A co ty Bartek, ciepły jesteś? xD
@everlast to byłaby już gruba przesada. Można sobie czasem pożartować. Forum nie może przypominać stypy.
A co ty Bartek, ciepły jesteś? xD
@everlast to byłaby już gruba przesada. Można sobie czasem pożartować. Forum nie może przypominać stypy.
o i zaraz bedą dwa ostrzeżenia za homofobie
Forum nie wie kto miałby byc tym nowym wybitnym/bardzo dobrym trenerem. Bo ktos z obecnych 35-45 latkow pewnie za 20 lat takie okreslenie musi dostac. Ale każda kandydatura jest zła, bo same ogóry
potem taki ogór pójdzie do jakiegos innego duzego klubu i nagle będzie płacz, czemu nie bralismy go
Ktoś pisze, że żaden trener z Niderlandow nie mial sukcesów, a z Niemiec jaki niby miał? Chyba, że ktoś Guardiole tak traktuje, bo byl w Bayernie, a z Włocz kto dlugofalowo? Bo raczej nie Conte, Ancelotti, najdluzej chyba Mancini.
Ten Slot się tutaj spali w 3 miesiące, zobaczycie, to jest tragiczny wybór.
Co Ty masz do tego De Zerbiego? Oczywiście poza tym, że nie zdobył mistrzostwa z Brighton i Sassuolo, więc musi być leszczem.
W tamtym sezonie Amorim skończył na 4 miejscu, pierwszy był Roger Schmidt który odbił się od Leverkusen i PSV, zawsze ktoś znajdzie argumenty za i przeciw. Może zadecydowała taktyka Rubena, jednak Holender gra dużo bardziej zbliżoną do Liverpoolu, którą grają również wszystkie zespoły juniorskie
Uff dobrze że mamy tu takich wybitnych analityków, szkoda że nie wzięli Cię do LFC to przynajmniej by takiej głupoty nie zrobili
Nie ośmieszaj sie porównując trenerów holenderskich z niemieckimi czy włoskimi.
Dodam, jeszcze ze furorę w obecnym sezonie robi Luuk de Jong 33 lata, 26 goli, 12 asyst tylko w lidze, mial taki śmieszny epizod w Newcastle. Ogólnie liga holenderska to jest dramat, ostatnich kilku ciekawych pilkarzy bylo z Ajaxu Ten Haga a nawet oni świata zbytnio nie zawojowali.
@Hmmmmmm myślał, że Brighton będzie wszystkich biło i zawalczy o TOP4 po stracie całego serca zespołu, jakim jest środek pola.
Nie pomyślał, że to tylko zwykły moneyball klub.
No dobra ale idąc tą logiką to bierzmy byle kogo na trenera i byle jakich piłkarzy też bo a nóż widelec może odpalą. Ja już naprawdę wolałbym De Zerbiego bo chłop z Brighton pokazał że jak ma jakościowych piłkarzy (a uważam że takich jeszcze mamy i dalej możemy takich ściągnąć) to jest w stanie w PL robić wyniki (tak jak koledzy wcześniej wspomnieli w tym sezonie utracił środek pola w postaci Maca i Caicedo więc wiadomo że będzie mu ciężej).
Za trenera Slota zostanie dobrze wykonana robota
Kurde powoli mi się kończą rymowanki przy tej ilości nowych szkoleniowców u nas
Gdy pisałem poniższy (zacytowany) komentarz dzisiaj rano o godz. 9:06, nie sądziłem, że wykrakam ;d
Oczywiście od plotek do zatrudnienia jest daleka droga, bo tu się jeszcze mogą zadziać przeróżne zwroty akcji. Tak czy inaczej, myślę, że powinniśmy sobie wrzucić na luz
To jest zadanie Edwardsa i on ma w tym temacie doświadczenie. My na forum to sobie możemy co najwyżej popisać, a następnie i tak przyjmiemy z miłością tego, którego nam za parę tygodni rzucą na stół (nawet, jeśli będzie to łysy Arne Slot)
Szczerze, nie bardzo rozumiem zafascynowanie wszystkich Alonso. Wygrał ligę? Nie przegrał meczu? Fakt, wynik w tym sezonie ma kosmiczny. Pokonał Bayern na ich własnym podwórku. Czapki z głów, ale… To jest tylko 1 sezon, a sporo osób widzi w nim zbawcę, topowego trenera nowego pokolenia. Tymczasem odnoszę wrażenie, że większość patrzy przez pryzmat naszych doświadczeń z Alonso jako piłkarzem.
Pytanie czy utrzyma ten poziom w Leverkusen? Co jak dojdzie liga mistrzów? Jak podzieli siły? Co gdy kluczowi gracze wypadną przez kontuzje? Gdy ktoś ich wykupi? Co gdy pojawi się presja na utrzymanie wyników?
Ranieri też swoje zrobił w Leicester. Po prostu wszystko im perfekcyjnie zagrało w tym sezonie. A co było w kolejnych to wszyscy wiemy.
Także Alonso zapowiada się bardzo dobrze, ale za wcześniej by upatrywać w nim zbawcę i załamywać ręce, że zatrudnimy kogoś innego.
Nie znam ani jednej sytuacji od wewnątrz, jestem tylko kibicem, ale zastanawia mnie jak na wejście do szatni Slota zareagują zawodnicy pokroju Van Dijk, Trent, Mcallister, Robertson. Slota też nie znam, ale co do nowego trenera, to musi być ktoś z jajami i charyzmą. Przychodzi chłop z Erevidisie i musi przekonać do siebie najlepszego obrońcę ligi, młodego scousera, mistrza świata i szalonego Szkota.
Nie oceniam, tak tylko dywaguje.
Od niektórych kandydatur, które ostatnio pojawiły się w mediach, to wolałbym powrót Brendana Rodgersa i to nieironicznie xD
VVD i reszta naszych Holendrów się akurat ucieszy, bo Slot ma bardzo dobrą reputację w ich kraju.
Umówmy się w takim razie, że piłka nożna jest Ci obca.
Ja cały czas czuje w kościach, że nowy trener będzie Włochem.
Inzaghi lub De Zerbi.
A jak ten gość wygląda, jeśli chodzi o taktykę i elastyczność? Będzie tylko pressing, pressing i jeszcze raz pressing czy można się spodziewać jakiś taktycznych sztuczek?
" • Consistent trend of successfully implementing aggressive, dominant football and player development
• Outperforming budget at AZ (Covid curtailed a title push) and Feyenoord
• Approach and preferred formations suit LFC’s squad, no stylistic upheaval
• Europa Conference League final performance v Roma, league progression leading to the title (only their second this century), regular cup runs
• Works well within a structure, energised the club and fanbase " - https://twitter.com/MelissaReddy_/status/1782819367136235551
Myślę, że 3 punkt zaważył w kwestii Amorima, tu nie będzie trzeba zmieniać sporej części zespołu pod wizję trenera. Zobaczymy jak to będzie, było wiadome, że kto nie przyjdzie po Kloppie to będzie downgrade, nie mam pojęcia jak gra Feyenoord pod okiem Pana Slota, obyśmy się miło zaskoczyli. Oczywiście jeśli on rzeczywiście przyjdzie, bo niczego nie możemy być pewni. Informacje są, że jest na krótkiej liście Liverpoolu, może z lekką przewagą nad resztą, ale ciągle nic nie wiemy.
Wiadomo to tylko moje zdanie ale właśnie obawiam się trochę tego punktu 2 i 3. Bo z jednej strony brzmi jak pozytyw a z drugiej że w sumie trener pasuje bo nie będzie krzyczeć o duży budżet a i piłkarzy ma pod swoją formacje to za dużo i tak zmieniać nie będzie. Ale to bardziej taka moja teoria spiskowa więc też nie ma co jej brać na 100% poważnie
Saga z nowym trenerem pomału przypomina transfer Bellinghama.
Najpierw miał być Xabi, później trener sportingu, a skończymy z trenerskim Gravenberchiem
Ja osobiście nie oglądam ligi holenderskiej, więc będę musiał zaufać ludziom w klubie .