Luźne dyskusje odnośnie Liverpoolu

W FMie jako Liverpool jesteś w stanie w rok, góra dwa stworzyć dream team ala Galacticos. Problemu nie robiło sprowadzenie np. Mbappe, Bellinghama, Valverde czy Bernardo Silvy. Więc nie ma co na poważnie brać realiów tej gry xD

1 polubienie

Z ciekawosci - skad w Liverpoolu wziales 300 milionow na kupno Bellinghama? O Mbappe nie wspominam bo tam asking bid to jest chyba z 500 milionow. :slight_smile:

2 polubienia

i to jeszcze w rok :smiley: z budzetem startowym 200mln w tym transferowym 64. Do tego nie mogąc sprzedać tych najdrozszych graczy. w 4-5 sezonow to może i zrobisz galacticos ale pod warunkiem, że wiesz kto ma wysoki potencjal i kupisz go w wieku 21-22 lat za w miare normalne pieniądze.

bardziej chodziło mi, o to, żebysmy sprzedali Kostasa, Nuneza. a to nie tak prosto nawet w grze - chyba, że puscic za pół ceny to wtedy może sie da. A przydatnego gracza pozbywac się za pół ceny to kto sie na to zgodzi- tu akurat o rzeczywistość chodzi.
A jak ty mowisz, że nie ma problemu sprowadzic Mbappe , Bellinghama to mnie zastanawia czy w ogole grałes. pokaz jakiegos screena.

Mówię o FM 2023 - w najnowszym nie siedzę. Sam nie grywam klubami z topu, bo dla mnie to trochę jak gra na kodach. Z kolei widziałem screeny i rozmawiałem z ludźmi, którzy grają. Tam naprawdę jeden dobry rok, wygranie większego trofeum (nie oszukujmy się, Pl czy CL jako Liverpool w pierwszym sezonie jest bez problemu w zasięgu) i nagle pojawia się spory zastrzyk gotówki.
Jeżeli w FM 2024 “urealistycznili” Liverpool pod względem gotówki od właścicieli :wink: to pardon.

Jest jeden prosty trik, który w praktyce jest zwykłym oszustwem :stuck_out_tongue: ale jak ktoś się chce pobawić, żeby w jedno okienko zebrać dowolny skład, to wystarczy dodać nowego menadżera i wybrac klub z którego chcemy zawodnika, po czym wypychamy tego piłkarza z klubu i wtedy możemy go za grosze kupić :stuck_out_tongue: po udanej transakcji wysyłamy naszego nowego menadżera na emeryture i gotowe :smiley:

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to jeszcze przez 2 dni za darmo można tego FM 24 na Epicu dostac.

Jak ktoś chce się tak bawić, to może dokupić za parę dyszek edytora czasu rzeczywistego i sobie robić cuda-wianki :smiley:

Zobaczcie sobie dwa karne podyktowane dla Sportingu w lidze (ta kolejka i poprzednia) a następnie wyobraźcie sobie, że sędziowie podejmowaliby takie decyzje w lidze na naszą korzyść xD Coś nieprawdopodobnego. Tym bardziej jak się to zestawi z ręką Kukureji z Niemcami.

Natomiast pomijając w moim odczuciu absolutnie niesprawiedliwe sędziowanie… Sporting Amorima idzie jak burza. Czyżby mieli stanąć przed historyczną szansą obrony tytułu mistrzowskiego? Taka sytuacja nie miała miejsca chyba od 1954 roku jak sprawdziłem na szybko. Wgl Amorim jest pierwszym od N lat trenerem któremu udało się ze Sportingiem zdobyć 2 mistrzostwa kraju.

Nie wiem, czy ktos to juz moze poruszał, ale w ramach luźnej niedzieli- kto waszym zdaniem powinien być pierwszą osobą do przedłużenia z trójki Trent- Virgil- Salah?
Ja może niepopularnie napiszę, że dla mnie najważniejszym przedłużeniem jest Virgil - dla mnie ciągle najlepszy ŚO na świecie, kapitan i lider, obrońcy zresztą mogą grać dłużej na najwyższym poziomie.

Jeśli miałbym wybór typu zostaw 2, wypuść 1 to na pewno zostawiłbym Trenta i Virgila, Salah niestety ze względu na motorykę, szybkość i wiek + pensja z której na pewno by nie zszedł u mnie jest oczywistym wyborem w takiej sytuacji do opuszczenia klubu mimo ciągle świetnych liczb, oczywiście najlepiej jakby udało się dogadać z wszystkimi, ale wątpie że to się uda.

4 polubienia

Osobiście najbardziej chcę Trenta – jeszcze długo pogra, wychowanek i uwielbiam go za corner taken quickly. Ale wobec kontuzji Carvajala Real się na pewno po niego zgłosi :frowning:

1 polubienie

Trent i Virgil koniecznie muszą tutaj zostać. To by były duże straty. Trent jest młodszy, w dobrym wieku, więc jeśli miałbym wyróżnić priorytet to Anglika. Byłoby frajerstwem oddawać za darmo zawodnika, który jest wart ze 100 mln. W przypadku van Dijka jedynym minusem jest wiek, ale wydaje się, że środkowi obrońcy są bardziej długowieczni, więc ten wiek nie stanowi dla mnie takiej obawy i zagrożenia jak u Salaha i myślę, że jeszcze z trzy lata na wysokim poziomie pogra, a trzeba przyznać, że Konate, który jest tu wychwalany, nie jest tak równy, ani pewny jak Virgil, po prostu nie ma do niego podjazdu. Do tego nasz kapitan ma końskie zdrowie.

Piłkarsko najgorzej będzie znaleźć zastępstwo za Van Dijka.
Jak go nie ma na boisku to serio widać spadek jakości.

Bradley potrafił zagrać jako obrońca lepiej od TAA.

A Salah jak to Salah, pan statystyka i już w zeszłym roku nasz najlepszy okres to w sumie jak Salah był na turnieju Szamana.
Sądzę, bez niego też potrafilibyśmy zdobywać bramki.

To tylko aspekt piłkarski, bo patrząc na wiek itd to osobiście najbardziej chciałbym pozostania TAA.

Jego odejście to już tylko będzie kolejnym potwierdzeniem, że Real > Liverpool.

Dla mnie odejście bardzo dobrego wychowanka obojętnie z jakiego klubu to taki trochę plaskacz w policzek.

3 polubienia

Skąd ten mit się tu tak przyczepił do forum, że ludzie robią z Bradleya jakieś zbawienie na PO? Chłop jest cienki, taktycznie, piłkarsko; szybko biega i robił wiatr przy wejściu, ale potem osiadł mocno. Sodówka, presja? Nie wiem, ale jak słabo nie gra Trent na PO, to ciężko znaleźć aspekty w których Bradley jest lepszy. Drugi Williams na poziomie drugiej połówki ligi/lepszych drużyn Championship. Obym się pomylił co do jego przyszłości, ale tu będzie potrzebny transfer, w razie gdyby Trent zdecydował się wybrać projekt sportowy, a nie zostać w finansowym.

1 polubienie

Van Dijk jest najważniejszy z tej trójki. Lider, końskie zdrowie i opoka, a na tej opoce Slot zbuduje Liverpool nasz.
Trent w drugiej kolejności, a Salah powinien mieć najmniejszy priorytet.

Jak się nie gra regularnie to nie oczekuj cudów. Grał regularnie to robil postępy i to było widać jak na dłoni. Siadł gdy wrócił TAA, a grając raz na 4 meczów formy nie zbudujesz. Myślałem że każdy się już połapał o co chodzi w tym sporcie. Nikt nie stanie się lepszy samymi treningami, trzeba grać w meczach o stawkę i nie tylko. Ja Bradleya świetnie wspominam, tak samo wspominam świetnie grę Kellechera gdy TEN GRAŁ REGULARNIE. Potem oczywiście każdy z nich był słaby, bo wrócił jeden czy druugi zawodnik którzy są wyżej w hierarchii i posadzili zmienników na ławce.

Jeśli odejdzie TAA to stracimy mocno wizerunkowo oraz sportowo, ale następcę na jego pozycję mamy i TEN będzie grał coraz lepiej jeśli dostanie swoją szansę.

Zapomniałem że każdy tu jest słaby kto nie gra. Elliott jest słabiutki, ale jak cisnął w zeszłym sezonie, wprowadzał ożywienie gdy tylko wchodził za niemrawego Węgra czy innego “kozaka” i ratował nam mecze to już niewielu pamięta, gdy Jones momentami robił naprawdę dobre wrażenie też już niewielu pamięta. O Bradleyu który przez 2 miesiące robił nam naprawdę dobrą grę na prawej stronie i nie odstawał w takich meczach jak z City też niewielu pamięta.

Śmieszne jest to, że tak samo niedawno wypędzany Gravenberch dziś jest ostoją naszej pomocy i od niego zaczyna się układanie środka xD. Regularność, regularność, regularność. Bez niej nie ma rozwoju. Trent też byłby w innym miejscu gdyby Clyne się jednak nie połamał, bo ile dostałby realnie szans? A już nie wspominając o tym, że nie byłby naszym 1 wyborem, a gra w kratkę nie da tego impulsu.

2 polubienia

Lijnders co ty wyprawiasz w tej Austrii? Nie wierzę, że on był nawet na liście 100 kandydatów na zastępstwo Jurgena

:face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

3 polubienia

5:0 to już nie w kij dmuchał. Ciekawe kiedy go pogonią z klubu.

Czepiacie się, Pep jest przynajmniej konsekwentny jeśli chodzi o wyniki.

Byłaby duża szansa, że nawet w tym tygodniu w przerwie na repry. Ale… oni przeżywają kryzys już od roku, trochę jak Ajax ale w dużo mniejszej skali. Jest szansa, że popracuje do końca roku, gdzie na spokojnie zbadają dostępne opcje na rynku. Lijnders to typowy przedstawiciel holenderskiej szkoły, posiadanie piłki, atak i wiele bramek w meczu. Obrona Salzburga to kabaret przez głupie trzymanie się usilnego rozrywania od obrońców, za każdym razem, bardzo wysoką linią obrony i za duże odstępy pomiędzy formacjami. Mamy szczęście, że Slot jest bardziej europejski niż holenderski. Oni bardzo słabo radzą sobie poza krajem.

Feyenoord Video analyst Roderick van der Ham leaves for Liverpool

Kolejna osoba dołącza do sztabu.

Który z zawodników powinien mieć priorytet kontraktowy?
  • Mohamed Salah
  • Virgil van Dijk
  • Trent Alexander-Arnold
0 głosujących