Mohamed Salah

Tylko w tej sytuacji koledzy wracali ze spalonego, a Mo przestrzelił o 2 cm.
Się znalazł kurde Goebbels.

Nie no Salah zawsze ma jakas wymowke akurat, a gra totalne gowno od dawna. xD

Juz jakis czas temu powinien zostac zastapiony kims mlodszym. I nie mowie tak dlatego, ze jestem jakims hejterem. Ja tam jestem wdzieczny Salahowi, ze przez pol sezonu rok temu niańczył ten klub i ciągnął ofensywe. Natomiast biorac pod uwage jak zarzadza FSG i fakt, ze musimy zarabiac zeby kupowac powoduje, ze bardziej racjonalnym wyjsciem byla podmianka Salaha na kogos mlodszego o rownie duzym potencjale. Gosc jest w takim wieku, ze mogl i moze zupelnie przestac grac w dowolnym momencie.

Ale nie chce mi sie czepiac Mo, w sumie zadnego pilkarza mi sie nie chce indywidualnie czepiac bo gramy takie gowno jako zespol, ze tu nie ma do kogo sie przyczepic, ani kogo pochwalic calosciowo.

Niestety, ale patrząc od początku sezonu to wszystkie mecze w jakich grał Salah to Liverpool grał słabo, wyjątek to Real, ale nawet w tym meczu Egipcjanin był najsłabszy z naszej przedniej trójki.

Nie bez powodu jak już w jakimś meczu było widać przebłyski jakieś gry to akurat go nie było na boisku.

Jego słabą dyspozycję widać szczególnie jak gramy z jakimiś lepszymi przeciwnikami i można na bieżącą sobie porównać do innego skrzydłowego.

Wczoraj Salah wyglądał jak old boy na meczu charytatywnym gwiazd.

Ogólnie jak on dostaje piłkę to ja już wiem, że będzie zwolnienie zejście do środka i strata, albo cofnięcie do Bradleya.

Zero zagrożenia z jego strony.

Wczoraj pod koniec meczu to Wirtz już wchodził na tamtą stronę żeby stworzył jakiekolwiek zagrożenie.

Do tego Bradley ma przesrane w obronie, bo ma zero asekuracji, na jego szczęście pomagał mu Szobo.

Niedługo puchar Szamana to może Liverpool wtedy złapie jakąś małą serie i włączymy się w walkę o top 4.

Pozostaje tylko żałować, że klub przedłużył umowę z Mo, skoro od meczu z PSG gra totalne :poop:. Teraz mamy wypaloną gwiazdę z ego wielkości Jowisza, która robi problemy na boisku i w szatni. Z Wirtzem ewidentnie ma na pieńku, nie widzi go na boisku i okrada go z goli. Może go boli, że przyszedł ktoś bardziej medialny i że już nie jest głównym aktorem na Anfield?

Coś tam w głowie się przestawiło Mo. Legenda legendą, ale nikt nie jest większy od klubu.

Pierwszy w fanbazie to podejrzewam był Krzysiek Perchał xD

1 polubienie

Szkoda, że klub nie spojrzał w stronę Semenyo czy M. Rodgersa – obaj daliby tej ofensywie zupełnie inną energię. Salah bez Trenta stracił mnóstwo ze swojej skuteczności i pewności. Nie potrafi już minąć obrońcy, a w defensywie wygląda tak, jakby po prostu mu nie zależało. W tym momencie mam wrażenie, że nawet ktoś taki jak Puchacz byłby w stanie go zatrzymać bez większego wysiłku.

Żaden z nich nie jest problemem. Jeśli cały zespół gra piach to problemem najprawdopodobniej jest…
Od marca we trust in process. Taka prawda

1 polubienie

Największym wrogiem mo Salaha jest on sam. Klopp go rozpieścił, niedopuszczalne bylo zmienianie rotowanie bo to obraza majestatu. Lata płynęły i Mo zamiast umiejętnie szanować swoją formę odrzucał możliwość normalnego funkcjonowania w klubie z dobrym zmiennikiem. Zamiast grać co trzy dni trzeba bylo umiec przygotowywać sie pod konkretne spotkania. Niestety tlumaczenie nawet na forum ze Salah od meczu z PSG gra piach bylo kwitowane ze on nie potrzebuję mocnego konkurenta bo może grac nawet przez kilka lat na wysokim poziomie. Od co najmniej dwóch lat juz nie widac szybkości i dryblingu. Nawet z tego powodu przydałby się ktoś kto pociągnie w końcówkach.

Gosc byl legenda a prawdopodobnie oststni sezon w klubie będzie jego najgorszym i jeszcze będziemy pamiętać że ważniejsze dla niego były osobiste statystyki a nie dobro drużyny.

Identyczna historia jak z fabinho. Opieramy pozycję o jednego zawodnika. Jest on zajeżdżony do granic możliwości i jak wypali sie to wtedy ruszamy zeby coś zmienić. Prawda jest taka że Olise nawet jakby przyszedł to z Salahem by miał możliwość łapania minut. Mógł rotować jeszcze Szobo na pozycji ofensywnego zawodnika. Tylko trzeba bylo stworzyć normalne warunki do rywalizacji. Teraz egipcjanin odejdzie i kogo kupimy? Jeden zawodnik przyjdzie i bedxiemy go katować przez caly sezon?

Wy tu o zmienniku Salaha, a my po odejściu Diaza nie mamy lewego skrzydłowego :smiley:

2 polubienia

Salah jest w tak tragicznej formie, że nie jest w stanie wystąpić w meczu z jakimiś Wyspami Zielonego Lądka. Hehe. I taki człowiek bez formy stanowi aktualnie o sile mistrza Anglii.

Przecież Salah do nikogo nie podaje kiedy ma dobrą sytuację do strzelenia bramki. Już nie pamiętacie tych kłótni z Mane?

2 polubienia

no i dziwnym trafem mial wiecej asyst do Mane niz Mane do niego.

Nie zagra w meczu towarzyskim, co za tragedia :scream::scream:

Ludzie, którzy nie mają pojęcia o piłce nie powinno się wypowiadać. Chłop od lat bije klubowe rekordy asyst i wykreowanych sytuacji, a ci dalej wałkują, że samolubny jest bo raz Mane (który swoją drogą był jednym z najbardziej samolubnych piłkarzy co pokazał w Bayernie) się na niego wkurzył i była afera.

Dobrze, że odpocznie na kadrze. Czasami z tymi selekcjonerami różnie bywa, ale widać że każdemu zależy by Mo wrócił do formy. W kontekście Egiptu na pewno istotny jest nadchodzący puchar szamana.

Może sobie bić rekordy asyst co nie zmienia faktu, że wielokrotnie jest irytującym samolubem i to nie tylko w tym sezonie ale jest taki od samego początku kariery u nas. Ta łatka mu się znikąd nie wzięła i jak ktoś ogląda cały czas Liverpool i Salaha (np. ja) to pomimo jego asyst wiem, że jest typem piłkarza, który wielokrotnie jest samolubny i tyle.

powiedz mi, który napastnik oprócz Firmino nie jest samolubny?

Teraz tylko dać mu odpocząć w ligowym meczu i gitara.

3 polubienia

Który gra teraz w lidze?

3 polubienia

Nareszcie zaczyna się to przebijać do szerszej dyskusji.

W wolnym tłumaczeniu wujka Googla:

Mo Salah staje się „coraz większym problemem dla Liverpoolu i Floriana Wirtza.„Widać, że pomija Wirtza i nie pozwala zabłysnąć żadnemu z pozostałych letnich nabytków, którzy razem kosztowali około pół miliarda euro. Salah zaliczył w tym sezonie trzy asysty, z których wszystkie doprowadziły do bramek, i wszystkie dla graczy, którzy są w klubie dłużej”.

Ego Salaha mocno cierpi. Coś tam się odkleiło w tej egipskiej głowie.

2 polubienia

i nie wiadomo co z tym robić. Wiadomo, że najłatwiej się pozbyć (sam jestem za tą opcją), aczkolwiek mimo wszystko Salah mógłby wiele dać jeszcze

1 polubienie