Masz rację że kerkez nie jest wybitny w ofensywie. I powiem więcej pewnie nigdy nie będzie. Ma jeszcze sporo do poprawy.
Jednak śmiem twierdzić że na dziś jest najlepiej broniącym 1na 1 w lidze obok cucurelli (też zabawne jak on był mega krytykowany z początku swojej gry w Chelsea). Robbo niestety w defensywie mi dojeżdża. Po prostu jest już za wolny więc zostawia przestrzeń rywalowi. Żeby nie było Milos musi też poprawić trzymanie linii spalonego bo zdaza mu się przyspac
A nie nadrabia tego gra z przodu. 1 asysta i 1 skrajnie przypadkowy gol to za mało. Natomiast fajnie bo też nie jest na bocznicy i 1000minut ma.
A ja uważam, że może być lepszy w ofensywie tylko trzeba kogoś kto weźmie go na stronę i wbije mu parę rzeczy do głowy. Robertson też był zły na Kloppa bo Niemiec stawiał na Moreno i mówił mu, że jest bardzo niezadowolony z niektórych aspektów jego gry co zaskutkowało tym, że Szkot po połowie roku wszedł na światowy poziom. I tego mi brakuje, Kerkez może jest świadom tego, że prezentuje się średnio ale i tak ma pewny skład i nikt też chyba nie mówi mu żeby zaczął robić niektóre rzeczy inaczej więc on będzie nadrabiał tym, że będzie biegał jak kurczak bez głowy będzie się rzucał na piłkę będzie biegł w ciemno choćby go kopali. Dla mnie on jest źle prowadzony, można wyciągnąć z niego o wiele więcej tak jak z resztą od każdego innego nowego zawodnika, po prostu na Kerkezie to najbardziej widać bo jest chyba piłkarsko najmniej inteligentny.
Dosłownie rok temu w Bournemouth był świetny w ofensywie, został najlepszym lewym obrońcom tej ligi, głównie za rajdy do przodu i bardzo atrakcyjną dla oka grę.
Po to go ścignęliśmy, więc o czym tu w ogóle jest mowa xD Przecież w Bournemouth nie był jakąś skałą nie do przejścia, to nie był główny atut przez który chciała go większość klubów w PL.
Wygrany mecz Bournemouth z City rok temu po którym było o nim tak głośno to wybitna gra w ataku i 2 świetne asysty.
Slot effect i tyle, tak samo jak z większością składu w tym sezonie.
A dlaczego uważasz że za rajdy do przodu? To że on ma zdrowie do biegania to jest oczywiste, ale to nie jest objaw wybitności ofensywnej a fizycznej. I tu nie ma problemu bo on obiega kolege. Problemem jest celność. W zeszłym sezonie miał 2 gole i 6 asyst czyli nie był najlepszym ofensywnym obrońca ligi. Więc nie dostał tej nagrody za to a bardziej za to że jest najbardziej kompletny. Ogarnia z tyłu a i z przodu dołoży. Nie trzeba być magikiem żeby zobaczyć jego technikę. Nie przeskoczy tego znacznie i może być z przodu przydatny dołożyć z 5-7 asyst na sezon, ale nie będzie tego więcej bo nie ma takiej nogi i takiej kreatywności
Bo na przykład oglądałem mecze Bournemouth jak i większość Premier League w zeszłym sezonie? xD Wymyśliłem to sobie, jak siedziałem na kiblu.
Co to za pytanie, aczkolwiek pokazuje, że bazujesz swoją całą opinię na temat zawodnika, nie znając jego backgroundu, mimo, że grał w Premier League.
To o czym mówisz to są obecne problemy Kerkeza, których nie miał wcześniej, pojawiły się dopiero u Slota. Nikt nie dostaję nagrody za cały sezon, za bycie solidnym w obronie, bo jakby tak było to mało kto by zwrócił na niego uwagę.
Niektórzy właśnie zwracają uwagę, że problemy to miał głównie z grą defensywną.
Weź chociaż research zrób następym razem, zanim zaczniesz mądrości pisać.
Wrzucasz opinie jakiś randomow z neta jakby to była prawda objawiona i zadowolony.
Ait nouri oraz Robinson mieli lepsze statystki ofensywne a mimo to nie dostali nagrody.
Nie jest to prawda. Już w Bournemouth widać było że technicznie jest ograniczony. Problem tam jednak nie występował bo grali oni mega pressingiem i liczyli na fazy przejściowe. Co pozwalało mu często wchodzić na pełnym gazie. I robić “pozytywny szum” co w takiej ekipie już jest cenione. Natomiast u nas kiedy gramy w większości atakiem pozycyjnym a on nie ma miejsca żeby zaskoczyć rywala na pełnym gazie to brakuje mu techniki. Nie mniej to i tak dobry obrońca i jego zdrowie do biegania nie raz nam jeszcze uratuje tylki. A w grze do przodu też się podciągnie.
No ale co to za argument? Przecież jeśli piszesz opinie to z góry zakładam że oglądałeś. Uważasz oczywistość jako argument.
Czytanie ze zrozumieniem zawodzi? Ja dokładnie napisałem ile ma asyst i z czego to wynika i dlaczego nie dziwi mnie że ma tyle i więcej znacząco mieć nie będzie. Ty piszesz ad persona i coś o flashscorze. Coz nie dziwię się kiedy argumentacja twoja to wpis z neta i to że sam sobie wymyśliłeś że nagrodę dostał za grę do przodu
Dosłownie jesteś jednym z tych randomów z internetu, udzielając się na temat zawodnika, którego pierwszy raz widziałeś z koszulce Liverpoolu, statystyki biorąc z Flashscore.
Zapomniałem, że opinia kibica innego klubu nie jest dla Ciebie żadnym odnośnikiem, bo nie pasuje do Twoich górnolotnych teorii. Fakty są takie, że prawdopodobnie widzieli go częściej w akcji niż Ty.
To był dodatek do:
Ale sorry przecież na Flashscore miał tylko 6 asyst to wiadomo, że średniak w ofensywie.
Co tu tak cicho. Wg mnie wczoraj zagrał na prawdę świetnie, na tle reszty zespołu mocno wybił się na plus. POMIMO gry obok Gakpo, świetna gra z klepki, wychodzenie na pozycje, wykorzystywanie szybkości (no trzeba powiedzieć, że dzisiaj biegał jakby mu 5kg balastu na nodze ubyło).
Wejscie Robbo za to bardzo słabe. Wizualnie jak niebo i ziemia, dwa różne bieguny poziomu gry.
Zgadzam się z kolega wyżej. Co raz bardziej widać że proces aklimatyzacji dobiegł końca. Milos zaczal grać odważnie z przodu a z tyłu dalej świetnie. Będzie jeszcze dużo z niego pożytku. Trzeba dalej pracować nad wrzutka choc wczoraj było bardzo dobrze
Zdecydowanie najlepszy występ w naszych barwach. W końcu jego wrzutki i dośrodkowania były dobre, dwie dotarły nawet do adresatów. W ogóle zagrał na większym luzie, nie ganiał jak opętany i to przyniosło efekty. Takiego Kerkeza chce oglądać zawsze.