Mohamed Salah

On się nieskończenie kończy :person_with_crown::soccer_ball::joy:

A gra dobrze czy nie dobrze?

Kibice zawsze będą się przekomarzać. Za swoje kariery w lfc ostatnie pół roku to najsłabszy okres salaha i trudno z tym polemizować

1 polubienie

Ach no tak, ten Salah który “nie gra przez cały mecz a i tak coś wciśnie” więc jest usprawiedliwiony…

Litości, my przez większość czasu w tym sezonie gramy w 10 na boisku, bo Salah nie umie piłki przyjąć, czy przedryblować obrońcy przez 88 minut a przez te pozostałe 2 doznaje oświecenia i akurat coś strzeli.

Wolałbym skrzydłowego który przez 88 minut gra dobrze i stworzy 10 potencjalnych sytuacji do strzelenia bramki, niż Salaha który strzeli jedną, przez resztę czasu kopiąc się po czole

2 polubienia

Salah jest już drugiej stronie piłkarskiego świata i nie ma co zakrzywiać rzeczywistości. Jego czas minął. Pewnie da nam jeszcze trochę radości i fajnych bramek, ale takiego Salaha jak sezon temu już nie zobaczymy.

Z Aston Villą po raz pierwszy w tym sezonie ligowym wyglądał jakoś sensownie. Do tego czasu (9 spotkań) całe dwa udane dryblingi i z 22% wygranych pojedynków.

6 polubień

Wiem, ze nie zachwycał, ale cała druzyna wygladała cienko. Moze teraz wejdzie na wyzsze obroty, a wraz z nim reszta druzyny. Jak na to, że jest pod formą to jednak 4 bramki i 2 asysty w 10 spotkaniach ligowych i tak wyglądają dobrze.

Mo ma chyba mocny ból dupy i nie może się pogodzić z tym, że jest cienki jak barszcz, bo Jego katastrofalna gra to jedno ale Jego egoizm to drugie - w zasadzie drugi raz ten sam gość i to w ten sam sposób pozbawił Wirtza swojego drugiego gola. I to w takim momencie, z takim rywalem, gdzie mogliśmy już bez ciśnienia dowieźć dwubramkowe zwycięstwo. Żenada.

Ps. To był chyba najlepszy mecz Mo w tym sezonie jaki miałem oglądać.

2 polubienia

Facet aktualnie jest tak słaby, że oczy krwawią jak się patrzy jak on gra. Wczoraj oglądałem meczyk z innymi ludźmi to aż w szoku byli jaki ten Salah jest cienki. Zero dryblingu, zejście do lewej i głupie podanie albo wrzutka wgl niecelna. Cień piłkarza… Konkretny zastępca za Mo potrzebny na już.

tymczasem cienki Salah…

5 polubień

Czy ty masz może Twittera czyli aktualne X?

Bo w przypadku salaha czy eliotta prezentujesz identyczne zachowania jak niejaki użytkownik

Kamil Gala :joy:

Czy tak ciezko jest zrozumieć ludzia że jeśli salah gra słabo to się go krytykuje (tak jak teraz) a jeśli gra dobrze to się go chwali. Mecz z Aston Villa całkiem dobry podobnie jak ten z Realem. Jednak salah to zawodnik zwolniony z bronienia, mający największą pensje w drużynie, strzelający karne i niestety wolne. Dodatkowo wymusza na trenerze grę po 90 min kosztem obrażania się. Więc jego psim obowiązkiem w tych okolicznościach jest mieć liczby. Zachwycanie się że mu udało się w meczu minąć rywala dwa razy to trochę za mało

@Loku64 ja też go szanuje, ale co to ma do oceny jego gry. Też jestem przekonany że salah da nam jeszcze mnóstwo dobrego. Jednak póki od kilkunastu meczy gra słabiej to nie ma co udawać i na siłę wyszukiwać jakiś pojedynczych zagrań żeby pokazać jego klasę. On jest na to za dobry.

1 polubienie

Nie udzialem sie praktycznie wcale na X, nie znam gościa.
Szanuje Salaha i uważam go za wielkiego zawodnika i wierzę, że wciąż ma wiele do zaoferowania u nas.
Bardzo wierzę w talent Harveya i widzę w nim materiał na super zawodnika, poczekałbym jeszcze ze skreślaniem jego.

te 2 czy 3 wolne co strzelil z czego z jednego padła bramka? Sie przez te wszystkie lata u nas nastrzelał, że hoho

jak na skrzydłowego 4G/2A w 10 meczach to jest dobrze czy słabo? Taki Nico co to miałbyc genialnym skrzydłowym ma 1/1 w 7. a ten genialny Saka ma 2G/0A w 8. No naprawdę Salah nie ma liczb- do tego oddaje mniej strzałów niż zawsze.

2 polubienia

Czyli tak. Wymieniłeś największe rozczarowanie jeśli chodzi o młodych skrzydłowych który notabene nigdy nie słynąl że świetnych liczb i sale który ma sezon pokiereszowany kontuzjami. Obaj panowie jednak nie są zawodnikami zwolnionym z bronienia. Zasuwają w strefach w których salah nie musi

Ludzie przestańcie oglądać piłkę w excelu!!

Ja oglądam mecz i widzę jak gra. Wczoraj było ok. Z Aston Villa to byl solidny mexz i jego najlepszy od dłuższego czasu. Nie ma przypadku w tym że najlepiej nasza ofensywa ruszyła z Frankfurtem kiedy słaba nie było.

Od lat zabiera się za wolne co jakiś czas. Ten gol robbo to powinnien tym bardziej być potwierdzeniem dlaczego nie powinnien strzelać

Nasza ofensywa w meczu z Frankfurtem nie dlatego była świetna bo nie grał Mo tylko z powodu katastrofalnej postawy, jak juniorzy, defensywy Eintrachtu :grimacing:

Nasz Egipski Król odżył i zarówno z AV jak i Realem wyglądał już dużo lepiej niż w ostatnich tygodniach. Jak jeszcze Conor na stałe zagości w obronie to się zgrają i to będzie hulało.

I oby tak było bo do Świąt oczekuję pasma zwycięstw w lidze :red_circle::flexed_biceps::blush:

no to chyba jednak nie oglądasz.
Do tego napisałeś, że wykonuje wolne - 1 na 50 spotkań - moim zdaniem mniej - to jest to wykonywanie?

no to kurde ma miec te liczby, czy jednak nie patrzeć na excel? weź się zdecyduj o co Ci chodzi.

To nie próba łapania za słówka tylko piszesz nieprawdę a potem się wykrecasz. Tak jak z tym, że Salah powinien wczoraj podac- ale to akurat więcej osób napisało, a jak @Loku64 Was wyjasnil, to wszyscy cicho siedzą/

Obchodzi mnie liczba np udanych dryblingów. Tych ma 7

W premier league

W 9 kolejek. Skrzydłowy mistrza Anglia

Ehh kończę ta bezsensowna dyskusje i próbę łapania za słówka.

Liczę że Egipcjanin się odrodzi i będziemy znowu mogli cieszyć oczy jego gra

@everlast nie i loku nikogo nie wyjaśnił to gość o już wyrobionej opini na forum. Gdyby salah podał do wirtza to w bramce zostałby tylko obrońca bo Belg i Brazylijczyk wychodzilindo Mo. I to jest to łapanie za słówka. I smutek że w taki sposób musicie bronić salaha a nie na boisku

Pisałem wcześniej

Salah to gość który jest zwolniony z gry w defensywie! W momencie kiedy np gakpo czy wirtz bronią na 30m on sobie czeka na piłkę przy połowie. Do tego nie można go zmieniać bo robi cyrki i miny jak w meczu z Frankfurtem lub west hamem za kloppa. Więc ma obowiązek dowozić liczby! 4g 2a gole na tym etapie z taka rola to słaby wynik. Ty porównujesz go do głosnych nazwisk które mają fatalny sezon o czym się pisze np tu Wykiwał Barcelonę i zgarnął miliony. Teraz grzęźnie w kryzysie i używając takiej manipulacji próbujesz wskazać że niby salah nie taki zły.

Jednak bardziej istotne jest to jak on gra, a gra słaby sezon i tyle. Nawet wczoraj powinien dać do gakpo w 90 min sam na sam po fantastycznym zgraniu chiesy i trafił w jedynego obrońcę jako tam stał. Natomiast to i tak był jeden z lepszych jego występów w tym sezonie

2 polubienia

Chciałem o tym wspomnieć, ale dzieki za wyręczenie.

2 polubienia

Salah nie był wyłączony z zadań defensywnych w meczu z Realem Madryt. Jak zwykle brał udział w pressingu całej drużyny, co chyba niektórym umyka, ale też sporo się cofał. Slot to mądry facet i wie, że Salah w takim meczu nie może odpuszczać powrotów. Jego podejście było bardzo rozsądne. Zresztą jak graliśmy na Anfield z PSG to też nie było tak, że Egipcjanin tylko czekał na linii środkowej, aż z tyłu ktoś odbierze piłkę i uruchomimy kontrę.

Przed meczem z Brentford pisałem, że Salah się przełamie. Strzelił piękną bramkę, ale nie grał dobrze, więc przełamania nie było. Jednak tydzień później Digne został wsadzony na karuzelę, a z Realem też było dobrze. Czy odradza się wraz z odradzającym Liverpoolem? Możliwe.

1 polubienie

Z bólem serca to piszę, bo Salah to legenda klubu, ale jego obecna gra jest trudna do oglądania. Każdy, nawet przeciętny obrońca, potrafi go dziś zatrzymać. Nie pamiętam, kiedy ostatnio zagrał naprawdę wybitne spotkanie. Coraz częściej mam wrażenie, że lepiej byłoby, gdyby został odsunięty od składu. Z przodu nie daje już nic, a najbardziej irytują te jego „powroty”, które w praktyce niewiele wnoszą. Slot nie ma pomysłu, jak pomóc mu wyjść z kryzysu, a sam Salah wygląda, jakby też nie wiedział, gdzie szukać wyjścia.

Salah znowu zamiast podawać strzela :face_with_symbols_on_mouth: