- Iraola
- Enrique
- Hoeneß
- Sage
- Gerrard
- Klopp
- Ktoś inny
Zapraszam wszystkich do dyskusji, kogo byście najchętniej widzieli.
Zapraszam wszystkich do dyskusji, kogo byście najchętniej widzieli.
juz nie wiem gdzie to wstawiać ale tu też sie nadaje
Jest watęk nowego trenera zamkniety po zatrudnieniu Slota, można go otworzyć na powrót.
Najlepszy kandydat wg mnie: Enrique. Komentarz raczej zbyteczny, wystarczy popatrzeć na wyniki kariery i pracę wykonaną w PSG, rozpoczętą od totalnej przebudowy zespołu.
Najbardziej realny - Iraola. Nie ma osiągnięć Luisa, nie ma doświadczenia w topowym klubie i łączenia ligi z pucharami, ale wydaje się być bardzo otwarty na to co nowe. Ma doświadczenia i wyniki w Premier league. Jego filozofia gry kojarzy się z tym, co wprowadzał Jurgen Klopp.
Spytałem kumpla Francuza (tak, wiem że to źródło tier 1) co myśli na temat Sage’a i powiedział mi że to nie jest jakiś wielki taktyk, ale raczej ktoś kto bardzo dobrze potrafi budować relację z zawodnikami i dobrze wydobywa ich potencjał. Wolę na ten moment Iraolę albo Hoenessa (z realistycznych opcji), ale myślę że warto mieć tego trenera na oku na przyszłość. Z drugiej strony chyba wolałbym jego niż na przykład Glasnera, którego niektórzy do nas pchają.
Sage jak Amorim, 3421 więc odpada. Może doceniają jego prace ale tu on nie pasuje.
Kogo najchętniej? Kloppa, jest najlepszym co ten klub spotkało od 20 lat. Więc wybór racjonalny.
Kto najprędzej będzie? Iraola.
Iraola a Gerrard asystent
Myślę że kandydat jest wybrany i w przyszłym tygodniu się dowiemy.
A pewnością Iraola to bardzo zaangażowany w trening trener, dużo trenowania i mało wolnego. Martwi mnie trochę jak to pogodzić z grą co trzy dni oraz krótka ławka.
Inni trenerzy, oczywiście Enrique czy Inzaghi, ale to wydaje się mało prawdopodobne ![]()
Transfery sa od tego ![]()
Zejdźmy na ziemię i wstawiaj ankietę z tym, kogo realnie możemy zobaczyć, bo tak to większość powie, że powrót Kloppa (bez sensu, wypadł z obiegu trenerskiego, wchodzić w to “bagno” wątpię by chciał, może dla reprezentacji, ale nie w klub) lub Enrique (jeśli sam nie zechce odejść, to on kolejny sezon rozpocznie w PSG i gdyby mogli, to zapewne dali mu 10letni kontrakt).
Z dostępnej trójki Iraola/HoeneS/Sage Andoni wydaje się najsensowniejszym - zna ligę, notuje progres pomimo wyprzedaży, potrafi świetnie rozwijać młodych zawodników. Oczywiście nie mówię, że tego nie potrafi pozostałą dwójka, ale co innego działać w realiach L1/BuLi, a co innego w PL. Na pewno też taktycznie najbliżej do tego, co posiadamy kadrowo i z jakimi zawodnikami nas łączy się.
Z tym Iraolą to też spokojnie, bo jeszcze nie ma nic oficjalnego, a nauczony życiem wiem że nie ma co już patrzeć jak trenuje Hiszpan bo się może ktoś zesrać metr przed kiblem. Będzie oficjalne potwierdzenie to okej, a póki co to tylko domysły dziennikarzy, którzy też stanowczo pisali że Slot zostaje, a wyszło jak wyszło - także to już daje sporo co do ich wiarygodności.
Granie co 3 dni - to jest chyba największa obawa. Patrząc na słabe zdrowie naszych zawodników i intensywność treningów Iraoli z obecnym składem skończyłoby się to katastrofą. Trzeba będzie sprowadzić solidnych rzemeslnikow, którzy będą zasuwać plus wprowadzić paru młodzików do rotacji. Nie ma innego wyjścia.
te kakao cupy i Fa cupy, to bym odrazu dawał całe u18-19-20 nikogo nie obchodzą te puchary, plusem tylko jest występ dla takich chiesów czy woodmanów.
liga mistrzów loteria, zalezy kto sie trafi.
Pewnie jutro będzie ogłoszony, raczej łysego by nie zwalniali, jakby nie mieli kogoś dogadanego. A tak 1 czerwca dzień dziecka, to nam zrobią prezent ![]()
Zwolnienie Slota to była po prostu konieczność. Ale pytanie kim go zastąpić skoro odpuściliśmy Xabiego? Ten drugi Hiszpan mnie nie przekonuje. Nie pracował na najwyższym poziomie. Enrique to byłoby marzenie… W sumie wygrał z PSG totalnie wszystko i może będzie chciał nowego wyzwania. W tym można pokładać nadzieję
może ci geniusze co zagłosowali na ktoś inny by wyjaśnili jaki to wielki trener pod tym się kryje?
Etiënne Reijnen
Pep jest wolny. Przypadek? Nie sądzę ![]()
![]()
Ogólnie no brakuje choćby mojego faworyta Cesca w kandydatach ![]()
Ważne żeby to był ktoś kto oferuje ofensywny/agresywny styl i dobrze wdraża/rozwija nowych zawodników.
Kimś o takim profilu wydaje się być Iraola, ale jeśli zaskoczą jakimś mniej znanym nazwiskiem ale skutek będzie taki jak wyżej napisalem do dla mnie może to być ktokolwiek, byle by zasiadać co mecz z nadzieją na zwycięstwo.
Wszystko wskazuje na to że będzie to Iraola.
Martwi absolutny brak doświadczenia w łączeniu ligi z grą w Europie.
Tylko 34% wygranych w tym sezonie. W pucharach krajowych odpadnięcie po pierwszym meczu.
Na plus intensywność treningów i ofensywny styl gry. Natomiast wg mnie to dużo większe ryzyko niż Hoeness, który może nie ma doświadczenia w premier league, ale ma dużo lepsze wyniki i doświadczenie w LM i LE. Samo doświadczenie w premier league moim zdaniem jest mało istotne. Większość trenerów którzy odnosili tu jakieś sukcesy nie miało wcześniejszego doświadczenia w PL. Klopp, Guardiola, nawet Slot nie prowadzili wcześniej żadnego angielskiego zespołu.