Luźne dyskusje odnośnie Liverpoolu

Brighton ma szansę stać się naszą nową akademią, jak niegdyś Southampton. Dużo ciekawych zawodników, którzy mogą złapać szlif na angielskiej ziemii i przenieść się na Anfield. Baleba, Pedro i Gruda to moi faworyci do kupna. Ten ostatni wygląda na następcę Salaha.

1 polubienie

Z czystej ciekawości. Ile razy widziałeś tego grudę, aby napisać tak mocna opinie że może być następcą salaha u nas czyli najlepszego prawoskrzydłowego w historii premier league? (Pisząc następca oczywiście że nie musi grać aż tak dobrze ale chociaż zbliżenie)

Edit
Nie o to pytam. Spytałem ile razy widziałeś jego meczz bo ciężko mi uwierzyć że oglądałeś ekipę Mainz. A wczoraj komentatorzy dostawali spazmów za każdym razem kiedy ten piłkarz zrobił coś ok.

Każdy piłkarz kiedyś zaczynał. I właśnie tych co mieli osiągnąć poziom topowy było zdecydowanie więcej niż tych co osiągnęła ten poziom naprawdę.
Dlatego ciekawi mnie co skłoniło cię aby tka wysoko ocenić jego potencjał. Tylko pytanie, żaden przytyk

1 polubienie

Nie ma dziś piłkarza, który z miejsca wskoczy w buty Salaha. Koniec tematu. Jednak jest kilku obiecujących, którzy mogą w przyszłości spróbować wejść na ten poziom i Gruda do nich należy. Pamiętaj, że Mo też kiedyś zaczynał i też był jednym z obiecujących talentów. Ciężką pracą doszedł do renomy najlepszego skrzydłowego PL.

@Kajojojek13 szczerze przyznam, że widziałem go tylko w tym meczu. Zrobił na mnie wrażenie tym występem. Czy wejdzie na poziom Salaha? To się okaże.

Gruda zagrał w PL łącznie 25 minut, więc na ten moment mógłby być następcą Koumasa, jeśli ten nie wypali.

Zazwyczaj za Edwardsa ścigaliśmy zawodników, którzy sprawdzili się w kilku ligach, najlepiej łącznie z PL, gdzie to musieli być zawodnicy z wyróżniającym się G/A i liczę, że to się nie zmieni.

W tym momencie Openda w teorii jest zawodnikiem, którego kiedyś byśmy na 100% próbowali ściągnąć. Sprawdzony już w 3 ligach, bardzo dobre liczby, ale nawet plotki jakoś nas omijają.

Dopóki kontrakty mają Jota i Nunez - to żadnego Opendy nie będzie. Może jeżeli ktoś się pokusiłby na jednego z nich…

Mam to samo zdanie. I ogólnej chce poczekać przynajmniej do 3/4 sezonu aby pokusić się o ostateczne wnioski. Na ten moment obaj panowie grają dobrze, ale nic więcej. Ilość goli jaka zdobywają jest za mała. Dodatkowo jak myślałem na ten moment praca slota sprawia że gracze potrafią zachować lepsze zdrowie. Niestety nie dotyczy to diogo i na ten moment szukał bym możliwości wymiany na tej pozycji.

Jest kilku kandydatów.
Openda
Sesko
Joa Pedro
Omorodion
Jonathan David
Gyokers

Myślę że gdybyśmy mieli szukać napastnika to z tych graczy

Akurat kontuzji mamy relatywnie mało, o czepianiu się Joty i jego obecnej niedostępności ktoś już pisał.
Zresztą sam sie zastanów czy uraz Diogo wyniki ze stylu pracy i gry za Slota czy jednak z czegos innego.

W feye pobił rekord dostępności graczy więc jest to jego styl pracy. I ten rekord został pobity mimo że timber uszkodził więzadła (tak samo jak brat więc mają to chłopaki genetyczne)

Ja mam jedno marzenie transferowe. Florian Wirtz

Jak już mieć takie marzenia to Musiala lepszy.

Nunez zapewne zostanie sprzedany, bo nie pasuje do Slota. Jotę też bym pożegnał. Jako rezerwowy jest super, ale gdy gra od początku to znika w meczu.

Chcecie dobrą 9? Trzeba iść po Durana z AV. Gość naprawdę dobrze wygląda. 20 lat.

Chłop ma problemy z głową. Balotelli v2 - nogi ze złota, mózg z gówna.

Serio wierzysz, że kłamstwo powtórzono parokrotnie stanie się prawdą ?
Bo nieźle spamujesz tę teorię.

Na razie Nunez dobrze się odnajduję.

Do graczy którzy na razie nie pasują do wizji Slota zaliczyłbym Endo, Szobo, Robertsona I osobiście Jonesa ( choć tego z nieznanych mi powodów chwali sam trener)

Dlatego Slot od początku stawiał na Diogo, a Darwin dostawał ogony. Ma to sens. Nunez teraz gra, bo ten pierwszy ma kontuzję, a nie że nagle wpadł w łaski Bossa. Widać jakąś tam poprawę w grze Nuneza, ale czy to wystarczy na utrzymanie się w drużynie? Śmiem wątpić

Grał Jota, bo jest lepszy.

W twojej teorii każdy lawkowicz nie pasuje do jego wizji.
Kurczę ile trzeba piłkarzy pozbyć się w lato.

Żegnaj Elliot, Gomez, Quansah, Gakpo, Chiesa na co my go kupowaliśmy na rok?

Jak Nunez zostanie sprzedany to tylko żeby znaleźć środki na kogoś lepszego, kogoś kto dostarczy liczb jak odejdzie Salah.

Chociaż na moje prędzej znajdziemy właśnie jakiegoś kozaka na skrzydło niż jakiegoś napastnika.

Podobnie jak Vini, ale takim pilkarzem bym nie gardzil jesli gralby tak wysmienicie dla nas.

A to już sobie dopisujesz jakieś teorię.

No to wytłumacz mi po chłopsku skąd teoria, że nie pasuje?

Sam trener go w wywiadach chwali.
Jak na razie na większość meczów w których dostawał szansę na plus.

Jakbyś napisał, że potrzeba kogoś na 9 kto będzie lepszy niż Darwin czy Jota i trzeba kogoś spieniężyć to już to miałoby ręce i nogi, ale co on robi przeciw Slotowi?

Nie presuje jak oczekuje trener ?
Źle się porusza po boisku?
Jak za wolny ?
Ma za słabe wykończenie?

Czy jakieś inne wady na które nasz trener zwracał uwagę ?

1 polubienie

Panowie na ten moment nie wiem wszystkiego na temat slota bo zagraliśmy tylko kilkanaście spotkań.
Jota zaczął sezon bo Darwin później wrócił i grał dobrze, ale nie jest powiedziane że tak się sezon skończy. Może też być tak że slotowi żaden z nich nie pasuje a on sam lubi kogoś w typie firmino albo drogba.
Nie ma szans na zmianę napastników w zimie więc ten sezon pokaże który jest bardziej przydatny, a może obaj tak jak narazie gakpo Diaz gdzie dzielenie minut obu zawodników wychodzi na dobre na ten moment.

Trzeba też pamiętać że Darwin przy diogo to okaz zdrowia i niewykluczone że może to przesadzić o jego większej przydatności bo w mojej ocenie dotychczasowych występów są bardzo blisko siebie. Bardzo