Milos Kerkez

Dzisiaj go mogę pochwalić, nawet myślał na boisku :blush:

Z tyłu nawet dobrze chociaż raz dał się Sace objechać, ale z przodu jak zwykle kaszana, każde dośrodkowanie się kończy na pierwszym obrońcy.

wedlug statystyk mial 3 i 2 celne takze nie wiem

Kerkez robi to co robi co mecz. Sprawia że skrzydłowy rywala jest wyłączony. Problem polega na tym że wielu kibiców uważa że powinnien robić więcej w meczach ze słabszymi ekipami.

Byłoby w tym trochę racji gdyby nie to że wiele wskazuje na to że on nie robi więcej bo takie są zalecenia trenera.

Bardzo porządny mecz. Facet ma fantastyczna zwrotność. Nawet jak rywal niby go przełoży to on i tak zdążą z interwencja.

Głównym problemem Kerkeza i zarzutem w jego stronę jest to, że on nie potrafi dograć celnie piłki w pole karne. Co wrzutka to w pierwszego obrońcę, w najlepszym razie mija obronę wraz z boiskiem.

Wiele osób zarzuca Gakpo, że nie dogrywa Kerkezowi idącemu na obieg, ale z drugiej strony wiadomo, że jak dogra to Węgier dogra piłkę w pole karne bramkarzowi albo obrońcom rywali.

Ale oczywiście faktem jest, że w obronie gra coraz lepiej, a to na jego pozycji kluczowe.

Tak jak krytykowałem wcześniej to teraz wypada pochwalić. Super mecz, Saka wyłączony a oprócz tego ładnie zagrał kilka razy na wyprzedzenie. Oby tak dalej

8 polubień

Kerkez powinien co tydzień grać z Arsenalem. W defensywie wyglądał bardzo solidnie i to był dokładnie ten Milos, którego oczekujemy. Owszem, były momenty – chyba dwa – gdy Saka zdołał go minąć, ale poza tym Węgier konsekwentnie wykonywał swoją pracę w obronie. Druga połowa w jego wykonaniu była naprawdę bardzo dobra. Jeśli już czegoś można się przyczepić, to jedynie jakości dośrodkowań. Poza tym – znakomity, bardzo dojrzały występ.

4 polubienia

Kerkez vs Saka, 8.01.2026.

7 polubień

i wez teraz Andiego, ktory by kryl 5m od ,a tutaj ok raz dał się minąć, ale ciągle naciskał na Sake.

2 polubienia

W zeszłym sezonie robbo był naszym najsłabszym graczem pdst 11. Mimo olbrzymiej sympatii do chwilę zawalał gole.

Kerkez tego nie robi a i tak ludzie wzdychają do Andiego. Ehh ciężko mi to zrozumieć

@MG75 tylko to przekonanie i tak jest skrajnie błędne ponieważ Andy w zeszłym sezonie w lidze zaliczył … jedna asystę.

1 polubienie

Kerkez zawodzi z przodu, jak przymierza się do dośrodkowania to oznacza stratę piłki i koniec akcji. To powoduje głosy krytyki i głosy za powrotem Andy’ego.

Ale w obronie jest coraz lepszy, trochę jak podrażniony pitbull. Ciekawe, jak dlugo będzie w stanie grać w taki dość intensywny sposób. Na razie fizycznie jak Szobo, nie do zdarcia. Może to efekt uboczny wegierskich gulaszy.

7 polubień

No tak w zeszłym sezonie w zeszłym sezonie. W zeszłym sezonie Salah grał jak Messi a Liverpool jak prawdziwy mistrz i jak to się ma do dnia dzisiejszego. W tym sezonie Kerkez ma zero asyst a Robertson 1. Jak by tak przeanalizować podania Kerkeza to podejrzewam, że jakeś 90-95% jogo podań w 16 rywala nie idzie nawet w kierunku kolegi z drużyny. I nie chodzi mi tu to to żeby dokonać zmiany na Robertsona ale stworzyć tam jaką rywalizację i rotować tymi zawodnikami. Przy stykowym wyniki Kerkez i tak już ma pełne portki i kopie piłkę gdzie popadnie. No ale łysy jak to ma w zwyczaju spuścił Robertsona w kiblu tak jak wcześniej Quansaha, Nuneza, teraz Endo czy Rio.

W lidze Kerkez za prawie o 1000 minut więcej, Robertson jest wykorzystywany jak robi się gęstszy terminarz czyli dochodzi Liga mistrzów albo puchar ligi. To nie jest rywalizacja tylko regeneracja Węgra żeby dalej mógł nas raczyć swoimi niecelnymi wrzutkami. Tych pierdol o Mane nawet mi się nie chce czytać. Co to ma wogóle wspólnego z tym, że jest młodziak, który zrobiłby więcej niż Gakpo. Zaraz argumentem będzie analiza kariery Samiego Lee bo on może jako nastolatek nie grał a potem może grał i dzień dobry też mówił. Slot nie ma bladego pojęcia o wprowadzaniu nowych zawodników czy młodych zawodników do pierwszej drużyny. On ma swoich 13-14 ulubieńców reszta się nie liczy póki ktoś kontuzji nie dostanie albo przyjedzie puchar myszki miki.

Ale własnie takie analizy przy starszych graczach są ważne. To oczywiste że i salah i robbo będą grać już tylko gorzej. Smutne że trzeba to tłumaczyć.

To jest najzabawniejsze. Kerkez ma 1700minut a robbo ma 1000. Więc to nie jest rotowanie?

Sprzedał Qunsaha za 40m i to z bardzo korzystna klauzula. Wcześniej grał mniej bo w imponującej formie był konate i vvd. Darwin zagrał 2050 minut w których strzelił 7 goli ale miał też aż 7 asyst. Zapracował na transfer do …. Arabii. Tak go rynek zweryfikował. Endo? W zeszłym sezonie kiedy był potrzebny to dawał radę w tym ma sporo urazów.

A teraz Rio. W tym sezonie jest tylko jeden zawodnik który w premier league jest poniżej 18 roku życia i ma więcej minut niz Rio. I jest to właśnie Mane. W jednej z najgorszych ekip w historii premier league. Jest tylko 11 graczy po 18 roku życia ktorzy mają więcej minut niz Rio i wielu z nich w dużej mierze przez urazy jak np heaven w united. Jestem pewien że Rio dostawał by więcej minut gdybyśmy pewnie wygrywali ale niestety tak nie jest. Natomiast on ma ledwie 17 lat!! Czasu na rozwój mnostwo

2 polubienia

a to rzeczywiscie król asyst, do tego ile miesięcy pod rząd nie miał żadnej?

no a Andy kryje na radar, żeby go nikt nie objechal.

o tu masz odpowiedz, obaj grają.

3 polubienia

Kerkez wyraźnie się rozwija w obronie, jeszcze tylko mógłby przestać chować ręce, bo od razu widze Moreno.

Jakby ludzie nie mieli pamięci złotej rybki i pamiętali ile Trent ładował piłek do nikogo na początku swojej przygody, to by dziś nie pisali pod adresem młodego Węgra wymagań rodem z prime Pirlo. Dziś każdy myśli o Trencie jak o królu piłek na nos, a nawet on ładował co drugą w obrońców w swoim normalnym czasie. Ale już Kerkez ma wejść i dawać to co robił prime Trent. Nie myli się tylko ten co nie próbuje.

7 polubień

Hmm stawiam, że mniej więcej tyle ile Kerkez w tej chwili. Mimo tak bogatego dorobku 1 asysty króla, Węgier nie potrafi mu dorównać mimo że ma 700 minut więcej rozegranych.

Ja to bym chciał żeby boczny obrońca przede wszystkim potrafił bronić, patrząc na to, ile my bramek w tym sezonie tracimy. Jak się ustabilizujemy w tyłach, to wtedy można zacząć myśleć o kolejnych puzzlach do układanki. Ale ja to pewnie za dużo chcę.

5 polubień

W ostatnim meczu było już widać poprawę w jego grze , ale nadal to daleko od obrońcy na poziom Liverpoolu który ma coś wygrywać.

Robo czy on to podobny poziom, ale lepiej ogrywać Węgra, bo to jednak on jest planem na przyszłość.

Cieszy , że mimo wszystko widać progress w jego grze, Wirtza czy Frimponga, bo mimo, że ten sezon już jest stracony, to chłopaki może wskoczą na poziom od nowego.

Do tego może Isak się wykuruje, toć to prawie jak nowe 4 transfery :sweat_smile::rofl: