Mistrzostwa Europy 2024

wyróżniony tekst

https://www.sport.pl/pilka/7,65037,28961088,polacy-poznali-mozliwych-rywali-w-el-euro-2024-oto-podzial.html#s=SNO_Img_1

Pierwszy koszyk jest naturalnie fajny :grinning: ale możemy jak to w losowaniu trafić gorzej albo lepiej.

• Wariant “grupa śmierci” to dla mnie na przykład: Anglia/Francja/Serbia;Norwegia/Szwecja;Turcja;Słowacja

• Wariant spoko:
    Izrael;Rumunia;Kosowo;Łotwa

Założylem,że zagramy w grupie 5-cio zespołowej :crazy_face:

Przypomnę ,że awansują z każdej grupy po 2 zespoły ale będzie też ścieżka poprzez baraże na podstawie wyników skończonej właśnie Ligi Narodów.Tutaj czekają jeszcze 3 miejsca a my w razie czego raczej na pewno mamy szanse w nich zagrać -taki przywilej niejako dla uczestników z dywizji A

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2024_qualifying_play-offs----- tutaj o tych barażach :grimacing:

W ten temat ten artykul chyba najbardziej pasuje.
Zalozmy,ze UEFA/Mafia przywroci ruska swolocz do gry i co wtedy?
Taki byl przeciez wylew hipokryzji podczas MS w Katarze,ze trzeba bojkjotowac itd,itp a i tak wszyscy zagrali.
Jezeli wiec ktos NA POWAZNIE traktuje swoje deklaracje odnosnie praw czlowieka,potepia agresywna polityke prowadzaca do wojny to w razie takiego scenariusza wyjscie jest tylko jedne: wystapienie z tej aktualnej,europejskiej federacji i zalozenie nowej!
Ewentualnie badz alternatywnie jak kto woli musialo by dojsc do natychmiastowego zwolania kongresu UEFA i odwolania tej nie majacej wstydu oraz zadnych zahamowan “wierchuszki”.

To czekam co sie wydarzy choc przewiduje kolejna fale hipokryzji i brak “cojones” :rage:

2 polubienia

Oglądał ktoś z Was mecz Francja-Holandia? Defensywa Pomarańczowych, kierowana przez Virgila, dostała 4 gole, Francuzi z kolei mecz na zero z tyłu (Konate!).
Jak zagrali nasi stoperzy?

Nie oglądałem, ale Konate chwalony, VVD chyba nic nie odwalił

Założyć nowa Uefe? Jak przyszedł pomysł super ligi to Katarczycy na antykampanie wydali setki milionów dolarów.

Oni tam za mocno stoją a ich finansowe fair play to śmiechu warte jest. City czy PSG może robić walki a Milan czy teraz Everton będzie zrzucony z ligi

Edit
Widzę że odpowiedziałem na post ze stycznia :man_facepalming:

Czy wiecie może gdzie szukać info w jakim hotelu będzie zakwaterowana reprezentacja Anglii podczas pobytu we Wrocławiu? Próbowałem szukać w necie ale nie bardzo mi poszło…a w sumie fajna okazja, żeby spróbować cyknać sobie pamiątkowe foto z topowymi zawodnikami.