrzostwa. Oczywiście trochę przejaskrawiam, bo merytoryczna dyskusja z Tobą nie ma racji bytu.

Najlepszy wynik w 124 letniej historii klubu to żaden wynik ponad stan, bo miał dwóch świetnych zawodników. Choć sezon później mimo ich braku już mówisz o rozczarowaniu. Logiczne.

Drugi i trzeci najlepszy wynik w historii Sassuolo to żaden wynik, bo “młody” klub. Choć historia ponad stuletnia, co tylko podkreśla niski potencjał tej drużyny. 17,12,6,12,11,11 to pozycje w Serie A przed 8 i 8 w wykonaniu De Zerbiego, rzeczywiście 8 i 8 rozczarowujące gdy głownie zdobywało się 11 i 12. Sassuolo do Europy weszło w sezonie 15/16, grało w niej 16/17, a De Zerbi przyszedł w 18/19, a nie sezon po Europie.

Żadne logiczne i merytoryczne argumenty do Ciebie nie trafiają, szkoda.

1 polubienie

Jeśli śledzisz forum dłużej to nie powinieneś być zaskoczony.

Najśmieszniejszy jest argument bo miał maca i caicedo​:joy: jakby pół premier league bało się 20latka z Ekwadoru a wpływ trenera na jego gra był żaden. Dodam że 2 lata później caicedo już dużo bardziej ograny w otoczeniu duuuuuuzo lepszych grajków zajmie albo 5albo 6 miejsce :joy:

Jak zwykle się mijasz z faktami, Caicedo był starszy i chcieliśmy go przed sezonem, a Macca był kluczowym zawodnikiem na Mundialu, który Argentyna wygrała w trakcie tego sezonu.

@CzerwonyMarek a Ty z tym historycznym argumentem o Brighton to też średnio, po pierwsze przejął w trakcie sezonu drużynę, po drugie Brighton było na fali wznoszącej, a wcześniej grali w niskich ligach. Poza tym pewnie ten wynik przebija w ciągu najbliższych lat.

@CzerwonyMarek ja też nie wiem co ten wiek ma i po co go podawać i jeszcze blednie, to jakby pisać, że Barca gra z 17 letnim Yamalem, jako handicap. 20latek, 20latkowi nierówny, a już w 2022 mówiło się, że jesteśmy nim zainteresowani.