Mohamed Salah

Dlaczego niby?

Jak salah próbował wywierac presję w zeszłym sezonie na klub po przez wywiady (do czego miał pełne prawo, choć jest to mało eleganckie) to było spoko. Jednak jak klub myśli o swojej przyszłości to fatalnie! Aha

Ciekawi mnie też ta narracja. No bo klub trochę złamał zasady dając mu 2 letni kontrakt. I generalnie obóz salaha puszcza plotki że tylko po to żeby go sprzedać🤡

Przecież to i jest bez sensu. Klub chciał jednego. Żeby gracz któremu dali największe pieniądze grał jak najlepiej. Przecież on gdyby grał chociażby w 70% jak w zeszłym roku to nikomu nie wpadło by do głowy sprzedać go! Nie można też powiedzieć że nie dostał szansy bo ma pewnie coś koło 20 meczów w tym sezonie i większość słabych. Dlatego usiadł. Czy tak trudno przyznać że po prostu gdyby Mo nie kłapał dziobem tylko grał lepiej to nic wielkiego by się nie stało i po pucharze szmana dostawałby swoje szansy i tylko od niego by zależało jak je wykorzysta? Czy my zapominamy że on dostał 45 minut w meczu z Sunderlandem i był jednym z najsłabszych na boisku?

Przecież nasz klub prawie nigdy nie sprzedawał swoich ogniw w zimie! W zeszłym roku odrzuciliśmy ofertę za nuneza którego przydatność była z 10 razy mniejsza niż salaha byleby się nie osłabiać! Gdyby forma salaha utrzymała się tak słaba do końca sezonu to czy powinniśmy winnic klub że chce rozważyć jak najlepsze dla siebie opcje i np 80m z Arabii i zejście z takiego kontraktu i gościa który ma Turbo zjazd?

Po prostu otoczenie salaha wypuszcza te głupie plotki żeby zrzucić winę że niby jest źle traktowany. Nie umie przyznać że po prostu przestał na ten moment pomagać sportowo.

4 polubienia

1 polubienie

Muszę przynać, że trochę mi przykro i szkoda mi Mo i tej całej sytuacji, która się wydarzyła i rozpętała burzę w mediach.

Mam szczerą nadzieję, że dla dobra klubu, jak i z szacunku do Salaha i jego osiągnięć w LFC, zarówno Slot jak i Mo będą dążyć do tego, aby znaleźć wspólne porozumienie.

Oby wynikiem rozmów było odnowienie współpracy, szacunku, przeprosiny (nie muszą być publiczne) ze strony Mo za publiczny wywiad zanim w ogóle zdecydował się porozmawiać ze Slotem prywatnie, w konsekwencji powrót do składu meczowego z Brighton i uciszenie tej całej medialnej otoczki poprzez oficjalne oświadczenie. Może wspólna konferencja przedmeczowa?

Oczywiście, Slot również powinien przyznać, że faktycznie jako manager powinien był przewidzieć, iż Salah może poczuć się dotknięty odsunięciem od składu bez żadnego wcześniejszego uprzedzenia.

Na pewno jakaś rozmowa ze strony Slota mu się należała i to leżało w gestii trenera, aby zachować się w takiej sytuacji proaktywnie i zawczasu wyjaśnić powód odsunięcia go od pierwszego składu. W tej kwestii Slot z pewnością zdaje sobie sprawę, że mógł postąpić lepiej.

Na zakończenie dodam tylko, że taka ikona jak Mo Salah nie zasługuje, aby odchodzić z klubu w takich okolicznościach i w takiej atmosferze, jaką mamy na dzień dzisiejszy.

Uważam, że pierwszą oficjalną próbą deeskalacji jest publiczne wystąpienie Slota na konferencji przedmeczwej z Brighton. Bardzo kulturalnie i jednoznacznie dał do zrozumienia, że wszelkie dalsze rozmowy będą kontytuowane prywatnie z zawodnikiem. Pozostawił furtkę otwartą dla Mo. Nie dolał oliwy do ognia, nie dał żadnych dalszych argumentów do eskalacji problemu.

Obecnie pałeczka jest po stronie Salaha, który również musi się wykazać większą inteligencją, przemyślaną strategią, jak i być w pełni świadomym, że od tego podejścia zależeć może jego przyszłość w LFC.

To czy Arne Slot odejdzie niedłogo po Salahu, to jest w tej chwili sprawa drugorzędna zważywszy na fakt, że to Slot ma pełne poparcie zarządu, klubu, jak i znaczącej części kibiców, którzy nie mogą ignorować faktu, że zachowanie Mo po meczu z Leeds było niestosowne.

Jeszcze raz powtórzę, Mo naprawdę nie zasługuje, aby odchodzić w takim stylu…

2 polubienia

Niesamowite. Jeden użył durnych argumentów będąc wściekłym na siebie, zespół, wyniki, dosłownie wszystko, a drugi nieumiejętnie tym wszystkim zarządzał.

Teraz nagle się jakoś dogadali, a przecież Mo miał już być zawinięty w folię bąbelkową i wysyłany kurierem do Arabii Saudyjskiej pierwszym lepszym samolotem zdaniem wielu jego hejterów.

Strasznie mi przykro, że Salah wraca do składu, naprawdę. Jak to zniosą jego antyfani?

3 polubienia

Obawiam się, czy powrót Salaha do kadry nie będzie w pakiecie z miejscem w ‘11’. Oby Slot wyjaśnił wszystko i nie był pod presją wystawiania Mo ‘za nazwisko’ do wyjściowego składu na BHA.

1 polubienie

Nie przywróciłbym Mo do składu dopóki nie odkręciłby swojego durnego wywiadu. Skoro potrafił dolać benzyny do ognia paplając na lewo i prawo wśród dziennikarzy, to powinien teraz tą samą formą wypowiedzi zwyczajnie przeprosić i/lub wyjaśnić kwestie które poruszył. Krytykować potrafi udzielając wywiadu, a teraz jaj mu pewnie braknie, żeby wyjść do dziennikarzy

5 polubień

Myślę, że Slot to na tyle inteligentny facet, że z pewnością nie wiąże możliwości przywrócenia Salaha do składu z koniecznością wystawiania go w XI. To by było niezdrowe i nie fair względem reszty drużyny.

Salah musi zrozumieć, że coś takiego nie może mu być z góry obiecane i zagwarantowane. Tym bardziej nie w sytuacji, kiedy zespół przegrywa od X meczów z rzędu (z nim w składzie), a jego jedynym zadaniem jest gra w ataku, stwarzanie zagrożenia, strzelanie bramek lub asystowanie i absolutny brak efektów w każdym z tych aspektów. Mam nadzieję, że to zostało mu klarownie zakomunikowane.

Osobiście nawet nie wiem, czy forsowanie Salaha do składu to dobre rozwiązanie zważywszy na samą formę Mo i słabą grę w defensywie, już nawet abstrahując od tego co działo się po meczu z Leeds.

Jednak to decyzja Slota i za nią, jak również za wyniki to na niego spadnie największa odpowiedzialność.

Teraz przynajmniej można spokojniej czekać na to co się dalej wydarzy.

1 polubienie

Przywrócenie go do składu nie jest jednoznaczne z grą od początku. Być może wejdzie w drugiej połowie przy niekorzystnym wyniku. Z drugiej strony przy braku Isaka w porównaniu z meczem z Interem ktoś musi wyjść na skrzydło … a z Chiesa wiadomo jak jest, pomijany.

No zrobił głupotę, ale też nie jest przypadkowym graczem. Moim zdaniem akurat już po wydarzeniu slot dobrze zareagował. Nie podgrzał atmosfery tylko zostawił go za kare a potem przywrócił do składu mówiąc że będzie załatwiał tmt w 4 oczy. Pokazał emocjonalnom wyższość.

Mo absolutnie nie powinnien wyjść w pierwszym składzie, ale fajnie jak dostanie szanse w drugiej połowie.

I przestańcie pisać o jakiś hejterach salaha. Każdy kto go krytykowała baaardzo by chciał nie mieć powodów do krytyki i żeby mi jeszcze przez lata nam umilał mecze

4 polubienia

A są tacy na forum?

Ja bym zagrał taką samą taktyką jak na Inter i wystawił Salaha w miejsce Isaka. Pisałem już o tym. To by mogło się sprawdzić, Salah grałby bliżej środka, zawodnicy mogliby mu więcej kreować. To może mieć sens.

Uważam, że Salah zachował się niewłaściwie. Być może podejście Slota też było nieodpowiednie, odstawiając go od składu powinien z nim porozmawiać na osobności, wytłumaczyć powody i podbudować jego morale, mówiąc że dalej na niego liczy i dalej może odegrać wielką rolę w tym sezonie. Salah to wyjątkowy zawodnik i zasługuje na takie wyjątkowe zachowanie, np. Bradleyowi nie trzeba byłoby się tłumaczyć, czemu siedzi kosztem Gomeza, ale Salah zbudował sobie taką pozycję, że jednak można się z nim obejść trochę jak z jajkiem.

Nie chciałbym jego odejścia zimą, bo przykrym byłoby, żeby odszedł w atmosferze skandalu. To legenda i zasługuje na godne pożegnanie. Ale on też musi zrozumieć, że zachował się źle, że miejsce na boisku jest dla jedenastu zawodników i nie można tak wybuchać, gdy decyzje są podejmowane nie po jego myśli.

I to nie jeden :face_with_peeking_eye: niektórzy się nawet z tym nie kryją.

Dobrze jakby sytuacja się uspokoiła, ale i tak pewne rzeczy będą dopiero wyjaśniane podczas jego wyjazdu.

A czy ci antyfani są z nami w pokoju ? Według Was (mam teraz na myśli Ciebie Kijoraptor i SlotYNWA) mozna za słabą grę krytykować dosłownie każdego tylko nie Salaha a już broń boże krytykować go za niepotrzebny, destrukcyjny, egoistyczny wywiad, który podzielił kibiców i zachwiał atmosferą w szatni. Nawet nie chce mi się wam tego tłumaczyć kolejny raz bo jedyne co znowu zrobicie to najwyżej nazwiecie mnie hejterem/antyfanem Salaha. Może jeszcze to Slot miał go przepraszać i razem z Edwardsem błagać o wybaczenie. Święte krowy to w Indiach ale nie w Liverpoolu a nie każda krytyka to hejt. Nie spodziewam się jednak, że cokolwiek zrozumiecie.

5 polubień

Salah przeprosił? Oczywiście, że nie. Następny wywiad da jak trzeba będzie się upomnieć o swoje. O swoje, a nie sprawy drużyny. Bo ktoś tam pisał, że jest głosem całego zespołu co jest oczywistym zaklamywaniem rzeczywistości. Godności i klasy to ten dżentelmen nie ma za grosz.

7 polubień

Oczywiście, że antyfani Salaha są z nami pokoju. Spawacz, josif.

Antyfan Isaka ynwa19

Antyfan Wirtza Loku

A Salaha należy krytykować, nikt nie mówi, że nie. Tylko jak zwykle jest różnica między ślepą krytyką, a konstruktywną. Na pewno każdy wie jaka jest różnica, nie ma co tego wyjaśniać.

1 polubienie

Ty serio myslisz, ze pilkarze w wieku 34 lat potrzebuja 5 lat zeby stracic forme?

No to uswiadamiam - „stoczenie” sie w takim wieku to jest pare miesiecy, czasem tygodni. Dlatego starsi zawodnicy to tykające bomby.

ps.

No zajebiscie, ze porownales sie do zawodowego pilkarza, bedacego pewnie w top 20 w historii tego sportu, ale niestety my jestesmy tylko walacymi piwko na kanapie januszami takze zejdz na ziemie kumplu bo odleciales.

No to przeciez chyba napisalem, ze nie trzeba. Tylko jest tu dosc istotna kwestia - trzeba miec trenera z pomyslem na ten zespol, a nie przedszkolaka, ktory ma problem z utrzymaniem dyscypliny w zespole. Wesoly holender na razie probuje zastapic TAA i jak widac wychodzi mu to zajebiscie. xD No to teraz ( to juz sie dzieje bo Salah od poczatku roku jest mierny) bedzie musial jeszcze zastepowac Salaha.

Pisalem o tym juz prawie dwa lata temu, ze po odejsciu TAA potrzebny jest zupelnie nowy pomysl na ten zespol. To mnie wysmiali, ze TAA to jakis leszcz co nawet nie umie bronic, wejdzie Bradley do skladu i bedzie wszystko hulac, a bramke to stracimy raz na 2 miesiace. xD

Dokładnie te same teksty są teraz w tym temacie. A Arne czyta i siedzi już nawet nie z jedną, a z dwoma rękami w nocniku ( a właściwie to głębokim kiblu).

Mocne słowa jak na to co łysy odpierdala od prawie roku xD Na szczescie racjonalne jest granie Robbenem czy innym Isakiem co mecz xD

2 polubienia

To koniec Mo Salaha w Liverpoolu. Araby dają odpowiednią cenę i żegnamy Egipcjanina.

4 polubienia

Też o tym myślałem czy jeśli Salah jednak by został to nie spróbować go jako drugiej 9. Ten diament fajnie wyglądał i można w nim fajnie wszystkich pomieścić a dodatkowo nasi ofensywni boczni obrońcy by na tym zyskali jak Kerkez czy Frimpong. Kwestia czy jednonożny Salah , który był przyklejony całe życie do prawej strony dałby radę tam grać na dłuższą metę bo jednak ta pozycja wymaga innego poruszania,grania tyłem do bramki itd Takie manewry czasem się sprawdzały jak skrzydłowy robił się wiekowy i tracił na szybkości. Nawet Mane w ostatnim swoim sezonie dostał drugie życie po tym jak go Jurgen przesunął na 9 jak przyszedł Lucho.

3 polubienia

A ty serio myślisz, że ktoś taki jak Mo w pół roku stracił swoje walory ze starości w wieku 33 lat ? Jeśli tak, to ok. Nie ma tematu.

Porównanie z piłkarzem ? Myślisz pojęcia i niepotrzebnie się nakrecasz. To była ironia. Wyluzuj.

Sytuacja z Mo jest dla mnie zero jedynkowa:

• Grasz dobrze zasługujesz na wyjściowy skład
  • Jesteś legendą i masz dobry status, ale prezentujesz mizerną formę ? Wejdź z ławki i coś pokaż, że wszyscy się mylą jeśli nie to nie miej pretensji

Ale czytałeś wypowiedzi tych ludzi, czy jedziesz pamięciówę? Bo nikt nie negował słabej formy Salaha.

Prędzej jest szansa, że swoje umiejętności w pół roku traci MO, niż cała drużyna. Cały czas do tego pije w konflikcie Slot v Salah, że łysy zaorał team nie ogarniając tematu. I że wszyscy zjechali bardziej niż Maradona po narkotykach, a nie jeden piłkarz.