Mohamed Salah

wielki Sam o pieprzeniu Carraghera i podobnym połowy forum :stuck_out_tongue:

Pisanie, że Salah co tydzień latał do mediów, by płakać o swoim kontrakcie, to naprawdę duże wyolbrzymienie. Nie było tak. To media grzały ten temat do porzygu.

Inni piłkarze też udzielają wywiadów, Wirtz po Sunderlandzie, Gakpo przed PSV. Pewnie się więcej tego zbierze.

Poza tym dziennikarze nie są specjalnie wymagający. Widzieliście poniższe dwa pytania do Slota?

• Dlaczego Chiesa, który regularnie dobrze spisuje się z ławki rezerwowych, przez prawie półtora roku nie rozpoczął żadnego poważnego meczu od pierwszej minuty, czy nienawidzisz Federico, czy nie chciałeś jego transferu?

• Dlaczego drużyna porusza się jak ślimaki, jakby nie miała sił i szybkości? Zepsuliście przygotowania do sezonu?

Były takie pytania? Ktoś ich docisnął? Ktoś się spytał Jonesa, czemu sobie odpuścił powrót w meczu z PSV?

4 polubienia

Nie ma tym forum osoby częściej wyjaśnianej niż ty! O czym ty piszesz o jakiej merytoryce? Przecież twoja strategii to SLAPP. Ty nie odpowiadasz ludzia na argumenty tylko spamujesz całe forum swoimi durnymi wypowiedziami, a na argumenty które nie pasują do twojej tezy nie odpowiadasz. A takim którzy tak jak ja np co jakiś czas cię wyjaśniaja po prostu blokujesz​:joy::clown_face: Przeciez co drugi temat tu to twoja wypowiedź. Ludzie już nawet na to nie reagują.

I to kolejny pokaz twojej ignorancji i głupoty która nas zalewasz. Wrzucasz wypowiedź jako autorytet moralny faceta zwolnionego z funkcji trenera reprezentacji Anglii za korupcję!!! Haha kabaret.

Głównym argumentem na obronę salaha jest to że inni grają też słabo. Yhym no mocne, albo to że w zeszłym roku grał świetnie. To weźmy może stevego jeszcze bo ciągnął nas przez lata

@theshowmustgoon wiesz o co chodzi tym którzy pisza o braku jego wypowiedzi? Że chcieliby aby salah był jednym z liderów. Na boisku wiele razy nas dźwigał. Jednak od liderów wymaga się żeby potrafili wyjść do ludzi też wtedy kiedy nie idzie. Nie sztuka szczerzyc się do kamery kiedy zespołowi żre. Sztuka wyjść i wytłumaczy kiedy nie idzie. Przecież piłkarze nie grają dla SB, a ich pieniądze nie są z nieba. Graja dla nas kibiców.

Po prostu salah to wybitny gracz, ale nie jest jak virgil czy Steve. Chowa się za ich plecami jak nie idzie. To nic złego, ale jeśli komuś to przeszkadza to chyba ma prawo na to zwrócić uwagę.

No a jaki sens jest kiedy się strzeliło 2 gole Southampton po 2 karnych kiedy po za tym grało się beznadziejny mecz? “Tak kopnąłem super” “bramkarz mnie nie wyczuł" “ to praca całego zespołu"

No tak, każda krytyka jest nieuzasadniona pod adresem gracza który nie wraca do obrony. Żadna

4 polubienia

@Kolumbjajo tak zes go wywolywal i mnie teraz zaczął napastować.

Wez ktoś inny z nim pogadaj, bo mi sie nie chcę, a chlop potrzebuje uwagi.

1 polubienie

Nie, po prostu szanuj opinie innych. Jak ktoś ci coś zarzuca/argumentuje to odnieś się do wszystkich tez, a nie do wybranych.

I nie stawiaj się wyżej ze swoja “wiedzą” nad innymi, no bo z całym szacunkiem nie ma ku temu podstaw :wink:

5 polubień

Aż sobie dzisiaj z ciekawości sprawdziłem statystyki i wyszło mi na to, ze od lutego strzelił 7 bramek w lidze z czego 3 to są karne. Czyli chcemy ciągle polegać na zawodniku, który w prawie rok zdobył 4 gole z gry w lidze. Niesamowity zjazd.

Edit: Pominąłem ostatnią kolejkę bo widzę ,ze tam też strzelił z gry ale jakoś tego nie zakodowałem. Bądź co bądź 5 bramek w 10 miesięcy to nadal mierny wynik.

7 polubień

No słabo słabo, ale kto u nas strzela w ostatnich miesiącach?
Ogólnie drużyna gra piach, ale Mo jest najgłośniejszym nazwiskiem to najłatwiej na nim psy wieszać.
Zobaczymy, co będzie po zmianie szkoleniowca, bo może jeszcze Mo odzyje, w każdym razie wstrzymałbym się ze skreślaniem go do końca sezonu, bo tak na prawdę o każdym zawodniku można byłoby podobne rzeczy pisać, ale jakos Mo stał się wrogiem nr 1 troglodytów.

Mam wątpliwości co do szybkiej zmiany trenera, a jeszcze większe wątpliwości dotyczą sprzedaży Salaha w styczniu.
Jednak jeśli do tego by doszło, mam wrażenie, że dla nowego szkoleniowca mogłoby to być pewnym ułatwieniem.
Salah udowodnił, że ma silny charakter – potrafił wejść w konflikt nawet z Kloppem.
Obawiam się, że nawet w słabszej formie miałby immunitet na grę w podstawowym składzie.

Ten sezon wygląda na stracony, więc może to idealny moment na zmianę trenera i sprzedaż Salaha (o ile Arabowie oraz on sam się na to zgodzą).

1 polubienie

Nikt nie jest większy od klubu z pewnością, więc jakby wydziwiał to jak najbardziej byłbym za tym, żeby go usunąć z klubu.
Jednak Mo jest profesjonalistą i niegłupim człowiekiem, więc raczej będzie wiedział, że jak siedzi na ławie to jest jakiś ku temu powód sportowy (choć u Arne różnie z tym bywa)
Jeśli ego mu będzie przy tym przeszkadzać, to jak najbardziej pożegnać się będzie warto.
Jednak to bardziej domysły, niż stan rzeczywisty, bo na razie po 1.5 meczu na ławie, wszedł i grał bez kaprysów.
Kto jak kto, ale Mo na pewno zasługuje na szansę na odkupienie się, zanim spróbujemy go sprzedać.

Wątpię żebyśmy się o tym dowiedzieli w najbliższym czasie. Może kiedyś coś wypłynie.

No właśnie tutaj boje się, że to nie jest taka łatwa decyzja dla Slota. Pokazał już pare razy, że potrafi kogoś posadzić. Ostatnio z tym ciężko.
Może rzeczywiscie chłop totalnie się pogubił i brnie w zaparte.
Śmiem twierdzić, że nowy trener też może mieć problem z posadzeniem Salaha niezależnie od formy, zresztą tak jak pisałem wyżej.

Ta, zasługuje. Choć tego czasu coraz mniej.
A może udało by się sfinansować z połowe transferu takiego Olise, a może i więcej - w końcu w grę wchodzą Arabowie i w końcu to Egipski król.

Myślę, że na Olise nie ma większych szans, choćby z tego powodu, że Bayernem rządzą dziadki leśne o przerośniętym ego.
Dla nich oddanie Olise, to byłoby pokazanie słabości, oni zrobią wszystko, żeby ten Olise dopóki utrzymuje się na topie to u nich został.
Na forum sobie możemy pisać fajnie Olise za Salaha, ale myślę, że na to są szanse niewieksze, niż na Bellinghama, czy Mbappe

Z Olise jest niepewna sprawa z tym czy ma klauzule czy nie ma bo są sprzeczne informacje. Sam też nie wierzę w jego transfer ale nie traktuje tego jak potencjalnych transferów Bellinghama itd bo potem jakoś wyciągnęliśmy Wirtza, Isaka więc pokazaliśmy ze można. Po prostu wątpię by na ten moment Francuz chciałby zmieniać drużynę przy swojej pozycji w Bayernie. Wracając do Salaha ok szansa na odkupienie bla bla bla. Ale ten zjazd nie jest moim zdaniem spowodowany Slotem. Po prostu pesel dogania Egipcjanina. Chłop ma zaraz 34 lata i stracił atuty , które dawały by mu przewagę w graniu na skrzydle. Byle Williamsy,Reinilda itd chowają go do kieszeni i czytają każdy jego ruch jak przedszkolaka. Kiedyś już pisałem , ze może jakaś centralna pozycja mogła by cokolwiek zmienić ale tam też nie ma miejsca na takie manewry.

1 polubienie

Dodaje kolorytu, Ty również zresztą, w tym smutnym jak zapomniałem co sezonie. Żeby nie było całkiem nie na temat to ciekawe czy jakby Salah już do końca sezonu był na ławce plus puchar szamana to czy i tak zostałby najlepszym strzelcem w drużynie

2 polubienia

Mo Jest po kozackim sezonie, dba o siebie bardzo.
Jest wzorem profesjonalizmu, z dnia na dzień nie stracił wszystkiego, co pozwoliło mu wykręcić takie liczby w zeszłym sezonie.
Dużo rzeczy u nas nie działa i akurat może po prostu na jego grze to się najbardziej odbija, nie ma wsparcia Szobo, Diaza, Joty, Nuneza nie ma ciasteczek od Trenta.
Do tego drużyna po prostu nie funkcjonuje.
Jak zaczniemy grać, a on będzie ciągnął w dół, to możemy wtedy rzeczywiście potwierdzić, że już na niego czas.
Jednak przy takim bałaganie, to powinniśmy się skupić na trenerze, a najlepiej na jego zmianie.

1 polubienie

Po kozackiej połowie sezonu*. Nie ujmuje Salahowi klasy,profesjonalizmu ani osiągnięć. To też nie jest hejt i krytyka po to by krytykować i znaleźć sobie kozła ofiarnego. To, ze drużyna nie funkcjonuje też może działać dwustronnie. O ile za fatalną grę w obronie Salah nie odpowiada ( choć jest wyłączony z zadań defensywnych i jego bierność w tym aspekcie dokładała problemów) o tyle za jej funkcjonowanie w ataku już w dużej mierze odpowiada tym bardziej , ze większość akcji jest granych jego stroną i zawodnicy go szukają. W zeszłym sezonie wykręcił super liczby do zimy ale w piłce tak jest, ze przychodzi jakiś zjazd , spadek dyspozycji której już nie przeskoczysz. Salah gra na takiej pozycji, ze wiek nie jest jego sprzymierzeńcem. I tu też jest kwestia Slota i jego taktyki. Bo szeroko ustawiony Salah w takiej dyspozycji fizycznej ( mam na myśli spadek tempa itd) nic nie zdziała. Kiedyś miał Trenta, który go obiegał, znali się na pamięć i dobrze to funkcjonowało. Na tą chwilę nie widać promyka nadziei i podstaw żeby to się zmieniło bo drugiego kogoś takiego jak TAA nie ma a ustawienie raczej też się nie zmieni. Kiedyś zawodnicy grający na skrzydle , którzy z wiekiem tracili swoje atrybuty byli przesuwani bliżej środka ( casus Ronaldo, Messiego) ale u nas ciężko o takie rozwiązanie. Może nowy trener z innym pomysłem coś by tu jescze zaradził. Mówimy o zawodniku , który od 8 lat robi ± 20 bramek więc jakiegoś gorszego momentu lub spadku mogliśmy się z czasem spodziewać tym bardziej, ze to 34 latek.

Naszym problemem nie jest salah. Jest fatalne przygotowanie do sezonu.

Nie chodzi o wieszanie psów na salahu jak tu niektórzy próbują to przekazać a stwierdzenie po prostu że gra bardzo słabo (jak hmm połowa składu co najmniej).

W takim układzie trzeba szukać rotować próbować. Grać tak słabo wyglądającym salahem od marca i liczyć że się odmieni nie ma większego sensu imo. Oczywiście innym też należy się krytyka.

Ja mimo wszystko najbardziej krytykowanym najbardziej sztab szkoleniowy/slota.

Widać jak na dłoni że pierwsze 5 meczy w lidze póki było zdrowie to komplet zwycięstw i nikt o taktyce nie mówił. Potem gdy zrobił się natłok meczy nas potrafi tłuc właściwie każdy.

3 polubienia

Możesz iść do tych wielbłądów, nowi atakujący to jest sztos

Wiesz złośliwi by powiedzieli że zagraliśmy 4 połówki bez salaha i w żadnej nie straciliśmy gola. Wszedł na połówkę i… ale ja złośliwy nie bywam.

Zanosi się też że 3 mecz bez salaha w pierwszym składzie i 7 pkt. Ale jak już mówiłem ja złośliwy nie bywam :wink:

@Kolumbjajo zanim Guardiola nie zaczął trenować to nikt nie rozliczał bramkarza z gry nogami. Po za tym to nie ja rozliczam tylko jak widać rywale :person_shrugging:

Z nim tracimy gole bez niego nie. Fakt nie opinia. Interpretacje zostawiam wam sympatycy

2 polubienia

W sumie nie pomyślałem nigdy żeby rozliczać skrzydłowego po straconych bramkach ale ok

Spokojnie, jeszcze będą mecze z City czy Arsenalem bez niego to i będzie inne gadanie. Tak wiem 17 i 18 drużyna są wyznacznikiem :yawning_face:

Chociaż tyle

Z salahem w formie broniliśmy w 11, bez niego też tak bronimy w fazie defensywnej. Z aktualnym Salahem bronimy w 10 także jakiś wpływ na pewno to ma

1 polubienie