Mohamed Salah

Co chwilę widzę Kloppa z jednym P (Klop) czy Alisson( Alison), nie jestem purystą językowym, ale nie umiem tego czytać

1 polubienie

Jeszcze Gapko mnie drażni ale to ktoś mi kiedyś tlumaczył, że autokorekta przekręca.

Czyli wszyscy muszą śpiewać jednym głosem i mieć dokładnie wyrecytowaną tę samą opinię na każdy temat i wtedy to będzie zgrana szatnia? xD co to za fikołek xD To, że kilku piłkarzy porusza kilka różnych aspektów w wywiadach, nie ma nic wspólnego z szatnią. Ot każdy co innego dostrzega, albo czym innych chciał się podzielić. Z drugą częścią wypowiedzi zgadzam się, że Slota już nie powinno tu być.

:slight_smile: w tym rzecz drogi kolego.

1 polubienie

Mam tak samo. Wpisuję Gakpo, a autokorekta poprawia mnie na Robben.

7 polubień

Z Robbenem to jescze było tak, ze każdy wiedział co zrobi a i tak strzelał bramkę a z Gakpo? Wszyscy wiedzą co zrobi no i właśnie….

Tak wygląda 9 lat salaha w naszym klubie

Mówiąc wprost statystyki jasno wskazują że nie ma się co obawiać życia po salahu. I tak wiem że w większości najważniejszych meczy Mo grał, ale też zdarzało się ważne mecze mu opuszczać czy to z powodu pucharu glinianej chatki czy też np jeden z najpiekniejszych meczy z Barca na Anfield. Gorzej gdyby zabrakło Virga.

Natomiast nie wesoło też wygląda nasza sytuacja z Arne lub co po nim.

Oczywiście, że można żyć bez Salaha, ba nawet wygrywać mecze. Tak samo można będzie żyć bez van Dijka, bez Alisona, bez Gravena, bez Trenta… oj co ja mówie. Nie każdego idzie zastąpić w ten sam sposób i nie każdy będzie dawał tyle co poprzednik od razu.

Co za z dupy statystki. Wiekszosc meczy w których nie grał Salah to Puchar Ligi i Puchar Anglii z drużynami z niższych lig

5 polubień

Suareza jednak nie dało się zastapic ,mam obawy że tak samo będzie z Salahem.

Bo to nie są gracze, których zastępujesz. To kluczowe elementy układanki i kiedy ich brakuje sięgasz po nowy zestaw, a nie szukasz zamienników.

2 polubienia

383 spotkań vs 88 spotkań.
Tego Allisona też bym wyrzucił…

6 polubień

bo musisz trafic na gracza takiego kalibru,a Ci obecni piłkarze są wedlug mnie coraz drożsi a wcale nie są lepsi - kilka x prosto kopną piłkę albo cos strzela i juz 80 baniek. Wręcz cięzko znalezc teraz takich wybitnych młodych graczy. Inne pokolenie, inna mentalnosc- zobacz w Brazyli od 10 lat nie mają napastnika, joga bonita zagineła. Ostatnim dryblerem to był Neymar.

Tymi statystykami to można do świąt się przerzucać, ale ciekawie to skomentował Shaggy, znaczy Scooby .. ile z tych meczy nieobecnych miał w lidze, LM a ile w pucharach gdzie gra rezerwa ?

To tak wygląda jakby Slot nie wystawiając Salaha w trzech meczach chciał z Mo zrobić kozła ofiarnego że to Salah odpowiada za słabe wyniki. Wygodne rozwiązanie w pozycji menagera. Nie poszło po myśli Slota bo Liverpool gra dalej piach i bez Salaha. Nowi piłkarze nie dowożą, poza Ekitike. Lepiej Slot zainteresował by się środkiem obrony Konate i Van Dijk bo co gra ta dwójka to dramat. Niestety nie mamy rezerwowych środkowych obrońców. Ktoś za to odpowiada w klubie że ta pozycja nie została wzmocniona. Richard Hughes , Michaela Edwards , Arne Slot.

1 polubienie

Jak widać po statystykach aliego który grał w podobnych meczach jednak da się zrobić sporą różnicę. Po za tym ja tylko wrzuciłem aby każdy sam mógł sobie ocenić i wyciągnąć wnioski

Nie no naprawdę to niepotrzebne odwracać kota ogonem, prosze Cie. Porównujesz bramkarza ze skrzydłowym ? Eeee

Ty zobaczyles te statystyki? Bez Alissona mamy 2.4pkt na mecz i 73% wygranych vs 66% wygranych z nim. czyli taką różnice robi, że mniej wygrywamy z nim :smiley:

no i co z tego skoro mniej wygranych? chciałeś zabłysnąć

a z Salahem tracimy mniej bramek niz bez niego

1 polubienie

a Ty zobaczyłeś?
image

Na pewno bardziej od ciebie.
Gdzieś mam Wasze przepychanki, zwracam tylko uwagę na to, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Zobaczyłem statystyki na które bezpośrednio wpływa na sam Alison

Pozycja bramkarza jest specyficzna. Z nim mniej goli tracimy i lepiej broni niż jego zmiennik. Jeszcze brakuje żeby Alison wpadł w pole karne i zasądził z dyni😉

Czyli podsumujmy ten zabawny dzień.

• nie wolno porównywać wpływu gry salaha z innym liderem bo to inna pozycja.

• Nasza legenda nie może się o nim wypowiadać bo nie ciągła gry jak on.

• Klub nie może rozważać sprzedaży zawodnika który ma krótki kontrakt no bo bunt.

• sciagac nie wolno bo macha łapami

• Wprowadzac z ławki nie wolno bo konflikt jak z Jurgenem

• Porównywać reakcji/słów na aktualna sytuację z alisonem nie wolno bo Brazylijczyk jest spokojny, a po za tym obok był slot

• Posadzic na ławce po 30 słabszych meczach nie wolno bo Kozioł ofiarny no i bunt.

Biedny Mo

Zabronił mu Salah bronić XD?