Nawet już każdy na twitterze z niego łachy drze. Boże co za wstyd ten wywiad. Z zażenowania aż chyba bigosu zjem.
Bo to ze skrajności w skrajność. Na cholerę stawiać Salaha na ławce i potem go nie wpuszczać nawet na te 30min? Chociaż doświadczenie w tym akurat ma, przecież Chiesę drugi sezon tak traktuje i go mokrą szmatą w ryj wali, a Salah po 3 meczach się spłakał XD
Swoją drogą to jak był płacz o to, że Salah nie nie wypowiada to oczekiwałem czegoś mocnego a nie pitolenia o trzymaniu się razem i czekaniu na lepsze dni. No i się doczekałem. Na pewno nie uważam, że Salah na ławce to zły pomysł, ale z jego perspektywy skoro on siedzi to dlaczego obok nie ma Gakpo? Po drugie, tak nagle odstawienie od składu i nawet nie korzystanie z niego jako jokera to już kolejny kamyczek do ogródka Arniego. Po za tym o ile Mo mówi prawdę, a patrząc na Slota jestem w stanie w to uwierzyć trener nawet z nim nie rozmawiał, że będzie siedział na ławce. Nie wiem czy to na prawdę nie skończy się odpaleniem Salaha ale jeżeli to przygwoździ w końcu odejście tego bajeranta to może jest to potrzebna ofiara.
No myślę, że nie skorzystał z niego jako Jokera, bo jak wszedł z ławki z Sunderlandem to zagrał bardzo słabo. Gakpo jednak wcześniej dał gola i asyste z West Hamem i o ile też mam dosyć gry Holendra, to on jednak dał jakiekolwiek argumenty swoja grą, w przeciwieństwie do Mo.
No tylko wczoraj z Leeds potrzebowaliśmy dowieźć wynik a on wpuszcza Isaka mając na ławce ganiającego za każdą piłką Chiese. Lubie Isaka i chce żeby grał ale jak mamy wynik na styku to wypadało by kierować się rozsądkiem a nie sympatią albo nie wiem czym.
Dla FSG Salah jest figura warta 100 mln nie znamy zapisów kontraktowych ale fakty są takie:
- Salah ma 1,5 roku kontraktu z LFC,
- Salah gra zdecydowanie później oczekiwań, nie ma wpływu na grę zespołu, nie ciągnie wózka.
- Salah jedzie na puchar szaman, będzie poza grą 6-8 tygodni. Wróci w lutym.
- Sezon jest stracony. Choć nikt tego oficjalnie nie przyzna wiadomo że gramy o zachowanie twarzy. Istnieje realne ryzyko że nie zakwalifikujemy się do LM.
- Klub potrzebuje kasy żeby zbilansować letnie wydatki i zainwestować w skład (obrona, def.pomoc, skrzydło) i to szybko.
Sprzedaż Salaha w zimie z punktu widzenia FSG wydaje się być logiczną opcją którą napewno rozważają. Ciekawe jak się to rozwinie.
Nie tylko wpuszcza Isaka, który nie nadaje się do gry z kontry i pressingu, ale także grał MacAlisterem w ataku obok niego, który też nie umie biegać, dorzucając Endo do środka, który ostatni mecz grał w 2008 roku i jest nieograny w meczu wysokiego ryzyka.
Nie wiem jaką formacją graliśmy na końcu meczu i prawdopodobnie większość zawodników także miała z tym problem, bo oddaliśmy całkowicie czas doliczony licząc na cud.
Salah mógł wejść, Chiesa, nawet Rio, żeby zwiększyć dynamikę z przodu i nie oddać całego boiska Leeds na ponad 10 minut. Dla mnie to przelało szalę goryczy, bo pokazuje impotencję taktyczną Slota i problem z podejmowaniem logicznych decyzji w czasie kiedy to się liczy najbardziej.
Rozumiem Salaha, jestem po jego stronie, i mam nadzieję, że po tylu latach bicia rekordów, jeśli odejdzie to latem, jak należy.
Potrzeba łatania składu transferami po niby największym oknie transferowym w historii klubu, i finansowania tego potencjalną sprzedażą Salaha to wielki minus dla Hughesa, który jednak nie dowiózł w lato, skoro wziął na siebie odpowiedzialność za transfery.
Przez całe lato męczyliśmy Newcastle i Isaka, zamiast skupić się na ŚO, LW(kogos za Diaza), DP czy sensownym zmienniku dla Salaha na prawe skrzydło. Wydaliśmy kupe kasy, na gościa, który jest realistycznie gorszy od Ekitike i nie wpasował się w skład mimo tego legendarnego “doświadcznia w Premier League” i teraz musimy sprzedać panicznie naszą legendę w środku sezonu, żeby to poskładać do kupy? Żenada.
Ale jaka wina Salaha o czym ty piszesz? On nie chciał rotować salaha bo widzisz czym to się kończy! Przecież jurgen miał to samo. Po drugie on grał salahem tak długo jak tylko się dało mimo jego słabych występów bo liczył że Egipcjanin zaskoczy ale nie dało się tego ciągnąć w nieskończoność. Wszesniej posadził wirtz i co? Też zaczęła się nagonka że flop. Potem posadził ekitike żeby grał isak mimo że Hugo był w OFE najlepszy. On nie chciał pokazać że to czyjąś wina tylko chciał mecze wygrywać
Pełna zgoda. Tylko wiesz gdyby to było takie proste to managerowie nie zarabiali by 15m i nie zwalniano by ich co 12 miesięcy. Widać nie umiał tego więc szukał innych sposobów.
Nie celowo zatem. Zmiany w tym meczu to największy kryminał. Żadnej z nich nie rozumiem może po za gomezem(która chyba i tak najsłabsza)
Po pierwsze w środę salah dostał połówkę i wyglądał koszmarnie. Po drugie no z całym szacunkiem ale to nie salah o tym decyduje! Niech robi papiery i bierze drużynę. To nie jest tak że biedny Mo nas ciągnął i slot go posadził. Grał padake to siadł. Jak grał genialnie to grał wszystko. Za mojego życia żaden piłkarz w historii lfc nie miał takich przywilejów i tak często nie stawial klubu pod ścianą. Żaden! Tego chcecie?
Podziwiam że ten bełkot jeszcze śledzisz. Między innymi dlatego slot out
Ja wolałbym aby salah się odbudował i nas jeszcze czarował. A w miejsce zgniotka przyszedł manager który jasno wyznaczy granicę “ja decyduje kiedy grasz a nie ty”. Niestety chyba się nie zanosi
@Smuggler7 pełna zgoda. Piękne slowa
Cios poniżej pasa ze strony Salaha w kierunku klubu, kibiców, jak i trenera.
Nie spodziewałem się czegoś tak niewłaściwego po nim, jak próba zakomunikowania swoich rozczarowań poprzez media i rozpętanie burzy, która może po tym nadejść.
I to w momencie, kiedy w poprzednim meczu dostał pełne 45 minut z ławki i nie miał istotnego wpływu na poprawę gry zespołu.
To już nawet Slot się zaczął bronić lepszymi wynikami (niekoniecznie grą), podczas gdy Mo wciąż utrzymuje ten sam niski poziom gry.
Slot musiał w końcu zareagować i go wyjąć z pierwszego składu, bo to ewidentnie nie przynosiło nam żadnych korzyści.
Nie popieram żadnej formy wywierania przez Salaha presji na Slocie, aby ponownie nie został posadzony na ławce na mecz z Brighton. To jest forma manipulacji poprzez media. Po zawodniku z takim stażem naprawdę jest to ostatnia rzecz, jakiej się spodziewałem.
A co mają powiedzieć inni piłkarze, którzy nie dostawali swoich szans, kiedy Mo cieniował tygodniami, a i tak miał zagwarantowane miejsce w składzie?
Aldor ma rację, żeby nie mylić tu przyczyny ze skutkiem. Slot jest winny złego zarządzania zasobami ludzkimi (swoją drogą kolejny mit o nim jako o świetnym psychologu też obalony). Jednak niezależnie od przyczyny, Salah nie może mówić takich rzeczy: “I am not fighting for my position every day because I have earned it. I am not bigger than the club. I am not bigger than anything but I have earned it.”. To jest potwierdzenie tego, że bez liczb, które oferował wcześniej, będzie już tylko egoistycznie niszczył mentalność zespołu. Każdy piłkarz myśli tak samo i trudno im się dziwić, jak w każdym miejscu publicznym, ludzie tylko im słodzą. Nietrudno odgadnąć, że Salah cierpi na kompleks boga, gorzej, że jeszcze dodaje do tego to latanie do mediów i skarżenie się na własny klub. A tego nie robi już każdy, niezależnie co naprawdę myśli.
Dobra weźcie też pod uwagę, że klub co dopiero zablokował mu możliwość wcześniejszego wyjazdu na puchar szamana (mini obóz przygotowawczy), żeby potem sadzać go co mecz na ławce. I ok jakby się podnosił z tej ławy w okolicach 60-70 minuty a nasza gra wyglądała gro lepiej bez niego na boisku. Prawda jest jednak taka, że i Flo i Isak i Gapcio grają w zasadzie taką samą padakę jak Mo. Ja rozumiem nie wpuszczenie go w pierwszym składzie bo oczywiście szukamy formy i optymalnego rozwiązanie. Ale z tygodnia na tydzień traktowanie chłopa jak Federico?
Ja to sądzę, że po przyjściu klasowego trenera, Mo naglę odzyska część swojego blasku a biegał jak głupi będzie koło niego Chiesa. A Ekitike znacznie częściej zacznie być sprawdzany na pozycji Isaka.
Już mieliśmy jeden wielki konflikt w ogromnym angielskim klubie w którym legenda i jeden z najznamienitszych piłkarzy w historii PL odpalił rakietę w otwartym konflikcie z łysym holendrem i klubem. Po czasie ciężko nie przyznać, że miał mnóstwo racji a ten ogromny angielski klub zakopuje się coraz głębiej w gównie.
Czy te lepsze wyniki są z nami tu na forum? Na tym polega problem, że żadnymi wynikami ten Hag się nie broni. Nie ma znaczenia czy wystawiał Salaha czy nie, wyniki i gra wyglądają tak samo.
A pamiętacie wypowiedzi Salaha zanim podpisał kontrakt ? Jak chętnie udzielał wywiadów i mówił dosłownie, że nie ma propozycji więc nie wiadomo co będzie i na ten moment to jego ostatni sezon w klubie. A dało się to rozegrać z klasą np. jak Van Dijk. Teraz to samo, że jedzie na PNA a potem to nie wiadomo jak będzie. Nie wiem jaka jest sytuacja wewnątrz klubu i nikt z nas nie wie, można tylko snuć domysły ale po prostu wygląda to na szantaż ze strony Salaha czyli: “Albo ja, albo Slot, wybierajcie”. SLOT OUT a Mo jest żywą legendą klubu ale niestety czasem nie zachowuje się jak legenda.
Przepraszam bardzo ale o czym ty mówisz? Przecież chłop siadł na mecz west hame po serii 12 meczów w premier league gdzie zszedł na 5 min!!! I w tym czasie dał nam 2 gole z gry!!! Ekipa wygrała wiec ciężko zmieniać. Na Sunderlandzie dostał 45 minut i był słabiutki. Więc o jakim fede mówisz? Ludzie kochani.
Inni też grają słabo i też byli ściągani dlatego mo ma najwięcej minut z ofensywy.
Facet ma ego nie z tej ziemi. Dopóki grał genialnie to każdy udawał że nie widzi, ale teraz bomba wybuchła. On jest od grania a nie wybierania kto gra kto siedzi!
Salah jest egocentryczny ale to przypadłość najlepszych. A Slota nic obecnie nie broni. Na pewno nie jest fatalnym trenerem bo jego zamysł taktyczny dał nam 20 mistrzostwo ale już zarządzanie drużyną i przygotowanie do sezonu poprowadzone zostało beznadziejnie. Tak więc tamto mistrzostwo na pewno w jakimś stopniu było przejazdem na dziedzictwo Kloppa a rozpoczynając nowy start Slot poległ w kretesem
Mo po raz pierwszy od 10 lat gra słabszy sezon, akurat jak Slot wprowadza swój system i wyrzuca skrzydłowych do linii, odcinąjąc ich często od wsparcia kolegów, którzy biegają w okolicy pola karnego.
Mo na pewno może grać lepiej, każdy to wie, nie mamy innego prawo skrzydłowego z lewą nogą, a jego koledzy z zespołu grają także totalny piach.
Slot miał 2 przerwy reprezentacjyne, żeby wszystko przeanalizować, coś zmienić, zrobić cokolwiek, ale nie zmienił nic, bo ślepo wierzy w swój jeden cudowny system.
Panowie @CzerwonyBartek i @Beol ale ja się w pełni zgadzam że pełna wina za nasze wyniki idzie na konto slota. Tylko jesli już nie idzie i salah dostał 12 meczy a można mówić też o jego słabej dyspozycji mniej więcej od marca to czy trener nie ma prawa lub czy wręcz nie powinnien reagować?
Coś zrobić trzeba było. Siadał wirtz, siadał gakpo, siadał ekitike i isak. Tylko salah uważa się za większego niż klub.