Mistrzostwa Świata 2026

To może weryfikuj to co wklejasz, zamiast zaśmiecać forum.

Dzisiaj ostatnie mecze, więc będzie wiadomo co i jak, jeśli ktoś z Was się orientuje w zasadach baraży to proszę o rzetelne info.

Tu macie rzetelny artykul :smiley:

5 polubień

a wiadomo gdzie będą rozgrywane baraże? znalazłem tylko coś takiego:

“Obiekty, na których mają być rozegrane mecze półfinałowe i potencjalne finały, należy potwierdzić nie później niż do 19 grudnia.”

U nas z tego co wiem to w Warszawie ale to nie jest do konca sprawdzona informacja ale taka na 99 %

Biało-Czerwoni na pewno jednak nie spadną niżej niż do drugiego koszyka, co oznacza, że barażowy półfinał 26 marca zagraliby na własnym terenie, prawdopodobnie w Warszawie, o czym wspominał już prezes PZPN Cezary Kulesza.

W przypadku zwycięstwa w finale baraży moglibyśmy trafić na ekipę z koszyka 2 lub 3, a gospodarza ostatniego meczu wyłoni dodatkowe losowanie.

jeśli dobrze rozumiem to co podesłałeś to 1szy mecz w Warszawie niezależnie od koszyka, więc na 100%. 2gi mecz/miejsce to wynik losowania.

Dobrze zrozumiałeś. Sam fakt, że pierwszy mecz barażowy możemy zagrać u siebie po losowaniu z pozycji 1 grupy (wiadomo, to jeszcze nic pewnego), daje spore nadzieje na to, że przejdziemy ten etap.

Szwecja niby zalicza same porażki w meczach o stawkę od listopada 2024 roku, ale i tak uważam ich na jednego z najtrudniejszych przeciwników z 4 koszyka. Zdecydowanie wolałbym ich uniknąć. Irlandia i Macedonia Północna to walczaki, ale na mecz na Narodowym byliby jak znalazł. Z kolei z Rumunią o stawkę od bardzo dawna nie graliśmy, więc to też byłaby ciekawa opcja.

Lekka poprawka @Smuggler7 :smiley:
Irlandia ale Północna czyli Conor a nie Caju

Niemcy już swoje zrobili :+1:

Nagelsmann lub Alonso w 2026 za łysego i Florianek jeszcze będzie ładnie chodził

Jak ktoś po ostatnich meczach reprezentacji nie widzi że to łysy jest tu problemem to już nic go nie przekona.

Bradley nie wychodzi na drugą połowę, więc pewnie jakaś kontuzja, więc pewnie na sobotę na PO albo Szoboszlai albo Ramsay.

Czy po meczu z Maltą wycofujesz się z tego, co tu powiedziałeś?

Zasadnicza różnica jest taka, że Norwegię ciągnie Haaland, który jest w swoim kwiecie wieku lub możliwe, że prawdziwy prime jeszcze przed nim. Natomiast Polskę wciąż ratuje i wyciąga do góry 37-letni Lewandowski, który już niestety gra na niższych obrotach, niż kiedyś. A mimo wszystko robi różnicę i wciąż wnosi jakość w pojedynczych kluczowych momentach.

Bez Lewego nie byłoby wyrównania z Holandią, gola otwierającego wynik z Maltą (gdzie w takim meczu głodni bramek powinni być rezerwowi napastnicy), podwyższenia wyniku na 0-2 z Litwą, czy wcześniej z Finlandią. Jednak on z pewnością nie będzie seriami strzelał bramek w pojedynczych meczach.

Kiedyś myślałem, że w końcu znajdzie się ktoś, kto przejmie tą pałeczkę (był Milik, później dołączył Piątek, teraz jako taka nadzieję daje Świderski), ale naprawdę się na to nie zanosi.

Jak przejdziemy baraże to będzie sukces, a i tu dobrz musimy trafić z losowaniem (przeciwnik + mecz domowy w drugie fazie).

Meczu nie ogladalem nawet, nie wiem dlaczego miałbym wycofać, mecz był grany w destynacji wakacyjnej to i pewnie gra była wakacyjna :smiley:
Jakby Lewego nie było, to byłby ktoś inny, w ogóle nie rozumiem gdybania, co by bylo gdyby :smiley: Jakiegoś szału nie zagrał z Holandią Lewy, poza tym podaniem, to w sumie dużo walki i jedna dobra sytuacja zmarnowana.

A ja bede trzymal kciuki za …Curacao aby wywalczylo historyczny awans do MS :smiley:
W nocy naszego czasu wystarczy im remis ale to bedzie ciezkie zadanie poniewaz graja na Jamajce a ta w przypadku wygranej przeskoczy ich w tabeli i awansuje bezposrednio a wyspiarze wystapia wtedy prawdopodobnie w barazach interkontynentalnych.

Wedlug ostatnich danych populacja tego kraju to prawie 160 tys czyli jakies 3 razy mniej niz Republika Zielonego Przyladka , ktora juz pakuje walizki na wyjazd do USA/Kanady/Meksyku :joy:

“Meczu nie widziałem, filmu nie widziałem, muzyki nie słuchałem, ale sę wypowiem, bo coś tam przeczytałem w statystykach na flaschscore”. Ostatnio modne się to stało.

To są spotkania grupowe, niektórzy już dawno zapewnili sobie awans, inni musieli o niego walczyć (jak np. Irlandia) więc i poziom jest z goła inny. Przed Polską baraże i wtedy się będą mogli wykazać. Oceniać mecz z Maltą i na jego podstawie pisać scenariusze, to tak jak oceniać mecze Liverpoolu z poprzedniego sezonu po meczu z Totkami i przypieczętowaniu mistrza. Zupełnie inna gra kiedy w głowie masz awans, mistrza itd. To nie te czasy kiedy zawodnicy grali na maksa w każdym meczu.

1 polubienie

do mnie pijesz? ja się wypowiadam o meczu ?
Ja własnie jak czegoś nie oglądałem to nie ukrywam tego i nie staram sie oceniać.

Do przerwy Szkoci prowadzą z Duńczykami 1:0. Jeśli ten mecz zakończy się zwycięstwem Szkotów, przeskoczą w tabeli Danię, spychając ich do fazy barażowej. A to by z kolei oznaczało, że Dania wskakuje do koszyka 1, a Polska spada do 2 koszyka.

I jeszcze Bośnia prowadzi z Austrią, która też trafiłaby do 1 koszyka.

Na teraz koszyk numer 3 to nasi rywale czyli Słowacja, Irlandia, Albania i Kosowo :grimacing:

Dania, grając w 10, doprowadza do remisu, 2:2! Ależ meczycho!

Edit: I Tierney w doliczonym czasie posyła rogala do bramki Duńczyków.

Edit 2: McLean ładuje w 90+8’ z 6 doliczonych z połowy boiska XD 4:2 dla Szkotów!

@kuczq przecież w 1 połowie Duńczycy nawet celnego strzału nie oddali. Duńczycy sprawiali lepsze wrażenie prowadząc grę, ale niewiele z tego wynikało, więc nie szukałbym winy u sędziego. No i na potwierdzenie - Szkoci co lecieli z kontrą to Duńczycy najczęściej na żółtą faulowali, a potem zdziwko, że Kristensen za drugą żółtą wylatuje.
PS. Jak wylosujemy Włochów i odpadniemy, to może w końcu coś się w tej naszej piłce zmieni.

do czerwa z dupy Szkocja nie istniała. Nie oczekiwałem od Marciniaka, że będzie sędziował nieobiektywnie pod lepsze baraże Polski, ale że będzie popełniał błędy na naszą niekorzyść to przesada. Jak wylosujemy włochy to łysemu nie wybaczę

Zwłaszcza jak dał karniaka dla Danii po faulu na skraju pola karnego :slight_smile: