Mohamed Salah

Obecnie to go prawie od miesiaca nie ma :slightly_smiling_face:

No ale nie dla nas? Ciężko tak naprawdę porównać puchar do najwyższego poziomu jakim jest liga mistrzów i premier league.

Nie! To z przyjemnością będę oglądal jego grę i cieszył się że wrócił do formy.

Przecież to nasz gracz. Każdy chce żeby grał najlepiej.

1 polubienie

Ale gdyby strzelił 1 gola na turnieju spawacz i być może Ty pialibyście z zachwytu “widzicie, nawet na takim glinianym turnieju nie potrafi grać dobrze, sprzedać, zapomnieć, nie ma pożytku”. Wam statystyki sie podobają tylko wtedy kiedy jest to na rękę i pod waszą tezę. Zalicza dobry turniej, przełamał się, złapał formę ? Tak. Czy potwierdzi to po powrocie, oby.

Czy jeśli Rio strzeli dzisiaj 2 bramki i zaliczy asystę w FA to będzie coś znaczyło ? Czy Chiesa jeśli dostanie szansę ? Przecież to tylko mecz z drużyną League One.

1 polubienie

Pytanie czy jest warto rozmawiać z takimi ludźmi w “TYM” wątku bo to jest tak, że ty się silisz na argumenty, w sumie nie tylko ty, druga strona “Hurr Durr przestaliśmy przegrywać” Mimo że straciliśmy 10 pkt, z czego 8 z totalnie słabszymi drużynami od nas.

Teraz i tak trochę obniżyli loty do dawnych lat. Pamiętam jescze z kilkanaście lat temu to wygrywali AFCON za AFCONEM nie mając właściwie żadnych gwiazd w kadrze w porównaniu do innych drużyn. Typowano kto wygra czy WKS z Drogba,braćmi Toure itd czy Kamerun z Eto’o a i tak na koniec wygrywał Egipt.

1 polubienie

Przerażający jest poziom intelektualny hejterów Salaha. Nie wiem czy wynika to z ukrytej nienawiści rasowej, z ludzkiej zawiści, że ktoś jest ikoną futbolu i latami prezentował wybitny poziom (analogiczna sytuacja z nienawiścią wielu ludzi wobec Messiego czy Ronaldo) czy może połączenia tych obu chorych zjawisk.

Nie wiem, choć się domyślam.

A kolega Ziaja może sobie sypać statystykami, ale chyba marny jego trud. Z nienawiścią nie wygrasz, dla jakiejś części kibiców Salah jest zhańbiony na wieki po jednej wypowiedzi i najlepiej jakby to on odszedł wtedy kiedy odchodził Mane, którego ci sami wielbili pod niebiosa.

2 polubienia

no to był dla mnie zawsze hit, żeby zostawić Mane a pozbyć sie Salaha, przeciez taka narracja ciągle była.

Z tymi rasami to już pojechałeś. Czyli ci hejterzy hejtują Salaha, bo nie jest całkowicie biały (chociaż Arabowie są zaliczani do białej rasy - wiem wiem, teraz już nie ma ras), a jednocześnie wielbią Mane, który jest czarny?

Piszę to całkowicie w oderwaniu o całego sporu o Salaha.

1 polubienie

No świadczyło by to o tym że dalej jest w beznadziejnej formie.

Dokładnie tak.

Śmiechlem. Ja już zaczynam zapominać o czym była ta dyskusja. Przecież sam wyżej pisałeś że był w słabej formie. Wyniki po jego posadzeniu się poprawiły info nie opinia tylko fakt. Jak wróci w gazie to tylko lepiej jak wiemy forma bywa u piłkarzy zmienna, a wątpliwości są dlatego że premier league to najcięższa liga świata. I jeśli ktoś gdzieś indziej sobie świetnie radzi to niestety nie jest oczywiste że w niej też sobie poradzi.

@stavrogin przecież w tym wpisie jest ujemne IQ. Pomijając już kto ma rację to jeżeli jakiego gracza ktoś krytykuje za jego grę i zachowanie to jest jego hejterem? Przecież ja setki razy pisałem jaki to świetny gracz i chwaliłem po meczach.

Byłem też olbrzymim przeciwnikiem jego sprzedaży wcześniejszej.

2 polubienia

Jednak ma lepsze wyniki więc można powiedzieć, że forma nie jest najgorsza. Nawet lepsza niż przed wyjazdem. Bo dla niektórych to nie ma znaczenia i nie biorą pod uwagę statystyk z turnieju.

Wyniki poprawiły się również kiedy nie było w składzie Gakpo (nie ważne z jakiego powodu).

1 polubienie

Ale nie robmy z druzyn grajacych w PNA jakis ulomkow i amatorow :man_facepalming:
Z tych reprezentacji,ktore dotarly do cwiercfinalu dosc duza ilosc pilkarzy wystepuje w bardzo dobrych badz dobrych klubach europejskich.
Oni naprawde potrafia swietnie grac w pilke choc oczywiscie jest roznica miedzy futbolem klubowym a tym reprezentacyjnym ale to odnosi sie tez do ekip z Europy.

Mo jest na tym turnieju w gazie i oby przeniosl to na niwe LFC :grinning_face:
A to co bylo przed rozgrywkami w Afryce to juz historia !

Nikt tu nie hejtuje ani nienawidzi Salaha, więc wstrzymaj konie kowboju. Już widzę, że zostałem zaszufladkowany, bo śmiałem napisać słowo krytyki o Salahu.

Wszyscy tu chcemy, że Mo wrócił do formy i był znowu wartością dodaną do zespołu. Z tego co widziałem na PNA gra jako drugi napastnik obok Mariusza. Może to jest rozwiązanie, a nie rzucanie go na skrzydło, gdzie pesel już go dogonił?

1 polubienie

Krytyka polega na merytoryce, a tobie daleko do merytoryki. To co uprawiasz od jakiegoś czasu to jest po prostu hejt. A nie krytyka. A dodatkowo dochodzi ignorancja.

Pewnie jak zwykle nie przeczytałeś ze zrozumieniem.

Na ciebie szkoda mi czasu, po tym jak nie potrafiłeś zrozumieć co do ciebie piszę.

najlepsze jest w tym, że najwieksza krytyka nie dotyczy tego, że słabo gra w ataku, a że nie wraca do obrony i przez to bramki tracimy. no serio?

1 polubienie

Krytyke konstruktywną i merytoryczną stosuje Kajo, Ty niestety hejtujesz. Dlatego tak łatwo ci jest oddać, sprzedać, zwolnić Salaha. Po prostu go nie lubisz.

1 polubienie

Hejt, bo merytorycznie wyraził opinię co wg niego z Salahem na boisku działa/nie działa i porównał do gry Salaha sprzed jakiegoś czasu?

Bardzo polecam słownik języka polskiego; znaczenie słowa “hejt”.

1 polubienie

A umiesz merytorycznie czy jak nie potrafisz się odnieść to robisz głupie przytyki?

Spawacz nie hejtuje, tylko argumentuje dlaczego Salah nie zasługuje na miejsce w składzie/LFC osiąga lepsze rezultaty bez Mo w składzie. Wyraża opinię.

1 polubienie

To że cała drużyna gra słabo, to że Bradley stara się grać jak Trent, ale nim nie jest bo nie ma takiej jakości podań, to że Salah gra szerzej niż w zeszłym sezonie. To że nie schodzi tak do środka. Kto to widział, ale ważne jest 9 meczów bez porażki, co tam stracone punkty z beniaminkami, ważne że jest bez porażki. Pomijanie całego kontekstu sytuacji i czasu, cudowne. Ale ważne, że usiadł i jest 9 meczów bez porażki. Teraz ma kto się wracać. Ale co tam, że średnia km i biegów się nie podniosła, i prawie każdy rywal dominuje nas kilometrami, za Kloppa było by to nie do pomyślenia.

Nie tyle że nie wraca do obrony co wql nie pomaga obrońcy. I to jest prawda i sam salah o tym mówił. Zobacz sobie mecz z city i Chelsea. Tam doskonale widać ile jest miejsca dla każdego skrzydłowego rywali między salahem a PO. Każdy tam znajduje dla siebie miejsce i atakuje przodem nasza obronę i musi tam schodzić albo Graven albo nr 8 więc wtedy jest dziura znowu w środku. Najlepsi analitycy na świecie o tym piszą, a tu miłość do salaha oślepia niektórych żeby przyznać oczywisty fakt. Takie były wyniki i tyle goli trafiliśmy zanim usiadł salah (a gakpo ciągle grał ;))

i oczywiście masz prawo uważać inaczej, ale wyśmiewać to już nie ładnie

A może gra szeroko dlatego że przegrywa więcej pojedynków więc musi sobie szukać miejsca jak najdalej od rywala?

Czy ty właśnie nie obraziłeś salaha bardziej niż jego krytycy? Bo stwierdzasz wprost że jest on mocno zależny od trenta. Ja np tak nie uważam, ofc każdemu się lepiej z gościem który tak podaje, ale ja uważam że Mo z zeszłego sezonu lub wcześniejszych to lądowałby bramki nawet jakby zanim Konchesky grał

No i kto tu wyrywa z kontekstu? Przecież z salahem też cudem wygraliśmy z najgorszym z beniaminkow i Mo zaliczył koszmarny mecz.

Leeds było w wyśmienitej formie, ale tak masz rację to słabe mecze. Z kolei Sunderland jest objawieniem ligi i punkty tracil z nimi też Arsenal i city. Dodatkowo salah zagrał z nimi połówkę i był absolutnie koszmarny. No ale tego już nie napiszę bo nie pasuje do tezy. I kolejna sprawa że tak jesteśmy bez formy, ale wcześniej my potrafiliśmy dostać 3:0 z NF które jest słabiutkie i z PSV 4:1.

Więc powtórzę. Za słabe wyniki odpowiada Arne Slot. Jednak ten sam slot decyzja o posadzeniu Mo Salah poprawił funkcjonowanie drużyny.

Być może taki odpoczynek dobrze zrobi Salahowi. Facet od kilku lat gra dosłownie wszystko, a ma już swoje lata jeszcze raz sytuacja że słota piłka i przedewszystkim z Diogo. Każdy mógł by wpaść w takiego dola. Być może chwila odpoczynku może nawet tego psychicznego i Salah wróci w formie takiej jak na pucharze i pomoże nam no zdobyć ligę mistrzow

@everlast masz rację, ale dopóki mu żarło mega to rywal też musiał bardziej asekurować swoją lewa stronę więc wychodziło na zero. W tym momencie kiedy salah prawie każdy LO powstrzymuje jesteśmy niestety w plecy i widać to było bardzo dobrze właśnie w meczach z Chelsea i city oraz PSG (wtedy jeszcze nie było wiadomo czy to zjazd czy gorszy okres)

@Kijoraptor bardzo możliwe. Nasze oba boki wyglądają słabiutko. I bardzo możliwe że jest to wina slota. Pytanie czy problem jest taktyczny że nie obiegaja czy siłowy że nie mają na to zdrowia. Pewnie więcej się wyjaśni z czasem. Na dziś myślę że chłopaki zostały źle przygotowane i każdy mniej lub bardziej za to pokutuje.

@ziaja pełna zgoda. Tylko pytanie jest takie. Czy to kwestia zmiany taktycznej przez slota. Problemów z przygotowaniem fizycznym, stylem gry connora czy po prostu słabnącym Mo. Pewnej dowiemy się dopiero w nowym sezonie.

1 polubienie

a w zeszlym sezonie nie wracał i nie tracilismy, a do tego grał TAA, który nie potrafi bronic.