Mistrzostwa Europy 2024

I pięknie :muscle::smiley: :poland:
A karnego spartaczył koleś z “memnited” :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Wiadomo, że grupę mamy taką, że jedziemy tam prawdopodobnie robić za tło, ale kto nie lubi sobie obejrzeć latem euro, walnąć pięć browarów w trakcie meczów i powk***iać się na polską myśl szkoleniową? :smiley:

3 polubienia

Na plus, że nie przeszli obok meczu. Widać, że trochę zdrowia zostało na boisku. Niby powinna to być norma ale rożnie z tym bywało.

Mnie zirytowała ta wielka radość naszych piłkarzy. Po takim meczu to nic tylko zejść po cichu do szatni i wstydzić się, że w ogóle graliśmy w barażach. I że po słabym meczu wygraliśmy w karnych

Wygrana jest, ale czy są powody do optymizmu ? Nie oddać celnego strzału przez cały mecz to trochę lipa. Walia miała trochę więcej z gry. Jesteśmy na podobnym poziomie, a grając z Francją czy Holandią trzeba pokazać coś więcej. Teraz będzie hurra radość z awansu. Z otwieraniem szampana ja bym się wstrzymał.

Nie no k*rwa bez jaj. Może jeszcze Lewandowski miał sobie honorowo podciąć żyły a Zieliński powiesić się na bramce?

O ty pijaku :smiley: ( ps. piękna perspektywa chociaż mnie jak znam swoją głowę 2/3 wystarczą. Po 5 byłbym al dente. Jeszcze jakąś kiełbaską zakąsić i zapolić szluga)

7 polubień

Idz spać… Typowy Polak. Jak by przegrali, to byłby śmiech i typowe , wiedziałem, a, że wygrali to trzeba oczywiście umniejszać. Kadry takie są. Skąd tam zgranie? Jak nie masz piłkarzy pokroju Anglii, Argentyny czy innej Portugalii to czego oczekiwać? Ja tam się cieszę, że Nasi będą na Euro. Bo taka rola Polaka i kibica. WSPIERAĆ nasze kadry każdej dyscypliny!

2 polubienia

Powalczymy, może, z Austrią o 3 miejsce i przejdziemy do 1/8 a tam to dopiero pokażemy Europie :wink::face_with_hand_over_mouth:

Oczywiście, że gra naszej repki to jakaś aberracja prawdziwego futbolu ale lepiej pojechać te parę kilometrów do Niemiec niż być poza kręgiem 24 drużyn

Ja tam się cieszę wraz z piłkarzami :sunglasses:

Szans na wyjście z grupy upatruję w takim scenariuszu:

1. Nie przegrać wysoko z Francją. Po takim 0:2 pilnować własnej bramki żeby nie tracić więcej goli.
  2. Zremisować po heroicznym boju z Holandią 0:0.
  3. Wygrać z Austrią.
    Wyjść z grupy z 3 miejsca.

Ty oglądałeś eliminacje? Przegraliśmy z Mołdawią i Albanią. Nie zasłużyliśmy na awans. Z czego tu się cieszyć? Połowa drużyn które startuje w eliminacjach gra w finałach. To ma być powód do radości? Dzisiaj zero celnych strzałów przez 120 minut…

Na awans zasłużyła każda reprezentacja, która… awansowała a więc i Ukraina a także Gruzja oraz my :sunglasses:

Super, że udało się wywalczyć awans. Ta kadra musi zbieać doświadczenie na międzynarodowych imprezach, jeśli mamy się piłkarsko rozwijać. Widać, że odmłodzenie kadry zaczyna nam wychodzić na na plus.

Nie było fajerwerków, a poważnych sytuacji bramkowyc z gry jak na lekarstwo. Jednak zagraliśmy solidny mecz walcząc do końca. W wielu ostatnich spotkaniach nie można było się takim nastawieniem pochwalić, więc trzeba to docenić.

Bardzo prawdopodobne, że to już ostatni turniej dla Lewego (nie licząc Ligi Narodów). Miło byłoby zobaczyć Euro 2024 w stylu turnieju za czasów Nawałki z 2016 roku z bardzo dobrą grą w obronie (widać u nas jakieś tego zalążki), umiejętnością wyprowadzania szybkich i groźnych kontrataków (tej cechy dzisiaj nie było widać w ogóle) i mieć trochę powodów do ekscytacji.

Chyba żartujesz? A nie pomyślałeś, że Polscy kibice (Ci na stadionie) zapracowali sobie dzisiaj, żeby piłkarze poszli im podziękować za doping? I oczywiście trochę razem poświętować awans. Bądź co bądź, karne to loteria, a dzisiaj strzelaliśmy wyjątkowo dobrze i pewnie. Świetna sprawa!

Poza tym, niech się cieszą, bo na Euro zapowiadają się jedynie 3 mecze. Grupę mamy bardzo trudną. Jak uzbieramy 4 pkt (wygrana z Austrią i remis z Holandią), to będzie naprawdę powyżej wszelkich oczekiwań.

Please, bitte, proszę przestańcie z tą loterią!
W konkursie jedenastek nikt nie wyciąga losów z bębna tylko decyduje chłodna głowa i umiejętności.
Były gracz z “memnited” był kłębkiem nerwów i nie poradził sobie ze stresem-to nie ma nic wspólnego z jakąś loterią.

Nie, nie żartuje. Uważam, że gra reprezentacji w tych eliminacjach to była żenada. Wstyd kompletny. W tej formule kwalifikacji awans na euro to jest po prostu konieczność. Naprawdę sztuką to jest nie awansować. A nam prawie się udało…

Zgadzam się, że eliminacje w naszym wykonaniu to była żenada, biorąc pod uwagę wyniki w grupie. Wstyd walczyć do końca o trzecie miejsce, a nie o bezpośredni awans.

W barażu brawa za mecz z Walią jak najbardziej się należą, mimo ani jednego celnego strzału. Gra z Walijczykami to mniej więcej poziom naszego zespołu, awans na wyjeździe to jest sukces i powod do świętowania z kibicami.

Co prawda poza turniejem w 2016 roku niewiele zdzialalismy w imprezach finalowych ale nalezy odnotowac 2 fakty:

• to piate ME z kolei na ktorych zagramy
  • ogolnie w tym tysiacleciu bylo 6 czempionatow Europy-wliczam juz ten w Niemczech oraz 6 MS i nasz bilans to 9 wystepow czyli w porzadku

Teraz wypadaloby cos pokazac nad Renem czyli jakis remis z Niderlandami oraz wygrana z Austria i niech drzy “Mekambe” :joy:

EDIT: ale co gratulacji od Niemcow dzis w robocie juz zebralem to moje :muscle: :grinning:

Absolutnie nie neguję tego, że po paru mocno czarnych latach (np. lata 90.), od kilkunastu lat Polska ma jako taką drużynę. Ale warto odnotować, że na Euro 2012 byliśmy jako gospodarze, a wszystkie późniejsze to już z większą liczbą uczestników (16 na 24). Tylko Euro 2008 było takim, na które Polska awansowała biorąc pod uwagę turnieje z mniejszą liczbą drużyn.

1 polubienie

Uważam, że żaden z Was nie ma do końca racji :smiley: Karny karnemu nierówny. Czasami oddasz beznadziejny strzał, a i tak bramkarz wpuści, a czasami uderzysz bardzo mocno i precyzyjnie, ale trafisz w poprzeczkę. Nieraz też ktoś się wywróci, bo jest problem z murawą.
Niekiedy rozwalają mnie komentatorzy, którzy ogłaszają, że karny fatalnie wykonany, bo za lekko, bo za blisko środka. A za chwilę ktoś strzela tak samo, ale bramkarz się rzuci w drugą stronę i już jest komentarz, że idealny karny :smiley: A bramkarze często rzucają się w ciemno

1 polubienie

Co do loterii to masz trochę racji. Nie do końca właściwe słowo, ale bardziej myślałem tu pod kątem bramkarzy, którzy mieli bardzo małe szanse na wyłapanie większości karnych w tej serii. Bo po naszych piłkarzach widać było, że się przygotowywali do jedenastek.

Tak w ogóle, to uważam, że Szczęsny mógł poczekać moment dłużej przy co najmniej dwóch karnych, niż się tak łatwo rzucać w jeden czy drógi róg, to dużo szybciej wybroniłby przynajmniej jeden strzał zawinięty w środek bramki. Mimo wszystko, i tak wygrał nam ten mecz zarówno w karnych, jak i utrzymaniem nas w grze w regulaminowym czasie.

To zdanie budzi dysonans, który ciężko opisać słowami xD Rozumiem zachwyt, bo jest awans, ale takie słowa z pewnością by nie padły, gdybyśmy nie awansowali. Byłby społeczny lincz, że przez 120 minut nie oddaliśmy celnego strzału. To jest horrendum.

2 polubienia