Mohamed Salah

Ta historia juz się wydarzyła Panowie. Salah jest za stary i FSG nie podpisze z nim kontraktu.

7 polubień

Przecież w ostatnie lato przyszedł następca Salaha. Co Ty, nie śledzisz działań klubu?

Dokładnie to samo pisałem kilka tygodniu temu. Fani naprawdę kierują się emocjami. A klub wysyła komunikaty, którymi stara się dodatkowo nakierunkować ich myślenie. Ostatnio Salah jeden gorszy mecz i już porównywanie z jakąś okręgówką. A dostalibyśmy karnego w 95 minucie i Salah by strzelił i byłoby “ale to jest gość, najlepszy piłkarz Premier League wszechczasów, nawet jak ma gorszy mecz, to zawsze daje liczby”.

3 polubienia

Dzisiaj kolejny mocno dyskretny występ. Czekałem na jego zmianę od 70 minuty.

@Mort To się możesz nie doczekać, bo Mo Salah nie jest piłkarzem, którego się ściąga z boiska.

2 polubienia

No ja bede go bronil, pierwsza polowa i podanie do gakpo idealne patelnia, stevie wonder by trafil, bramka na 2do0 jego kapitalny przechwyt i 1 podanie na kontre, nie zawsze bedzie walil 2 gole i 2 asysty, takze spokojnie…

6 polubień

Niech sie gosc obudzi bo jego slaba forma odbija sie na calej grze i wynikach, bierze na swoje bary w tym sezonie 80% wartosci ofensywy.

Dodatkowo to jego jedyna juz, historyczna szansa by odebrac na jesieni ZP. Cala liga angielska na to czeka ale i cala Afryka od czasow Okochy.w

1 polubienie

W całej sytuacji z Salahem jest to kiepskie ze drugi mecz z rzędu jest poza swoim optymalnym poziomem a mimo to jest nietykalny. Dzisiaj dal bardzo malo w meczu z Forest tez brakowało tego czegoś. Chiesa nie gra i tak naprawdę poza kilkoma ochlapani nje wiedzieliśmy go w starciu z dobrym rywalem. Mam nadzieję ze następne spotkanie Salah rozpicznie na ławce.

1 polubienie

W takich meczach jak dziś Salach powinien wędkę dostawać po najwyżej godzinie gry.Jak Chiesa jest gotowy to niech gra.Bo umiejętności mu nie brakuje.

1 polubienie

A kto wywalczył piłkę i uruchomił kontrę przy drugim golu Darwina?
Kto wyłożył patelnię Gapcio?

No tak, Mo musi w każdym strzelać 3 gole i mieć z 5 asyst :man_facepalming:t2:

2 polubienia

Wy tak serio? Od gościa, który jest liderem zespołu, największą gwiazdą i kandydatem do Złotej Piłki oczekiwał bym więcej niż DWÓCH dobrych zagrań przez cały mecz.

Salah zagrał dziś słabo i w momencie kiedy cały zespół walił głową w mur, nie dał nic ekstra. Nie ma czego bronić.

3 polubienia

Myśle że z Lille powinien sobie odpocząć bo gra prawie wszystko od deski do deski. Tak samo z PSV i potem Plymouth, potrzebujemy go świeżego w lidze to musi czasem zrobić przerwę.

2 polubienia

Ludzie mówią że sadzali by na ławce faceta który ma najwięcej goli w lidze i tka dla zmyłki ma najwięcej asysty.
Takie tezy się fajnie rzuca jak jest po meczu i się siedzi przed tv. Ja osobiście nigdy nie ściągał bym w takich momentach gościa który aż tak pachnie golem. Mo zawsze miał miesiąc słabszy właśnie w styczniu albo lutym. Pozostaje nam liczyć że się obudzi i świeżość wróci.

2 polubienia

A ja mam nadzieję, że Salah będzie grał wszystko do końca sezonu, to są już jego ostatnie mecze i chce mieć jak najwięcej okazji żeby go jeszcze pooglądać.
Czuję że, jak nie trafi się jakiś karny to Mo na razie przystopuje z liczbami ale pewnie w okolicach marca wróci do punktowania.

Wczoraj z asysty okradł go Cody, później wywalczył piłkę w ważnym momencie. Nie będzie co mecz nabijał 3/4 oczek do kanadyjki, ale o robieniu wędki i sadzeniu na ławce to grubo przesadzacie. Ze skrajności w skrajność

2 polubienia

Salah po pierwszym sezonie dostał podwyżkę 80 k funtów. Salah w 2022 roku dostał 150 k funtów podwyżki. Dostał tyle podwyżki ile Alisson zarabia ogólnie. I co, Alisson może grać za niewielkie pieniądze i przy okazji nie biegając do mediów, że za mało zarabia. I jeżeli ktoś chciałby mnie zaripostować, że bramkarzom się płaci mniej to Kurtuła przedłużając kontrakt 20 dni po Alissonie dostał 100 k funtów więcej od Realu. Skoro pieniądze są tak ogromną wartością w życiu Salaha to Liverpool nie powinien stać na przeszkodzie w jego szczęściu. Niech mu się wiedzie w tej hehe Arabii.

1 polubienie

Generalnie gdzieś czytałem (tyle pojawia się gówno wiadomości, że nie pamiętam czy to było dobre źródło), że dostał propozycję 400k na dwa lata (ponad drugie tyle ma za sponsorskie rzeczy podobno). I to źle niby? To ile mają mu dać? 500 i 5 lat? Inni tak płacą ale są to kluby wspierane przez państwa całe. Barcelona tak robiła to dzisiaj żreją gruz i gdyby nie La Masia to by ich nie było dziś (na poziomie zbliżonym do topu).

1 polubienie

co sezon jest to samo, sadzać na ławce najlepszego gracza, bo ma słabszy mecz - a i tak od 2 spotkan ma najwiecej kluczowych podań. Jak nie ma bramki albo asysty to juz do niczego się nie nadaje. Śmieszne są te komentarze.
To jest taki zawodnik, że moze stać 89min i w minute wygra nam mecz. Po częsci tak było wczoraj, bo tę wygraną piłką i uruchomieniem Chiesy, zapoczątkował kontre, która przypieczętowała wygraną.

i tak będzie, bo to nie jest tak, że trenerzy boją się go ściągać, a wiedzą, że on może wygrać mecz. Ile to razy forum w trakcie spotkan ściagało Salaha, że najsłabszy, że gramy w 10, a on konczyl mecz z bramką i asystą.

Swoją drogą kolejna śmieszna sprawa. Jęczenie, że gramy w 10, ale większośc dałaby się pociąć za Mbappe albo Haalanda, z nimi to napewno byśmy nie grali w 10 :smiley:
Ciekawe jak żyli kibice Barcy jak z Messim i Neymarem to grali w 9.

2 polubienia

Bo ludzie dalej nie pojmują że rola salaha bez piłki to właśnie napastnik z tym że ustawiony z boku. To jest spoko dopóki daje nam takie liczby jak teraz. Jeśli te kilka słabszych meczy być zwiastunem ładowania bateri i lepszej gry na dalszą część sezonu to nawet dobrze.

W każdym temacie jest tak, że po dwóch słabszych meczach dany zawodnik jest już wyrzucany, sprzedany, posadzony na ławkę. Nie tyczy się to tylko Salaha, ale każdego naszego piłkarza. Ot Nunez wyrzucany z drużyny stał się wczoraj bohaterem do czasu kolejnego meczu bez bramki. I tak w kółko. Ale to opinia raczej sezonowych kibiców.

Zajebisty przykład podałeś, gdzie Salahowi zdarzają się słabsze mecze, a u Darwina zdarzają się te lepsze :joy: