Mohamed Salah

To nie był poprawny mecz. Graliśmy z cieniem.

Gdyby nie nazwisko i pensja po takim meczu na długo zakopał by się na ławce.

Kończę swoje wywody w tym temacie bo to nie ma sensu.

Jaki koń jest każdy widzi. Z legendy został cień.

Czy wróci? Nikt nie wie. Ja na to liczę, ale jednocześnie watpie

@boczeklfc bo Salah da radę zagrać. Po prostu nie spodziewałem się takiego zjazdu. Co do szukania to ja całe lato liczyłem że klub kupi cherkiego. W zmiennika 1do 1 nigdy nie wierzyłem że względu na charakter Salaha co pokazał też ten sezon.

2 polubienia

Klub od dawna dziadował na tej pozycji. Salah sam sobą zarządza na poziomie zespołu. Klopp tego nie ruszał bo byl za bardzo związany z Mo. Po przyjściu slota była okazja żeby zmienić ten stan rzeczy. Niestety to wiązało sie z transferem i postanowieniem granic. Nie jest problem nowy kontrakt ale brak realnej opcji. Jak zwykle jesteśmy spóźnieni.
@Kajojojek13 ty wątpisz czy wróci Salah jeszcze w sierpniu powtarzałeś ze nie ma sensu nikog szukać bo egipcjanin to profesjonalista i da radę zagrać 50 spotkań w sezonie :wink:

To nie jest żadne tłumaczenie, a jedynie próba zrozumienia co miał w głowie Salah przed oddaniem strzału.

Zmiennik Salaha powinien być w tym klubie już od co najmniej dwóch sezonów, o czym wielokrotnie wspominałem.

A obecnie możemy jedynie pomarzyć o dwóch klasowych skrzydłowych na obu pozycjach, bo to jest zbyt konkurencyjna sytuacja dla LFC. Dlatego na skrzydłach przeważnie co sezon mamy braki. Zawsze na własne życzenie.

Teraz jak Mo jest w słabszej formie, to miminum o co powinniśmy prosić lub co powinno być od niego oczekiwane, to żeby przynajmniej dostrzegał lepiej ustawionych kolegów, czego wielokrotnie i tak nie robi.

Transferów w styczniu nie będzie żadnych, więc jedyna nadzieja to…

Bring back Harvey Elliott!

1 polubienie

Życie gdyby Harvey Elliott został w klubie:

2 polubienia

Ty chcesz Elliotta na skrzydle? dobrze zrozumiałem?

I owy zmiennik dostałby hemoroidów od siedzenia na ławce.

Szczerze mówiąc w obecnej sytuacji mam nadzieję, że Aston Villa wynegocjuje z LFC wcześniejszy powrót Elliotta do klubu. Pewnie wiązałoby się to z jakąś opłatą z ich strony, bo takie w mediach pojawiają się informacje (źródło).

Nie wiem na ile jest to prawdopodobne, bo okienko za niedługo się zamyka, a Slot ewidentnie nie widzi Elliotta w składzie.

Jednak w obliczu kontuzji Bradleya, jedynym zmiennikiem Salaha jest Frimpong, który będzie musiał grać jako prawy obrońca. Także tutaj trzeba wziąć pod uwagę dobro zespołu i wąską kadrę, oraz fakt, że w styczniu nie będzie żadnych transferów do klubu.

Dlatego powrót Harveya mógłby okazać się dla nas dużo bardziej korzystny, niż jego pozostanie na ławce w AVB. Pewnie byłby lepszym zmiennikiem dla Mo, niż Chiesa, który w paru meczach dał dobrą zmianę w końcówce, ale na dłuższą metę się po prostu nie sprawdza.

Lub w tym sezonie nie kopalibyśmy się w ofensywie aż tak bardzo po czole. Obecnie nawet Frimpong wygląda na prawym skrzydle lepiej, niż Salah.

Nie wmawiajmy sobie, że jakościowy zmiennik nie posadziłby Mo na ławce. W tym sezonie nawet Wirtz i Szobo mogliby to zrobić, ale oni są bardziej potrzebni w innych sektorach boiska.

Gdyby Bradley pechowo nie doznał długotrwałej kontuzji, to widząc jak gra Frimpong na prawym skrzydle, Slot nie rozpływałby się aż tak bardzo nad powrotem Mo. Ewidentnie albo czuje, że jego posada jest zagrożona lub po prostu jest to medialny PR, żeby nie sprawiać wrażenia, że problemy z Salahem nie są rozwiązane.

1 polubienie

Jest tu słowo klucz - w tym sezonie. Wcześniej nie było mowy o jakiejkolwiek rywalizacji na prawej strony, bo Salah w imię własnych ambicji i egoizmu był/jest w zdolny rozwalić szatnie od środka.

Naprawdę niebezpieczne są te wrzutki Salaha tak niebezpieczne, że może po nich być rzut rożny, którego wykona ktoś inny.

2 polubienia

I dzięki temu mamy gola. Ostatnio Graven wywalczył rzut wolny, po którym padł gol Szobo :wink::wink: praca zespołowa. Wrzutki Salaha są na dalszy słupek, gdzie piłka jest zgrywana.

Przez lata Salah był naszym błogosławieństwiem, teraz jest przekleństwem. Ze względu na status nie siedzi na ławce, a stracił obecnie wszystkie swoje atuty. Zero szybkości, fatalne i anemiczne podania, niecelne strzały i same złe wybory. Z Ekitike w składzie byśmy tu pewnie prowadzili.

1 polubienie

Do wywalenia latem. Legenda, legendą, ale teraz to zwykły ogórek. Wygląda jak piłkarz z b klasy.

1 polubienie

Hahahaha a kto kur…. dzisiaj daje radę w ataku ? Gapcio? Jedynie Salah z Wirtzem ruszali atakiem póki nie dostaliśmy dwóch gongów i mental siadł. Ale racja, dzień bez przyj… się do Salaha dniem straconym, nawet kiedy gra najlepiej w przodzie i stwarza sytuację. A przypomnę, że ostatnio to jedyne co napastnicy wypracowywali i byli za to chwaleni.

2 polubienia

Gapcio zgubił się w tunelu przed meczem, ale wiadomo, że Salah najgorszy.

Jedynie on z Wirtzem i Frimpongiem próbowali coś podkręcić ofensywnie, reszta albo gra za głęboko, albo jest niewidoczna.

1 polubienie

Przestan marudzic. Ma asyste :slight_smile: to dla tych co ogladaja na flashscore

1 polubienie

Piękna asysta Egipcjanina :heart_eyes::heart:

i cyk Salah z asysta :slight_smile:

Salah nigdy nie miał dryblingu, ot był pokraczny ale to co on teraz odpier**la to woła o pomstę do nieba.

2 polubienia

Pieprzysz jak potłuczony, jak nie miał dryblingu to sobie obejrz bramki z City i Wilkami. Tam wyruchał całą obronę dwa razy.

@HappyBlancik Wystarczy dwa, Ty napisałeś że nigdy.

2 polubienia

Blancik odłóż blanty bo pieprzysz jak spalony po blantach.