Mohamed Salah

A Ty zawsze masz tylko jedno zdanie i opinie na dany temat ? Zawsze tylko w jeden sposób oceniasz sytuacje czy z biegem czasu dostrzegasz, że coś poszło nie tak ?

Ja również byłem zachwycony poziomem jaki Liverpool prezentował rok temu, ROK temu. Teraz to są zgliszcza i mamy udawać, że nadal jest wszystko ok, skoro rok temu było ? Czy jednak możemy otworzyć oczy na problem z jakim mamy doczynienia ?

Na co dokładnie pozwala sobie piłkarz ? Na zdanie, że Liverpool powinien utrzymywać pewne standardy i wygrywanie od czasu do czasu nie jest tym czego się oczekuje od takiego klubu ? O jakich innych losach może zdecydować piłkarz, który za 5 dni odejdzie z klubu ?

Kogo jeszcze skrytykował ? WSZYSCY to kto ?

Poziom trenowania przez pana Slota doprowadził do spadku jakości większości piłkarzy, chyba to wyjaśnialiśmy już ?

7 polubień

Cały czas nie rozumiem czemu uważamy ze podpalił tym szatnie. To rozumiem ze tam pożaru nie było od X miesięcy tylko wszyscy sie za rękę trzymali i śpiewali piosenki? Za nim to trafiło do ludzi to już i tak musiało się za kulisami dziać gowno realnie ten komentarz jego nic nie zmienia.

Ale skąd pewność ze tego nie zrobili? Może dali o tym znać ale jest brak reakcji ze strony klubu albo co gorsza klub dalej uważa ze Slot ma zostac

No tak jak wcześniej napisałeś schowali się i poparli post Salaha. Oni już wyrazili swoje zdanie

Jeśli VVD zacznie plaszczyć jakiegoś trenera na treningu, Szobo złapie Mace za głowę i zapozna go z blatem stołu a Rio dowiadując się ze zacznie na ławce na 5 minut przed meczem pojedzie do domu to się będziemy martwic. Jedna sytuacja nie definiuje od razu wszystkiego.

Tez inaczej by było jakbyśmy np zaczęli sezon, Salah by grał tragicznie, Slot by go posadził na ławce kosztem innego zawodnika i nagle gralibyśmy super. To ten post Egipcjanina byłoby wiadome ze jest tylko i wyłącznie przez jego Ego. Ale im więcej przytyków w Slota tym większa szansa ze odejdzie bo nic po prostu nie działa. Nie tylko stracił najwidoczniej szatnie ale tez kibiców którzy po meczu sobie skandowali imię Xabiego Alonso

2 polubienia

no i tak podpalil, że ilu to polajkowalo aktualnie? ktos pisał, że 17.

1 polubienie

Wyjaśnijmy jedna rzecz. My kibice widzimy tylko efekt końcowy a tym był świetny sezon. Jednak salah spędzał z nim setki godzin na treningi odprawy itp nie widział wtedy że coś tu nie gra? Nie on wręcz chwalil to że slot dał mu większą wolność niż klopp. I kiedy pierwszy raz krytykowała slota? Nie jak wygrywaliśmy 5/5 mimo przeciętnej gry. Nie jak na 11 meczy dostaliśmy bodajże 8. Dopiero wtedy kiedy śmiał go posadzić na ławce. Że on już jednak nie ma z nim relacji i że on tyle zrobił dla klubu. Tak brzmiały jego słowa.

Będziemy udawać że to wql nie uderza w slota i nie wywiera presji na zarząd wykorzystując miłość kibiców? Ok

No chyba cały sztab odpowiada za ogólne przygotowanie ekipy. Nawet jeśli to prawda (ja też tak uważam) to po raz kolejny powiem nie salah jest od decydowania o publicznego obwiniania a po drugie zły timing. Mógł to zrobić po sezonie.

Dobrze? Nie, bardzo źle. Oddanie władzy piłkarza kończy się jak w PSG za Mbappe i neya albo jak teraz w realu. Oczywiście nas to nie dotyczy bo Salaha lubimy

4 polubienia

że jak? To chyba dobrze, że wywiera presje na zarząd czy nie?
Do tego troche szacunku by się przydało i pisanie nazwisk z DUZEJ litery
P.S. ale jakie oddanie władzy jak on odchodzi za tydzien? o czym Ty piszesz?

1 polubienie

Argumenty, że takie rzeczy załatwia się w szatni są zabawne.

Żyjemy w czasach gdy Prezydenci wydają oświadczenia na X. Wszystko załatwia się przez media społecznościowe, im szybciej się z tym pogodzimy, tym lepiej. Ja wiem, że kiedyś to było i taki Keane czy inny Carragher odwołują się chętnie do swoich czasów, tyle, że to już prehistoria.

Poza tym pospolite ruszenie jest potrzebne, bo najwyraźniej nie wszyscy dostrzegają zgniliznę jaka powstała wokół tego klubu.

Dlaczego to Salah, a nie Robertson czy Jones? A jaki zasięg miałby taki post udostępniony przez Robertsona czy Jonesa? No właśnie.

Udzielenie poparcia przez like czy inne serduszka jest śmieszne, to jasne. Ale ponownie, tak działa dzisiejszy świat.

Ja popieram Mo w tym momencie, mimo kiepskiego sezonu i tego, że pieprzył głupoty, że należy mu sie miejsce w składzie za zasługi. Jako jedyny jest w tym klubie jakiś. Rzygam już tymi formułkami o tym, że “musimy wrócić do wygrywania”, “musimy spojrzeć w lustro” itp., itd.

Tu potrzeba wstrząsu, bo zostając z tym amatorem u steru za chwilę podzielimy los Tottenhamu czy United.

Każdy taki głos z wewnątrz jest teraz na wagę złota.

Mam nadzieję, że Wisienki dostaną dzisiaj baty i skończy sie pierdzielenie o meczu sezonu z Brentford na Anfield, bo to tez jest calkiem zabawne.

10 polubień

Salah to taki gość że nigdy nie potrafi wybrać momentu na takie oświadczenia. Niestety zaraz gramy bardzo wazny mecz a tutaj wszczynanie buntu. Po tym spotkaniu mógł to powiedzieć i czy by cos to zmieniło? Nie. Ale w tym momencie ja to odbieram jako slabo zachowanie bo teraz to jemu powinno zależeć żeby zamknąć sezon i dowieść ligę mistrzów dla kibiców ktorzy go kochali.
Jeżeli slot ma wsparcie dwóch cwaniaczków to mo tego nie zmieni. Jedynie kibice mogą pokazać ze koniec z takim zarządzaniem.

5 polubień

Najlepsze jeszcze przed nami. Czuje, że Salah sporo poopowiada jak już oficjalnie odejdzie.

5 polubień

Tak paskudną, że i tak ma 13/9 GA, jest trzecim najlepszym strzelcem i drugim najlepszym asystentem wraz z Wirtzem. Okej, gra gorzej, ale wszyscy grają tragicznie poza Szobo. A w tym całym tragizmie robi i tak bardzo dobre liczby. Jakie musiałby zrobić liczby by powiedzieć, że gra normalnie? A jakie, że gra bardzo dobrze?

1 polubienie

Salah ma lepsze liczby niż grę. Niestety czas Mo w tym klubie minął i on sam długo tego nie chciał dostrzec. Nie można opierać zespołu i gościu w tym wieku któremu brakuje niezbędnych atutów na pozycji. Nie jest wstanie pociągnąć zespół stworzyć cos z niczego. Mimo to nadal uważam, że on wymaga traktowania swojej osoby jako podstawowe ogniwo i dostosowania całego systemu pod niego. Mówi o heavymetalowej drużynie Jurgena tylko to pierwszy człowiek, któy nie spełnia żadnych wymagań żeby tak grać.

2 polubienia

Salah to czuję jak narazie i tak jest dosyć powściągliwy i delikatny. Nie zdziwię się jak prawdziwe bomby na banię łysego będą spadać za kilka dni. I wtedy może nie tylko od Mo ale i reszty odchodzących. Bardzo by mnie to cieszyło bo chyba każdy widzi dokąd to zmierza i jak upadają nasze standardy. A chyba nie kto inny jak stara gwardia wie o nich najlepiej i widzi, że nie dzieje się dobrze. Salahowi się nie dziwię, możecie dywagować nad timingiem itd ale wspieram go i to, że on mówi o powrocie heavy metalu to nie dlatego, że on by chciał w nim uczestniczyć tylko dlatego, że wie jakie jest DNA tego klubu i jaką ścieżką powinien iść w przyszłości. Zresztą będziemy krytykować Salaha, który nie powiedział nic złego a jednocześnie głaskać po łysej glacy “trenera”, który w trakcie sezonu jedzie po swoich zawodnikach? Mo dobrze robi, że strzela w dyzmę i tak nie używając bezpośrednich środków podczas gdy to trenerskie łaczysko publicznie mówi do mediów o tym, że cytuję “standardy na boisku są równie ważne jak na siłowni”. Za kilka dni faraona tu nie będzie i przez wiele lat nikt taki się nie pojawi. Zniknie kolejny kozioł ofiarny tego forum. Był Nunez, przez jakiś czas Wirtz, był Salah, Od sierpnia kto? na pewno się jakis znajdzie. Najważniejsze to byle by Slot out bo jedynie to może zacząć leczyć ten klub i atmosferę.

no własnie, ktory skrzydłowy w lidze ma lepsze liczby?

Spójrz jeszcze na liczbę wygranych pojedynków biegowych udanych dryblingów, wygranych pojedynków, czy statystyk dotyczących pracy w defensywie. Nie można patrzeć na zawodnika tylko patrząc na jedne statystyki i nie rozumieć, jak one się przekładają na funkcjonowanie drużyny. Jesteśmy bardziej przewidywalni i braki Salaha musi ktoś nadrobic w defensywie bieganiu oraz zacząć wygrywać pojedynki 1 na 1.

1 polubienie

Wszyscy mówią o ego Salaha ale dla mnie to też jest po prostu świadomość swojego statusu i swoich dokonań dla tego klubu oraz pracy jaką trzeba było wykonać by Liverpool był tu gdzie jest teraz. Oczywiście że to nie jest Salah FC i Egipcjanin nie byłby tym kim jest bez Liverpoolu i ludzi z którymi tutaj pracował, ale jednak przez lata swojej kariery dał z siebie wszystko i całkowicie zasłużył na swój status legendy, dawał sezon w sezon liczby, zawsze był zdrowy, I był największą gwiazdą maszyny Kloppa. Uwierzcie mi że wolę zaufać jemu i jego ocenie niż Slotowi który od ponad roku w każdym meczu pokazuje nam jaki jest jego standard prowadzenia klubu I grania w piłkę. Slot miał mnóstwo czasu i zasobów żeby udowodnić że jest fachowcem któremu warto zaufać i który zasługuje na pokładane w nim nadzieję, zamiast tego jedyne co był w stanie pokazać to że Liverpool go przerasta. Mnie, was wszystkich i samego Salaha niesamowicie to wkurwia że cały klub teraz musi zjechać w dół do standardów gościa który się po prostu nie nadaje do tej roboty i jest to EWIDENTNE, zamiast w drugą stronę znaleźć ludzi którzy po prostu skumają o co tutaj chodzi i dopasują się do standardu ktory jest wymagany w klubie takiej wielkości. Każdego chooy by strzelił widząc że udało się tutaj zbudować elitarną mentalność tylko po to by jakaś miernota teraz to rozmontowała. Jeśli tym bardziej zarząd tego nie widzi, nie rozumie, I nie chcę na to zareagować, to dobrze że chociaż Salah postanowił coś z tym zrobić i wziąć na siebie komentarze Carragherow, Nicolów czy innych Rooneyów którzy będąc daleko od epicentrum wydarzeń będą smarować włodarzą klubu I pochwalać wszelkie ich decyzję, bo jako postacie opiniotwórcze muszą żyć w dobrym układzie z ludźmi którzy pociągają za sznurki. Salaha zaraz tu nie będzie I bardzo łatwo jest w niego napierdalać.

Dokładnie to samo pomyslal Perez kiedy vinicius który ma 2 zwycięstwa w lidze mistrzów i 2 miejsce w plebiscycie złotej piłki (czyli coś czego Mo nie osiągnął) przyszedł do jego biura i powiedział że Alonso się nie nadaje :slight_smile:

1 polubienie

Lubiłem Mo, ale tym oświadczeniem i to w przed ostatnią kolejką ligową stracił część mojej sympatii.

Od końca poprzedniego sezonu jest cieniem samego siebie, gra słabo, momentami tragicznie. Nie potrafi wygrać żadnego dryblingu, zero prześpieszenia i dynamiki, gra obronna nie istnieje. Jego gigantyczny zjazd fizyczny i mentalny jest jednym z kilku głównych przyczyn tego słabego sezonu. Mam wrażenie, że Mo chce się wybielić zrzucając winę na trenera i innych zawodników, jego zdaniem nie spełniających wysokich standardów klubu (przy czym sam powinien być adresatem własnych połajanek), a to wszystko w celu zrzucenia odpowiedzialności za wyniki i tym samym podbicie tygodniówki podczas przyszłych negocjacji z arabami. Od momentu kiedy usłyszałem o rozwiązaniu kontraktu z klubem z końcem sezonu, jedyne racjonalne wytłumaczenie tego faktu jakie mi się nasunęło, to lepsze warunki kontraktowe w nowym klubie. To ma sens.Zero kwoty odstępnego, wolny agent. I w tym kontekście przejechanie się po klubie (wepchnięcie pod autobus trenera i kolegów z drużyny), który zbudował mu całą karierę, który uczynił go światowej sławy grajkiem, jest słabe, niegodne osoby która jest/ma być na lata postrzegana jako legenda. Takich rzeczy się dnie robi, trzeba mieć klasę starych mistrzów, a nie ego starzejącego się sportowca celebryty. Tego mu zabrakło, dlatego na jego pomniku pojawiła się rysa, która może z czasem rozsadzić ten spiżowy pomnik który sobie budował od lat.

3 polubienia

Ale ty wiesz że my oglądamy mecze? Pomijając resztę uważasz że grał on chociaż solidnie?

Od miesięcy piszę, że problemem tego zespołu jest beznadziejne przygotowanie fizyczne każdego jednego gracza. Salah nie potrafi wygrać żadnego pojedynku, bo standardy w klubie podupadły. Skończyła się ciężka praca na treningach i w zasadzie każdy w tym zespole przegrywa pojedynek za pojedynkiem. Salah, Maca, Konate, nawet van Dijk w starciu z rywalem wygląda od dłuższego czasu przeciętnie. Ekitike przynajmniej część okresu przygotowawczego spędził poza klubem, bo trenował we Frankfurcie. Im dalej od tego momentu, tym Francuz wyglądał gorzej. Nawet Chiesa potrafił wyglądać sensownie po wejściu na boisko na początku sezonu, bo okres przygotowawczy spędził bez Slota. Takich przykładów można mnożyć. Gdyby nie zawalono przygotowań fizycznych (z którymi nie zrobiono nic do tej pory!), to Salah też wyglądałby o niebo lepiej. Takiego sezonu, jak przed rokiem by pewnie nie powtórzył, ale zamiast 13G/A w lidze pewnie przebiłby 20.

3 polubienia

Co ma piernik do wiatraka? To jest tak gigantyczne uproszczenie i zignorowanie specyfiki obydwu klubów i pilkarzy że szkoda w ogole dyskutowac w taki sposób i marnować swój czas, to są dwie zupełnie różne sytuacje, dwóch zupełnie różnych piłkarzy i dwa zupełnie odmienne konteksty, inny etap pracy trenera i tak mogę wymieniać bez końca. My jesteśmy Liverpoolem i dyskutujemy o naszych własnych problemach i niuansach które ich dotyczą i się na nie składają… wyjeżdżanie z Perezem i Viniciousem jest tak precyzyjną analogią jak porównywanie Coli do dr Peppera, niby podobne ale czy na pewno? :smirking_face:

2 polubienia

A kto do jasnej cholewki grał solidnie przez cały sezon ? Ile razy to przerabialiśmy. Czepiajmy się konkretnego zawdonika jeśli tylko on jest winny, jeśli tylko on cieniuje, jeśli to przez niego gramy źle i przegrywamy. Ale tak gra cały zespół, a Salah jest ofiarą swojego sukcesu sprzed roku.

Ale nie bójcie się, dzisiaj City pogrzebie nadzieje Bornemouth o LM i mecz w niedziele nie będzie miał znaczenia, więc ten wpis Salaha przejdzie bez echa, (nie będzie miał negatywnego wpływu na mecz jak to niektórzy sugerują).

1 polubienie