Mohamed Salah

Jakiej plotki? Wypuszczonej przez Ciebie, czy innego anonima? Nie było nic konkretnego z poważnego źródła w sumie, a tym bardziej kwoty.

@Kratos a
Czy on kiedyś w życiu trafił z taką plotką :sweat_smile:?

1 polubienie

Romain Collet Gaudin, dziennikarz Eurosport i Infosport, ujawnił propozycję, jaką Paris Saint-Germain złożyło emisariuszom Mohameda Salaha. “PSG bardzo chce pozyskać Egipcjanina tego lata i oferuje mu 500 000 euro tygodniowo przez trzy sezony, podczas gdy Liverpool proponuje jedynie nieco niższe przedłużenie na dwa sezony w kwocie 400 000 euro tygodniowo,” precyzuje nasz kolega.

@Loku64 a ch$j mnie to obchodzi czy trafił czy nie.

Masz jakieś konkrety odnośnie kontraktu ? Jakieś źródło ? Rozumiem Orstein, ale link czy coś ?
Czy jest potwierdzone, że Salah woła dziennikarzy do siebie po meczu, po obiedzie i mówi jak to źle jest traktowany w sprawie kontraktu ? Chyba to oni walą do niego z pytaniami, o których mówiłem, czyli najlepszy gracz premier league wchodzi w ostatnie miesiące kontraktu i szukają jakiejkolwiek odpowiedzi. A Trent wcale nie wykorzystuje realu do podbicia ceny ?

Prawda jest taka ze gdyby Salah powiedział ze odchodzi bo jest źle traktowany przez klub, który dopuszcza do sytuacji ze moze odejsc wolno bo pol roku przed wygaśnięciem kontraktu nie potrafią dopiąć tematu. Mo i jego reprezentanci maja wszystkie karty. Klub sobie sam zgotował ten los.

Mi nie chodzi o to, że go pytają, tylko o fakt jak Salah to rozgrywa. Mógł powiedzieć coś w stylu “rozmowy trwają bla bla bla” i koniec tematu. Ten jednak woli medialną sraczkę.

To sprytne z Twojej strony sortować informacje tak, aby być zadowolonym. Poza tym 400k€ to mniej niż ma dziś Mo. Gdyż to daje około 330£, a Mo ma 350

Kiedyś za takie słodko pierdzące wypowiedzi było jechanie po Kloppie, a dzisiaj chcesz, żeby Mo mówił to co chcą słyszeć takie osoby jak Ty niż to co myśli ? Żyjemy w czasach kiedy mówimy to co myślimy czy to co niektórzy chcą słyszeć ?

W artykule nie widzę konkretów odnośnie kwoty, tylko że umowa jakaś jest na stole, ale nie jest nawet blisko podpisania. To trochę mgliste.

1 polubienie

Panowie nie ma co się obrzucać plotkami bo one mogą być mało wiarygodne. Lepiej wymieniać się czymś co jest pewne.
-pewne jest to że fsg dało mega, mega ciała że pozwoliło aby 3 najlepszych graczy mogło odejść za free. 3!! I tu nie trzeba być krytykiem czy obrońca fsg. To jest fakt bezsprzeczny. Na ich obronę jedynie działa to że mieli pecha z dyrektorami sportowymi którzy odchodzili szybko i powstał lekki bałagan.
-“pytają go to co ma powiedzieć” otóż to. Jak spojrzysz na wypowiedzi np z viaplay to salah nie wypowiada się nigdy. Ani po meczu ani nie chodzi na wywiady. Teraz daje ich mnóstwo. Nie chodzi o to co on mówi, a ile mówi. Vvd czy trent mówią jasno że nie bd na ten tmt rozmawiać. To pokazuje jasno że salah gra pod siebie aby wywrzeć jak największą presję na hughesie, a jeśli sprawy nie pójdą po jego myśli to dla kibiców być tym dobrym.
-proponuje lodu na głowę bo przecież nawet ci którzy uważają że fsg jest tu tylko żeby nabijać kabzę musi zdać sobie sprawę że jeśli odejdzie więcej niż 1 z tej trójki kabza przestanie się zgadzac. Tam napewno za bardzo zaawansowane rozmowy i żaden dziennikarz o nich nie wie dopóki sprawa się nie zamknie. A zamknąć szybko może się tylko wtedy kiedy ich podpiszemy. Taki trent jeśli już dogadał się z Realem to obwieści to dopiero kiedy sezon się skończy. Przecież nie chciał by aby właśnie fani go wygwizdali lub psuć sezon być może historyczny dla klubu.

Także proponuje nie ekscytować się dopóki info nie będzie już ostateczne.

Dam przykład teraz. Wygrywamy mistrza w tym sezonie. FSG inkasuje 180/210 mil za wygranie ligi. Kończą się kontrakty z Salahem VVD TAA i odchodzą. Chodź myślę że VVD zostanie. Co robi fsg i edwart? Musi kogoś kupić. Tylko jest jeden problem. Edwart nie wyda tyle kasy co poprzednik edwarda. Ja pamiętam jak edek robił transfery do nas. To nie byli gracze co by weszli zbuta i dali jakość w skladzie. To było albo odpali albo nie. I to może wrócić. Czuje że będziemy cierpieć w przyszłym sezonie i wpadniemy z walki o mistrza.

Powiem tak. Postępowanie FSG w sytuacji z Salahem jest absolutnie szokujące. Z jednego konkretnego powodu - zakładam, że w zarządzie FSG nie zasiadają ekonomiczni dyletanci, a jednak mam wrażenie, że ktoś tam ewidentnie nie rozumie ekonomii w piłce nożnej.

Załóżmy, że Salah chce te przykładowe 500k tygodniówki. Na przestrzeni roku byłoby to ± 5 milionów funtów więcej niż proponuje FSG. Przecież to równowartość 2 wygranych więcej w Lidze Mistrzów, a chyba nikt nie ma wątpliwości że brak piłkarza odpowiadającego za ponad 60% wszystkich goli zespołu odbije się na wynikach, a tym samym wpływach do budżetu.

No więc mamy do wyboru: wydać 5 mln rocznie więcej na przedłużenie z Salahem, albo pożegnać Salaha i szukać równie dobrego piłkarza w jego miejsce (co oznacza konieczność zakontraktowania gwiazdy światowego formatu i wydania 100 milionów zamiast 5), albo pożegnać Salaha i dać szansę jakiemuś taniemu, mało znanemu zawodnikowi licząc że ten odpali do poziomu piłkarza klasy światowej - szansa jest oczywiście niewielka, nawet przy najlepszym scoutingu.

Nie wiem jak wy, ale ja widzę tylko jeden wybór opłacalny finansowo.

Być może niektórzy uważają, że jeśli nie podpiszą Slasha to Chiesa odpali :thinking: i będą mieli gotowe zastępstwo. Nie wiem jakie są ambicje klubu na przyszłość.

Mohamed Salah zrównał się z Thierrym Henrym, na liście strzelców wszech czasów Premier League strzelając 175 bramek.
Jak forma dopisze to może top 5 będzie, a jakby jednak podpisał to nawet top3.

@Kratos Noo wiadomo oco chodzi ;D

To zawodnik podpisuje kontrakt :man_facepalming:

Top4 będzie w tym sezonie. Jak przedłuży kontrakt to top2 niemal pewne.

Myślę, że to całkiem wymowne

2 polubienia

Tak, wymowne w tym sensie, że zdjęcie przedstawia trzech muszkieterów, którym kończą się kontrakty, a co ma na myśli Salah wrzucając takie zdjęcie na sociale, wie tylko on.

I powiem Wam, że zaczynają irytować mnie te gierki, tak samo Trent z celebracją gola „bla bla bla”. Mam nadzieję, że szybko świat dowie się o ostatecznych zamiarach całej trójki, bo to całe zamieszanie, wywiady skupiające się tylko na kontraktach, nie służą drużynie - takie mam wrażenie.

Mamy bardzo dobrą pozycję do powrotu mistrzowskiego tytułu w należne mu miejsce, ale powoli zaczyna wyglądać to tak jakby wąż zjadał swój ogon i dla samych siebie stajemy się największym rywalem w tym wyścigu.

13 polubień

Mo używający social mediów do wypłakania się, że kończy mu się kontrakt - odcinek 2137.

5 polubień

A czemu wy podchodzicie do tego w ten sposób krytykując Mo? Krytykować powinniśmy FSG za całą tą szopkę z kontraktami i dopuszczenie do takiej sytuacji w jakiej jesteśmy. Mi się to bardzo podoba że Salah nie milczy jak Trent tylko otwarcie daje jasne sygnały czego oczekuje i gra w mediach żeby ostatecznie podpisać ten kontrakt. Widać że Salahowi zależy na Liverpoolu i jestem pewien że ostatecznie u nas zostanie.

4 polubienia

Trochę go rozumiem. Pewnie chciał jeszcze śrubować rekordy, ma świetny sezon. Niestety polityka FSG mówi jasno - piłkarzom po 30 kontraktów nie przedłużamy. Nawet jeśli nazwasz się Salah czy van Dijk.

Dużo osób pisało “Co robi Hughes?!” Myślę że przygotowuje się do letniego okienka. FSG nigdy nie miało w planach przedłużać kontraktów z Mo i VDD a Trent dał do zrozumienia że nic nie podpisze.

3 polubienia

Dokładnie tak, ale tak naprawdę sami jesteśmy sobie winni, to całe zamieszanie z brakiem dyrektora sportowego już od czasu pierwszego odejścia Warda, teraz mamy taką sytuację jaką mamy - 3 filarom drużyny kończą się kontrakty w tym samym czasie, mogą negocjować z innymi klubami i tym mogą podbijać sobie stawki.

Te rozmowy powinny się zacząć w zimę poprzedniego roku, to całe zamieszanie z dyrektorem sportowym nie przystoi klubowi na takim poziomie i nie można tego zgonić na odejście Kloppa, restrukturyzacja - wiadomo, szukamy dyrektora sportowego, ale póki go nie ma, chyba istnieją ludzie którzy mogą negocjować kontrakty? Mnie ciekawi jak z tego wybrniemy, dzisiaj też widziałem wypowiedź van Dijka, który niby jest spokojny w kwestii kontraktu, ale nie ma ciagle nic nowego do przekazania i wypowiedź jest na zasadzie “czas pokaże”.

Podsumowując takie gierki i tysiące wywiadów Salaha czy plotki o Trencie są nam zupełnie niepotrzebne, ale sami jesteśmy sobie winni, czas działa na niekorzyść klubu i takie są fakty, powinni domknąć przynajmniej 1 przedłużenie w najbliższym czasie, to też ważne dla morali zespołu.

@Kijoraptor a czemu miałaby być inna skoro moim zdaniem tutaj zawalili? Powiem więcej ostatnie letnie okienko też mi się nie podobało, można je jakoś tam zrozumieć poznawaniem składu itd i póki co sytuacja jest bdb więc na ten moment jak widać mieli rację, ale ogółem ostatnio było dużo chaosu o którym trzeba mówić

1 polubienie