Mohamed Salah

Umknęło mi, a jestem zbyt leniwy żeby szukać wątku. Planujesz realizować koszulki z w/w grafiką na zamówienie? Napiszesz, podeślesz odnośnik do szczegółów?
to co najbardziej mnie interesuje to jakość koszulki. Pewnie byłbym chętny bo nie zakładam ‘chińszczyzny’ :slight_smile:

Chociaż chciałbym bardzo żeby Mo został, a wuefista się pożegnał to bardzo wątpię w taki scenariusz.

Salah już oficjalnie ogłosił, że odchodzi. Też pewnie w niedzielę zbierze owację i kto wie czy nie będzie miał jakiegoś przemówienia jak Lewy wczoraj w Barcelonie. To raczej kroki po których nie ma odwrotu.

Strasznie jest mi szkoda, że w takich okolicznościach przyszło mu się żegnać z klubem. Co równie zatrważające to nie zapowiada się na zwolnienie Slotinho i trzeba się nastawić na szorowanie po dnie i rychłe odejścia Alissona i Van Dijka. Czyli w sezon 27/28 będziemy wchodzić bez trzonu i serca drużyny (VVD, Ali, Mo, Robbo, Trent) i prawdopodobnie z nowym trenerem, który odziedziczy zespół bez europejskich pucharów, bez tożsamości i bez zawodników z którymi chciałby współpracować. I wszystko dzięki naszemu zarządowi, który zamiast kompetentnego menadżera chcą mieć wygodnego pachołka, który we wszystkim im przytakuje. Niestety, ale wygląda to bardzo podobnie do tego co spotkało United. I oby ktoś w tym klubie się w końcu obudził i to zobaczył.

Ehh szkoda że takie pożegnanie wybrał dyktator.

Mnóstwo dał nam pięknych chwil. Jako piłkarz fenomenalny. Jednak ciężko przejść mi obojętnie obok tego co wyprawia.

Ten strzał w Slota teraz to żałosny. Od kiedy to Mo Salah został u nas prezesem? No chyba że pochwalamy że publicznie krytykuje on własnego szefa, a wtedy słabiutkie. I żeby nie było Arne mi ani swat ani brat. Życzę mu zwolnienia. Zespół gra żałosnie, ale nie salah jest od decydowania o tym. To co napisał to zwykła gierka pod publiczkę aby kibica którzy niestety w większości działają emocjami wskazać paluchem kto jest winny. Tylko ja się zastanawiam czemu Salah nie miał żadnych uwag do tego jak trenujemy po pierwszym sezonie? Ba on to rozpływał się nad metodami pracy Arne. Że ten mu dal wolność (czytaj 9 pozostałych zapieprzalo w presie).

Teraz jednak chciałby powrotu do heavy metalu kloppa? Ale w takim układzie to on już by nie grał od dwóch lat, a tego jak wiemy by nie chciał. Natomiast nikt się nad tym nie zastanowi bo Salah mówi to co ludzie chcą usłyszeć. Oto legenda uderza w aktualnie nielubianego Arne.

Szkoda że wybrał też taki timing bo może będziemy grać o ligę mistrzów i no raczej nam to nie pomoże.

Wcześniej uderzał również kiedy Kloppa miał gorszy moment też oczywiście się z nim pokłócił. Wiecznie umniejszając jego wpływowi na rozwój salaha podkreślając że największy wpływ miał spaletti.

Kłócił się również z manę.

Przez lata byliśmy trochę zakładnikami jego fochow bo nie mogliśmy mieć żadnego poważnego zmiennika gdyż jak to bardzo zgrabnie ujął klopp "nie będziesz miał problemów z salahem dopóki będzie grał”

W zeszłym sezonie 2 legendy walczyły o kontrakt. Jednak tylko jedna używała do tego mediów. Po raz kolejny używał emocji kibiców wychodząc po 2 bramkach do mediów i mówiąc że nie ma go w klubie (mimo że klub negocjował z jego agentem).

Wiem też że większość ludzi skrytykuje ten wpis “bo przecież powiedział prawdę” lub “jest legenda może". W taki sposób właśnie dopuszczono do tego co dzieje się w realu. A co jak zaraz mace się coś nie spodoba? A co jak zmienimy trenera i ten van dijkowi nie będzie pasował? Też ma iść na niego nadawać? Czy naprawdę ktoś tu myśli że dyrektorzy nie widzą tego co się dzieje w klubie? W szatni? Nie rozmawiaj z piłkarzami czy za agentami? No słyszą szeptów jak szatnia ma już dość trenera? Skoro potrafi to jakoś dziennikarzyna usłyszeć? Salah mógł iść do biura dyrektorów i im to powiedzieć. Dla mnie to zwykła akcja pod publiczkę żeby się wybielić i tyle.

Zabawne jest też że przecież jak by taki Xabi przyszedł to wiadomo że mało presujacy salah też nie pasowałaby do koncepcji. To by dopiero były cyrki.

Dla mnie to jest zupełnie niepotrzebne. Klub ma wystarczająco dużo problemów aby tak zasłużony gracz z urazonym ego jeszcze podgrzewał przed zakończeniem sezonu stołek trenera. Ten post nie ma w żadnym wypadku na celu bronienia slota bo tego nie powinno tu być w momencie ostatniego gwizdka sezonu.

3 polubienia

ok to jak Salah nic nie mówił było źle, jak potem zaczął płakać, że jest pod kołami to jeszcze gorzej- bo tylko myśli o sobie.
Jak teraz powiedział w koncu cos na temat przyszłości klubu to juz w ogole źle.
Czyli jak to w koncu jest co miał powiedzieć? Czy siedzieć cicho?
weźcie się zdecydujcie.

Kibicom*

Zgadzam się z niektórymi stwierdzeniami, m.in. z tym, że Salah jest niekonsekwentny chcąc powrotu do heavy metalu, podczas gdy jeszcze rok temu chwalił Slota, że dzięki zwolnieniu go z obowiązków defensywnych (czego Klopp by nie zrobił) mógł zagrać sezon życia.

Natomiast moje odczucie jest takie, że Salah w żadnym wypadku tutaj nie chciał “atencji”. On odchodzi po sezonie i przez to jestem w stanie uwierzyć, że zależy mu tylko na tym, żeby zostawić zespół w dobrych rękach, a dobrze wie, że w tym momencie zmierzamy donikąd. Sugerowanie, że myśli tylko o sobie i nie zależy mu na dobru klubu tylko swoim własnym, jest w mojej ocenie po prostu głupie. To spłycanie całej sytuacji, sprowadzenie zachowania Salaha do absrdu po to, żeby go zdyskredytować. Robi to wielu dziennikarzy, po co? Nie wiem, pewnie myślą że są tak sprytni i inteligentni że “przejrzeli” jego zamiary i muszą się tym pochwalić (czyli innymi słowy - wyłączyli TV, a włączyli myślenie).

Czy tego chcesz czy nie, racja jest po stronie Salaha. Timing też jest według mnie prawidłowy - to ostatni dzwonek, żeby zarząd się opamiętał i zwolnił łysego bajeranta, zanim na dobre stoczymy się w przeciętność. Nie przez przypadek ten post zbiegł się w czasie z doniesieniami o intencji Liverpoolu by kontynuować pracę ze Slotem.

A podpieranie swojej wypowiedzi wys*ywami Rooneya niestety nie gra na Twoją korzyść. Nie generalizuję wszystkich byłych piłkarzy ManU (bo akurat Keane ostatnio racjonalnie na ten temat się wypowiadał), ale akurat Rooney od dawna plecie takie bzdury, że nawet kumpel kibic ManU się z niego śmieje.

Salah nie jest legendą “dla wielu”. On jest legendą obiektywnie i bezkompromisowo. Jak masz co do tego obiekcje to idę po taczkę żeby Cię osobiście wywieźć na devilpage.pl. Są jakieś granice.

5 polubień

Salah bez cienia wątpliwości mega postać w szatni dla wielu legenda. Nie chodzi żeby się nie odzywał, ale podpalać trenera przed ostatnim mega ważnym meczem? Czemu w lecie nie wskazywał na to że potrzebujemy mocniejszego treningu skoro się tak na tym zna? Przecież slot trenował już od roku. Pisanie teraz że wyglądamy jak kupa kiedy każdy to wie i widzi to nic innego jak wskazywanie palcem czyja to wina. Myślisz że van dijk w szatni czy w rozmowach z górą siedzi cicho? Że nie przekazuje swoich uwag?

Wcześniej sam, kiedy trener (udolnie czy nie)próbował poprawić wyniki zmieniając Mo wyleciał oczywiście z awantura że robi się z niego kozła ofiarnego. To czy on teraz nie okazał się hipokryta?

Piłkarz ma grać! Nie decydować o losach klubu. Znajdź mi taki w którym to sprawiło że klub wyglądał lepiej.

Im salah mniej gadał tym lepiej grał on i klub

1 polubienie

No ale dlaczego niby?

Czy salah myślał o klubie kiedy negocjował kontekst podgrzewając atmosferę medialnie? I żeby nie było miał prawo chcieć zarabiać jak najwięcej, ale nie udawajmy że robił to z pobudek innych niż egoistyczne.

Czy salah myślał o klubie kiedy wyleciał do mediów i podpalił szatnie? Jasne slot okazał się słabym/przeciętnym trenerem ale 2 miesiące wcześniej salah uważał go za świetnego i mega chwalił. Nagle jak ten tylko go posadził oznajmił całemu światu że ich relacja jest martwa xd

Nie chodzi o spłycanie piłkarzy. Po prostu często to zwykli ludzie. Salah ma olbrzymi żal za to jak się to potoczyło. I teraz to wylewa.

Zależy mi na dobru klubu i na kilka dni przed końcem sezonu gdzie realnie możemy wypaść z ligi mistrzów podpala szatnie? Czy spadek do ligi europejskiej na nam pomóc? I czy nie mógł po prostu sic do dyrektorów i sam im to powiedzieć?

Czy ty właśnie napisałes że salah ma prawo wybierać sobie trenera (bo akurat tak jak większość z nas też go nie chcesz)?

No ale tu nie chodzi tylko o racje. Tylko co jest najlepsze dla lfc. Czy jeżeli wiem że ktoś jest winny to mam nie czekać na sąd tylko sam mogę wykonać karę?

Mógłby się nawet z tym zgodzić, ale potem przeczytałem to

Czyli Rooney to zły autorytet, ale kumpel już tak.

Piłkarze są od grania. Mo gral dla nas świetnie, ale wyobraź sobie że mamy kilku takich wypowiadających się salahow i każdy ma inne zdanie na temat jak powinna wygladac drużyna. Czym różnimy się od aktualnego realu? Droga jest bardzo krótka

3 polubienia

tak myślę skoro chcą zostawić Slota :slight_smile:

tym że Salaha już nie będzie i dla niego i dla reszty nie ma znaczenia co powiedział.

o to to

1 polubienie

Bo Salah chce heavy metalu, ale nie dla siebie. On chce, by ta drużyna działała jak za czasów heavy metalu, zdając sobie sprawę, że on do tego heavy metalu już i tak się nie wpasuje.

Tylko głupiec wciąż wierzy w genialny plan Slota. Salah swój honor ma i ego też niemałe, skoro Kloppowi potrafił skakać, ale rację ma, mówiąc otwarcie, że drużyna gra padlinę i potrzeba powrotu do starych treningów. Można mu wiele zarzucić, ale nie to, że nie kocha tego klubu i dlatego chce dla niego jak najlepiej nawet jeśli jego już tu nie będzie.

6 polubień

Ja bym aż tak Salaha nie ganił. Tzn wiadomo ten wpis jest mocny, ale dla mnie on jest po prostu głosem z szatni a on robi za pośrednika bo odchodzi. Inni piłkarze tego nie powiedzą.

4 polubienia

Ja nie twierdzę że salah nie ma racji. Twierdzę że powinnien to powiedzieć albo po sezonie albo w gabinetach. Naprawdę ktoś myśli że dyrektorzy rzuca plan na cały sezon po poście z Instagrama? Przecież jeżeli w szatni jest bardzo źle to musza to wiedzieć od dawna i albo mają to gdzieś albo tak nie jest.

A tak btw chyba wszyscy zgodzimy się chyba że Salah ma całkiem słaby sezon za sobą. Czy krytykując wszystkich w około wspomniał coś o sobie i że sam nie prezentuje się najlepiej?

@Ziaja ok nawet jeśli uznamy że tak jest. To czy nie powinno to paść po ostatnim meczu żeby nie robić niepotrzebnego szumu? I czy jesteśmy już jak real że gracze sami sobie wybierają trenera czy to jeszcze nie?

1 polubienie

Ten wpis Salaha można interpretować do woli i w każdą stronę. Dla mnie to jest wylanie żalu przez chłopa z wielkim ego, który w oczywisty sposób jest skonfliktowany z trenerem od czasu, kiedy ten posadził go (słusznie) na ławce. Salah tym wpisem odwraca uwagę od swojej mizernej formy, a skupia ją wyłącznie na osobie trenera.

Przypomnę, że Szoboszlai również gra w tej drużynie, pod tym samym trenerem, a nie zaliczył zjazdu na jakąś wręcz nieopisaną skalę.

To co mówi @Kajojojek13 wyżej, takich rzeczy nie mówi się na instagramie, ani nie robi się tego tuż przed arcyważnym meczem dla całej drużyny.

3 polubienia

Ja myśle, że w gabinetach to już dawno padło, tylko, że dosadniej.

To wygląda jakby zawodnicy mieli go dość i realnie im głośniej i częściej tego typu rzeczy będą się działy tym lepiej.
Każdy widzi, że Łysy się na to stanowisko nie nadaje.

Okej nie powinni wybierać. Ale też widzą co się dzieje. Bierność od września. Slot to rak toczący klub.

1 polubienie

Ponieważ:

Poza tym bez przesady, zachowujesz się jakby Salah naruszył jakąś świętość. Tymczasem on po prostu głośno powiedział to, co myśli 99% kibiców i osób związanych z klubem. Piłkarze są od grania, ale jeżeli osoby decyzyjne nie potrafią wyciągnąć nas z bagna, do którego sami nas wciągnęli, a wręcz według niektórych jawnie sabotują klub, to od tak wielkich postaci oczekuje się czegoś więcej niż potulnego godzenia się na przeciętność. Mamy Van Dijka od siedzenia cicho i zaciskania zębów, a mamy też Salaha od mówienia jak jest. Moim zdaniem to dobry podział obowiązków.

XD Twoja logika w tym fragmencie mnie poskładała. Tak, jeżeli Rooney, legenda ManU gada na przestrzeni wielu miesięcy takie głupoty, że nawet kibice ManU się z niego śmieją, to raczej głupio jest podpierać się jego wypowiedziami zwłaszcza na temat Liverpoolu.

2 polubienia

Co do samego postu to tez warto zaznaczyć ze może napisał to Salah ale to była lista która likowala mu ten post. Nie wiem czy to wszyscy i czy ktoś jeszcze się nie dobił ale widać ze nie tylko Egipcjanin ma takie a nie inne zdanie

1 polubienie

Skąd pewność, że wszyscy nie bylibyśmy wrecz poskładani ze śmiechu, gdybyśmy tylko poznali więcej wypowiedzi Twojego kumpla, kibica MU? :slight_smile:

2 polubienia

100% racji.

I bardzo dobrze. Tam jest na to miejsce. Szatnia tak samo. Nie Instagram ku poklasku kibiców.

Tylko że gracze już parę razy to dementowali. Nawet Ali wyszedł wtedy na konferencje. Ja też uważam że to przerosło, ale takie decyzje to w gabinetach.

Ja się z tobą zgadzam. Tylko w takim razie to nie on jest problemem, a ktoś kto chce zostawić go u władzy mimo że ten totalnie się nie nadaje co wszem i wobec mówi nam salah.

I powtórzę. Na dziś mając wiedze tylko z zewnątrz jako kibic zgadzam się ze slot jest do wyrzucenia. Jednak nie podpalam go przed ostatnim mega ważnym meczem.

Bo naruszył. Pozwalanie piłkarza na oficjalne decydowanie sobie o losach klubu według własnego widzi mi się (przypomnę przed sezonem salah wychwalał warsztat Arne) to równia pochyla. Vinicius też zaczął od machania rękami na zmianę, a skończyło się zwolnieniem Xabiego

Chyba nie zrozumiałeś. O tym że Rooney gada głupoty oparłes na tym że Twój kolega się z niego śmieje. Autorytet jak …

Nic mnie na tym forum tak nie rozśmieszylo :slight_smile:

2 polubienia

Pierwsza rzecz to taka, że trudno mi sobie wyobrazić aby Salah napisał to sam z siebie nikomu o tym nie mówiąc. Przecież oni się spotykają, rozmawiają. Nie widzę możliwości by Salah o tym co chce napisać nie rozmawiał z nikim z drużyny. A jeżeli rozmawiał to istnieje duża szansa, że ta rozmową wyglądała w ten sposób, że skoro odchodzi, jego czas minął, a koledzy z drużyny go wspierają to on weźmie na siebie ten, bądź co bądź, ciężar i napisze także w imieniu pozostałych - on za to już konsekwencji nie poniesie, bo odchodzi.

Czas wrzucenia tego posta na pewno też nie jest przypadkowy. Tak jak trudno mi uwierzyć, że nie rozmawiał o tym z nikim z drużyny, tak samo trudno uwierzyć, że nie rozmawiali kiedy to napisać.

A porównywanie Salaha do Viniciusa to już jazda na całkowicie odpiętych wrotkach. Jeden pełen profesjonalista, oddany klubowi, który chciał tutaj spędzić najlepsze lata swojej kariery i ją tutaj zakończyć vs typ symulujący, robiący non stop afery i cyrk w korkach.

_______

@Kajojojek13
Carragher to akurat nie jest w szatni, nie wie jakie są nastroje, nie wie czego chce drużyna. To co mówi jest jak najbardziej logiczne, że chodzi o drużynę, o awans do LM, ale jednocześnie nie wie jak wygląda sytuacja w szatni.
_____
A ma podsłuch w szatni? Bardziej prawdopodobne jest to, że Salah przegadał publikację z kolegami z drużyny niż to, ze Carragher wie co dokładnie się dzieje w szatni.

7 polubień