Sprzedać i zapomnieć.
Manager się znalazł, tego sprzedać, tamtego sprzedać, dołożyć 5 mln € i kupić Mbappe.
Bardzo fajny mecz Keity. Najlepszy z naszych pomocników.
Sporo odbiorów, kilka przyspieszających piłek.
Kurde gdyby on był tylko zdrowy… piłkarsko zjada wszystkich naszych pomocników
Dalej marze, że kiedyś będzie nam dane ujrzeć trójkę Thiago - Fabinho - Keita. Co do dzisiejszego spotkania Naby znowuw tym sezonie pokazuje, że gra dobrze, tylko brakuje zdrowia.
Naby rozpoczyna strzelanie, podczas przerwy reprezentacyjnej naszych afrykańskich zawodników.
Swoją drogą dziwi mnie,że Gwinea gra dodatkowo mecz towarzyski na 4 dni przed ich pierwszym meczem turnieju PNA.
My przed MŚ czy Euro też grywaliśmy mecze towarzyskie.
Piękna brama Keity, ale Gwinea dalej przegrywa (2:1).
Link do gola Keity
https://twitter.com/naijaloveinfo/status/1483487999606370305?s=20
Szkoda że w klubie nasi zawodnicy mają zdaje się zakaz strzelania zza pola karnego bo może więcej takich ciasteczek byśmy zobaczyli.
Bardzo ładnie przymierzył.
Z tym zakazem strzelania za pola karnego w tym sezonie bym nie przesadzał. Kilka ciasteczek było, tak na szybko:
Thiago z Porto, Henderson z Milanem, Curtis z Brendfordem, Keita z Crystal Palace, Atletico czy Trent z Newcastle.
Już usunęli filmik, więc nie zdążyłem zobaczyć.
Ale jest link do skrótu meczu. Wystarczy przewinąć do 4 minuty 55 sekundy, aby zobaczyć bombę Naby’ego.
Akcja i bramka naprawdę świetne, brakuje mi takich wejść naszych pomocników w klubie.
Warto dodać że Naby dostał też kartkę i nie wystąpi w kolejnym meczu, co zwieksza szanse że odpadną.
Nie żebym im źle życzył, wręcz przeciwnie, ale przy każdym meczu martwię się o zdrowie naszych zawodników - a jego w szczególności bo już wracał połamany z reprezentacji.
Przecież my jesteśmy w czołówce strzałów oddanych z dystansu. Po prostu nie mamy najlepszej jakości.
Jesteśmy na pierwszym miejscu w ilości oddanych strzałów w ogóle, więc nawet strzelając stosunkowo rzadko z dystansu ciągle możemy mieć takich strzałów sporo.
Ale jest taka statystyka jak średnia odległość z jakiej były oddawane strzały. I w tym jesteśmy na ostatnim miejscu w lidze. Próbujemy wjechać do bramki i to musi być celowe, często aż się prosi żeby huknąć a tu jeszcze jedno dośrodkowanie.
I to jest problem, bo rywale mogą zagęścić obronę przed bramką zakładając, że strzały z dystansu są mało prawdopodobne. A z autobusami słabo sobie radzimy.
David Maddock, Mirror: “Klopp jest niemal przekonany, że zostanie podpisany nowy kontrakt z Keita”.
Niech lepiej podpisuje kontrakt z Salahem a nie szklanym chlopem
Ugh.
Genialny grajek, ale zdrowie nie na nasz styl gry.
Ja po prostu już nie wierzę, że on jest w stanie być stałym i ważnym ogniwem naszej drużyny.