Luźne dyskusje odnośnie Liverpoolu

Ciekawe odpowiedzi :+1:

Osobiscie u mnie nic sie nie zmieni bo kto przezyl czas smuty czyli lata 90-te (mimo pewnych przeblyskow) tego juz nic nie zlamie.
Dalej bede ogladaj nasze wystepy nawet jezeli czesto czlowiek musi sie irytowac lagodnie mowiac ale jak to mowia “kibicem a szczegolnie LFC sie jest a nie bywa”

Oczywiscie jak kazdy zycze sobie swietnych pilkarskich starc w naszym wykonaniu ale ogladanie The Reds uzalezniam tylko i wylacznie od tego czy mam czas i nie ma wazniejszych spraw jak rodzina czy przyjaciele a nie od formy naszych pilkarzy.
Czasami jest tak jak na przyklad bylo ze spotkaniem z Newcastle,ktore bez wiedzy o wyniku obejrzalem dopiero w niedziele po sniadaniu :grinning_face:

Dlatego czy ze Slotem czy tez nie,Liverpool ja zawsze bede ogladac cie ! :flexed_biceps: :red_circle:

1 polubienie

Smutne, że rozważamy jak będziemy kibicować zespołowi, jeśli dane osoby zostaną na stanowiskach. Smutne w tym jest to, że jeden sezon sprawił, że zespół się ogląda z mniejszą przyjemniścią, mniejszymi emocjami. Co tydzień człowiek siadał na kanapie w koszulce Liverpoolu z szalikiem i od pierwszej minuty serce mocniej biło w meczu z City. Teraz jest obojętność, tak nam spadło “liverpoolskie libido”. Czasy Jurgena i jego “życia przy linii” nie wrócą. On sam powodował, że mecze wyglądały ciekawiej, nie mówiąc o wiecznej rywalizaji z Pepą.

No chyba, że zaczniemy grać jak ostatnio

Ostatnio to mamy pierwsze zwycięstwo w lidze od 6 meczów, bo w Newcastle wypadli najważniejsi zawodnicy. Karabachu też nie dostaniemy w Premier League. To są odchylenia od słabej średniej.

3 polubienia

Dokładnie środek bez Bruno i Joelintona w Newcaslte nie istnieje. Tearaz mogliśmy sobie na luzie hasać w środku pola bo zazwyczaj brazole nas cisną ostro w pressingu jak na nich gramy.

4 polubienia

Aż tak bym się nie zapędzał, akurat uważam, że Alonso jest w stanie ten czynnik znowu wprowadzić. Po prostu Holender z jego zimną kalkulacją, brakiem pomysłu, notorycznym stawianiu na swoich ulubieńców zabił ducha tego zespołu. Wystarczy dać chłopakom trochę nowego oddechu, legendę i świetnego taktyka na ławce i znowu z wypiekami na twarzay będziemy oglądać te mecze.

1 polubienie

“Po prostu Holender z jego zimną kalkulacją, brakiem pomysłu, notorycznym stawianiu na swoich ulubieńców zabił ducha tego zespołu” — A to początek jego wad

1 polubienie

Oglądałeś mecze Alonso? Wiesz, jak reaguje? Tak samo się zachowywał w Bayerze i Realu?

Podejrzewam, że z każdego trenera udałoby się złożyć kompilacje bardziej szalonych reakcji i bardziej stonowanych też. Nasz Jürgen to był moim zdaniem wyjątek jeśli chodzi o kaliber tego, ciężko będzie znaleźć kogoś kto by mu dorównał. Jeśli pod tym kątem szukamy trenera, to może Conte :slight_smile:

Ale ostatni mecz był bardzo przyjemny dla oka, mi się przynajmniej ogladało bardzo dobrze

2 polubienia

Obawiam się panowie że zostaliśmy rozmieszczenii przez ere Jurgena Kloppa i niestety to se nevrati.

Ehh szkoda ale nie teraz trzeba rozsądnie zarządzać żeby nie popaść w marazm jak united tęskniące za Fergiem

Bardzo lubiłem Alonso, był moim trzecim ulubionym pomocnikiem po Stevenie i Zizou. Natomiast nie rozumiem trochę tych płaczów o niego. To na pewno jest dobry utalentowany trener zarówno on jak i Slot są na bardzo podobnym poziomie jak chodzi o udowodnienie swojej klasy trenerskiej. W krajach gdzie rozpoczynali pracę mają w zasadzie takie same osiągnięcia (mistrzostwo i krajowy puchar). Ot jego status to na razie taki Villas-Boas.

Beka

Z Alim mam tylko jedno wspomnienie

4 polubienia

Cissokho był wyśmienity, większość lewych obrońców może mu tylko buty czyścić

4 polubienia

Jeszcze ten chory mecz ze Stoke na wyjeździe, 3:5 zdaje się, strzał Cissoko, rykoszet i samobój :smiley:

1 polubienie

Piękny to był zawodnik. Co tydzień siadałem przed telewizorem nie po to, by oglądać Suareza czy Gerrarda, ale wyczekiwałem składów, czy Aly dzisiaj zagra.

Spojrzałem z ciekawości na liczby naszych poszczególnych piłkarzy (wziąłem pod uwagę wszystkie rozgrywki):

Szobo - 17 G/A

Wirtz - 14 G/A

Ryan - 8 G/A

Mac - 7 G/A

Jones - 2 G/A

Gakpo - 11 G/A

Chiesa - 6 G/A

Isak - 4G/A

Ekitike - 19 G/A

Salah - 15 G/A

Generalnie nie wiem na ile to kwestia założeń, a na ile po prostu wypadkowa, ale no przenosimy ciężar zdobywania goli i asystowania na wszystkich piłkarzy. To nie jest zła metoda. Długoterminowo będziemy w stanie budować zagrożenie na wielu różnych płaszczyznach, po prostu będzie potrzeba więcej czasu, żeby to zgrać.

Mimo wszystko z obrazu naszej gry wynika to, że potrzebujemy skrzydłowego w lato - kogoś kto czasem da coś samym dryblingiem czy sprintem.

4 polubienia

Najbardziej imponuje Szobo i Ekitike. Przed sezonem nikt od nich nie oczekiwał takich liczb.

Wirtz który nazywany był flopem sezonu, to moim zdaniem gra lepiej od Saki czy Odeggarda.

2 polubienia

Sam.pomysl dobry. Wydaje mi się jednak że jest to też spowodowane obniżka formy salaha.

Gdyby był w swojej optymalnej to miałby teraz 30 g/a a my byśmy się o mistrza bili.

Natomiast na przyszłość dużo lepiej mieć ekipę która może z każdej strony ukasic. Bo w zeszłym sezonie kiedy mo wpadł w dołek chwilę przed meczem z PSG byliśmy bezbronni. Teraz ta sytuacja nie miałaby miejsca

W sumie nie wiem czy było czy nie więc wstawie tutaj

1 polubienie