Mohamed Salah

Który to mecz z rzędu salaha słaby nawet ten gdzie strzelił dwie bramki Southampton

Każdy wielki piłkarz jest też kosztem dla zespołu, by jego wielkość można było uwypuklić.
Cristiano drenował wielkich kolegów z goli.
Messi w fazie bez piłki chodził, by być gotowym czarować z piłką.
Salah natomiast nie potrafi zrozumieć, że nie jest w stanie grać po 90 minut przez cały sezon i później wygląda jak dziad.

Ramadan się skończył, a chłopa dalej nie ma… wiem, że gra sezon życia itp. ale obawiam się, że to może być zapowiedź jego dalszej dyspozycji

Spokojnie, niedługo go nie będzie pewnie w klubie. Ty byś się starał jakby szef Ci dawał do zrozumienia, że za dwa miesiące cię u nas nie będzie ? Kiedy ciągnął sam zespół przez 3/4 sezonu był bogiem co zasługuje na kontrakt. Teraz kiedy jest źle wszyscy tylko na nim wieszają psy, nie patrząc szerzej, że pozostali nadal nie dojechali. Przyzwyczaił nas do dobrej gry i każdy się zachłysnął sukcesami.

A co jeśli podpisze kontrakt a będzie wyglądał przez następne 2 sezony jak w ciągu ostatnich tygodni? Zaskakujące, że każdy myśli o Salahu w przyszłym sezonie jak o Salahu z pierwszej części bieżącego sezonu, a nikt nie bierze pod uwagę, że równie dobrze może mieć zjazd jak przez ostatnie tygodnie.

4 polubienia

Przyzwyczaił nas do bycia najlepszym piłkarzem na świecie jesienią i dziadowanie wiosną. I żaden ramadan nie ma na niego jakiegoś kluczowego wpływy. Wpływ ma to, że musi grać po 90 minut w każdym jednym meczu, bo jak nie to się fochnie. To jest głupota. Od kilku lat przerabiamy to samo. Nikt mu odpoczynku nie sugerował? Nie wierzę w to.

2 polubienia

Się fochnie i co ? Przestanie grać ? Czy spojrzy na to inaczej ? Sam się nie wystawia do gry. A że się obrazi ? No bez jaj, ile ma lat, by takie cos odwalać? Sytuacja z Klopoem pokazała, że była scysja przy linii bocznej i poszli dalej.

Brak TAA to od razu połowa mocy Salaha.

No i mam wrażenie, że Salah po pierwszych 2 miesiącach sezonu poczuł, że to ten sezon gdzie może wygrać złotą piłkę to miał nieziemską motywację.

Teraz jak odpadliśmy z ligi mistrzów już wie , że jest po ptakach i już mu się nie chce , byle dograć sezon do końca.

5 polubień

To dlaczego tak to wygląda od lat? Widzisz jakieś inne przyczyny? Dlaczego nikt nie jest w stanie do niego dotrzeć?

Piszcie co chcecie, ale ja nadal uważam, że jego czas minął. Święta krowa, która nic nie gra od miesiąca. Podpisanie kontraktu będzie strzałem w stopę, chyba że klub zawrze jakiś punkt o ograniczonym czasie gry dla Mo. Znowu Chiesa i Elliott zrobili więcej, niż Salah przez 90 minut.

Pożegnać z honorami, postawić pomnik i budować nową ofensywę, już bez Mohameda Salaha.

mialy byc jakies rekordy goli i asyst a tu mozna stawiac zaklady czy salah strzeli jeszcze z 1 gola z gry do konca sezonu, mam nadzieje ze najblizszy mecz zacznie na lawce

Dajcie sobie na wstrzymanie bo gdyby nie Salah to byśmy się może bili o top 4, a nie o majstra. On zawsze miał słaby okres podczas ramadanu, więc nic nad zwyczajnego.

3 polubienia

Analizując to jak spadła nasza forma w drugiej części sezonu to trzeba jasno powiedzieć że nasza gra opiera się o Salaha. Jak on jest w słabej formie to po prostu nie ma człowieka który go zastąpi… Dobrze że mamy sporą przewagę a ponadto Arsenal też gubi punkty. Prawda jest taka że gdyby City grało na swoim poziomie to szanse na mistrzostwo byłyby zerowe.

Ale jak go ma ktoś zastąpić jak nikt oprócz niego nie zaczyna od początku na RW? Powiedz.

1 polubienie

zastapic w kreowaniu sytuacji i strzelaniu bramek.

Jeśli Salah nie pogodzi się z tym, że nie może grać całego sezonu po 90 na pełnym gazie to nie ma co przedłużać tak jak ktoś wyżej napisał postawić pomnik i podziękować za wszystko.
Najlepsza opcja dla mnie to ściągnięcie zmiennika z potencjałem i pogodzenie Salaha z tym że nie będzie grał od deski do deski nawet w kluczowych meczach Premier League.
Nadal ma wiele do zaoferowania ale trzeba postawić rozum ponad ego i będzie dobrze

1 polubienie

TAA i Salah to jedyni piłkarze, którzy mogą coś kreatywnego wymyślić na boisku. Jak pierwszego nie ma, a drugi gra jak zawsze na wiosnę, to nic dziwnego, że gramy jak jakieś Atletico. Jak Slot chce grać Szoboszlaiem w pierwszym składzie, a Arnold pójdzie do Realu, to dopiero zobaczymy w przyszłym sezonie jaki beton będzie na boisku.

Chyba zapisze wasze Nicki by poczytać co macie do powiedzenia kiedy go nie będzie. Kto przejmie obowiązek strzelania goli i asysty ? Sezon jasno jak słońce pokazuje na kim oparta jest gra i bez kogo leżymy.

1 polubienie

O to właśnie chodzi, żeby rozłożyć strzelanie na kilku zawodników, a nie być uzależnionym od jaśnie pana Salaha i jego formy.

Jego odejście może być tylko korzystne.

No dobra ale dla przykładu taki Mane odszedł i dalej w sumie nie ma godnego zastępcy na lewe skrzydło bo ani Diaz ani Gakpo nie są tym samym czym był Senegalczyk. Jasne życie po Salahu musi w końcu być tylko pytanie czy uda się go jakkolwiek zastąpić.

Nie widzę tego aby Diaz/Gakpo/Chiesa mieli zacząć robić choćby podobne liczby co Egipcjanina.

@everlast No właśnie o tym mówię. Naprawdę liczby który robi Salah są niedoceniane i choć zgadzam się że powinien częściej być zmieniany bo widać że się przytarł to nie widzę po prostu tego rozkładania się bramek na innych zawodników (nie z takimi co są przynajmniej teraz).

2 polubienia