var go zawołał, on nie dał. A czerwona kartka była z niczego i totalnie zmieniła mecz.
Szkocja grała w tym meczu przez 20 minut i strzeliła 4 gole. Przez resztę czasu byli tłem. Karny raczej słuszny, czerwona z czapy. Niemniej chyba każda osoba na świecie wiedziała, że co by się nie działo to Szkoci w doliczonym czasie strzelą zwycięskiego gola. Duńczycy to oprócz Węgrów najwięksi frajerzy tego zgrupowania, rozwalić sobie całe eliminacje remisem u siebie z Białorusią to trzeba umieć.
1998 do 2026 czyli 28 lat czekania i koniec!
po latach upokorzeń powraca na salony.
Tak coś cały dzień czułem, że skopią tyłki Duńczykom ![]()
I jesteśmy w 2 koszyku i w finale to właśnie potomkowie Hamleta, Rzymianie i Osmanie oraz Kozacy mogą być rywalami na drodze do USA
Do boju Polsko! ![]()
![]()
![]()
![]()
To poproszę o Kosowo i Ukrainę u siebie i jedziemy na Mundial!
Nie wiem, dlaczego w Polsce tak się lekceważy Kosowo. Pewnie ogrywali Szwedów i Słoweńców, zremisowali ze świetną Szwajcarią. Szczerze wolałbym trafić na Bośnię lub nawet Irlandię (bo gramy u siebie).
Moim zdaniem zarowno Albania jak i Bosnia-Hercegowina to silniejsze druzyny od Kosowa a z Irlandia jak i z innymi wyspiarzami zawsze gra nam sie bardzo trudno-stad moj wybor ale bez lekcewazenia poniewaz z “serbska prowincja” latwo na pewno nie bedzie.
A Ukraina jest wedlug mnie gorsza niz Wlochy,Turcja i Dania
Trzeba dostać się na Mundial i w grupie powtórka z rozrywki ![]()
![]()
![]()
Taaaaak ! Curacao dalo rade i jedzie po raz pierwszy w swojej historii na MS ![]()
Oprocz nich tak ciezko co chwila doswiadczane przez zywioly Haiti oraz Panama
Natomiast Surinam oraz Jamajka (Sunshine,sunshine reggae
) dolaczaja do Nowej Kaledonii,Boliwii,DR Kongo a takze Iraku i powalcza o 2 ostatnie miejsca na Mundialu w barazach interkontynentalnych.
PS przy szczesciu w losowaniu oraz na boisku w USA moga wystapic Anglia,Szkocja a takze Walia i obie Irlandie a takiego czegos w historii jeszcze nie bylo.
Raz w 1958 roku byly 4 druzyny a zabraklo chlopcow z Dublina.
No i Robbo jedzie na mundial. Wynik niekorzysty dla Polski, ale cieszę się z awansu Szkotów. Lubię tą reprezentację walczaków i z nimi mundial będzie ciekawszy. Podobnie jak Norwegowie, pierwszy raz od '98 roku.
To w sumie polfinal raczej do wygrania, ze względu, na to że gramy u siebie to będziemy faworytami. Ciekawe kogo dostaniemy w finale, jeśli się wogóle uda zakwalifikować
Niestety bardzo mocno się mylisz i nie chodzi o wyniki Kosowa w eliminacjach. Oni są na fali wznoszącej z roku na rok grają co raz lepiej i kilka ciekawych nazwisk w kadrze. Irlandia Płn to najsłabszy z wyspiarzy z resztą nie od dziś, Bośnia to może była dobra z 10 lat temu, na pewno nie teraz, a Albania to też mizeria, a my nie gramy Probierzem.
Podsumowując jak dostaniemy Kosowo to nie zdziwię się jak wylecimy już po półfinale. Jeśli jednak awansujemy to i tak każda repra z 1 koszyka jest silniejsza, włącznie z Ukrainą + nie zagramy u siebie.
z Ukraina to jakby zagramy u siebie
Poza tym gospodarz finału ma być losowany. Do tego moim zdaniem Turcja, Ukraina i Dania to druzyny na podobnym poziomie do nas i wcale nie będziemy na straconej pozycji, a Włochy ostatnio też nic nie pokazują wielkiego
Poprawie Twoje bledy ![]()
- po pierwsze to mozemy w polfinale zagrac z Irlandia ale ta z Dublina a nie Polnocna z Belfastu
- po drugie final bedzie losowany jutro i jego miejsce rozgrywania tez a wiec moze byc tez w Polsce
A teraz opinia: czy sie myle co do Kosowa to Twoje stanowisko a ja mam inne ![]()
Jordania - po raz pierwszy w historii
Rep. Zielonego Przylądka - po raz pierwszy w historii
Curacao - po raz pierwszy w historii
Tymczasem Włochy, Dania, Turcja, Szwecja czy Czesi będą drżeć o awans bijąc się w barażach. Nie jarają mnie mecze reprezentacyjne, ale ten powiew świeżości nie wzniesie mistrzostw na wyższy poziom.
Nieladnie tak zapomniec o Uzbekistanie czyli kolejnym debiutancie ![]()
Kasa misiu,kasa !
W fazie grupowej zostana rozegrane 72 !!! spotkania po to aby z 48 uczestnikow zostalo sie 32 czyli 2/3 ![]()
Obejrzenie meczu Curacao z Republika Zielonego Przylądka o 3 w nocy, a na 8 do roboty. Juz czuję ten klimat.
No już widzę jak Jordania, Republika Zielonego Przylądka czy Curacao podniosą poziom mistrzostw xD
edit: Kurdebele, przywaliłem się a rzeczywiście przeoczyłem “nie wzniesie” xD sorry kolego manero, mgła na oczach jeszcze
ale dobrze wiedzieć, że mamy tę samą myśl o patologii rozdmuchania MŚ, gdzie niedługo plemię afrykańskie będzie grać, a solidniak europejski posiedzi w domciu.
@spawacz dzięki za czujność!
Przecież on dokładnie to napisał ![]()
Generalnie nowy format jest do dupy. Mnóstwo niepotrzebnych meczów.
Największym hitem jest to, że na mundialu może zagrać Nowa Kaledonia ![]()
Ale będzie obciach jak Curacao zagra na MŚ, a Polska nie. Presja na kadrze zdecydowanie wzrosła!
Obciach to jest to, że po zwiększeniu liczby miejsc na mundialu nie dostają tych miejsc proporcjonalnie lepsze kadry, tylko jakieś zadupia, gdzie to nawet finansowo tym idiotom nie przyniesie dużo zysków. Nie mam nic do tych kadr, ale no byle przykładowy turniej kwalifikacyjny by zobrazował gdzie w tabeli będą średniaki z Europy czy Ameryki Płd, a gdzie Oceania, takie Curacao czy inne Haiti lub drużyny azjatyckie.
Boliwia i DR Kongo moim zdaniem faworytami na awans w swoich sciezkach ![]()
ten łysy jest denerwujący…
Edit.
trafiło się najlepiej z 1 koszyka, a najgorzej z 3 ![]()