Liverpool - Real Madryt

KADRA NA LIVERPOOL
Bramkarze: Courtois, Łunin i Luis López
Obrońcy: Carvajal, Militão, Alaba, Vallejo, Nacho, Odriozola, Lucas i Rüdiger
Pomocnicy: Modrić, Camavinga, Valverde, Ceballos, Mario Martín i Arribas
Napastnicy: Benzema, Vinícius, Hazard, Asensio, Rodrygo i Álvaro

NIEOBECNI
Kontuzje: Mendy
Choroba: Kroos i Tchouaméni
Nieznany powód: Mariano

3 polubienia

Czuje ze jutro mamy to i zaliczka bedzie 2 bramkowa :wink: 2:0 , 3:1 dla nas :wink:

Jezeli nunez nie zagra to Jota pokaze sie z dobrej strony;)

Ultra ciekawy mecz. Liverpool po dwóch zwycięstwach, jednakże z Newcastle zawodnikiem meczu był Alisson, czyli bramkarz, a graliśmy 11 na 10 większą część, czyli obrona u nas dalej nie jest super. W dodatku niepewny występ Nuneza.

Real po 4 zwycięstwach z rzędu, tyle że rywale słabi - Al Ahly, Al-Hilal, Elche i Osasuna. Tam nie zagra Tchouameni i Toni, więc to są poważne osłabienia środka pola. Z drugiej strony my mamy słabego Fabinho i brak Thiago.

Wypadałoby zdobyć jakąś zaliczę przed rewanżem, jeśli myślimy o awansie. Każdy chyba zna wyniki Liverpoolu na hiszpańskiej ziemi z ery Kloppa - porażki z Barca, Atletico, Realem, z Villarreal w tamtym sezonie też nie było łatwo (2:0 do przerwy).

Zobaczymy, co jutro pokażemy.

@EDIT
Nunez dziś trenuje

5 polubień

Za dużo osób jest za bardzo pewna tego meczu z Realem. Okej, wygraliśmy ostatnie 2 spotkania, ale no nie oszukujmy się Everton jest cienki jak dupa węża w tym sezonie, na dodatek Anfield nam pomogło na pewno, a w meczu z Newcastle super były pierwsze 20 minut, a później Sroki zawodnika mniej grali lepiej od nas, także to też daje dużo do myślenia. Gramy chyba z najlepszą drużyną na świecie, gigant jeśli chodzi o marketing, jeśli chodzi o trofea, i o samą marką. W tym sezonie również nie grają jakoś wybitnie, bo gubią punkty i jeśli wygrywają to niezbyt przekonywując, więc może być ciekawie. Receptą na sukces to na pewno będzie żwawe Anfield, szybki i mocny pressing i duża skuteczność pod bramką. Okazji może nie być sporo, ale jak już będą trzeba to strzelać.

Skład:
Alisson - TAA - Matip - VVD - Robertson - Bajcetić - Keita - Henderson - Salah - Nunez - Gakpo

W środku pewnie wyjdziemy Fabinho - Stefan - Henderson, aczkolwiek Bajcetića dałbym na DP, a do środka kogoś bardziej kreatywnego typu Keita czy Elliott żeby w pomocy też było jakieś zagrożenie.

Oby nie przegrać, marzeniem jest wygrana, ale obstawiam 2-2. :slight_smile:

Nienawidzę mierzyć się z Realem Madryt.

Wydaje się, że mają całe szczęście, kiedy tylko się z nimi zmierzymy. Podczas finału w Kijowie straciliśmy Mohameda Salaha z powodu dziwnej kontuzji, Loris Karius miał koszmar, a Gareth Bale strzelił gola nad głową.

Następnie, w pierwszej nodze ćwierćfinałowego starcia w sezonie 2020/21, Trent Alexander-Arnold miał niezapomniane 10 minut, które spowodowało, że gospodarze objęli prowadzenie 2-0. Prawy obrońca nie ponosi wyłącznej winy za oba gole, ale ta niecelna główka była w całości jego zasługą. Następnie Alisson nie zdołał obronić strzału Viniciusa Juniora, który wpadł w dolny róg. W drugim meczu na Anfield robiliśmy wszystko oprócz strzelania goli w tym dość jednostronnym spotkaniu.

Finał z zeszłego roku to jeden z niewielu meczów pod wodzą Jurgena Kloppa, którego nie oglądałem dokładnie. To był po prostu jeden z tych meczów. Thibaut Courtois był niewiarygodny między kijami dla Realu Madryt, a potem mieli wystarczająco dużo jakości, aby wykorzystać jeden rzadki błąd - Andrew Robertson naciskał, gdy nikt nie był ustawiony, aby go wspierać.

To jest po prostu frustrujące, prawda? Nie byłem pewien, czy zrobić jeden z tych raportów o inteligencji na ich temat, ponieważ naprawdę, oni po prostu mają tę aurę Ligi Mistrzów. Wczytywanie się w ich formę jest bezcelowe, ponieważ oni w jakiś sposób po prostu wykorzystają moment.

Ale chciałem zrobić małe podsumowanie na ich temat. Narracja, która ich teraz otacza jest szczególnie interesująca.

Są osiem punktów za Barceloną w wyścigu o tytuł w LaLiga, a ich forma od przełomu roku była trochę nierówna. Przegrali na przykład z Villarrealem i Mallorcą, a Real Sociedad zdobył przeciwko nim punkt. Optyka nie jest najlepsza, ale są na dobrej drodze do zdobycia 88 punktów w sezonie. W zeszłym roku zdobyli tytuł z 86 punktami.

Dobra forma Barcy jest w pewnym sensie przekłamaniem. Podopieczni Xaviego są na dobrej drodze do zdobycia 102 punktów i zdobyli tylko siedem bramek. Real Madryt nie jest zły, po prostu nie był tak dobry jak ta drużyna Barcelony. Nie ma w tym żadnego wstydu.

Zdobywają średnio 2,1 bramki na 90 i tracą zaledwie 0,8. Tylko Barcelona może poprawić średnią posiadania Madrytu (60%). Los Blancos są na szczycie tabeli xG z 46,3 (strzelili 46 razy), podczas gdy mają czwarte miejsce pod względem xG Against (20,4). Real Madryt zachował jednak tylko osiem czystych kartek, więc w żadnym wypadku nie jest nie do przejścia.

Ich xG jest wzmocnione przez 10 karnych, które otrzymali w tym sezonie. W LaLiga otrzymują karę co drugi mecz, czyli 10 na 22. W tej kampanii mają już 10 karnych, podczas gdy my nie dostaliśmy jeszcze ani jednego.

Tak więc mamy kilka głównych statystyk drużynowych. Teraz pomyślałem, że przedstawię kilka ciekawych, indywidualnych. Możecie nie być świadomi odrodzenia Daniego Ceballosa w tym sezonie, ale tak, stało się. Od przełomu roku wziął udział w 13 meczach we wszystkich rozgrywkach i najwyraźniej zrobił wrażenie. 26-latek rozegrał w tym sezonie więcej minut niż w całym ubiegłym.

W rzeczywistości zajmuje drugie miejsce wśród wszystkich graczy w LaLiga pod względem podań na 90, z 82. Tylko Toni Kroos próbował więcej (89), a niemiecki mistrz jest wykluczony z gry, więc spodziewam się zobaczyć Ceballosa w środku pola, który będzie pełnił rolę dyktatora dla Realu Madryt. Czy mu na to pozwolimy, to już zupełnie inna sprawa, ale taki będzie prawdopodobnie ich plan.

Wiem, co myślisz i myślę dokładnie to samo. Jak Ceballos może być kluczowym zawodnikiem Realu Madryt w 2023 r. shrugs.

Z Kroosem i Aurlienem Tchouameni wykluczonymi, możemy zobaczyć trójkę środkową złożoną z Ceballosa, Eduardo Camavinga i Luki Modrica. Karim Benzema powrócił, więc spodziewajmy się, że to on będzie prowadził linię obrony, a obok niego wystąpią Vinicius i Fede Valverde.

Rodrygo jest trochę dziką kartą dla Madrytu. Zastąpił Benzemę w meczu z Osasuną i ma najwyższą średnią xG90 (0,3) spośród wszystkich zawodników Realu Madryt. Jest kreatywnym zagrożeniem z szybkością i umiejętnością dryblingu szerokiego gracza, ale ma też zmysł rozgrywającego, który wyszukuje miejsca w centralnych obszarach.

Tak więc, tak, trochę wglądu w tę stronę Realu Madryt dla Ciebie. Nie żeby cokolwiek z tego miało znaczenie, kiedy stronie LaLiga jakoś się poszczęści.

[by sam mcguire]

1 polubienie

Polskie forum realu jest bardzo pewne siebie. Obyśmy im dzisiaj utarli nosa, szczególnie Gakpo, którego wręcz wyśmiewają

https://mobile.twitter.com/Ultramaniatics/status/1627895231864528896
Jazda z nimi😁

1 polubienie

Ja czuje, że będą co najmniej ze 2 zmiany względem meczu z Newcastle. Myślę, że Fabinho usiądzie, do tego jakoś czuję, że w końcu Mo nie wyjdzie w pierwszym składzie, w przypadku jak Darwin będzie gotów na 100%.
Co do wyniku to ja obstawiam brzydką wygraną, może nawet dwubramkową. Jakoś czuję, że wynik będzie lepszy niż gra :smiley:

@ynwa19 Występ Darwina, czy jego brak składa się na ilość opcji z przodu. Po prostu Klopp lubi zaskakiwać w ważnych meczach i jak dla mnie posadzenie Mo kosztem Joty mogłoby się okazać dobrym posunięciem.

Kolega moze jakos uzasadnic dlaczego Mo,ktory akurat jest w coraz lepszej dyspozycji mialby nie wyjsc w podstawowej jedenastce i co taka rozszada mialaby w ogole przyniesc+ kto mialby hasac po prawej stronie i jaki zwiazek ma z tym wystep Darwina?

1 polubienie

Debilne zachowanie…
#20znaków

5 polubień

Czy ja wiem, grzeją atmosferę. Każdy chce pomóc drużynie jak może, to takie troche trollowskie, ale dające do zrozumienia Realowi, że łatwo nie będzie :smiley:
@PHILIPS-182 to w końcu piłka, a nie konkurs chopinowski. Nikomu krzywda się nie stała, więc nie ma co ganić. Bardziej chwalić za kreatywność :smiley: Kibice niektórych drużyn zachowują się wiele gorzej - rzucanie kamieniami w autobus itp. Jak dla mnie to kreatywny trolling i dopóki nikomu krzywda sie nie dzieje, nie ma co burzy robić :slight_smile:

Dla mnie to kretynizm i buractwo. Gdziekolwiek by to się nie działo. Czy to Londyn, Paryż czy Madryt. Myślę, że takie zachowanie jednak nie przystoi.
A pokazać, że łatwo nie będzie to można było pokazać jak Real przyjeżdżał do hotelu czy jak trenował na Anfield czy już podczas samego meczu a nie w środku nocy (jak mniemam).
Co to dzieci petard nie wystrzelały na nowy rok i musiały teraz przyjść pod hotel gdzie przebywa Real?
Jak dla mnie robienie złej opinii kibicom LFC. Przynajmniej JA tak to odczuwam…

11 polubień

Dość zabawne w Polsacie jest to, że głównym tematem w studiu będzie Frankfurt - Napoli, zamiast Liverpool - Real haha

pełna zgoda. Żenujące zachowanie kiboli, bo kibicami tego bydła nazwać nie można. Liczę, że ich znajdą i dowalą im solidne kary finansowe + zakaz stadionowy.

@Scooby_Doo oczywiście. Dlaczego by nie? Żaden mieszkaniec Liverpoolu nie odpala fajerwerków pod hotelem o 2 w nocy. To muszą być kibole, więc zakaz stadionowy jest jak najbardziej na miejscu.

3 polubienia

Nielegalne streamy gdyby ktoś nie miał gdzie oglądać. To jest nowe redisoccerstream.

Chciałbyś żeby tak odwalano pod twoim oknem w nocy?
Kreatywność na poziomie Balotelliego i odpalania fajerwerków w łazience :laughing:

4 polubienia

Zakaz stadionowy za odpalenie fajerwerkow na miescie? Ty tak powaznie? :rofl:

2 polubienia

To w ogóle porównanie bez sensu, oni są w hotelu na jedną noc, przed spotkaniem na obcym terytorium :stuck_out_tongue:

@PHILIPS-182 Tylko to spotkanie piłki nożnej i piłkarze, czyli inny świat. Założe się, że w Madrycie też podobne numery odlatują, ale no poprzestańmy na tym, że Tobie to przeszkadza. Dla mnie to jest niegroźne, wręcz zabawne :slight_smile:

@Loku64 No to dajmy na to jedziesz do Berlina i mieszkańcy stwierdzają, że jesteś na obcym terytorium to ci uprzykrzą nocowanie :upside_down_face:
Dobra. Zakończmy tą jałową dyskusję. Jedni to pochwalają inni nie. Ja jestem z tych co nie.

Wracając już do tematu meczowego.
Typów na dzisiejszy mecz i wyjazdowy konkretnych nie mam. Choć chciało by się
dziś zwycięstwa.
Ale tak realnie uważam, że odpadniemy w dwumeczu :confused:

1 polubienie