I to jest prawda, z resztą sam Slot mu na to pozwolił, a Mo odwdzięczył się liczbami w ataku. Teraz nie ma obiegającego Trenta czy innego PO, który zabierał ze sobą obrońcę, przez co Mo miał więcej miejsca i nie był przyspawany do linii. Naprawdę ciężko zauważyć, że tegoroczna strategia Slota odbiera atuty skrzydłowym ? Gakpo nie współgra z Kerkezem, Mo nie ma wsparcia. Mecze bez Salaha zremisowane bądź wygrane po ciężkich bojach z obawą o remis. Czy to jest aż tak duży progres drużyny ? Moim zdaniem nie. Nadal tracimy gole, a dodatkowo nie stwarzamy w ogóle zagrożenia na prawej stronie, bo tam nie ma skrzydłowego.
@Kajojojek13 przeczytaj to.
Ja nie mówię że to zadziała, ja tylko analizuje pewne zależności które nie zostały odpowiedno dostosowane do zmian nie tylko drużyny, ale samego Mo. Bo dzisiaj naprawdę łatwo mówić, hehe staruch nie gra to seria meczów bez porażki. A problem jest o wiele szerszy i głębszy. Nie wiadomo czy nawet Slot będzie w przyszłym sezonie. Łysy miał czas by na to wpaść A łysy chciał grać to samo co rok temu nie mając takich wykonawców, starzejących się piłarzy, co wywołało z miejsca taką grę, a może jego taktykę.
Solidarność z kolegą z Węgier - również niestrzelony karny vs Nigeria ![]()
Salah wrócił.
Egipsku królu, wiele dobrego już zrobiłeś dla tego klubu, ale proszę Cię o jeszcze jedną, dokończ proces zwolnienia terrorysty
Ja mam tylko nadzieję, że słaba jesień Salaha wynikała z unikania przeciążeń i poważniejszych urazów, które mogły go wykluczyć z udziału w PNA. A skoro już jest po turnieju, to nie będzie się teraz ograniczał i da pokaz najlepszej wersji siebie. Może i ułomna ta moja nadzieja, ale nikt nie zabroni mi wierzyć, że Salah dokończy budować swój pomnik.
@janinapawlina PNA był bardziej w jego zasięgu z reprezentacją niż mundial. Teraz jak nic nie wygrał z Egiptem to na mundial będzie miał tak wywalone jajca jak Slot na fryzjera.
Salah za 5 miesięcy jedzie na mundial, więc raczej teoria trochę z dupy, a jeśli prawdziwa, to będzie grał jeszcze gorzej.
Jasne, pierwszy raz w życiu może zagrać w pełni na mundialu, więc będzie miał wywalone jajca ![]()
W 2014 i 2022 Egipt się nie zakwalifikował, w 2018 Mo był kontuzjowany po finale LM i starciu z Ramosem i nie był w pełni gotowy do gry. Chociaż gola strzelił.
A można spojrzeć też tak : Mo będzie świetnie grał u nas do końca sezonu ponieważ ma zamiar wyszlifować formę na Mundial aby być bardzo pomocny narodowemu zespołowi ![]()
A można też tak, że będzie szlifował formę, żeby pokazać Arabom, że nadal jest wart sporo kasy.
@janinapawlina to nie teoria. Napisałem na początku, że mam tylko taką nadzieję. Jeśli nawet tak proste słowa wymagają argumentacji, choć nadziei argumentować nie trzeba, to nie mam pytań.
Też mam screen’a z terminarza. We wszystkich meczach grał Salah, co więcej dokładał liczby. Pozdrawiam przyjacielu.
Mój komentarz do różnych screenów ![]()
- Salah jest pod formą - niestety o mało którym graczu można powiedzieć, że jest w formie.
- Do czasu poprawy gry Wirtza jedyne realne liczby dostarczał Salah, Gakpo i Ekitike.
- Tak jak ktoś pisał Salah od zawsze działał w pressingu, ale inicjował go na połowie przeciwnika i zawsze miał być tym pierwszym do kontrataku.
- Początkiem sezonu z Salahem w składzie mieliśmy wyniki pomimo ch… gry, później grając z Salahem nie mieliśmy wyników i kontynuowaliśmy ch… grę, po odstawieniu Salaha robimy średnie wyniki i wciąż gramy ch… - zatem nie wiem jak na podstawie terminarza i wyników z/bez Salaha można wywnioskować, że to jeden z głównych problemów. Jak widać na załączonym screenie można tu manipulować danymi w obie strony.
- Na początku sezonu i w okolicy początku PNA wyniki były lepsze niż gra drużyny, w listopadzie /grudniu gorsze niż gra, a aktualnie pewnie nieco gorsze lub dokładnie takie jak to wynika z gry. Ot wyrównanie do średniej.
- Weźmy pod uwagę, że poprawa wyników w połowie grudnia wiąże się z systemową zmianą gry na bardziej zachowawczą (niestety taką która nawet sangwinika doprowadza do depresji).
- Na ten moment ciężko rokować kto jest problemem bo jesteśmy średni we wszystkim. No może bardzo słabi w stałe fragmenty
jesteśmy równie blisko TOP4 co 6 innych drużyn - ot gramy jak średniak, ale mamy lepszych wykonawców i to my jesteśmy na tej czwartej pozycji. - Skoro indywidualnie prawie nikt się nie wyróżnia to może problem leży jednak w taktyce/ motywacji/ przygotowaniu do sezonu?
Mo wrócił do drużyny po PNA i liczę, że będzie dane Nam nacieszyć się jego ostatnim tańcem. Nie wykluczam jednak, że przez swoją indywidualną dyspozycję lub formę drużyny nie zobaczymy już dawnego błysku.
Trzeba było wrzucić mecze z listopada 2021. Ja wrzucałem ostatnie mecze z salahem i pierwsze bez. Tu nawet nie ma co dyskutować że wyniki się poprawiły.
1 pełna zgoda
2 zgoda jednak tylko salah odpuszczał grę w obronie
3
Dokładnie bo nie wracał pomagać z tyłu. I to było świetne kiedy robił przewagę z przodu (a we wcześniejszych latach robił zawsze) w momencie kiedy przestał czyli mniej więcej od marca stało się to kłopotliwe bo bronisz w 10, a nie masz za to czegoś extra z przodu.
4 nie, nie można. Wrzucasz zdjęcie z przed 2 miesięcy. Równie dobrze możesz wrzucić zdjęcie gravena ze statuetka z czerwca jako najlepszego dmf w lidze. Po zdjęciu który wrzuciłeś mieliśmy jedna z najgorszych serii w 21 wieku jeżeli chodzi o Liverpool. Aż 8 porażek na 11 meczy!! I to wcale nie czub bo były to porażki z Galata, PSV, Brentfordem. Potem nastąpiła seria 12 meczów bez porażki. Czy gramy dobrze? Nie. Kto jest główny odpowiedzialnym? Slot. Czy decyzja o odstawieniu Salaha poprawiła wyniki i była dobra? Zdecydowanie.
8 pełna zgoda. Być może pod nowym trenerem Salah odzyje. Mimo wszystko nie jest taki stary, a do tego prowadzi się świetnie. Kto wie
Gdyby nie to, że Szobo jest potrzebny w środku.. to wolałbym dalej widzieć Frimponga na prawym skrzydle.
Przeciez my gramy tak wolno i slamazarnie. Ze tu wiekszosc skrzydlowych by nic nie zrobila.
Wylosował się jednak ten fatalny Mo. Frimp na skrzydle daje dużo więcej.
Salah nawet setki nie potrafi wykorzystać.
XD Ten strzał stanowi idealne podsumowanie jego dzisiejszej dyspozycji. Jednak na Pucharze Szamana przeciwko Angoli łatwiej się strzela.
Ten strzał Salaha to jakiś kosmos. Pomijam jego kaleczenie cały mecz. Mu piłka przeszkadza, rywal przeszkadza, wszystko przeszkadza. A te sytuacje na gola zamienia większość napastników na zapleczu polskiej ekstraklasy.
Ja nie wiem co się stało z Salahem, ale to jest tak niepojęte, że łeb odpada. Ja rozumiem, gdyby on miał słabszą formę od tej, do której nas przyzwyczaił, ale on… nie ma żadnej formy.
W tym meczu z Marsylią on tak strasznie kaleczy, że sprawia wrażenie, nie tylko niepotrzebnego, ale wręcz zbędnego. A to zmarnowanie setki to już była wisienka na torcie.
Przykro patrzeć jak on się realnie kończy.
W zeszłym sezonie strzeliłby to z zamkniętymi oczami. Coś głowa nie dojeżdża w tym sezonie.
Po prostu Salah się skończył. Niektórzy dali się nabrać na kilka goli przeciw ogórkom na pucharze szamana.
Prosić Arabów o transfer latem, żeby dalej nie niszczył swojej legendy. Aż żal patrzeć na ten zjazd żywej legendy klubu.