Mistrzostwa Świata 2026

Wydaje się, że polska ścieżka jest najtrudniejsza. Włosi mają autostradę na mistrzostwa. W ścieżce C Turcja jest faworytem, a w D Dania.

@ynwa19 poprawiłem dziadku.

Harry Wilson wykonczy Rzymian :rofl:
Oby Irlandia dala rade :flexed_biceps:
Niech beda Rumuni bo Osmanom mowie nie !

@spawacz
Wywal prosze ta tabele co wstawiles bo w 3 na 4 przypadkach sugeruje ona innego gospodarza finalu niz w rzeczywistosci :man_facepalming:
Tylko nasz koncowy pojedynek jest zgodny z faktami !
@spawacz
Dzieki :+1:

Tu sie wszystko zgadza :down_arrow: :smiley:

Do bani te koszyki!
Nie zagramy z Curacao ani Zielonym Przylądkiem w grupie jak coś :man_facepalming:t2::joy:

Zaczyna się :wink: trudne te zasady losowania ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Ale Zielony Przylądek to Ty szanuj, byłem miesiąc temu i szczerze polecam na wakacje :smiley: i nawet nie wiecie jaki jest tam szał na piłkę (poza sportami wodnymi oczywiście)

1 polubienie

Ale k… ustawione dla amerykańców

Ale luzik czyli gramy o 1 miejsce w grupie :poland::soccer_ball::flexed_biceps::joy:

Holandia, Japonia i Tunezja

Zapowiada się klasycznie - mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor.

Jeśli się zakwalifikujemy, to będziemy w interesującej grupie.

Osobiście miałem nadzieję, że zwycięzca naszych meczów play-off dołączy do grupy C z Brazylią, Maroko i Szkocją. Ewentualnie grupa G z Beligią, Egiptem i Iranem również byłaby interesująca.

Warto się postarać o awans na te MŚ, bo przy dobrze poukładanej reprezentacji można się pokusić o walkę o awans do fazy pucharowej.

1 polubienie

“Jeśli się zakwalifikujemy, to będziemy w interesującej grupie.”

Z tym pełna zgoda. Póki co nasza grupa to Albania, Szwecja i Ukraina.

Ale to dosyć ciekawe zrządzenie losu, że ponownie trafiamy na Holandię i być może nie przypadek, aby pewne sprawy wyjaśnić.

Teraz już w chwili luzu na spokojnie.
Naprawdę niezłe to losowanie, grupa śmierci to na pewno nie jest😬
Zarówno Japonia jak i Tunezja (aż mi się Greg Summer i jego gol z MŚ '78 przypomniał) są do ogrania a Holendrzy z Virgilem oraz resztą naszych to nie Anglia, Francja czy też Hiszpania.

Oczywiście to jest krok drugi bo pierwszy trzeba wykonać w marcu a potencjalny finał w Szwecji będzie robotą trudną ale wykonalną.

Osobiście wierzę w naszych graczy oraz Jasia :poland::soccer_ball::flexed_biceps:

PS marzeniem i fajnym zakończeniem (chyba) kariery reprezentacyjnej dla Lewego byłby awans aż do ćwierćfinału :smiling_face_with_sunglasses:

Nie wiem, czy nasza grupa play-off mogła trafić np do grupy L z Anglią i Chorwacją + do tego Ghana (silny Afrykański zespół), lub do H z Hiszpanią i Urugwajem, jednak gdyby tak było to takie zestawienie byłoby dużo trudniejsze dla każdej reprezentacji, która awansuje z naszej drabinki.

Z Holandią Urban potrafił dobrze ułożyć zespół. Dawno z taką satysfakcją i niedosytem nie oglądałem meczu naszej kadry.

Od czasów Euro 2016 za Nawałki nie było dobrego występu kadry na turnieju międzynarodowym. Już niedługo wybije dziesięciolecie. Człowiek się starzeje, czas ucieka, no i to też ostatnia szansa dla Lewego, żeby dać nam jeszcze trochę radości ze zdobywanych bramek. Choć raz Lewy powinien móc zagrać na MŚ z przyzwoitym trenerem u steru.

Z Anglią i Chorwacją nie bo tylko 2 drużyny z Europy (4 takie grupy) mogą być razem a z innych kontynentów to w ogóle tylko 1