Czekam na dzień kiedy sie go pozbędziemy, a potem otwieram flaszkę.
Trzeba się pozbyć obu - i Slota i Salaha. Mohamed udowodnił tym wywiadem, że będzie cierniem w bucie każdego kolejnego menadżera, który będzie chciał budować kadrę w oparciu o formę, a nie stary układ. Istnieje oczywiście szansa, że nowy szkoleniowiec go odbuduje, ale jak dla mnie to po tej kłótni z Kloppem i tym wywiadzie, gdzie w zasadzie atakuje cały klub, czas się pożegnać.
Edit: No tak bo teksty typu: „klub wrzucił mnie pod autobus”, czy „wiele mi obiecano w klubie i nie dotrzymano obietnic” to teksty wyłącznie w kierunku Slota. Kłótnia przy linii za to, że go nie wpuścił sama w sobie nie była straszna, ale była początkiem tego co widzimy obecnie.
I w końcu będziemy się cieszyć wesołym futbolem z obrońcą na skrzydle i skrzydłowym na środku pomocy.
Jakiej kłótni ? Tym komentarzu przy linii ? Ale to rozdmuchali , jprl. Kogo zaatakował w tym wywiadzie oprócz jednego Slota i relacji z nim ?
Ogólnie czy Salah zachował się jak rozwydrzony bachor? No pewnie, że tak. Czy wielu piłkarzy się tak zachowuje? No prawie wszyscy. xD
Tutaj trzeba się skupić na czymś innym bo to jest po prostu peak zjebania pod kątem zarządzania Slota. Czyli zarządzanie reaktywne i kryzysowe, a nie proaktywne. Facet nie ma totalnie planu na przyszłość, nie potrafi spojrzeć dalej niż na 1 mecz do przodu. Tylko to nie zdrowe “skupiamy się na następnym meczu” jak powtarzał Klopp. To zwyczajna i idiotyczna krótkowzroczność.
Zjedzcie mnie, zwyzywajcie, ale ja uważam, że to w 90% winach Slota (pomimo tego, że jak już wiele razy wspominałem Salaha to ze dwa-trzy lata temu trzeba było puścić za te 200mln). Typ zamiast powoli odsuwać od składu Salaha i dawać mu jasny sygnały - najpierw rozmawiając, później podejmując kolejne akcje. “Słuchaj Mo - grasz słabo, bądźmy szczerzy i musisz się poprawić. Jak tak to będzie wyglądać to będę musiał podjąć jakieś działania.” - jestem przekonany, że nic z tego nie miało miejsca bo Szrot jest obsrany i potrafi tylko zarządzać kryzysowo. I co powinien zrobić dalej? Powoli odsuwać Salaha - zacząć go zdejmować przed końcem (bał się zapewne), od czasu do czasu posadzić na jakiś jeden mecz. Ot, pokazać mu, że “to o czym rozmawialiśmy było serio, oczekuje więcej”.
Ale co tu tłumaczyć. Arne Szrot zrobił w swoim stylu - dokładnie tak jak w przypadku innych piłkarzy w przeszłości. Ujebał Salaha na ławke i elo. xD Dokładnie tak jak ujebał Quansaha, Niunieza, Slota czy Chiese. Dla typa nie ma sytuacji 50:50, nie ma chwilowego braku formy, nie ma w ogóle zarządzania zasobami ludzkimi. Brzydko się uśmiechnąłeś? Wypierdalasz. Gorsza forma? Ok pokaleczysz przez pół roku, a później nagle z dnia na dzień wypierdalasz i nie podnosisz się z ławy. xD Salah gra od deski do deski… I nagle cyk ława i przyspawanie do niej i elo. To jest właśnie budowanie zespołu i zarządzanie Szrota. Rok temu to mówiłem już po tym co zaczął odwalać z Niuniezem i Quansahem, wtedy to się jednak jeszcze broniło, ale po tym czasie, który minął widzę tylko, że to jego “standardowy styl budowania zespołu” (budowania XD).
I to jest powód dlaczego na początku to działało i udało się cudem wygrać tego majstra, a im dłużej tym gorzej. Jeżeli chłop ma takie samo podejście do innych współpracowników to totalnie nie dziwi, że jest coraz gorzej i tyle.
tl;dr
Czy Salah to rozpuszczony dzieciak? Tak, dokładnie tak jak inne piłkarskie gwiazdeczki. Czy da się takimi piłkarzami lepiej zarządzać? Da się dużo lepiej, ale Arne Szrot robi wszystko reaktywnie i gwałtownie zamiast proaktywnie.
Poczekajcie może vklub wreszcie zrozumiał że gra w grę Salaha nie ma sensu i nie płyną z tego korzyści dla Liverpoolu. Gość zarabia ogromne pieniądze ale w tym roku kalendarzowym gra piach jaki mało. Jego podejście do rywalizacji i rotacji doprowadziło że nie próbowaliśmy nikogo wprowadzić do drużyny kto realnie moze go zastąpić. Malo daję w presingu i obronię ale w ataku tez jest stabilnie nie przydatny. Nawet jak jest okazją pod bramką rywali to zamiast podać i spróbować napędzić drużynę w kryzysie szuka strzału chociaż jest daleko od optymalnej formy. Ostatnia wisienka ba torcie chociaż partoli i malo daję to dziwi się że ktoś ma czelność posadzić go na ławce. Publicznie atakuję co tylko rozwala i tak słabą atmosferę wokół drużyny. Niestety klub juz dawno powinien reagować i teraz to juz nie ma wyboru muszay pokazać mu miejsce w szeregu bo to grozi rozbiciem drużyny. Innymi słowy Salah samsie wypisuję z Liverpoolu.
Nie mógł wypowiedzieć się na tysiac sposobów. No że drużyna jest źle przygotowana i wszyscy gramy słabo, albo jak szobo że po porażkach nie śpi. On wychodzi po graniu piachu od 6 miesięcy i dopiero 3 meczu na ławce że nie ma relacji z managerem i że jest zdziwiony że nie gra. I teraz jesteś gościem który za niego wszedł np ekitike i jak masz się poczuć? Twój kolega właśnie powiedział że on ma grać.
Nikt nie zna przyszłość zanim ona się wydarzy! Salah grał od groma meczy i te ostatnie były już koszmarne. Z city czy nawet z Sunderlandem grał koszmarnie. Jeśli przegrywasz tak jak my to musisz zmieniać. Salah i tak ma w OFE najwięcej minut! Slot zmienial wszystkich i dopiero na końcu salaha. Jak nie idzie to próbujesz. To nie jest tak że mam od 3 meczy nie idzie albo biedny salah ciągnie grę a siada. Nie mam nie idzie od marca i tak samo salahowi. 7 miesięcy się nie poprawił więc slot musiał spróbować.
W mojej ocenie chiesa to świetny zmiennik ale na pierwszy skład się nie nadaje. Coś jak diogo i też nie rozumiem dlaczego tak mało gra jak właściwie w każdym meczu dawał mega pozytywny impuls po wejściu.
Też nie mogę tego zrozumieć, ale trzeba pamiętać że gakpo ma mniej minut niż salah i że w ostatnim meczu zszedł w połowie, ale powtórzę. Drewno dawno powinno siąść
I na koniec. Jedyną osobą winna naszych wyników jest Pan Arne “wujek Gakpo” Slot. To on odpowiada za przygotowanie zespołu. To że na 23 graczy z jakiś 16 jest nie tyle pod formą co wręcz grają skrajny sabotaż nie jest wina kapitana czy salaha. Tak dużo słabo grających graczy jest tylko wina słota. Jeśli chodzi o nowe nabytki to każdy powtórzę każdy we wcześniejszym klubie prezentował się kapitalnie. Nie wzięliśmy gość z promocji czy na Ali express. Hughes z Edwardsem zrobili kawał dobrej roboty i ściągnęli właściwie samych najbardziej pożądanych graczy. Brakowało żeby mu jeszcze ptasie mleczko kupili.
Dlatego slot out. A salah nigdy nie powinnien takich słów wypowiadać. Idzie do Edwards czy hughesa i mówi to otwarcie a nie płacze w mediach. Bo takie tmt załatwiał się po męsku.
A wy wierzycie , że Mo przypadkiem dostaje lawę przed PNA i okienkiem transferowym.
Pewnie w zamyśle miały tu wyniki potwierdzić, że bez Mo idzie lepiej.
Nikt nie chce stracić najlepszego gracza OFE. Przecież oni dali mu najwyższy kontrakt. Slot posadził salaha bo po prostu z nim nam nie szło i trzeba było coś zmienić. To że bez niego nie idzie również pokazuje to co wiele osób tu pisalo. Salah gra słabo ale problem jest głębszy.
Bardzo teraz mnie ciekawi sklad na Inter
Świetnie ze mówisz o PNA skoro problemem jest slot i jego brak umiejętności to Salah w kadrze dostsnie to co mu niezbędne. Tam ma taki status ze selekcjoner stanie na głowie żeby go wykorzystać. Egipt jest na tyle mocny żeby powalczyć cos więcej. Niech Salah tam pokaże ze może być liderem do ciągnięcia zespołu a nje tylko rozpieszczoną marudą. Wszystko w jego nogach.
Ale co mi z PNA, jak mnie to nawet nie interesuje.
A jeśli wygrają i Mo zagra turniej życia to co, będziesz tu przepraszał naszego króla ?
Oczywiście że tak miało być, Salah ląduje na ławce w meczu z 16, 17 drużyną i beniaminkiem Liverpool wygrywa, on zostaje kozłem ofiarnym. Prawie się nawet udało ( słynne trzy połówki bez straty bramki bez niego) ale oni nawet z takimi leszczami nie potrafilifi sobie poradzić bez Mo i cały misterny plan w pi.du.
Slot jest podobno jedynym w lidze trenerem a nie menedżerem i nie odpowiada za takie rzeczy
Ty uważasz ze problemem jest slot który nie potrafi tym zarządzać i Salah w takich warunkach jeet biczowany za holendra. Ja uważam ze to jest zawodnika na zejściu, który już nie na atutuow żeby opierać o niego drużynę. Nie musi być gwiazdą turnieju ale niech pokaże nadal mogę być kimś ważnym i dawać liczb. Jeżeli pokaże na turnieju że nadal jest mocny to kibice nie będą chcieli sie go tak szybko pozbyć.
To jedne rzeczy w tym nie rozumiem. Skoro slot nie chciał salaha to po co kazał go ozlocic nowym kontraktem na 2 lata? Po co slotowi potrzebna jakaś narracja jak on przegrywa mecz za meczem i gdyby nie mistrzostwo to już dawno by go w klubie nie było?
Elegancko. Salah tym wywiadem zakończył sobie karierę w LFC. Pożytku z niego żadnego, a odejdzie z zszarganą opinią.
Jeśli da zarobić $$, to pożytek będzie ogromny. Poza tym lata które tu spędził nie możemy zapomnieć jedną czy dwiema wypowiedziami, jakkolwiek to byśmy oceniali (czyli jak np ja, że Mo wychodzi do wywiadów tylko wtedy, gdy coś jest w jego interesie lub przeciwko niemu, bo póki grał, to nie wychodził do wywiadów mówić, że gramy gówno, bo on w składzie regularnie był - ale jak pisałem, to w jego ocenie kariery na Anfield NICZEGO nie zmienia, to mój Egipski Król na dobre i na złe! i jak mogę oceniać jego formę sportową, że do 1 składu się nie nadaje i jego ławka to jedna z niewielu dobrych decyzji Slota, tak będę pamiętał oba mistrzostwa, jego świetny sezon na dzień dobry, kilkukrotnie król strzelców, genialny asystent).
Nunez w 2025 zagrał tylko w jednym meczu ligowym od pierwszej minuty, bo klub nie chciał płacić dodatkowych bonusów Benfice, skoro zamysł był taki, że latem będziemy szukać napastnika, który potrafi wykończać sytuacje strzeleckie lub ma potencjał, by się tego nauczyć.
Więc to nie Slot posadził Nuneza, a geniusze Edwards i Hughes! Może teraz wpadli na nieszablonowy pomysł spieniężenia Salaha?
Trochę mi żal Salaha, bo najpierw jest nietykalny, a później w ogóle nie gra. Skrajności. I robi się z niego kozła ofiarnego, mimo że gra na podobnym poziomie do Gakpo, a mógł wczoraj grać za Holendra, a Szobo po lewej stronie. A nie każdy zawodnik będący w słabej formie jest odstawiany - Konate sabotuje wysiłki naszej drużyny, a gra. Dlaczego? Michael, Richard, dlaczego?
chyba nie zrozumiales tych słów ale ok.
no tylko po pierwsze to on nie chcial odchodzić, bo jakby chcial to by nie przedluzył kontraktu. Po drugie jakbysmy go puscili 2-3 lata temu to pewnie bysmy tego mistrzostwa nie widzieli.
no on odsunął Salaha, nie wpuszczając 2x a i tak ukulał 5pkt ze spotkan z beniaminkami i druzyną ze strefy spadkowej. Więc co tym osiągnął? Do tego notorycznie tracimy po 3 bramki, więc to wina Salaha czy dezorganizacji obrony?
![]()
no tak tylko on nie rotuje Salahem ,tylko go przyspawał do ławki, jakby chcial pokazać własnie, że to wina Salaha.
może powinien najpierw spróbować poprawić przygotowanie fizyczne druzyny, które jest fatalne i to jest głowny powod dziadoskiej gry. Salah gra słabo, tylko jak juz zapewnilismy sobie mistrza to myslalem, że bedziemy grali ultraofens, żeby nabił 30/20 nawet kosztem jakbysmy mieli tracic po 2-3 bramki na mecz. A jak my gralismy koncowke sezonu? wlasnie tak powolnie i ślamazarnie jak teraz. Jakby juz wtedy zaczynał wychodzic problem przygotowania fizycznego, tylko jeszcze wtedy nikt na to nie zwracał uwagi, bo mielismy zapewnionego mistrza. A teraz g… dopiero wypłynęło.
wyciales fragment, ja nie napisałem, że ma wyjsc w pierwszym składzie, tylko dlaczego wczoraj nie wszedl zamiast Isaka, skoro sie nastawilismy na bronienie i ewentualną kontrę. Co mial dac Isak przy takim graniu?
oczywiscie, tylko trzeba było rotować Salahem wczesniej a nie teraz go na 2 mecze przyspawać do ławki.
ale on co wywiad twierdzi, że ma 14 graczy.
no to jest własnie własciwa puenta. Tym wywiadem mozemy upiec dwie pieczenie, Slot out, bo juz nic nie wymysli i Salah za 80 baniek do Arabii.
tak napewno ![]()
ale to kibice tutaj a nie w Liverpoolu chcą się go pozbyc.
Dziś jeszcze czekam na klubowych dziennikarzy (Edwardsa) którzy napiszą że za słabe wyniki odpowiada atmosfera w klubie i podejście (niektórych) zawodników