Widać coś się zmienia w piłce. W naszym klubie niestety też. Kiedyś żaden piłkarz nie był większy niż klub, a dzisiaj? Można być w fatalnej formie, kasować niewiarygodne pieniądze , opluwać klub w wywiadach, ale i tak za to nie poniesiesz konsekwencji. Możesz wrócić do składu i znów grać piach za kosmiczną tygodniówkę.
czyli placic mu kosmiczną tygodniówke, ale żeby siedział na trybunach? fak logic
Posadzić go na trybunach, bo kiepsko gra - to chyba logiczne.
Wiesz, na pewno nie można mu zarzucić, że nie jest inteligentny. Samo zdjęcie Salaha, to jedna z lepszych decyzji jaką podjął w ostatnich tygodniach (bardzo, bardzo opóźniona). Oczywiście po części jest to decyzja spowodowana następstwem jego taktyki, która niespecjalnie pomagała Mo w lepszej grze.
Slot popełnił dużo błędów, to fakt i negować tego nie można. Zdecydowanie zbyt wiele, jak na sezon, w którym oczekiwania były takie, że obronimy mistrza lub przynajmniej podjmiemy się tego wyzwania.
Jednak nie popadam też w skrajność. Jak coś zrobi(ł) dobrze, to też potrafię to docenić i o tym napisać. Odsuwając Salaha od składu dał jasno do zrozumienia, że w klubie są pewne standardy i oczekiwania względem tego w jaki sposób zawodnicy powinni rozwiązywać jakiekolwiek kwestie spórne lub zażalenia.
Gdyby, na przykład, przy słabych wynikach przez Slota przemówiło dodatkowo trenerskie ego i toczyłby wojenkę z Salahem w mediach, lub gdyby sytuacja w szatni była bardzo zła, a on nie dążył do jej poprawienia i pojednania, to myślę, że pakowałby walizki lub od tygodnia już by go tu nie było. Żaden kibic by tego nie zaakceptował. Sam też nie chciałbym w klubie takiego trenera, który nie chce pozałatwiać ważnych spraw za zamkniętymi drzwiami.
Nie ma co udawać właściwie każdy zawodnik ma kogos kto bezpodstawnie i przesadnie go krytykuje.
Natomiast szersza krytyka salaha wynika też z kilku rzeczy. Jak 90% naszego składu gra on w tym sezonie słabo. I inne też są krytykowani. Dlaczego ich tematy nie są tak rozpasle? Przez was panowie. Jak ktoś krytykuje gakpo to wszyscy się zgadzaja. Jak ktoś jedzie po konate to większość się pod tym podpisuje(kilka osób jak np ja tylko wskazywało żeby nie przypisywać tego zainteresowaniem realu).
Jeśli jednak ktoś śmiał skrytykować salah to wy wbrew moim zdaniem logice broniliscie salaha. Głównym argumentem było że nie można krytykować bo inni też grają słabo, że przecież ciągnął nasz zespół jeszcze nie tak dawno. Że posadzenie go to wskazanie kozła ofiarnego.
Sam salah też nie pomagał bo o ile taki gakpo czy wirtz też prezentowali się słabo czy irytowali, tak waleczności czy zapie.rdzielania odmówić im nie można było. A Mo? Jak widział że doku sobie z Bradleya robi wiatrak to się po prostu patrzył. I tak słaba forma i przygotowanie zespołu to wina slota, ale kiedy już nie idzie to chociaż daj z serducha. A co poniektórzy widzieli jeszcze to że im gorzej mu szło tym bardziej grał pod siebie.
Na koniec to sam salah swoim dziecinnym zachowaniem dolał paliwa.
Nie mam zamiaru bronić Salaha i nie jestem w stanie odwołać się do każdej sytuacji na boisku z tego sezonu.
Natomiast fajnie by było, gdyby niektórzy sobie uświadomili, że czasami ktoś nie wraca się z ataku do obrony nie z lenistwa, tylko dlatego że
- Nie ma kondycji, żeby tyle biegać
- Liczy że komuś innemu uda się przejąć piłkę i będzie można wyprowadzić kontratak
- Połączenie obu powyższych
Wiem, że i tak znajdzie się ktoś, kto mi będzie chciał coś wmówić, ale miałem na myśli dokładnie tyle ile napisałem.
Z czego sam Slot dał mu takie zalecenia o czym Salah sam mówił co przełożyło się wcześniej na jego formę XD
Nic dodać, nic ująć.
Macie rację. Więc tym bardziej cieszę się że zgadzacie się ze posadzenie salaha to świetna decyzja.
Bo skoro sami przyznajecie że jako jedyny nie wracał i nie pomagał bo jego zadaniem miało być dostarczanie liczb. Skoro tak źle wywiązywał się ze swojego obowiązku i tych liczb nie dawal to trener miał prawo albo nawet obowiązek posadzić go na ławce.
Salah na jakiegos obrazonego nie wyglada
A na co on ma być obrażony?
Ze wrzucili go pod autobus
Mo się wkurzył że ten autobus to mu uciekł ![]()
Wszedł i odrazu wypracował szansę ![]()
A teraz z asystą ![]()
Fajnie, fajnie ale dobrze wiemy, że wrzutka z rożnego to więcej przypadku jak zamierzonego zagrania. Niemniej oby tak dalej.
Co to za źródło? Na Canal + przestawili inne liczby.
Oficjalne konto Liverpoolu.
Jeśli to było pożegnanie z Anfield, to pozytywnie się pożegnał. Wystarczył porządny opieprz i mamy tego lepszego Salaha. Ładna asysta.
Na canal plus mówili ogółem, a tutaj jest dla jednego klubu.
Ogólnie bardzo dobry mecz Salaha. Powinien grać tak jak w drugiej połowie. Jako podwieszony napastnik pod Ekitike/Isakiem. Powinien skończyć chociaż z jedną bramką, ale sam fakt bycia pod ciągłą grą na plus.
Mo mógł mieć gola i dwie asysty ale i tak z jego występu można być zadowolonym ![]()